За какво са ежедневните Ви семейни караници, напрежение, повишен тон?

• 20 805
  • 207
  •   1
Отговори
# 195
Все зодиите са ви виновни  Tired

# 196
  • До морето :)
Един виновен трябва да има  Laughing По-лесно е да се обвини зодията, отколкото нечие възпитание и съобразителност  Laughing

# 197
  • БГ
караме се за възпитанието на детето ....аз го лигавя /по негово мнение нали се сещате/, той-    строг го раздава................и за ресност-не че съм  болезнено ревнива, но понякога  ми избиват балансите  и яхвам метлата .
а как се сдобрявате след това ми стана интересно newsm78 newsm78

# 198
И ние се сдъвкваме главно заради детето (2г и 4м), аз защото съм страхлива и все се карам като играят да не се нарани дребното.Той с право ме обвинява, че ще навредя така на детето като му треперя, защото той е момче. После той ми се кара, защото съм малко невротична Rolling Eyes и понякога се дразня на детето, без то да е виновно. Общо взето - млади родители Mr. Green.

# 199
  • До морето :)
Сдобряването... Еми идва си от само себе си  Mr. Green Последния път не си говорехме 1 ден, накрая останахме в една стая заедно (а докато сме скарани не го правим) и той ме погледна, при което мен ме напуши на смях и двамата започнахме да се смеем  Laughing А уж трябваше да сме сериозни. После седнахме, поговорихме, никой никого не разбра и всичко се нареди  Mr. Green

# 200
  • Бургас
Ние не се сдобряваме в пълния смисъл на думата. Нацупваме се и постепенно ни минава. Веднъж не ми говори 5 дни. Ако не се бях постарала, може би нямаше да си говорим още дълго. В повечето случаи той крещи, а аз се затварям в себе си. И в повечето случаи не смятам, че имам вина. Вече не ми пука особено и сега той обикновено пръв проговаря. Когато смятам, че съм права, се обосновавам - спокойно и категорично. Когато не съм - поправям грешката (рядко е  Mr. Green ).

# 201
Откакто станахме родители, имаме конфликти предимно заради детето. Иначе в конфликтите ни неизменна причина са неговите родители, когато са вкъщи.

# 202
Откакто станахме родители, имаме конфликти предимно заради детето. Иначе в конфликтите ни неизменна причина са неговите родители, когато са вкъщи.
Simple Smile И ние така:)

# 203
  • софия
Ежедневни караници? Няма такива.Аз само по време на ПМС понякога откачам и всичко ме дразни - пример- пуснал е прахосмукачката Rolling Eyes и звука в момента ме дразни.... Добре че не ми се връзва.
[/quote
и при нас е така

# 204
Караме се основно заради колата.
Непрекъснато търси какво да поправя по нея и за това му хоби отива значителна част от семейния ни бюджет.
Например това лято няма да ходим на море именно заради поредния "належащ" ремонт. #Cussing out
За всичко друго е лесно да се разберем, правим компромиси и премълчаваме понякога, но вървим напред.
За колата обаче- просто побеснявам. Не обичам конфронтациите, освен това при нас е "кучето си лае, а керванът си върви".
По темата- явно не се караме, а страдаме мълчаливо.

# 205
Когато децата бяха малки, предимно заради тяхното възпитание и спазване на правилата, наложени от мен.  Той беше по- либерален. Сега се дразня, ако не му се слуша, когато споделям нещо за работата ми, а аз   го слушам, когато той споделя за неговите служебни проблеми.
Имаше период, в който се сдърпвахме какво да гледаме по ТВ. Сега имаме 3 телевизора и всеки си гледа, каквото си иска.
НИКОГА не сме се карали ЗА ПАРИ, макар че сме имали тежки финансови ограничения. И двамата сме на бюджетни заплати.

Последна редакция: нд, 31 юли 2011, 19:49 от Gerber 1

# 206
караме се за това, че се оставя чуждите хора да го използват.
Мен много ме дразни това.
А той дори да се усети, не казва нищо. И аз вече съвсем яхвам метлата.
Много е добър и това ме радва, но не обичам сульо и пульо да се възползват от добротата му

# 207
Аз натиснах друго.
Не си повишаваме тон и нямаме семейни караници, но понякога има търкания и спрчеквание, най-често за обикновени битови неща, и то винаги е нещо незначително и се случва само ако наистина сме изтрещяли, защото по принцип гледаме да не си създаваме излишно напрежение за глупости и да не си забелязваме грешките.

Общи условия

Активация на акаунт