Лъгана, с нов идентитет

• 5 134
  • 33
  •   1
Отговори
Здравейте,
открих преди време, че в кръщелното ми е записан друг мъж, а не баща ми. Другия мъж познава лично и много харесвам, но вече и той за мен е лъжец.
От тогава все едно не съм аз, а друг човек.
Разбрах неща за майка, които ме карат да мисля, че не съм я познавала, все едно е друг човек.
Родителите ми бяха най-прекрасните хора на света, а сега ги виждам в друга светлина,
възприемам ги едва ли не като престъпници. Приятелките ми казват, че съм прекалено сурова с тях.
Родителите ми са в чужбина, майка е била омъжена за друг, когато е забременяла от татко.
Автоматично съм записана с името на тогавашния мъж на майка в кръщелното си,
обясниха ми че тогава е било много трудно с визи и това е бил единствения начин да останем семейство, сега е прекалено сложно да се промени всичко. Чувствах се незаконна, плод на престъпление. Родителите ми тръгнаха с мен на адвокат, който ми обясни, че това което се е случило с мен е често явление и ако съпругът не предяви съмнение или ако биологичния баща не предяви претенции нищо лошо не е станало, не е незаконно. Даде пример със банките със семенен материал и с това че в държавата в която живеем голям процент от децата са от други мъже, а мъжете дори и не знаят и в това няма нищо незаконно.
Изисках генетичен тест, защото нямам доверие на никой, направихме го, двамата наистина са ми биологични родители. Убеждават ме, че за тях е било най-важно да сме събрани като семейство,
че документите нямали значение.
Аз се чувствам ужасно въпреки това, не мога да опиша с думи, загубих им доверие, а са най-прекрасните родители, които човек може да си представи, но защо тогава през сегашния ми поглед ги виждам престъпници, защо не мога да простя.
Приятели и роднини ме убеждават, че нищо толкова не се е случило, но за мен е, че имам все едно нов идентитет. Как да свикна да живея така, а дали ще мога изобщо.
Смяната на документи ще струва много пари, родителите ми ги нямат. Имам ли право изобщо да изискам от тях да го направят.

# 1
  • София
на колко години си?

# 2
  • Вън от пространство и време
Нищо не разбирам от цялата описана история.

Само в кръщелното ли (разбирам го като документ от църквата за прието свето кръщение) е записано друго име като баща, или и в удостоверението за раждане? Ако във всички документи имената са на друг мъж, а не на бащата, който авторката на темата е познавала като такъв, то каква е била официалната й фамилия преди да "открие" въпросните документи и на какво основание я е носила.

Извинявам се, но наистина нищо не разбирам.

# 3
  • Някъде в България
И аз съм в недоумение newsm78 Освен това майка и си е майка и, защо толкова се впряга след като твърди, че е имала чудесно детство. И ако не са и говорили измислици, а са и обяснили нещата как са стояли тогава, защо е тоя негативизъм? Разни хора - разни идеали! Thinking

# 4
"Семейни отношения" са малко по-надолу. Объркала си подфорума.

Другия път се постарай повече. Историята ти е съшита с бели конци. Трябва да поработиш върху някои неща.

# 5
  • Западен парк
Писах, писах и като препрочетох отново авторката се усетих, че съм на пързалката. Май аз съм най-"русата"... Утре ще помисля сериозно за смяна на цвета, щото и "трансплантация на мозък" няма, а следващия път ще чета по-внимателно постовете на току-що регистрирали се.

# 6
  • София
"Семейни отношения" са малко по-надолу. Объркала си подфорума.

ограничиха го - първо трябва да натрупаш 50 мнения, затова хората спряха да пишат там  Mr. Green

# 7
  • Някъде в България
Писах, писах и като препрочетох отново авторката се усетих, че съм на пързалката. Май аз съм най-"русата"... Утре ще помисля сериозно за смяна на цвета, щото и "трансплантация на мозък" няма, а следващия път ще чета по-внимателно постовете на току-що регистрирали се.

Амми! Аз пък го прочетох само веднъж и при това по диагонал, защото нямах време и освен, че поставих диагноза на пишещата за себе си, не зацепих от раз, че е пързалка...чак днес се задълбочих и не видях никаква логика ooooh! Пък и съм гостоприемна та не попитах какво прави тук с тия "умности" Mr. Green

# 8
я аз да отговоря.
Не, нямаш право да искаш това от родителите си. стани пълнолетна, прави с документите си каквото искаш.
престъпници биха били, ако са ти причинили законово забранени неща. не са престъпници.

мисля, че си прекалено егоистична и гледаш само в своята паничка. всеки е имал емоции, искал е да направи най-доброто. съдиш строго, а ако чувствата ти към родителите ти са се променили, много жалко. аз бих била разочарована от такава дъщеря.

# 9
Абе, Мато, тя имала 400 лева за генетичен тест, пък няма пари за смяна на документите. И как сега е разбрала, като ако по документи има друг баща, трябва да е и с други имена. Вземи се в ръце и не се връзвай на глупости.

# 10
aз принципно отговарям бе душа. влече ме да мисля Crazyвременно е обаче.

# 11
абе, кой в днешно време му вика на акта за раждане "кръщелно"?! баща ми говори така, защото преди 44та е било едно и също и неговият акт за раждане наистина е и кръщелно ...

за сценариите, дори на сапунките, всички детайли са важни - дават инфо на зрителя за профила на героите, усещане за достоверност ... това хинт за автора от мен Wink а и сюжетът нещо издиша както се вижда, драмата не е достатъчно сериозна, няма да се гледа много, ако съдим по пилотния епизод Simple Smile

# 12
Защо се възпалихте не можах да разбера  newsm78
Историята хич не ми се вижда съшита с бели конци - напротив не е рядко срещана май.

Само да попитам момичето - вашите не ги ли притесняват наследствените права които ти имаш по отношение на "документалния" ти баща.

А наистина на колко години си? Има ли някой възрастен с който да поговориш.

Имаш право на иск за дирене на бащинство. С новия С. кодекс /ДВ, бр. 47/09 г., в сила от 1.10.2009 г./ и на детето е предоставена легитимация да оспорва презумптивното бащинство на съпруга на своята майка. С разпоредбата на чл. 62, ал. 4 СК е посочено, че детето може да оспори бащинството в срок до една година от навършването на пълнолетие. С посочената норма законодателят е предвидил само краен срок за предявяване на иска без да е регламентирано началото на срока. Тълкуването на разпоредбата дава основание да се приеме, че искът може да бъде предявен и преди детето да е навършило пълнолетие. - Определение № 30 от 21.01.2010 г. на ВКС по ч. гр. д. № 27/2010 г., III г. о., ГК

Последна редакция: пн, 28 мар 2011, 17:37 от Fussii

# 13
ами аз лично, защото излиза, че дамата не е знаела пълните си имена, както и тези на родителите си ... несериозно е, мойто няма 4 годишното отдавна ги знае на всички ни ...

щото те освен че пишат автоматично за баща съпругът на майката, дават и бащино и фамилно име на детето от него, нали Simple Smile

# 14
  • Вън от пространство и време
И аз като Вела....

Детето познава и се идентифицира с имената си (лично, фамилия и бащино където има) от много ранна възраст. Общоприето е за фамилия на детето да се приема тази на бащата. Има и изключения, но ако е било така, на авторката на темата би й направило впечатление много по-рано.

Та... и според мен няма как по документи да се е казвала по фамилията на бившия съпруг на майката, а в училище, например, да е записвана с фамилията на друг - на бащата, когото е познавала.

Често срещано явление е бащата, коъто е дал фамилията и е вписан в документите да не е биологичният баща (случаите с използване на семенен материал, например), но това вече е друга тема.

Общи условия

Активация на акаунт