Пъстроцветна пролет посрещна вече ЮНСКОТО човече! - № 17

• 33 068
  • 736
  •   1
Отговори
# 600
  • Варна
Привет!
Ние се завърнахме от гостуването при нашите. Хубаво изкарахме, само това пусто време ни провали плановете за целодневно стоене навън... Павел там започна да пълзи на колене, защото настилката е мокет и не се хлъзга. У дома обаче си важи още войнишкото лазене. Изправя се вече, където намери - стени, столове, маси... Ползва стола или паяка за уолкър. Прояде кис. мляко, подквасено от мама. Май ще се захващам с подквасване и аз. Агнешко не опита, нито козунак, не сме предлагали. Чукането на яйца му беше забавно. Голяма игра по цял ден с братовчед му. Гледа го и копира, копирааа... Laughing  
Джей, честит рожден ден на патеричка! Жива и здрава! Нека мъжете те носят на ръце! Дано бързо и леко да минава шарката при Ивчо!
Полиии, уважителна причина! Простено ти е! Mr. Green
Мама по три, честито озъбване на Габи!
Стаси_К, мартеа, честити самостоятелни крачки на Крис и Рая! Да крачат смело напред!
Първия рожден ден - плановете са направени още от раждането и съм ги споделяла, но ще повторя. Ще ходим в Арбанаси, със семействата и приятели. В манастира Петър и Павел ще кръстим Паф и батко му, Петър + ИД на двамата + РД на Паф.   Crazy

Rolling Eyes Искам да гласувам за последното заглавие, но вече гласувах за едно от предните и няма опция да си редактирам гласа...

И на мен ми се пуши... Whistling

# 601
Здравейте ,
Оказа се , че до вечерта се сдобихме и със второ зъбче на малка Габка. До скоро прегъваше крака когато усетеше земята (освен в паяка) , а сега стои права хваната под мишницата. В паяците дребните са като фурии, не трябва да стоиш близо до тях, че ще останеш без пръсти на краката. Масата ни е холова- ниска и подреждам играчки по нея за да си вземат и да играят или гризът ама след минута половината са по земята , а другата половина по плотчетата на проходилките. А бе общо взето весело.   family6
Лека нощ от нас ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! !

# 602
Скоро не съм се разписвала.
Мама по три, честито първо  и второ зъбче на малката Габи.Много е бърза.
Честито и на проходилите Крис и Рая.Да стъпват смело и уверено винаги.
Джей, Честит рожден ден.Да си жива, здрава и мнооого щастлива.Ще се почерпим от питието за твое здраве.Пасти и торти няма, ама едни ядчици да имаше.Уф, че съм скромна  Mr. Green
Не мога да върна назад да прочета, но някой беше писал за покълнали зърна, за една нощ.Според мен е невъзможно  NaughtyМоже да се разпукат и да им излезат кълновете/зародишите/, както при варенето на леща, но за живи кълнове е изключено, според мен.
Ванюша, вие ли бяхте с температура?Има ли вече зъбче?
За обувките, все още сме си "боси".В къщи сме по чорапи със силиконова подметка, да не се плъзга по ламината, лепят като вендузи, доволна съм.Навън сме с обувчици, тип пантофки с гумена подметка, но това не му пречи да е като стрела в комбинация с каишките за прохождане.Много ми харесаха сандалките на Птичето, но няма как да се снабдя.Искам да са със затворена пета и затворени пръстчета , че другите при прохождане ги запретват отпред.
Cecile,много интересна статия, благодаря за линка.Точно по описанието и нашите ревове почнаха към 6-7 седмица.Бяха часове, и аз си мислех, че са колики, а то може да е било друго, изливане на емоции и стрес .Жалко, че не съм го прочела по-рано.Но пък след прочетеното ми остана един такъв горчив привкус.Толкова ли сегашната природата ни е притъпила чувствата да бъдем добри майки?Т.е. да откликваме по всякакъв начин на плача, да се стремим да го премахнем по всякакъв начин, като мислим , че правим добро за бебето.То е инстинктивно, респективно, природно, за другия вариант, сега го прочитаме.Не казвам, че не е логично, намирам някаква логика, но все пак ако наистина е така, дали майчиния инстинкт нямаше да включва и това, да оставиш бебето да се нареве.Ако е така при мен определено липсва.Изключвам единичните случаи, когато наистина решаваш, че ще го оставиш да си пореве, но пак не го правиш, защото си мислел, че трябва бебето да се освободи от стреса ,а майката, не е ли така?
За протокола , последната седмица заспива само с мляко, без преди това да е плакъл, просто виждам, че му се спи, и си го изпива, сякаш, два часа преди това не е закусвал обилно.Изпива си дозата и спи час и половина само предиобяд, не го насилвам, пие с хъс и не съм го учила, той ми показа.Сега се чудя дали не му притъпявам някакви нужди, като изливане на стрес.Другия вариант е описания по-горе.Въртене в леглото и забиване на нос, около половин час.На ръце и рамо и дума не може да става.
Аз пък бях прочела и другия вариант, че бебето не трябва да се оставя да плаче и да се приспива само, защото свързва всичко със самота и почнах да го приспивам на ръце.И в двете има логика, иди, че разбери.

Последна редакция: пт, 29 апр 2011, 01:15 от ketti

# 603
  • Пловдив
Добро утро!

Виждам, че още не сте се събудили, та по случая да ви разсъня с едно кафенце

Вчера цял ден следих малката госпожица, не е имала температура, но няма и зъб. Хммм, ще я видим тази работа, днес пак ще я следя.

Вчера от градината Креми се прибра с диск от празника и снощи беше голяма веселба - гледахме го няколко пъти като кака танцуваше и пееше през цялото време, а бебка й пригласяше и пляскаше.

Хубав ден от нас!

П.п . - и аз видях, че в началото на анкетата го няма предложението на птичето, но реших, че тъй като тя пуска темата и нарочно не го е написала. Радвам се, че вече е там. Хубаво е да има повече предложения и всички да участват наравно в анкетата     Peace

# 604
Добро утро, мацки!!!
Ванче, мерси за кафенцето  Hug Радвам се, че малката сладурка се оправя.  Hug
Джей, честита ти годинка  bouquet С кеф ще си сипя и от твоето питие, само нека приключа с кафето Wink
Ха, забравих... Успех на всички, които, като нас, чакат класирането за яслите  fingerscrossed

# 605
Добро утро, мацки!!!
Ванче, мерси за кафенцето  Hug Радвам се, че малката сладурка се оправя.  Hug
Джей, честита ти годинка  bouquet С кеф ще си сипя и от твоето питие, само нека приключа с кафето Wink
Ха, забравих... Успех на всички, които, като нас, чакат класирането за яслите  fingerscrossed
Добро утро и от мен,

все още в криво настроение, но да драсна някой ред, да не ме забравите.

Честито на всички с поводи тези дни!!!!!

От вчера и Мади пак е с сополи, мрънка, реве, не е моето дете. Горните два са пред избиване сигурно...Дано скоро да стане, че е голяма мъка. Иначе се храни и пие мноого вода.Явно бибата я облекчава.

От известно време насам забелязвам, че вече е по- различна, разбира всичко, като кажа нещо го повтаря. Вече съзнателно казва мама, кака, тати. Като се види с кака си вечер настава едно гушкане, и отскоро почва да казва" О-оу-оуу", явно го е запомнила като съм я гушкала и съм го казвала аз. Показва колко е голяма и с една закачлива доволна усмивка. Вече се изправя в кревата на решетката. Страшно е активна, не се спира.
Все още се буди за нощно хранене. Няколко пъти пъти вече давам едно мляко на Хипп- Лека нощ, и от нещо спи през цялатанощ. Мислех, че е съвпадение, но от няколко дни заради зъбите просто по цяла нощ се върти, катери се по нашите възглавници в съсено състояние, много се открива, не понася и чувал. Снощи пак реших да пробвам и пак даде ефект. Спа по- спокойно!

Чакам хубавото време, че това стоене вкъщи нещо ме подтиска много.

Изкарахме лятната количка от кака й, нооо...не мога да свикна с нея. Отделно критерия ми вече явно е повишен и не ми и харесва и се оглеждам за друга.

Бързо оздравяване на болничките, но май вече всички са добре.

Честити крачки на проходилите и нови зъбчета на малката кукла на мама по три, както и на други от предните дни..

Хубав ден от мен!

# 606
  • София
Привет мацки Wink
Влизам да честитя стъпчиците на Крис и Рая. JJ , ЧРД , много здраве и щастие  Gift . Честито и за зъбчетата на малка Габка, да са бели и здрави!
Етке, успех и от мен на всички за яслите.

# 607
Здравейте,
благодаря за отбелязването на първите крачки на Крис. мартеа, напред и нагоре и на вас!

За обувките,Много ми харесаха сандалките на Птичето, но няма как да се снабдя.Искам да са със затворена пета и затворени пръстчета , че другите при прохождане ги запретват отпред.
Ketti,
тук "мернах" сандалки, които си купихме ние :
http://www.kids.bg/product_info.php?products_id=7348
Може да се доближават до идеята ти за сандалки. Ще споделя само, че са до глезените, отворени само отстрани, целите от кожа, с доста приятна стелка и с подметка, която е достатъчно твърда като за прохождане, но и мека в същото време за да нямаме проблем с пълзенето вкъщи например.
 Hug
От известно време се сетих, че някой щеше да пътува до южна Италия.(ще ме извинявате, но не си спомням кой беше) Миналата година ходихме по тези места и ще помогна с идеи кое, кога и как (ако има нужда все още разбира се)
 smile3503
Честити зъбчета и скорошно оздравяване на Гери и Мади!
JJ,   ura Happy Birthday! Много късмет, здраве и мечти, осъществяващи се почти в момента, в който ги пожелаеш.И много пътувания и откриване и  преоткриване на прекрасни места. Наздраве!
Хубав и усмихнат ден.
 Peace

# 608
  • Пловдив
Етиии, стискам палци нещата с яслите да се наредят при вас.   Peace   Кога смяташ да я пускаш малката красавица?

В Италия щеше да ходи мама Мони мисля май месец  Simple Smile

# 609
  • малкия йеросалим
Здравейте и  от нас!Честити първи зъбчета на малката Габи!
Честити първи крачки на Рая и Крис!От тук само напред и нагоре!
JJ , ЧРД  и от нас!  nbirthday
При нас все същата.Жоро бързо напредва във предвижването.Пълзи като стрела навсякъде.Забранени зони са банята и тоалетната с винаги затворени врати.И разбира се това е най- интересното място и при първа възможност се шмугва вътре.Даже миналата седмица Кети му прискрипа пръсчетата в желанието да затвори бързо вратата на банята.Изправя се на всичко което хване.Обикаля по мебелите,но като ходи за ръце е нестабилен.Най-голямото ни постижение,че от вчера започна да прави браво и сега пляска непрекъснато  Laughing.
Днес съм се хванала да изваждам пролетни и летни дрехи на децата и малкият много ми помага.Цялата къща е в дрехи  Grinning.Как ще се оправя с този хаос направо не знам  ooooh!
Стаси аз ще пътувам до Италия след две седмици.Ще ти бъда много благодарна ако споделиш идеи.Може и на лични  Hug

# 610
Ванче, ако я приемат, живот и здраве, яслата започва от септември. До тогава ще си се погледаме с нея вкъщи още някой друг месец. Поне такива са ни плановете засега Simple Smile

# 611
  • Пловдив
Бърз въпрос към мамите, заместили млечно хранене-  какво количество твърда храна изяждат бебоцте ви?

# 612
  • Пловдив
Ети, помислих, че ще я даваш преди годинката. Не че наесен ще са кой знае колко по- големи, но годинка и 3 месеца звучи по-добре. Дано имате късмет и в яслата да й хареса и да ходи с желание!!!  Peace

Танче, моята Гергана яде от 160 до мах 200 гр. Макар че не спира да отваря устата. Аз спирам да й давам като стигна това количество, защото съм пробвала да й давам повече, но след това връща, явно й идва в повече. Горе долу като ориентир - едно бурканче от пюре от 190 гр.

# 613
Бърз въпрос към мамите, заместили млечно хранене-  какво количество твърда храна изяждат бебоцте ви?
Бърз, бърз..колко да е бърз  Mr. Green  Hug
Около 220гр + десерт бананче
Дано съм ти полезна Simple Smile
Ети стискам палци  Peace

# 614
  • С-я
Ив, на Габи вече опашки ли й връзвате Simple Smile
Големи коси, браво!

Общи условия

Активация на акаунт