Пъстроцветна пролет посрещна вече ЮНСКОТО човече! - № 17

• 33 068
  • 736
  •   1
Отговори
# 240
  • Пловдив
Пак да питам-някой знае ли колко струва Пентаксима,за да си приготвя сумата?

Денито, мисля, че това това ти трябва.   bouquet

# 241
  • София
Здравейте и от нас   bouquet
По темата за гърнето,Марин само пишка,другото е в памперса  Laughing
Уменията са ни много,ама от към двигателни сме на ниво пет месечно бебе,мързи го та го боли милия,не иска да лази,да се изправя,само седи и ако го водя ходи  ooooh!
В събота през нощта вдигна Т до обяд имаше ,търсих зъбче няма,но след обяд вече имаше трето от долу,сега от вчера отказва да се храни Sad нищо не иска,нито мляко ,нито твърда храна,млякото си пие само сутрин и вечер  #Crazy.Не знам какво да правя вече,два месеца не беше качил нито грам ,само на дължина расте Confused и започвам да се притеснявам. Иначе спи ,няма признаци да се разболява,мрънка да го гушкам повече.Не знам какво да му давам да яде,вчера след обяд  яде хляб почти половин филия и телешки салам  #Crazy Някой да има идея какво е това чудо? newsm78

# 242
Пак да питам-някой знае ли колко струва Пентаксима,за да си приготвя сумата?

Денито, мисля, че това това ти трябва.   bouquet
катюшка,мерси.Помислих си че няма да намеря инфо от онлайн аптеки и затова не потърсих,извинявам се.Ама нали аз трябва да си купя ваксината и да знам колко ще ме одрусат....

Гери,ами явно от зъбите,ама и виж иска храна която явно може да хваща сам с ръка,така че каквото се сетиш му предлагай.И ядете салам вече-браво,а аз чак вчера и дадох бисквитка в ръката,салама ще го почака....

# 243
Гери, и моят отказва повечето неща, а от любимите си хапва по 50-тина грама, а даже и следа няма от зъбчета още Sad И аз се виждам в чудо с какво да го храня...
Стискам палци поне Т да не вдигате повече. Ако откриеш начин да яде, споделяй! (Моят сутрин е ок с апетита само - попари и зърнени закуски си хапва, но от там нататък...)

Нашият човек иначе от вчера взе да се пуска. Още го е страх и пази равновесие като пиян, но все пак се осмелява за по 1-2 крачки да се пусне, за да стигне до мен или до баща си. А ако му подам ръка, почва направо да тича Simple Smile

# 244
  • Обетованата земя

Уменията са ни много,ама от към двигателни сме на ниво пет месечно бебе,мързи го та го боли милия,не иска да лази,да се изправя,само седи и ако го водя ходи  ooooh!

Laughing Същото се отнася и за Ивайло, тооолкова е спокоен Simple Smile
За приспиването, вече през деня заспива сам, пускам бавна музичка, оставям го в кошарата с играчка и излизам. Понякога малко помрънква и заспива. Но това действа само ако му се е приспало Wink. Последните вечери пък се приспиваме легнали на спалнята, след кърмене, на тъмно и тихо. Гушкаме се, аз се правя на дълбоко заспала през цялото време, той се върти, играе си с ръцете ми, с краката си, върти се наляво, надясно, гушка се в мене, опитва се да заспи и до половин час заспива. Аз го пренасям и така Simple Smile
Лулу, май е време и за вашия прощъпулник Wink
Стаси, браво за пропълзяването. И аз се опитвам да го науча, но ... уви засега имам съвсем малък успех Grinning
И аз ще пусна смс, скоро пусках и за друго дете, толкова е тъжно, дано се помогне на дечицата! Praynig
Забравих да питам, мислите ли че солариума вреди на кърменето по  някакъв начин?

Последна редакция: ср, 06 апр 2011, 11:46 от didi24

# 245
  • С-я
Здравейте,
на някой ако му е интересно- лекция на Сп. "9 месеца":

20 април(сряда) от 10.30 часа
Тема: Профилактика и лечение на алергиите в кърмаческа възраст.
Лектор: д-р Тихомир Мустаков, педиатър-алерголог, главен асистент, Клиника по алергология при УМБАЛ - София, тел. 02/923 02 31
Ще ви очакваме в  BabyToria , The Mall, -2 етаж

И ние имаме проблем с нощното кърмене и спането. Чета с интерес какво сте писали и определено ще пробвам каквото мога. По метода на птичето пробвах да му обясня като на човек, че трябва да си спи в леглото и да не ми се буди през час-два. Но явно още не е станал човек.
Другата ми грижа, че обикновено съм толкова уморена, че заспивам като пън и не мога даже да го преместя в негово креватче и така спи по цяла нощ при нас.

Освен това почна и мн да се отвива. В тази връзка искам да попитам тези, които ползват спални чувалчета- могат ли децата да се обръщат да спят на една страна, когато са в тези чувалчета, както и да стават прави?

# 246
Този д-р Мустаков е сина на д-р Богдан Мустаков (лека му пръст). Прекрасен лекар и алерголог. Единствената алтернатива са те с доц. Маринова, що касае детските хранителни алергии.

Май си имаме баба Шарка на гости. Не съм сигурна съвсем, защото сутринта ходихме на лекар, но и той самият не бе убеден какво става. Баткото няма Т и играе като луд, но малките червени пъпки станаха на малко мазолоподобни мехурчета  Rolling Eyes

# 247
  • Варна
Поли, Павел спи само с чувал напоследък не го завивам с нищо отгоре. Върти се спокойно на всички посоки.
Джей, дано да мине леко и бързо!
Гери, знам каква мъка е с неядящо дете! Дано този период отмине скоро!

На Павел седмия зъб е на път, мнооого е побеляло, сигурно ще е днес. Откакто са почнали зъбите, не е имало почивка, все някой избива. Този е трети горе.

От 1.4. му давам жълтък, а днес дадох за първи път сладък картоф. Купих и киноа вчера, и от него сложих. Изобщо стана манджа с грозде, но всичко си изяде за 50 мин...с не голямо желание... Crazy

Вчера му купих проходилки на КиК(с цип и връзки), че вече иска да слиза от количката като сме навън. И пролетно яке взех, макар и не толкова цветно , колкото исках.. но съм доволна.

За приспиването - Паф заспива най-често на гърда. Ако не стане така - с люшкане в количката, а вечер в кошарката. Все по-рядко заспива сам без нищо...
Буди се понякога веднъж, друг път 100 пъти... Пробвам с люшкане да приспя отново, ако започне да става и да плаче давам да суче.  

Последна редакция: ср, 06 апр 2011, 14:20 от mar4ela5

# 248
И Матей страшно много се отвива. Намирала съм го отвит както като отида да си лягам, така и през нощта. И аз ще пробвам с чувалче, имам едно, само трябва да го изпера. Напоследък взе да става в съня си, изправя се и почва да плаче.

При нощните будения и аз давам гърда. До към 0.00 часа успявам да го залъжа с биберон-залъгалка, после вече не минава номера. Вземам го при мен на спалнята, понякога заспиваме и двамата, понякога не може да се унесе, върти се много и тогава го премествам в креватчето му. Но има случаи и когато не иска да заспи по никакъв начин. Като тази нощ, почти два часа как ли не го присивах, накрая го носих на ръце  ooooh! 

# 249
Освен това почна и мн да се отвива. В тази връзка искам да попитам тези, които ползват спални чувалчета- могат ли децата да се обръщат да спят на една страна, когато са в тези чувалчета, както и да стават прави?

Полкидот, Йоана спи с чувалче, то иначе няма да мога да смогна да я завивам по цяла нощ  Mr. Green. Върти се абсолютно във всички посоки, обръща се, изправя се в кошарата, дори си и обикаля в нея с чувала  Grinning.

# 250
Камен cъщo ...

... спи с чувалче, то иначе няма да мога да смогна да го завивам по цяла нощ  Mr. Green. Върти се абсолютно във всички посоки, обръща се, изправя се в кошарата, дори си и обикаля в нея с чувала  Grinning.

Joy  Joy  Joy

# 251
Здравейте и от нас! Ние сме супер сополиви вече седмица, помпата ми стана първи приятел, а милото то като ме види с нея и започва да пищи. Незнам какво е, дали е настинка или зъби, но вече ми писна. Онзи ден като кихна и сополчетата се стекоха надолу. Sick
Лошото е, че сме в провинцията и с педито се консултирам само по телефона, моля се да не направя някоя грешка.
За приспиването - започнах да я слагам до мен на спалната и имам успех (пупу). Обаааче песничката Зайченцето бяло ми е цял ден в главата, само на нея заспива.
За уменията - напредваме бавно, но славно. Вече по сигурно стъпва, но мисля че стана след като и взехме маратонки Adidas с твърда подметка. Нещо с буйките ми стъпва само на пръсти. От днес започна да се изправя  сама от легнало положение до седнала позиция. Опитваме се и да пълзим, много ми в смешна като вдигне дупето и побие нос  Laughing.
За храненето - иска само от нашата храна, вече пюретата ги отрече. Опитах днес кремче с нишесте, но усети, че е сладко и го изплю. Май ще караме само на супички.
Пробвахме вече и супа от коприва и много и хареса. Peace
Мислех още неща да пиша, но изветрях. Утре на будно съзнание ...
Лека вечер   bouquet

# 252
Добро утро!!!
Изпратихме таткото на работа, детето е нахранено Simple Smile Сега малко временце за мен да си изпия кафенцето с вас. Заповядайте!

Не съм писала скоро, но малката пак ми е болна, баща й също Rolling Eyes Кашлят зверски и двамата. Предната вечер не спахме, заради нейната кашлица, дано скоро се оправя, че ми е много мъка да я гледам така. Вече като ме види с капките физ. разтвор и почва да ми се кара... Горкото дете!
Гледам доста се хвалите с разни постижения, браво на децата  smile3501
Аз още не съм я слагала на гърне, мисля да позачакам още малко, пък тогава да видим как ще се справим със задачката Simple Smile
Звярчо също много се върти вечер и се отвива, но чувалче не ползвам все още, макар да имаме едно подарено от баба й. При положение, че на вечер ставам по 100 пъти да я гушкам да се успокоява, не ми пречи и завиването. Още повече, че щом се врътне и я усещам, ако е отвита си я завивам и така процедираме Simple Smile
Това е засега от нас! По-късно повече Wink
Слънчев и усмихнат ден ви желая  Hug

# 253
  • Пловдив
Привет!

Етка, виждам, че още няма гладни. Тъкмо ще съм първа на опашката, благодаря за закуската!  Hug

Аз на Гергана слагам чувалче, едно бархетно и отгоре едно одеалце, което винаги го търся някъде из под краката й. Вечно е отвита, нищо не търпи отгоре си. Спи много неспокойно, мята се, все в решетките ходии ги държи да не избягат    Joy

Навън иска голямо разнообразие - ил итрябва да се разхожда сама с крачетата или ако я бутам в количката трябва да има занимавка някаква, ръцете й трябва да са заети с нещо, а още по- добре ако е устата заета - обикновено й давам солетки без сол, на хрус-хрус - лилавата опаковка и тя си ги смиче и така има мир. Иначе надава яко глас и скуката я тресееееееееее...

Хубав ден от нас!  Днес ще има разходки.

# 254
Аз доста рядко имам време за форума напоследък, но като гледам темата как върви бавно, май всеки е нанякъде Rolling Eyes

Ние сме добре, озъбени сме вече, много лошо почна да ме хапе като го кърмя и не знам как ще се разберем с него.
Време свободно никакво - както повечето от вас разбраха от ФБ - вече снимам дечица и бебенца професионално в студиото ни и времето ми се поглъща изцяло от това и грижите за Крис Simple Smile

Днес, обаче, няма да пропуснем хубавото време и ще се поразходим!

Хубав ден на всички!  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт