Как да се устроим в чужбина?

• 30 514
  • 374
  •   1
Отговори
# 120
Нинка, при вас няма да е лесно.
И на мен не ми е лесно да дам съвет, защото по-скоро очаквах: 25-30 години сме, образовани и с език.
По принцип всеки има шанс да се устрои, в зависимост от нагласата му.
Във вашия случай си дайте сметка какво ще загубите - дом, някаква стабилност и пр.
Ако децата са в пубертет, ще ви е два пъти по-трудно.
Тийнейджърите по-трудно се вписват и по-дълго страдат за средата си.
Вие имате шанс за т.нар. ниско квалифицирана работа, която тук се заплаща добре.
Сега моята гледна точка - аз бих си помислила сериозно за това какво очаквам от емиграция - във вашия случай ще е трудна.
Дайте си сметка какво имате и какво евентуално ще получите през следващите години.
помислете сериозно колко години можете да изкарате в "преход" и тогава решете.
Също така си помислете с какво от нещата в БГ не можете да се лишите - близки, Интернет, заведения.
При нас живота е много опростен, поради липсата на контакти.

За мен е трудно да изградя връзки, понеже работя на пълен работен ден, а повечето майки не работят и не можем да се организираме.

# 121
Нинка-само едно ще ти кажа добронамерено-без език не тръгвайте на тези години.
Преди да решите да емигрирате  се запишете на интензивни курсове поне 6 месеца всеки ден за да знаете основите на езика.
Преведете си дипломи,препоръки за работа и документите  за самоли4ност да са ви в изрядност.
Изберете страна  и ще се вклю4ат такива от нея.
Ние сме в Англия,Лондон!

# 122
  • София-Варна
Момичета благодаря за съветите!Съпруга ми започна вече да учи  английски!Аз също имам вариант да започна курс,така,че ще видим!Нямам претенции за работата,ясно ми е ,че ще сме примерно той в строителството,аз детегледачка или ще чистя къщи,но тук повече не се издържа...!
Ще се радвам на идеи всякакви!!!

# 123
Да разбирам,че сте избрали UK?

# 124
  • София-Варна
Не сме избрали нищо още, ослушваме се,като.....да не казвам какво!  newsm78

# 125
И ние много искаме да се преместим в чужбина, и двамата сме с търсени професии, говорим
много добре английски, съпругът ми получи предложение за работа, но оттогава започнахме да се двуомим още повече, дали е правилно. В България имаме много голяма помощ от родители и свекъри, искаме да имаме поне три деца, а в чужбина това като че ли ще ни е невъзможно.

# 126
  • The QC to be!!!
... искаме да имаме поне три деца, а в чужбина това като че ли ще ни е невъзможно.
Защо мислиш така? Толкова много хода имат по 3 деца извън Бг.

# 127
... искаме да имаме поне три деца, а в чужбина това като че ли ще ни е невъзможно.
Защото не знам дали съпругът ми с неговата заплата, ще може да ни издържа,
а другата причина е, че в България имаме голяма помощ от страна на свекърите и майка ми.
Не знам дали аз сама бих се оправила с толкова много деца.

# 128
а другата причина е, че в България имаме голяма помощ от страна на свекърите и майка ми.
Малко като "нероденият Петко" ми зву4и това-извинявай!
Имате едно дете засега,нищо не се знае дали и в Бг ще можете да имате 3 щом и сега заплатата на мъжа ви не ви стига,та първо опитайте ,постойте няколко години и тогава давайте при4ини. Така или ина4е второ можете да имате и до година,две ,а дотогава ще се разбрали дали чужбина е за вас и дали имате шанс за реализация там!
Така наизуст не може да се говори.  Peace

# 129
Малко като "нероденият Петко" ми зву4и това-извинявай!
Имате едно дете засега,нищо не се знае дали и в Бг ще можете да имате 3 щом и сега заплатата на мъжа ви не ви стига,та първо опитайте ,постойте няколко години и тогава давайте при4ини. Така или ина4е второ можете да имате и до година,две ,а дотогава ще се разбрали дали чужбина е за вас и дали имате шанс за реализация там!
Така наизуст не може да се говори.  Peace
Да, знам че не може да се говори на изуст. Просто споделям тук някой от мислите си.
Моите приоритети са децата, а на супругът ми живота в чужбина. На него ще му е по-добре там, а на мен тук.

# 130
 MamaEli4ka -това е хубаво и двамата да го искате и да сте на една вълна,защото е дост трудно без близките и познатите на първо време,но поне си струва да опитате,а не някой да обвини другият ,4е го е спрял от ме4тите му.
Идете,поработете,вижте разли4ията и позитивите,претеглете баланса на негативи-позитиви и решете тогава къде да останете.
Успех!

# 131
Лесно няма  Whistling

А щом пък приоритет са ти децата..да оставим финансовата част...А възможностите,възпитанието Им,шансовете в живота?

Или искаш да станат мутри и мутреси?Щото тук друго не се проповядва

# 132
Или искаш да станат мутри и мутреси?Щото тук друго не се проповядва
Аз разбирам, че за едно дете шансовете в чужбина са много по-големи от тези в България,
просто споделих, аз как ги чувствам нещата.

# 133
  • ENGLAND
Въздържам се да се включвам в подобни теми, но все пак малко инфо на бъдещите емигранти няма да е излишно.
За положението в Англия. Това, което се знае и говори в България е съвсем различно от тукашното положение в момента. Безработицата е огромна, настроението срещу емигрантите вече е дори открито враждебно, вземат им работата. Обедняването на населението е очевидно. Изключвам Лондон, там англичаните са съвсем малкои тези неща по-трудно се усещат. Но и там работа трудно се намира, дори и нискоквалифицирана. В строителството имаше повече работа заради строителството на олимпийските обекти. Но те са почти завършени, още няколко месеца и цялата тази хилядна маса от строители остава без работа. Доста народ си се прибра в България, дори и от нашата английска темичка. Та преди да тръгнете за тук много добре преценете плюсовете и минусите. Често у дома и стените помагат.

# 134
Дорет, но те и двамата са с търсени професии и мъжът има вече предложение за работа. Не ги стряскай хората така Wink

Общи условия

Активация на акаунт