131-ва Първоаприлска. Няма майтап у американско :)

• 31 604
  • 727
  •   1
Отговори
# 90
Бейби, аз като подробното Марче: Ама какво е това мернато мишле  Mr. Green кажи моля те, 1е силно развитото ми клюкарско чувство няма да ми даде да спя тази нощ

хаха, Бейби си легна, а ние ще си гризем ноктите от любопитство  Mr. Green

Ходенето в БГ и тази година е под въпрос, за което не съм много щастлива, но... Радвам ви се и после ще ви чакам с разказите.

Атланта, как е Мони? Сменихте ли у- ще или всичко се укроти?

Не се преброявам аз, лично писмо с апостил трябва да ми пратят инак тцъ  Naughty

# 91
Като казахте пернати, помня, че Лени имаше папагал много интелигентен. Как е той, Лени? С теб ли е още?

# 92
# 93
Бубка, извинявай, ако аз съм те подвела с линка  Blush .

# 94
Бубка и аз гласувах, даже 2 пъти- от в къщи и от работата!

# 95
  • USA
И аз гласувах 2 пъти. Страхотна е мацката! Дано да спечели.

Не знам какво е пернатото мишле, но по някаква причина си представих йоркширски териер. Simple Smile

# 96
Здравейте момичета,
И аз от скоро съм в USA и в тази връзка искам да ви попитам - когато дойдохте тук знаехте ли езика и ако не,  за колко време го научихте и кога започнахте работа. Работата ви свързана ли е с това, което работихте в България.
Тук съм от няколко месеца и нещо не мога да се адаптирам. Вярно, че почти не излизам и не контактувам и това е причината поради която искам да започна работа. Проблемът е, че нямам идея какво бих могла да работя тук и то с развален английски. В БГ съм работила 2г като салонен управител в ресторант и 6 като офис мениджър,освен това надомно си работих и като счетоводител. Но нито едно от трите не мога да работя тук към момента. Sad

# 97
rusalka_vn, във всеки по-голям град има безплатни програми по английски език за новодошли емигранти, както и помощ при намиране на работа, също безплатна. Само трябва да имаш зелена карта. Пиши ми на лични, ако ти трябва помощ в търсенето на програми. Успех!

# 98
Rusalka, гледам, че си в Ню Йорк Сити.
Ето ти една безплатна езикова програма за там. http://www.riversidelanguage.org
Вчера е имало записване, следващото е на чак на 4 Май, но не пречи да отидеш на място и да видиш дали няма някой отказал се и да се е освободило място.
Друга възможност е да започнеш курс в някоя библиотека. Безплатни са, провеждат се вечер 2-3 пъти в седмицата. http://www.nypl.org/events/classes/esol
И на двете места има различни нива, с кратък разговор ти определят нивото като ако ти е труден или лесен класа след ден-два може да смениш в друго ниво.

# 99
Русалка, аз бих започнала и някаква доброволна работа някъде, за да упражняваш езика, да създаваш контакти и един ден да имаш кой да ти даде препоръка за работа, защото тук без добри препоръки е трудно. Забрави за български книги и телевизия. Гледай само на английски, с пуснати субтитри на английски и чети само на английски, каквото ти харесва да четеш - списания, книги, все едно.

Успех!

# 100
Като казахте пернати, помня, че Лени имаше папагал много интелигентен. Как е той, Лени? С теб ли е още?
мойта Йоска го завещахме на много добър мой приятел.

Последна редакция: сб, 02 апр 2011, 03:51 от Лeни

# 101
Лени, много се радвам, че Джосчо е добре Simple Smile Помня, че се беше разболял по едно време и ти беше много притеснена.

# 102
  • Boston, MA
Оооо, Джосчо мил, радвам се за него.

И аз гласувах 2 пъти. Страхотна е мацката! Дано да спечели. ...

Мерси, другарчета. Освен силна "йогистка", тя е и съфорумка, по-"старите" може да я помнят. Тя всъщност ме доведе в мамата.

Клеър, няма лошо бе, преброили са ме някъде. Номера аз никога не давам, и така.

# 103
  • USA
Бубка, точно за нея си помислих и щях да те питам дали е съфорумка.  Laughing

# 104
  • The QC to be!!!
Ама какво е това мернато мишле  Mr. Green кажи моля те, 1е силно развитото ми клюкарско чувство няма да ми даде да спя тази нощ
Леле Titina като ти прочетох поста и се изчервих  Blush върнах се да си чета моят  Joy Това е папагал, порода white bellied caique. Той външно изглеждаше като папагал, но изобщо не се държеше като такъв. Милият ми, все се караше и хапеше ако не му дадеш бира, парфе, сирене или сок от киви. Прав не можеше да спи, щото падаше. Имаше навик като го сложиш в клетката, прави 1 кълбо в ъгъла и заспива от раз. Голяма му беше мъката по време на полета, че не можа да си направи кълбото и да заспи и заспа без кълбо.  Whistling В къщи ли си бяхме, се викаше "хайде на вън" до като не го извадиш, а като го извадим  беше по  бърз от сянката ни, където ние, там и той, ако сме в 00 и не го пуснеш наднича под вратата и си слагаше ушето да слуша какво точно правиш, и знаеше кога ще излезеш.  Cry Докато си миеш зъбите се хваща с крака за пръста ти на свободната ръка и почва да си търка човката все едно, че той си мие зъбите, пък олеле какво ставаше ако докопа точно тогава четка за зъби и ако е мокра, представи си папагал да си мие сам човката в четката  Crazy На компа на екрана не се качваше, че биваше бутан веднага и му ставаше мн. криво. Единствените пакости беше когато се опитва да изрови дупка под врата, понеже си го оставил на вън до като си вършиш работата. В душа влиза с теб и пее докато се къпе или го сушиш със сешуар.  Crazy После има чоплене 2 часа, и като му омръзне да се чопли идва теб да те чопли. Като му повиш тон и ляга до бузтата ти или по гърб. Еле пуснех ли баба Лили - одма заспиваше  Joy И много обичаше да заспи на възглавницата до галвата ти. Та това беше нашето Пернато мишле.  Cry Titina имам снимки във ФБ с него на излети, както и снимка как наднича под 1 врата.

От Брюксел Юг има полети до Бг. с Уйз и цените са от порядъка на 200Е/2ма души, в 2те посоки. За ходене плановете ни са от рода мин. седмица за тази полет, та нищо за сега резервирано няма, но морето не ще да е в Бг. Мин. год. беше във Фр. и Исп. За тази ми се иска да е Ит. но ще видим.

Последна редакция: пт, 01 апр 2011, 22:06 от Baby*

Общи условия

Активация на акаунт