Къде да отседнем в Трявна?

• 183 361
  • 787
  •   1
Отговори
# 240
Здравейте,
Със семейството ми планираме 5-дневна почивка в края на м.март и имам нужда от малко помощ в избора на хотел. Засега сме се насочили към Велинград или Трявна, като май предпочитаме Трявна. Тъй като синът ми боледува често, искаме да отседнем в хотел или къща, които да са близо или направо в борова гора или парк.
Разгледах няколко предложения и попрегледах темата назад и се колебая основно между комплексите "Балювата къща" и "Бръшлян". Цените там ни устройват, но не мога да преценя само по снимките дали местоположението им е според нашите изисквания.
Струва ми се, че "Балювата къща" е насред някакво голо място, близо до главен път, а "Бръшлян" е сред иглолистен парк в края на града. Права ли съм? Тези, които сте виждали и двете места, кое ще ми препоръчате? Четох, че къщичките на "Бръшлян" имат проблем с мухъла, затова , ако сме там, ще изберем хотела.
Ще се радвам и на други препоръки за хотелчета и къщи в гора за цени около 40 лв на стая. Желателно е да има и възможност за закуска, защото детето ни е малко и не ми се иска сутрин да го държим гладно, докато намерим къде да закусим. Не изключвам и варианта със самостоятелно приготвяне на храната.

И още един важен въпрос - какво е обикновено времето в Трявна в края на март? Меко ли е, има ли сняг? Миналата година точно по това време бяхме в Сандански и там беше 25 градуса, събличахме се буквално по къс ръкав, докато на Боровец ски сезона беше в разгара си.  Simple Smile

# 241
Мога да споделя за Бръшлян.Намира се на високата част на града и от там се открива много красива гледка към целия град,особенно вечер когато е осветено.В ресторанта на хотела готвят вкусно и цените са по-вече от прилични.Препоръката ми е ако отседнете там да си резервирате места в хотела, а не в бунгалата /щом сте с малко дете ще ви е по удобно/Бяхме в края на ноември , в стаите беше топло.Чисто е.В бунгалата е по-влажно и няма да ви хареса.

# 242
  • гр.Варна
Мога да споделя за Бръшлян.Намира се на високата част на града и от там се открива много красива гледка към целия град,особенно вечер когато е осветено.В ресторанта на хотела готвят вкусно и цените са по-вече от прилични.Препоръката ми е ако отседнете там да си резервирате места в хотела, а не в бунгалата /щом сте с малко дете ще ви е по удобно/Бяхме в края на ноември , в стаите беше топло.Чисто е.В бунгалата е по-влажно и няма да ви хареса.

подкрепям казаното  Peace

# 243

подкрепям казаното  Peace

Aз точно от Бръшлян съм крайно недоволна...

# 244
  • гр.Варна
от двата варианта -по-добре Бръшлян, но аз съм най-доволна от Калина Палас  Peace

# 245
Хотел Панорама ще ви хареса.Мисля,че има и детски кът.Намира се в близост до Бръшлян.Погледнете в сайта им за цени и резервации.

# 246
Ето и за тези които са доволни от хотела.http://grabo.bg/spa-pochivka-za-dvama-v-triavna-2-ili-3-noshtuvk … -1-vecheria-0wbv7

# 247
Благодаря ви за информацията!   bouquet

И Панорама и Калина Палас ми харесват много, но май клоним към Бръшлян, заради по-ниската цена.

Би ли споделила кое те разочарова, за да зная какво да /не/ очаквам? Благодаря!

# 248
  • Варна
В Бръшлян бяхме преди няколко години в апартамент. Настаниха ни точно над ресторанта. Същата вечер имаше някакво тържество, за което от хотела са имали предварителна уговорка и беше страшна дандания до сутринта. Бяхме с малко дете и от хотела можеха да се съобразят това и да ни кажат предварително или да ни настанят другаде. От обстановката също не бях впечатлена, макар че може да са подновявали, не знам. Иначе миналото лято търсихме да отседнем някъде и им огледахме бунгалата, но бяха с много мухъл .

Отсядали сме и в хотел Панорама, ако няма много хора, можете да се " пазарите " с  рецепцията за цената . От Бръшлян, Калина Палас и Панорама, аз бих избрала Панорама . Като ходихме, имахме включена закуска в нощувката .Само ,че басейнчето им е малко и водата хладна, ако въобще работи .

# 249
Благодаря ви за информацията!   bouquet

И Панорама и Калина Палас ми харесват много, но май клоним към Бръшлян, заради по-ниската цена.

Би ли споделила кое те разочарова, за да зная какво да /не/ очаквам? Благодаря!

Първо, на снимите в сайт-а им изглеждаше доста добре, а на живо нямаше нищо общо. Завивките бяха много захабени, навсякъде имаше прах и паяжини, общо взено неподържано...Ние уж за най-хубаво взехме 'ВИП' апартамент 'лукс' с 'джакузи', което се оказа мръсна, захабена вана от времето на Бай Тошо, която даже не работеше и нямаше как да се изкъпе човек, понеже няма от къде да изтече водата. След като се оплакахме на служителките, (които предаваха информацията една на друга, понеже ги мързеше или се гримираха в същото време, докато ги чакат хора в ресторанта, понеже явно рецепция нямаше и сервитьорките бяха и рецепционистки) те се молиха по телефона и се псуваха пред нас на някакъв си 'майстор', след 10 псувни и 10 обещания той дойде и ни оправи 'джакузито'. Следващата приятна изненада беше, че имахме 2 дупки в стената, едната пт които и бяха сложили врата, а на другата беше облегната на стената врата от камерата на стар хладилник 'Мраз', за да я крие...Общо взето...беше под всякаква критика.
След това отидохме в центъра в едно семейно хотелче - 'Арт М Галерия', собственичката е доста приятна жена, хотела си има и галерия долу, направено е с доста вкус, бих препоръчала него.
НО най-важното, което искам да ти кажа е, че не трябва да пропускате да отидете да хапнете при Майстора, по-вкусна храна не съм яла никога!

# 250
Благодаря ви много за изчерпателните коментари!   bouquet  bouquet  bouquet

# 251
Здравейте! Аз съм нова във форума и много обичам да пътувам. Ще споделя и моето впечатление от една къща за гости в Трявна - http://arena.tryavna.biz/. Къщата е много чиста, уютна и обзавеждането е ново. Малко е далеч от централната час на града, но е идеална за спокойна почивка. Също така разполага с кухня за самостоятелно приготвяне на храна и хубава механа. Надявам се да съм била полезна!

# 252
Харесвам Трявна, но от доста време не сме ходили там. Скоро бяхме в Дряново, отседнахме в хотел  "Casa Volley", но в самият град нямаше нищо интересно . Затова следващият път ще сме в Трявна.

# 253
  • гр.Варна
от двата варианта -по-добре Бръшлян, но аз съм най-доволна от Калина Палас  Peace

Ето и оферта за Калина Палас  http://grabo.bg/spa-pochivka-za-dvama-v-triavna-2-ili-3-noshtuvki-sas-zakuski-i-1-vecheria-0wbv7 

# 254
  • Варна
Изчетох половината тема, порових и в подфорума, но не намерих инфо, та моля да ми препоръчате места за вечеря. В Трявна и наоколо. Ние ще сме в Черневци.

Общи условия

Активация на акаунт