Как да се устроим в чужбина?

• 30 436
  • 374
  •   1
Отговори
# 360
  • The QC to be!!!
Това, което се прави тук, е да се дадат пари на некомпетентни лица, които да ги похарчат по некомпетентен начин така, че ефектът да е нулев (или дори влошаване на положението). Последен пример - сливането на няколко болници в Осло в една.
Това ми звучи като, че е в Ирл., макар, че такива примери могат да се дадат за всяка 1 държава, но ако се погледне, нали ги харчат не за лични нужда, а по някакъв начин се връщат в оборота на собствената си държава, така, че все пак е от полза някаква.  Peace А, че има корупция на всякъде я има, но както дядо ми казваше 1 време, и по татово имаше корупция, но и за народа оставаха и се грижеха за общественото растене. А сега... кой от където докопа, куче влачи, дира няма... години на ред е така, и се съсипаха обществени сгради, предприятия, приватизираха се за жълти ст. и стана това което е в момента. Хубавото е, че все пак се вижда тук там поддръжка на сгради, къде  обществена собственост, къде частни... има и градинки тук там пооправени, видях тази сутрин на разходка децка площадка и около нея към метър окосена тревата, но след този метър, олеле мале, тревата е към 60-70 см и бурени колко искаш. Една децка градина до нашите я косиха цяла сутрин с тимърс  ooooh! и пръскаха тревата по плочките с някакъв препарат и то наред. И се чудя до колко това би трябвало да е позволено...   Thinking и доколко родителите на тези деца знаят децата им по какви плочки, пръскани с какво ще се варгалят.  Thinking Но, пък окосиха момчетата и това е обществена ДГ, не е частна.

# 361
Да, определено се очертава интересна държава Норвегия Hug
Кой знае като станем канадски граждани, живот и здраве един ден, може и да ви дойдем на гости Wink Знаеш ли дали за децата има приемни класове, в които учат предимно езика в началото?

# 362
Галче, точно училищата са ми малко мътни като информация, защото нямаме деца в училищна възраст, за да знам. Но това, което съм чувала от трети лица е, че на децата, които не владеят норвежки, се предлагат часове по езика и те постепенно "влизат в час" с това какво се говори в клас  Thinking

# 363
Имам един въпрос, аз през есента ще замина за Германия, в същата фирма в която работя и сега,
но в друг отдел.
Как стои въпроса с жена ми, с която нямаме брак, ще е проблем ли за нея да замине с мен.
Тя в момента е бременна. Мислиме да се оженим, но не знам дали до тогава ще успеем да подготвим всичко.

Гледайте да сключите брак, щом и без това искате - като твоя съпруга, тя може да е към твоята здравна застраховка безплатно, както и детето ви след като се роди  Peace
Благодаря за бързия отговор !   bouquet

А знаеш ли, ако решум да сключим брак в Германия какви документи ще ни трябват.

Ние имаме вече едно детенце, на което аз не съм биологичен баща. /за съжаление/
То дали ще може да е записано към моята здравна застраховка?
Биолог. баща вече подписа, че детето има право да напусне страната и да живее с нас,
няма нищо против.

# 364
По-добре сключете брак в България. В Германия трябва да превеждате всички документи.
А иначе усепх в начинанието!

# 365
Галче, точно училищата са ми малко мътни като информация, защото нямаме деца в училищна възраст, за да знам. Но това, което съм чувала от трети лица е, че на децата, които не владеят норвежки, се предлагат часове по езика и те постепенно "влизат в час" с това какво се говори в клас  Thinking

благодаря  bouquet

# 366
По-добре сключете брак в България. В Германия трябва да превеждате всички документи.
А иначе усепх в начинанието!

Няма значение дали ще сключите брак в БГ или в Германия, но в БГ ще е по-лесно. Не забравяйте обаче, че ако го сключите в Германия, в БГ трябва да го регистрирате отделно при първо връщане в България, ако искате да има стойност и пред българското законодателство.

# 367
Имам един въпрос, аз през есента ще замина за Германия, в същата фирма в която работя и сега,
но в друг отдел.
Как стои въпроса с жена ми, с която нямаме брак, ще е проблем ли за нея да замине с мен.
Тя в момента е бременна. Мислиме да се оженим, но не знам дали до тогава ще успеем да подготвим всичко.

Гледайте да сключите брак, щом и без това искате - като твоя съпруга, тя може да е към твоята здравна застраховка безплатно, както и детето ви след като се роди  Peace

Биолог. баща вече подписа, че детето има право да напусне страната и да живее с нас,
няма нищо против.
Не знам как е в Германия, но тук специално съжителстващите дори и без брак имат доста права вклчюително това да бъдат включени като dependents  на здравната осигуровка на мъжа си. ОСобенмо ако детето е припознато не виждам какъв е проблемът да бъде на съответната здравна осигуровка. А и не ми се вярва в Германия всички съвместно съжителстващи да имат склчюен брак или пък ако нямат такъв това че си живял продължително време с даден човек и особено ако имате деца да не означава нищо. Тук в такива случаи дори и при раздяла може да се претендира издръжка, ако единият от съжителстващите е бил финансово зависим от другия, както и в случай на смърт. Детето си има право на издръжка при всяко положение, то разлика между брачни и извън брачни деца вече не съществува.

# 368
Що се отнася за връщането на данъци тук това е възможно само ако в края на данъчната година в данъчната си декларация посочиш определени deductions, например здравни разходи, които ти се приспадат от облагаемия доход или да речем travel allowance, която също не се облага тъй като по принцип се счита за разход за производството на доход. На мен лично не ми връщат нищо защото освен заплата ми нямам никакви други доходи нито пък разходи, а и като служител на трудов договор всеки месец дължимият данък се удържа автоматично от брутната ми заплата.
Мъжът ми, обаче наистина накрая на годинат получава нещо обратно поради всички тия разходи за здравни и други осигуровки, които са на негово име.

# 369
но в друг отдел.

няма нищо против.
Не знам как е в Германия, но тук специално съжителстващите дори и без брак имат доста права вклчюително това да бъдат включени като dependents  на здравната осигуровка на мъжа си. ОСобенмо ако детето е припознато не виждам какъв е проблемът да бъде на съответната здравна осигуровка. А и не ми се вярва в Германия всички съвместно съжителстващи да имат склчюен брак или пък ако нямат такъв това че си живял продължително време с даден човек и особено ако имате деца да не означава нищо. Тук в такива случаи дори и при раздяла може да се претендира издръжка, ако единият от съжителстващите е бил финансово зависим от другия, както и в случай на смърт. Детето си има право на издръжка при всяко положение, то разлика между брачни и извън брачни деца вече не съществува.

Моля те не прави такива изводи - в Германия не е така. Нямаш ли брак, не можеш да си към здравна застраховка на партньора си.

Mr Runner, не би трябвало да има проблеми за детето на приятелката ти.

# 370
Не мога да повярвам, че в Европа са толкова изостанали е че дискриминират на база семейно положение. Защо партньора ти да няма право да е на твоята здравна осигуровка, това за мен звучи като дискриминация.
Аз нямам брак с мъжа ми тук, но откакто сме заедно аз и децата сме на неговата здравна осигуровка. Доколкото си спомням трябваше да подпише клетвена декларация, че живеем заедно.

# 371
  • The QC to be!!!
Не мога да повярвам, че в Европа са толкова изостанали е че дискриминират на база семейно положение. Защо партньора ти да няма право да е на твоята здравна осигуровка, това за мен звучи като дискриминация.
Аз нямам брак с мъжа ми тук, но откакто сме заедно аз и децата сме на неговата здравна осигуровка. Доколкото си спомням трябваше да подпише клетвена декларация, че живеем заедно.
venus1 както Tatjana написа - по полека с генерализациите  Peace Зависи от страната в ЕС дали това важи или не.

# 372
  • Кьолн
Благодаря ви за тази информация Tatjna,Baby! Искам ако може да ви попитам, документите като например акта за граждански брак непременно в Германия ли трябва да се преведът или може и от Бг? Защото четох ,че от Бг преведени и легализирани не ги признавали Германските власти? Вярно ли е това? Предварително ви благодаря!

# 373
  • в едно миланско село
Aaaaaхахахахах южните държави  Joy  ааахахаххаха по добре да си седя тука

9 год съм бик в Италия,мерси.Са преди да ме нападнат разни каки женени за мацкопконници в Италия наследили фабриката на татко,да кажа че съм тръгнал сам и съм се оправил,ама тва не е страна за емигриране освен ако не иската  да мизерствате  #Crazy ова е прекрасна страна САМО за туризъм  #Crazy.

не само няма да те нападаме, ми Ще те помолим да го кажеШ в следваЩата тема, в която ни обвиняват, 4е не искаме да помогнем на кандидат емигрантите. Щото като ги кажем ние съЩите неЩа, ни било страх от конкуренция и к'во ли оЩе не  Peace

# 374
Като няма риба и рака е риба  bowuu

Общи условия

Активация на акаунт