Препоръчайте климатик

• 209 876
  • 809
  •   1
Отговори
# 180
  • с/у ОколоМръсТното
Да попитам моето Mitsubishi MSZ/MUZ-GE35VA  при намаляване на градусите примерно от 24 на 20 започва доста да пука, при вас как е?
Понякога и нощем, когато е тихо навсякъде, вярно вътрешното тяло работи на много безшумен режим, но това пукане го има и дразни.

пукат пластмасите на някои климатици, да. Линейно разширение, умора на материала и подобни съпромат-и.

elfi4ka, икономичността и комфорта на отоплението с инвертор е в това, да не се спира машината. Понижавай градусите през дена... 18-20, примерно. Когато децата се приберат, увеличи. Всяко спиране изстудява стаята и за да се затопли отново до 23-25гр. климатика ти ще израходи повечко ток, отколкото ако поддържаш някаква постоянна температура 24 часа с разлика макс. 3-4 градуса.

tandonova79, ако си с инвертор не е добре да го спираш. Справка по-горе. Ако си с он-офф машина, няма проблем. В големите студове си се научила да го ползваш.

# 181
  • Пловдив
Инвертор е,но не виждам разлика от това,че е спрян и от това да работи...Но ще го имам в предвид. Peace

# 182
  • с/у ОколоМръсТното
Инвертор е,но не виждам разлика от това,че е спрян и от това да работи...Но ще го имам в предвид. Peace

"Същественото е невидимо за очите".  Grinning

# 183
Здравейте! Понеже не разбираме много, бихте ли казали каква е разликата между Fujitsu-general ASHG12LEC/AOHR12LEC и  Fujitsu ASYG 12LE. Кой е по-добър вариант и одобрявате ли ги за 12 кв.м. източна стая ? Ако не предложете нещо ?

# 184
  • с/у ОколоМръсТното
stanimirrr, няма разлика, един консорциум ги прави (прави FUJI ELECTRIC, FUJITSU и GENERAL).
Идеално ти е FUJITSU 12 LEC за твоите 12м2. Ако стаята ти е с добра дограма и външна изолация, може да си сложиш и 9-ка от същата марка и модел.

# 185
  • под течащия покрив
  Какво ще ми препоръчате за помещение 80 кв.м., което е добре изолирано?Идваха на оглед от една фирма и казаха, че една 24-ка на Мицубиши или 71 на Дайкин ще свърши работа, но аз много се съмнявам да е така.Дали две 50-ки подови на Дайкин ще ни свършат работа?

# 186
Препоръчайте ми инвертор за дневна 30 кв.м. - южно изложение, тухла, пвц дограма.
 Hug

# 187
  • с/у ОколоМръсТното
две 50-ки подови на Дайкин ще ни свършат работа?

именно това е решението.
Само с една 24-ка нищо няма да потигнете.

# 188
  • там където думите не стигат ...
Дайкин, инверторен - вече пета година работят безотказно newsm10

# 189
  • Пловдив
Да се похваля с новия ни Дайкин Уруру Сарара. Вече две седмици работи, безшумен е, топли 33 кв.м. (14-ка е), че и отгоре, понеже още не е монтирана врата на стаята, та топлината се разнася и другаде. Възхитена съм, струва си всеки лев!

Шани, виждам, че си наясно с тези въпроси - нормално ли е Емура - 9-ка,която имамае от 1 година в детската стая-15кв.м да се включва и изключва, особено на нощен режим. Преди не бях забелязала, но напоследък спах при малкия и ми направи впечатление, а и като го споменахте по-горе ме зачовърка newsm78 Дали си е наред машината...

# 190
  • Варна
Шани ще каже, но и моите на нощен режим се включват - Профи серията на Дайкин.

# 191
  • София
Уруру Сарара, няма 14 000btu има 12, 16 и 18.
http://mmc.bg/admin/pics/70_3_PL%20FTXR-RXR-E%2011.pdf
Иначе наистина са страхотни.
Най съм доволна от изсушаването.
Имаме два.

Уруруто на нощен режим се включва и изключва, предполагам и при Емурата е така.
Предполагам защото е тихо нощем и се чува по ясно.

Да се похваля с новия ни Дайкин Уруру Сарара. Вече две седмици работи, безшумен е, топли 33 кв.м. (14-ка е), че и отгоре, понеже още не е монтирана врата на стаята, та топлината се разнася и другаде. Възхитена съм, струва си всеки лев!

Шани, виждам, че си наясно с тези въпроси - нормално ли е Емура - 9-ка,която имамае от 1 година в детската стая-15кв.м да се включва и изключва, особено на нощен режим. Преди не бях забелязала, но напоследък спах при малкия и ми направи впечатление, а и като го споменахте по-горе ме зачовърка newsm78 Дали си е наред машината...

# 192
  • Пловдив
Уруру Сарара, няма 14 000btu има 12, 16 и 18.

Според моите проучвания точно 16-ка няма, както и да е може аз да съм в заблуда, става въпрос за FTXR42E.

# 193
  • Бургас
И аз съм много доволна от уруруто, пу-пу! Имам и три девятки дайкин FTXS - G и J.
Еми хубава топлина правят. Няма спиране цяла зима. Като няма никой - 17-19, като сме у дома 20-22. Едва при минусовите ги давам на 23 - 24. Хората са казали да не се спират и експерименти не ми се правят...   Naughty

# 194
Здравейте момичета. Ето че  и аз искам да се допитам до вас. Моля да ми препоръчате климатик за стая от 15 квадрата. Всички  мнения ще са ми от полза. Лошото е че при нас климатика ще е точно срещу леглото на детето. Моля за вашите предложения. Благодаря.

Общи условия

Активация на акаунт