Препоръчайте климатик

• 209 901
  • 809
  •   1
Отговори
# 675
  • София
Може ли да ми препоръчате климатик за малка стая-нужен ми е за охлаждане през лятото-стаята е южна,за отопление нямат значение качествата му,защото сме женени за топлофикация,а и зимата нямам оплаквания,проблем е,че лятото направо не може да се диша през нощта.
http://www.technopolis.bg/bg/Invert%D0%B5r/Inverter-SANG-TAC-09CHSA-HCI/p/650387
Това дали е добър избор?

# 676
Аз купих подобен, Хайер, за също малка и южна стая.
Гледам, че го няма в момента като модел.
Надявам се да е ОК.

# 677
Включвам се да препоръчам климатик Mitsubishi MSZ-FH25VE. Сравнявам го с един Фуджицу и една Тошиба от същия ценови клас, от Мицубишито сме безкрайно доволни. Ползваме го вече 1 календарна година за охлаждане и отопление. Много е тих, не усещаме въобще въздушното течение - вероятно заради сензора за движение, който насочва струята не срещу хората, много икономичен. Тошибата и Фуджицуто също не са лоши, но не дават същия комфорт, иначе са икономични и те и относително тихи. Недостатъкът е, че му е сложно менюто и настройките, има много опции, които напасват употребата му към типа помещение. Примерно в кухнята съм го настройла да изсушава повече въздуха, в стаите - обратно. Доволна съм и от фирмата, която монтира климатиците (нищо не ме свързва с фирмата, освен че са в съседния блок и ми бяха удобни), но мога да дам информация на лични, за да не е реклама.

# 678
  • оттам, откъдето започва България
Чела съм хубави мнения за Мицубиши, но в крайна сметка преди 4 години заложих на стенен Фуджицу и подов Дайкин и до момента не съжалявам, независимо дали за отопление или охлаждане. Само да уточня, че нямам лична база за сравнение с други климатици.  Peace

# 679
  • Варна
Здравейте,

някой с мнение за този модел климатик: http://mmc.bg/index.php?go=v&cID=6&id=&pID=44&lang=bg и по - конкретно 35 ме интересува.
Търся климатик за помещение около 20 квадрата, първи етаж, отдолу има магазин, но за сега неработещ, изложение запад, студен апартамент като цяло, ново строителство.
Ако има значение - става въпрос за Варна.

Благодаря  bouquet

# 680
  • оттам, откъдето започва България
Прочети мнения за този климатик. Аз набързо погледнах в нета, че нямам време, и май няма много мнения, защото моделът е нов. Ние сме с Дайкин подов и Фуджицу стенен, родителите ми ги обзаведох с Фуджи. Засега нито от наша, нито от тяхна страна има забележки за отоплението. Цената на Дайкин беше около 1600 лв., Фуджицу и Фуджи 1300 лв. Не бих си позволила да правя компромис за цена на климатик, защото впоследствие се избива със сметките, които плащаш. COP не съм гледала, а гледах да ми пасва за кубатурата на стаята и консумация на ел. енергия/отдавана топлина. Има си начин за изчисляване какъв климатик ти е необходим, можеш да погледнеш в интернет. Досега от 2012 г. не съм плащала повече от 140 лв. на месец /май два пъти ми се случи за тези три години/ за двата климатика плюс духалка за кухнята/. Чети повече преди да купуваш, а ако имаш познати, които да ползват климатици във Варна, също можеш да вземеш мнението им. Продавачите в магазините гледат да си продадат стоката и не винаги са добронамерени и компетентни.  Peace Само да уточня, че родитеите ми са на първи етаж над маза и целодневно ползват климатика, стари хора са, повече от 80 лв. на месец не са плащали. Освен това досега се топлеха на дърва и едва ги накарах да се съгласят на климатици, че вече не могат да мъкнат кофи и да зареждат печки.  Peace Постоянно поддържаната температура ги кара да се чувстват добре.

# 681
Здравейте ! Нуждая се от съвет.Предстои ми покупка на 2 бр.климатици за спални с квадратура около 14 кв.м. всяка.Основното им предназначение ще бъде охлаждане през лятото- вечер и отопление при захлаждане- предимно есента.Апартамента е с изолация, среден етаж, няма външни стени, изложение изток.Бих искала да заложа на модели инверторни, с нисък вътрешен шум и цена около 800 -1 000 лв. Дайкин, Фуджицу може би ? Благодаря ! 

# 682
  • София
Да се включа и аз с питане. Търся хубав и икономичен климатик за помещение от 28 м2. Става въпрос за хол в къща - първи етаж. Основно ще се ползва за отопление, но при т. над 35 ще се ползва и за охлаждане. За сега се оглеждаме за хиперинверторни климатици, но ще бъда благодарна за препоръка на модел.

# 683
Здравейте, включвам се и аз с питане. Трябва ни климатик за хол с кухня - 60 кв.м какво ще ми препоръчате? Помещението е южно, но ще се отплява и охлажда единствено с климатик, затова трябва да е хубав и надежден. Също се чудех дали не трябва да вземем 2 климатика, но бих предпочела да е един достатъчно мощен.
Благодаря предварително Simple Smile

# 684
  • София
mishellemam, бих препоръчал следните модели:

Само Фуджицу-то става донякъде. Simple Smile
Тошиба има детски болести, Грии не се коментира, Хитачито е китаец, Кериър и той. Но за този бюджет, друго смислено, май няма. Peace

П.П. Дайкина не е чешки? Rolling Eyes

# 685
  • София
Здравейте, включвам се и аз с питане. Трябва ни климатик за хол с кухня - 60 кв.м какво ще ми препоръчате? Помещението е южно, но ще се отплява и охлажда единствено с климатик, затова трябва да е хубав и надежден. Също се чудех дали не трябва да вземем 2 климатика, но бих предпочела да е един достатъчно мощен.
Определено 2 бр. е по-добър вариант.

# 686
  • Варна
Благодаря много за изказаните мнения. Ще разгледам препоръчаните модели и ако имам въпроси, ще ви питам отново. bouquet

# 687
http://www.pazaruvaj.com/klimatici-c3172/daikin/ftxb25c-rxb25c-p266816863/
http://www.pazaruvaj.com/klimatici-c3172/daikin/ftxb20c-rxb20c-o … mfort-p272930057/
Благодаря на всички които са компетентни и се опитват да помогнат. Дали бихте изказали мнение относно горните два модела.Като цени и показатели ми се струват прилични !

# 688
Определено 2 бр. е по-добър вариант.
А ще може ли да ми препоръчате такива климатици, които да са подходящи за помещението?

# 689
  • Plovdiv City
А ще може ли да ми препоръчате такива климатици, които да са подходящи за помещението?
[/quote]
Избора и препоръките зависят от бюджета който сте определили за покупка.

Общи условия

Активация на акаунт