Пъстроцветна пролет посрещна вече ЮНСКОТО човече! - № 17

• 33 067
  • 736
  •   1
Отговори
# 60
Здравейте! Педито определено не беше толкова шашната, когато й казах за кръвта от нослето колкото аз бях. Според нея е начало на хрема, защото кръвотечения при бебета най-често са свързани с това, обаче на малката й няма нищо и според мен е заради сухия въздух в стаята. Отопляваме се с климатик в спалнята и наистина въздухът е сух. Надявам се да не се повтори, че тогава никакви климатици няма да ме успокоят. Искам да ви попитам какви сокчета сте давали досега, ако въобще сте давали де, не знам дали не е рано все още Simple Smile

# 61
Десито, честит ти рожденник (на патерички), да е жив и здрав и много грижовен батко!
Много неприятно с тази скарлатина, но добре, че е минало вече  Hug и честито зъбче на Дамян!

Табакова, и аз така като теб се сдобих с нов телефон по принуда, но моя не блокира от плюнки, а беше разделен на две части (мидичка ми беше телефончето) и сега Йоана си има телефон ама вече не му се кефи така, както преди, сигурно защото вече не спада към забранените вещи и интереса спадна драстично  Mr. Green

Марчелка, честита месечинка на сладкия Пафчо  Heart Eyes. Много му се радвам аз на него, страшен умник е той  Grinning. И браво за постигнатите резултати - 10кг - страхотно постижение.
Аз откакто започнах 90 дневната диета съм свалила 3.5 кг, но съм доволна, имам още месец и половина до края на диетата и се надявам да успея и с останалите 3-4 кг.

Етка, дано да овладеете положението със запушеното носле и да си направите плануваното пътуване  Hug.
И дано скоро Стела да се смили над мама и да отпусне повечко сън  Praynig
А това за борбата с нослето е най-голямата мъка при нас - страшен рев настава като се опитам да капна или пръсна нещо, та по този повод - мами дайте идеи как се справяте с това.

Веси, страхотни умения има и твоя Вики  Heart Eyes
Успех на утрешния изпит  fingerscrossed

# 62
Да ви кажа резултата от консултацията днес Гери е 8 кг и 70 см  ooooh! а постоянно яде нещо и не наддава.И си имаме зъбче на 7.03 ама не ми остава време да пиша.

# 63
Да ви кажа резултата от консултацията днес Гери е 8 кг и 70 см  ooooh! а постоянно яде нещо и не наддава.
Какво ще рече не наддава? На мен тия мерки ми изглеждат в нормата.
Никола е добре - яде, реве, разхождаме се, суче като новородено и не спим. Новият му прийом е заспиване с дупето нагоре и забита глава в чаршафите. Сънят му сумарно е около 8-9 часа в денонощието, но колкото - толкова. С алергия към млечни продукти е, изявена, с обриви. Ще го водим на гастроентеролог след 1-ви април, че сега няма направления. Не за друго, а за протокол за Фризопеп, налага се понякога да го оставям на майка ми, пък той си иска мляко - дори и след пюретата. И за каши, евентуално.
Иначе, АД овладяхме с хомеопатията - не напълно, но положението е значително по-добре. Влошава се преди да му изникне нов зъб, както и предположи хомеопатът ни.
Ставам, че реве.
Редактирам се, да изнахалствам - може ли линк към таблицата на Мария с номерата на обувчиците, че не я запаметих, пък не ми се рови. newsm78 Малко след дъжд-качулка, но искам да видя поне уцелила ли съм - поръчах C4.

Последна редакция: вт, 29 мар 2011, 14:17 от maretu

# 64
Момичета щях за споделям за телефоните. Преди няколко дни Вики играеше с един gsm. По едно време изпищя и почна да плаче. Беше си пъхнал зъбчето в дупката на говорителя и явно като дърпа го е закачил. Имаше кръв дори. Доста се изплаших. Оттогава избягвам да му давам. Едиствено с капаче му давам. Отделно и нашите са пълни с лиги и нищо не чувам  Grinning Grinning Grinning

# 65
  • Пловдив
Привет!

Днес пропуснахме разходката, превалява едно такова и ме хвана шубето. Ще се върна назад да ви прочета, но преди тава ще пиша на maretu - аз съм си съхранила само табличката, инфото не ми е като линк и нещо не ми се получава да го копна тук. Но С4 по табличката , ако гледаме на размер 4 пише следното- европейски размер - 19, а иначе пише - 11,4 см. Само с това мога да ти помогна.

Лек ден на всички!

# 66
  • Варна
марету, заповядай! http://images25.snimka.bg/005676980-big.jpg Много неприятно за алергията, дано я израстне скоро малчо напълно!  Hug
Етка, съчувствам ти много! Дано бързо минава хремата и да отидете на заплануваната разходка.  Praynig Hug  
Веси, мнооого му се радвам на Вики! Heart Eyes
Ани, благодаря!  Hug И твоя резултат е чудесен, предвид това колко малко имаш за сваляне! Мен ме чакат още 2 пъти по 10 поне, ама ще ги преборим!
Мария, дано по-бързо пробива това четвърто зъбче напълно и да се успокои малко Радо!  Hug Аз пак да кажа за водата - Павел я пропи а чаша със сламка. Може да пробваш.  Peace
Сесил, честито зъбче!
Ула, хайде да си отива и хремата на Стела вече!  Hug
Ангелчето, на мен мерките ми изглеждат съвсем добре!

# 67
Засега пооправихме положението с нослето, слагам й физ. разтвор и капя отвара от лайка, има ефект определено, диша доста по-спокойничко. Иначе, Ани, за пръскането в носа си е една война при нас, вечер мъж ми помага, като й държи ръчичките, ама през деня лудвам докато сложа две капки Simple Smile
Иначе, много се надявам да успеем да пътуваме, не сме ходили към Кърджали от миналата година, когато вече бях в осмия месец, та баба ми, милата, ми се накара къде съм била тръгнала с тоя голям корем. Наложи ми се да обяснявам, че в момента друг нямам  Grinning
От днес мойта лигла вече осъзнато прави крачки в опити да догони една топка, та одеве обикаляхме 15 минути из апартамента  Joy
Марчелка, сламката със клапа ли е или без? Защото аз взех едно шише на Nuby, сламката е с клапа, да не се разлива, ама дребна не се сеща все още как да действа, освен да си чеше двата зъба с нея, друго не прави  Grinning

# 68
  • Варна
Етка, не тече като я обърна, явно е с клапа. Павел отначало я дъвчеше, но по едно време засмука, нямаше и час, откакто му я бях дала. Давай и я честичко в ръцете, те бързо се научават, особено кърмачетата.
мартеа, ти пробва ли го този номер? Как е Райчето с водата?
Ани, аз борба за физ. разтвор не се налага да провеждам, дава сам Паф. Преди като се дърпаше най-удобната поза ми беше седнал с гръб към мен, облегнат, хващам му главичката с едната ръка да не мърда, а с другата пръскам.  Peace

# 69
капките  най- лесно ги слагам като сложа малкия да легне,а аз сядам зад него, така, че с краката да мога да притисна ръчичките и да фиксирам главата да не мърда Peace

Марету, това мляко само с протокол от гастроентеролог ли може да се вземе и безплатно ли е? 

# 70
  • малкия йеросалим
Здравейте на всички сладури и сладурки!Аз бързам да се похваля с новото умение на Жожо.От снощи започна да лази.Още е тромав като мечо,но определено лази.После ще кача и клипче  във Фейсбук.Толкова много се радвам.Така ще изразходва повече енергия и дано вече да спре с това стремглаво качване на килограмите  Praynig
Горните две зъбчета вече се показаха,та скоро очаквам да започне да ме перфорира докато суче  Rolling Eyes.Днес гледах и ,че кучешките са започнали да пробиват венеца/може би това е причината за кривотията му тези дни/.
Марчелка честита месечинка на малкият Паф.  bouquetУникално сладък е. Heart Eyes
Етка може да пробваш да накапваш в нослето и смес от физ.разт+сребърна вода.Иначе капките в нослето го слагам на дъската за преобуване и почти лягам върху него ,за да не мърда и така слагам.
За вода -започна да пие от едно съвсем обикновено шише с мек накрайник.И честно казано изпива добри количества.
Веси успех утре  fingerscrossed
А и исках да питам аз-вашите бебоци как си играят с колички или подобни играчки с гуми?Моят момък само им върти гумите,което ме вкарва пак в параноята/отвратителен е майчиният мозък/.

# 71
  • С-я
Мама Мони, много добре си играе детето с количките, мисля, че им е рано да ги бутат или нещо такова.

Етка, и при нас е като борба свободен стил слагането на капки- слагам го легнал- или в кошарата, или на повивалника, с едната ръка затискам ръчички и бутам леко на една страна главата, за да не мърда много и действам светкавично. В резултат имам успеваемост от около 8мия път.

Птиче, хареса ми контрашпица Simple Smile

# 72
  • Варна
mama moni, честито пълзящо човече!  Hug Браво на детето! За играчките с гуми - Павел има смо уолкъра и едно хеликоптерче. Уолкъра понякога го обръща с гумите нагоре и ги върти, на хеликоптерчето също. Мисля, че е рано да ги бутат. Не се вкарвай във филми! Naughty

Благодаря на всичкчи ви момичета за честитките и милите думи!  Hug

Веси, преди малко изключих - успех и от мен утре!  Hug

# 73
Cecile, AnGeLcHeTyYy, честити зъбчета – да са белички и здрави. tooth Честито и на всички с повод за празнуване. Flowers Bouquet Mama moni, честито пролазване на бебчо - оттук само нагоре и напред. Зипър, честито влизане в редиците на пълзящите профита. newsm32 Ulla, Etka_koketka, дано изчистите хремата по - скоро.  Hug Maristo, супер, че не е нещо сериозно. thumbsup
.....Искам да ви попитам какви сокчета сте давали досега, ако въобще сте давали де, не знам дали не е рано все още Simple Smile
Само сокче все още не съм давала, но от време на време комбинирам някое на HiPP с разтворима каша /до момента сме пробвали от сливи, от червени плодове, от ябълки и грозде - биват/.
...А това за борбата с нослето е най-голямата мъка при нас - страшен рев настава като се опитам да капна или пръсна нещо, та по този повод - мами дайте идеи как се справяте с това....
Светли е претръпнал - от новороден всяка вечер почиствам нослето му със Sterimar (легнал по гръб) след баня и изобщо не му прави впечатление манипулацията, а и сме нямали сополи до сега за мое огромно щастие (чук чук на дърво).
...Относно възпитанието, аз обяснявам като на голям човек, даже ми се смеят понякога околните, ноооо все някой ден ще ме разбере...
При нас комуникацията си тече на пълни обороти още от самото начало и съм убедена, че той ме разбира. По скоро си мисля, че бебчо изчаква търпеливо денят, в който аз ще го разбера, щото повечето  му „думички”  ми се губят смислово… А за възпитание или по-скоро предаването на някакъв код на поведение мисля, че вече е време при нас ...Убедена съм, че бебчо ще запомни най-добре не думите ми, а моите дела в негово присъствие и гледам да съм особено внимателна в това отношение. На този етап ще наблегнем на добрите обноски чрез езикът на тялото, а за речевият етикет има време. Peace

За съня: Светли спи 3 пъти през деня - 1 път преди обяд и 2 пъти след обяд от 30 мин. до 1ч30мин. Нощният сън е от 21ч. до 07ч. Трансфера наше – негово легло първите дни беше особено мъчителен, но сега от 21 до 05ч. си е в своето гьолче. И аз не знам кое се оказа решаващо – дали сериозният разговор, който проведохме на четири очи  Laughing или промяната в дневния режим - очаквах, че ще е по-сложно и се бях подготвила за голяма битка, но Светли ме сюрпризира с  проявеното разбиране.

За водата: Бебсън си сръбва порядъчно (min 100 ml на ден). В домашни условия вече успешно ползваме малка шот чаша. Олива се задължително, но прави опити да я държи и сам.

Отчет от консултация в девети месец: Т – 10 840 (+720); Р – 78 (+2) Направиха му и имунизация против хепатит тип В - 3 прием. Бебчо пусна няколко сълзички – предателки, но бързо се окопити нацупил дълго след това долната устничка, щото нали е голям мъж вече…..

Veselina Arhipova, успех fingerscrossed Flowers Four Leaf Clover

# 74
vany6a, Mарчелка, благодаря ви!  bouquet
Чери, да, само с такъв протокол се взема по ЗК. По думите на педиатъра ни с него е безплатно, но виж, в аптеката не се сетих да попитам за потвърждение. Иначе, пазарната му цена е 20 лева за кутия 400, поне в Своге е толкова.
И друго ме вълнува - някой давал ли е коприва? Гледам, тръгнала е вече. И изобщо, какви са аргументите "за" и "против"?

Общи условия

Активация на акаунт