Пъстроцветна пролет посрещна вече ЮНСКОТО човече! - № 17

• 33 068
  • 736
  •   1
Отговори
# 255
Зайченцето бяло ми е цял ден в главата, само на нея заспива.

Аз съм на "Спи сиво зайче в ямата...."  hahaha

пробвах Рая с чувал, ама не става, едно пъшкане, охкане, въртене....може би изтървах момента, трябваше като беше по-малка да я свърша тази работа с чувала. И тя постоянно се отвива, завивам я, но не винаги успявам, затова реших да спим на по-топличко.

Вчера й поръчах храна от една частна детска кухня - отказа ми я. Явно само ще се готви   chef

# 256
Здравейте,

тези дни не мога да ви чета въобще. Влизам и до там, малката мрънка и не се заиграва за момент, криво й е на миличкото дете. Както ви писах преди дни  каката хвана вирус, като първоначално си мислехме за бактериална инфекция, но урината излезе чиста. 6дни с темп, после кашлица и накая текнаха и секрети навън. Вече е добре, покашля по малко, но е остатъчна кашлица. Мадлен от неделя и тя с темп, все още сутрин и понякога и вечер ми вдига, мрънка много, спането е кошмар, сополи обилни, които омазва навсякъде. Луднах, за пръв път и двете да се разболеят така, толкова дълго с темп не са били.
От 1 започнах да вземам и аз кухня, но малката й се мръщи, започваме отначало захранването, засега основното и супите ми допадат, само десертите-не. Ще пробвам и една от частните, и ще преценя коя да бъде или аз да си и готвя.
За гърнето- още не съм го вадила, след дни ще го направя.
За чувалчета- така спи цялата зима, и аз спя спокойно, че не е отвита.
От няколко дни започна да спи по корем и е леко сложно, отделно с разболяването едва я оставям в леглото, усеща и реве. Онази нощ в 2.30 ч си играхме на килима един час...

Дано скоро се пооправи и всичко си дойде на мястото.

Поздваи на всички дечица, и ако има болни да оздравяват.
Честито на всички празнували скоро нещо. Само здраве ви пожелавам, другото са екстри!!!

# 257
  • Пловдив
Само здраве ви пожелавам, другото са екстри!!!
Добре казано!
Дано се оправят скоро и двечките, че и ти да си отдъхнеш!  Hug

Eliza* пожелавам ти успех и тук!

# 258
Здравейте момичета  Hug Нуждая се от помощ и съвет, ще се свържа и с педиатърката, но да питам и тук. Значи от две три седмици от както стана по-слънчево на бузките се появи нещо като лек обрив,  грапава и суха е кожата на места, по-скоро леко по-тъмна, отколко червена . Още тогава свекървата каза "жарнало го е слънцето", аз уж все с шапка и под чадър го държах, но крем още не бяхме ползвали, понеже тъкмо се беше позатоплило. Прибрахме с в Пловдив, отидохме на консултация, педката вика, а поопекъл се е малко, ама няма страшно де. Аз я попитах за крем, тя ми каза да търся такъв за деца под една година, например на Дейлонг, обаче засега не успявам да намеря. Междувременно, това нещо се поразпростря върху бузките и те стоят едни такива грапави и загрубели, а от днес има малко и на брадичката, там вече стои зачервено. Започнах да се ровя за атопичния дерматит и на места има снимки, които малко приличат  Sad.  От друга страна  преди 10 дни ни пробиха едно след друго двете горни зъбчета като бяха надути няколко седмици преди това, а вчера ни проби едно долно зъбче, съседното и то е почти пробило -   ръцете му са все в устата, а като спи все се върти по корем и трие лице в чаршафа и кувертата на леглото, та се чудя дали пък не е някакво раздразнение от зъбките или от механичното дразнене.  
Та да попитам повяват ли се обриви по бузите при пробиване на зъбките - не става дума за пъпчици а за надигнати грапави и сухи, леко по-тъмни участъци по бузките?
Има ли нещо специфично за атопичния дерматит по което да се познае?
Какви слънцезащитни кремове ползвате ?
Препоръчайте добър детски кожен лекар в Пловдив!
Мерси   bouquet

# 259
 Cecile, струва ми се, че не е толкова от слънцето.За мен е някакъв контактен дерматит, най-вероятно от слюнките и чаршафа.И Иван си има едно малко петънце на едната бузка от доста време, на моменти се скрива, после избива.Най-грапаво е след баня.Възможно е и да е атопичен дерматит, но пък такъв наричат всеки дерматит, който не е изяснен от какво е.
Алексова, бързо оздравяване на малката.
Иван от няколко дни, каквото и да го питаш, вдига ръка с едно пръстче нагоре и посочва.Обикновено лампата, но и всичко останало.Даже като се събуди в количката, моментално се набира да седне и още сънен, почва да сочи нагоре с пръстчето,без да го питаш нещо,  много се вживява  LaughingДруго интересно, което прави и не знам как си го е измислил е, когато лази и си намери някакво миниатюрно боклуче по пода, го залепя на показалеца, и после с цяла длан си го маже съсредоточено по лицето., все едно се мие hahaha
За спането, заспива си както обикновено сам, в много редки случаи на ръце и то много бързо.През ноща обаче започна да се пробужда по един-два пъти като часовник в 2.30 или 3.00 и ако не стане с бибата, давам малко млекце или го взимам при мен.Среднощни игри до сега сме нямали пу-пу, но пък след онова слизане от леглото, знам ли го какво  прави като му доскучае  Mr. Green
Резултат от консултацията днес 9 кг./ +300 гр., 76 см./+ 1 см.

Последна редакция: чт, 07 апр 2011, 22:58 от ketti

# 260
# 261
Сърдечно благодаря на Pepsilight за мартеничката и чyдecната картичка !!! Мнооооого ме зарадва.  Hug Ще си я държа на полицата поне до ... Великден.  Party

Алексова, е***и и противните вируси тая година !!! 6 дни температура, измъчили сте се всичките ... Много Hug  Hug  Hug за сладуранките и бързо оздравяване !!!
Етка, дано бързо оздравяват Стелчето и татко и' !!!  Hug
Ема нa Lorka дано също се отърве бързо от сополите !!!

Кими днес яде картофи с грис, лук, босилек и риба.
Заспива най-често гушнат в мама, с любимото одеалце на муцунката. Другият вариант е на ръце, в баща му. Ние нещо хич не бързаме да го учим да си заспива сам. Даже ни е доста гот така и като заспи аз пак не бързам да го оставям в леглото му.

Cecilе, не бързай да се шашкаш и сама да му поставяш диагнози на детето. Нали няма сърбежи ?
Конкретно на въпросите ти не мога да отговоря, но ние бяхме точно с такава суха кoжa на крачетата 2 месеца и го мажех с Др.Тaйс сутрин и вечер. Зa слънцезащитния крем писах съвсем на скоро - "Physiogel"- SPH 25 - за суха и чувствителна кожa. Подходящ е при екземи и склонност към слънчева алергия.  Peace

Кетти, стават все по-забавни малките човечета. Аз съм му оставила в спалнята една раничка с "резервни" играчки и сутрин като се събуди, го пускам на килима да ги поразxвърли, а аз си доспивам.  Laughing
Диди, не мисля, че би трябвало да има проблем от солариyма за кърменето, но нека и друг да каже.  Peace И ние сме вече на лятна вълна. Утре ще търся басейн и сандалки за малкия.  Party

Приятни сънищааааааааа  newsm46

Последна редакция: чт, 07 апр 2011, 23:36 от Слънчев_лъч

# 262
... И ние сме вече на лятна вълна. Утре ще търся басейн и сандалки за малкия.  Party
...
Ааауууу, как завиждаааааааам  Mr. Green Искам и аз   grinning039

Ха сега, добро ви утро, момичета Simple Smile
Роска, бързо оздравяване ви пожелавам, че си е голяма мъка болно детенце  Hug Hug
Ема също бързо да оздравява, да не тормози мама  Hug
И при нас заспиването е на ръце, както съм писала и преди. А и аз, като Слънцето, хич и не бързам да си я слагам в легото й, обичам да си я гушкам като е заспала Heart Eyes
След вчерашния преглед при педиатърката можем да се похвалим с + 50гр ( 8,350 кг), но пък за ръста е на горната граница от 74 см. Фина мадама си отглеждам. Ама така е, който не иска да си пие млякото Simple Smile Иначе й дай пюрета и каши, аааа и Плазмонки, луда е по тях Simple Smile Опитах тая сутрин попарка да й дам, ееееееееее, няма таква отвращение, живи охлюви, гарнирани със сурови жабешки бутчета да й бях дала, по щеше да ги яде Grinning Иначе сме на капки Фенистил и Синекод за кашплицата, плюс Тобрекс за нослето.Дано помогнат бързо да оздравее диваненцето.
Любимото й занимание напоследък е да ръмжи, като й кажеш "Мечо" и тя включва на ръмжащ режим, лошото е, че и без да й казвам си ръмжи, при което пък започва зверската кашлица...
Засега това е от нас  Hug

# 263
Благодаря момичета  bouquet Hug, ще оздравият, ама аз се стопих, то нито яденето ми е ядене, нито съня, сън. Но после ще живна. Стига и мен да не ме хване гадината.

Ети, и вие ли сте болнички, гадост. ooooh! Дано  и вие се оправите скоро!!!!
За обриви не мога да бъда полезна- но като се има предвид колко вредно е вече слънцето, ако е със светлакожа детето е по- податливо на подобни дерматити, в тази връзка ще трябва и аз да потърся кремче за Мади.
Идват хубави празници, като се стабилизират вкъщи започвам украсата и снимките!!!! Напоследък нямам време дори да ги снимам...захванах се и с малко работа от вкъщи, но ще наваксам.
Вече цъфнаха дръвчета, стана зелено, страхотно е навън за снимки.

Вие мислите ли тази година да ходите на море с бебоците?
За момичетата от морските ни градове знам, че те вече откриха сезона още миналото лято.., както и някой други смелчаги. Аз още мисля и се мая, дали Мади да е с нас или да я оставя на майка ми.

И да не забравя, днес Мади става на 10м, почерпете се с нас за нейно здраве, и на всички тук!!!! Wine Glass cook

# 264
Роси, честита ви месечинка  Hug Да нацелуваш Мади Heart Eyes
Иначе, и ние обмисляме едно моренце. Правим едни планове, ама да видим как ще се получат нещата. Освен това, моя приятелка ще се жени на морето, та надявам се, ще цопна д-то в морето. И, понеже няма на кого да оставим лиглата, и тя ще се цопне в морето Simple Smile

# 265
  • Варна
Cecile, можеш да третираш с Физиогел (както е писала Слънчев лъч), но този, който е за омазняване и за суха и чувствителна кожа или с Адерма EXOMEGA. Малко са скъпички, но не са лекарство и можеш да ги ползваш и след отминаване на проблема. И моят син имаше по лицето такива екземки, както ти описваш (но неговите бяха червени), мислехме, че е от целувките на брадясалия ни татко и какво ли още не, ама дерматологът каза, че това е от финната бебешка кожа, която не може да се омазнява. Мажи го честичко и ще видиш, че ще мине  Peace Не забравяй след баня винаги да омазняваш лицето Wink Дерматоложката ни изписа и едно лекарство, но така и не го ползвах, въздържам се да ти го кажа, защото и докторите не изписват лекарства без да видят кожата, камо ли аз Rolling Eyes

# 266
Слънчев лъч, Japanese, благодаря ви  Hug

# 267
  • малкия йеросалим
Роси,Етка много неприятно с тези болести.Дано бързо да отминават  Praynig
За морето това лято съм за.Миналата година бях от смелчагите и заведох и двамата за седмица във Варна.Жоро се представи перфектно,но пък каката се разболя.Но общо взето като за първо голямо пътуване се справихме много добре  Laughing.А за почивки тази година обмисляме две-пак във Варна за седмица-две /таткото всяко лято е командирован там за месец/ и сега обмисляме другият месец да идем за 10дни на гости при моите родители в Италия.Мислим обаче да пътуваме с кола през Гърция и после със ферибот до Италия.В момента обмисляме детайлите и другата седмица ще вадя документи на децата.Малко ми е притеснено и дано всичко да е наред  Praynig
Cecile подобен обрив какъвто описваш има и моят син.Неговото е грапаво петно на бузата,на моменти почти изчезва и после пак се показва с нова сила.Според педито е АД.По тялото също има нещо подобно на лишей.Като много суха кожа стой.Досега къпех и мажех с козметиката на Натхерцен.Отделно лекарката ни предписа Локоид Липокрем.Обаче той е на кортикостероина основа и отбягвам да го ползвам.Сега от месец ползвам едни козметични трици за баня,който ми даде моя позната/големият и син е с АД/.Тя ги е купувала от Гърция и каза,че тук ги няма.В началото мислех,че има ефект,защото обривите започнаха да избледняват.Обаче миналата седмица пак се появиха Cry.Та сега ще търся друго лечение.Ще взема и аз да пробвам с това кремче Физиогел.
Ох спирам,че на моето злато му се приспа и започна да мрънка  Heart Eyes
Роси честита месечинка на сладката Мадлен!!!

# 268
  • Пловдив
Привет и от нас!

Днес набързо излязохме само до кухнята, че този вятър щеше да ни отвее направо. Топъл, но силен, дажемного силен вятър, на моменти едва удържах количката. Сложих отгоре дъждобрана и малката отначало се разплака, но като тръгнахме се залиса със солетите и после вза да си го бара и да го разглежда  Laughing

Роска, този гаден вирус моята кака го изкара в началото на март месец - 5 дена температура, после кашля и хрема. Доста дълго време ги влачи. Опазих обаче малката. Дано по-бързо оздравявате. И честита месечинка на Мади и на Ивана        bouquet

Ети, бързо оздравяване и на вас!

Иначе имаме планове тази година да се разпишем на морето за една седмица - мисслим юли. След като миналата година не посмях, тази не ми се изпуска, ще се с двете моми и приятелско семейство - може и две да са - още не са решили. В тази връзка оглеждаме се за изгодни оферти за ОИ, на квартира не бих отишла с децата. Нещо ако ви впечатли - свиркайте да разглеждаме заедно.

Приятен ден!    Hug

# 269
Та да попитам повяват ли се обриви по бузите при пробиване на зъбките - не става дума за пъпчици а за надигнати грапави и сухи, леко по-тъмни участъци по бузките?
Има ли нещо специфично за атопичния дерматит по което да се познае?
Какви слънцезащитни кремове ползвате ?
При Никола АД се проявява със зачервени лющещи се и секретиращи (мокреещи) участъци на бузките и на меките гънки на вратлето и зад коленете. Конкретно при него хомеопатът му го свърза именно с никненето на зъбки; каза, че много често детницията е съпроводена с кожна реакция (както някои бебета реагират с повишаване на температурата), която не е задължително да е атопичен дерматит, както е при него. Така че според мен е напълно възможно вашият случай да е такъв, както и резултат от излагането на слънце.
Мисля също, че за Никола хомеопатът ни даде най-правилното заключение. Наблюдавам изостряне на иначе вече овладяния (благодарение на нейното лечение) дерматит, преди да му избие нов зъб. Водихме го при детски гастроентеролог онзи ден. Порица ме остро, че не пазя строга диета, според нея се касае за алергия към млечни. Което едва ли е така, предвид, че диета всъщност пазех към момента на появяването на проблема, която премина в строга диета две-три седмици след това. Пък АД си се влошаваше независимо от нея.
Преди да стана оттегчително многословна, ви пожелавам свеж пролетен уийкEND.
ПП. Супер интересно ми звучи лекцията, за която Поли е пуснала инфо, но... едва ли ще мога да отида. Ако някой ходи, много моля после да сподели.
И един едит в заключение - много странно ми изглежда тоя Пентаксим на пазара. Аз знам, че го няма в мрежата за продажба, а се осигурява от МЗ. Даже една позната (със сериозни материални възможности и познанства на високо ниво в почти всички сфери) за нейното хлапе го беше намерила със супер много връзки, когато бяха изчерпани количествата зимата.

Последна редакция: пт, 08 апр 2011, 18:21 от maretu

Общи условия

Активация на акаунт