ОКТОМВРИйското юначе иска вече да седи и мама с поглед да следи!

• 24 211
  • 746
  •   1
Отговори
# 630
  • София
Съни, честит ви тате! Да си оползотворите хубаво времето заедно Hug

Ноел, много бързо минават, да! С Дани чаках с нетърпение да започне нещо ново, да почне да седи, да почне да ходи и т.н., а сега ми се иска да става по-бавно, да се насладя на тия мигове! И аз вадя много железни нерви и колкото по-тежко става толкова по-дълго оставам спокойна, много странно нещо е майката Crazy

Бобче, стиснати палчета и от мен!

Хипопотамке, само спрей му е малко! Как може така да ви проследи, ужас!

Моята е голям зор с храненето. И 50 грама не съм успяла да й набутам още #Cussing out Пробвала съм 7-8 различни пюрета и каши и не ще и не ще! Дани си ги ядеше постепенно свикна, а тя веднъж не е отворила уста нито е глътнала хубаво. Последния месец е качила има-няма 100 грама, пробвам преди кърмене, след кърмене, като е гладна, като не е гладна - нищо! Ужасен зор ми е и не знам вече какво да правя, даже добавих захар в едното пюре и пак не го яде. Вода е изпила по-малко от 100мл откак се е родила, също пробвам с различни шишета и накрайници - не и не!Оф, оплаках се. Консултанти по захранване няма ли? Embarassed

http://vbox7.com/play:5ac980e1 да се посмеете Simple Smile

# 631
Наде, не се ядосвай, нека си говорят - те друга работа май си нямат. Има време, ще свалиш килцата, сега се наслаждавай на бебока и хич да не ти пука кой какво казва  Simple Smile
Съни, много се радвам за теб  Hug
Бобче и при вас май се вижда светлина в тунела  Hug

# 632
  • София
Наде,  Hug не си го лсагай на сърце. И аз ги слушам тия приказки вече две години, че и повече, и то от най-близките ми, с изклчение на мъжа ми, той май е единствения, за когото килата нямат значение. С првата бременност качих много, 25кг, + това, че и преди това качих още малко, понеже отказах цигарите и въобще на финала бях 100 кила!  ooooh! 9 месеца слушах само колко съм напълняла, как не било хубаво така, после какво съм щяла да правя, да съм се вземела в ръце и т.н., Родих и явно всички очакваха с магическа пръчка да стана пак като на 20, ама нъцки. Точно свалих всичко от първата бременност и айде пак. Съответно като казах на родата, че чакаме второ и те вместо да се зарадват "ох, ама поне да беше свалила първо килата от първата бременност"  #Cussing out И така още 9 месеца. Сега като си бях във Варна се пробваха на няколко пъти да подметнат това-онова, че още съм имала корем, колко финна съм била винаги, но на бързо ги срязах, че имам огледало и сама мога да оценя достатъчно добре фигурата си и нямам нужда от техните коментари  Naughty Така че приеми, че си такава, каквато си и просто пропускай покрай ушите си чуждите подмятания  Hug Аз лично смятам вече да мина на летен режим - повече зелена слата, доматки, краставички в комбинация с ориз (любимо ми е) и по-малко хлям, картофи и мазни неща. За сладките не се заричам нищо, първо, че не съм много по сладкото, а освен това като ми се прияде не мога да се лиша и толкова  Crossing Arms

И сега да кажа как мина консултацията вчера - 9кг, 74-5см, сложиха му най-накрая ваксина на детето, ИнфанриксПента, СИнфлорикса категорично отказах. Дотук няма реакция, само леко зачервено на крачето, температура не съм мерила. За захранването си поговорихме с педиатърката, каза следващия месец да я караме на моркови, картофи и пащърнак. Евентуално началото на май ще вкарам оризова каша и каша от елда, но това ще го помисля как да стане. Каза никакви червени - домат, пиперка, че нали е атопичен, никакви тиквички, че са с нитрати, грах, царевица - да не му се подуе шкембака. Споделям чисто информативно.ю

а сега - на разходка!

Последна редакция: чт, 07 апр 2011, 11:05 от _илка

# 633
Наде,хич не се сдухвай от подобни неща. Много си добре!
Сега докато кърмим няма как да сме и на диети и да отслабваме.

Ноел, да присъединявам се към казаното. Емоциите са неописуеми.
Дано имаме щастието, дълго да се радваме на децата си.  Praynig

Снощи оставихме Нико да спи между нас на спалнята и познайте - спа цяла нощ.
Дори не плака, само към 4 часа се събуди и го кърмих и веднага заспа. Това не беше се случвало доста отдавна. Много ме е яд, защо не спи така и в неговото си легло?

Днес си направих среща за пробен урок. Има някакъв курс за бебета - Baby Sensory.
Стори ми се интересен и ако ми хареса, ще го запиша да ходим.  Grinning

Бебз, и Мила беше така. За мен захранването тогава беше кошмар.
Почнах да правя домашни пюрета - всичко плюе и стиска устата.
Реших да мина на купени, защото се изнервих яко - същата работа.
На 10 месеца едва изяждаше 100 гр. Не пиеше нищо различно от мляко.
После точно малко посвикна с яденето и минахме на обща храна, че голяма вече и наново всичко се повтори. И до ден днешен варени зеленчуци като манджа не яде. Отказва повечето храни.
Много е слаба и дребна. Confused

# 634
Времето е страхотно и ние ще обядваме и изчезваме.

Просто не исках да пропусна да кажа на Надето , че си е такава симпатяга и че няколко кила отгоре не трябва да ти скапват настроението и да те депресират.Както казва Ноел, носи си новите дрехи и  се радвай на живота.Важно е , че си весел и добър човек.Пък и слабите не са на мода в момента  Peace Hug Hug Hug

# 635
  • Stavanger,Norway/ Varna
Здрасти  Grinning

Много съм на кеф днес,туку що купих на Йована тротинетка, толкова искаше детето, а нямах пари изобщо. Ноо днесвидях, чев единия от магазините са ги пуснали на промоция,страшно ефтини и веднага отидох ий купих. Сега едва чакам да я прибера от градина, така ще се зарадва.

Не спахме цяла нощ. Зъби ли, какво, но плака милото много жално. Плаче и спи. Накрая я събудих, че ми беше жал и й пуснах музика на телефона да й пея. Така откара спокойна два часа, накрая заспа, ама то вече беше сутрин  Rolling Eyes.Сега очаквах да капне и да заспи, ама пакне спи,направо незнам. Едва гледам.

Аз също се наспалждавам максимално на моментите с Мила, толкова бързо порастват. Само немога да преглътна, че баща й го няма и неможе и той да ги изживее. Никога няма да го преглътна това  Confused

# 636
 bowuu

Преди малко се върнахме от разходка, след прегледа при лекърката се разходихме че тук днес е 19 градуса Simple Smile Ами педито не видя нищо притеснително при малчо, гърло чисто, гърдички чисто дишане, ушички - нищо, каза че най вероятно се подготвя венеца за зъбки....затова да е било Т. Въпреки, че венеца няма признаци още за зъбки, нито е подут, нито зачервено или бяло ли трябва да е не знам, нищо.
Днес няма Т малчо, слава богу  Praynig та така, каза да излизаме всеки ден, вече не е новороден, че да не излизаме, даже така по бързо ще му се оправи нослето  Peace

Та така, айде, до скиф Wink

# 637
  • Stavanger,Norway/ Varna
Личи се, че е хубаво времето при вас, бомба е паднала направо. Тук пак духа ужасно силен и леден вятър, аман. Въпреки това, ще отидем пеша да приберем Йована от градина, че да и занеса тротинетката да я кара. Ух, нямам търпение  Crazy

# 638
Октомврийската дружина стана на половин година!

Не съм, супер заглавие! Peace Благодаря на всички още веднъж за милите пожелания! Heart Eyes Hug

Сега ще ви чета Peace

# 639
Ох, каква хубава разходка си направихме! Излязохме в 11 за контолно теглене, милото ми не е качило нищо за 2 седмици, но казах за педиатъра, че 6 дни не е ял почти нищо и е била голяма драма яденето, а когато яде беше по съвсем мъничко(единия път го храних с шише, че не искаше нищо! и изяде само 60мл) и на 21 пак ще се теглим... От там разходки, кафенце, магазини, голям кеф Party . Преди малко се прибрахме и младежа заспа, а аз ще готвя... Crossing Arms .

Веси, радвам се, че малчо е добре! Дано скоро се радвате на първото зъбче Hug

Бобче, честита тротинетка. Да снимаш Йована и ние да й се порадваме Party Mr. Green
Едно време и аз много карах и ми беше страшен кеф Laughing

# 640
Не съм писала отдавна, но не се стърпях при проблема на Надето. И с двете ми бремености не напълнях толкова колкото след раждането, но пък кърмя и правя най-доброто з адетето си- както и ти и много други разбира се. Първия път до годинката не мръднах изобщо, но после от само себе си свалих почти всички килограми, не правих абсолютно нищо. Природата си знае работата, ти само не изпадай духом, подчертай си красотата с малко грим например и си свиркай. Всичко ще дойде на мястото си.

# 641
Върнахме се от консултация - няма ваксина сега, че малчо е болничък, не се разминахме с антибиотика SadОт 7 март се влачим и няма начин вече. Ако е добре, след седмица ще му сложат ваксината. Иначе е 7980 г. и 68 см. ( +880 гр. и 4 см).КОга ги напреави тия бузи, като доскоро само кърма ядеше baby_neutral Grinning На връщане изобщо не спа в количката, мрънкаше по целия път. Заспа в 4 вкъщи и още спи. (И аз с него малко поспах Embarassed)
Не съм, и на мен ми хареса заглавиеро, давайте него да гослагаме Peace
Хейли, а нямат ли версия по въпроса защо не яде?
Над, не се притеснявай за нещо толкова несъществено  като теглото. Имаш всичко най-важно в живота си. АЗ 10 години чакам момента да гушна детенце и ако знаеш колко пъти съм казвала, че предпочитам да съм 100 кила с дете, отколкото слаба без. HugПогледни най-важните неща около себе си и се усмихни! Hug Hug

# 642
  • В сърцето на моите съкровища...:)
Ехоо, хей ме и мен  

Днес пълна програма - разходки,чистене.... Crazy С малкия бяхме от 11-17 ч. навън. Хапна си доволно детето и 2 -те бурканчета, които му бях придвидила  Blush Допада му да разглежда..преоткрива нови и нови неща ...  Mr. Green Heart Eyes
Над, Ама, въобще да не ти пука какво казват! Все пак си минала през толкова физиологични и хормонални промени, нищо не става с магическа пръчка. Разбира се,че ще се справиш и ще постигнеш желаната фигура! Абе, тия хора все едно не разбират през какво трябва да преминеш,за да държиш в ръцете си това прекрасно съкровище  Crossing Arms
hailie, мисля,че сега ще се оправи Симката, просто имаше труден период... Peace Hug
Vessi браво,че сте добре!  Peace

# 643
Наде, я ги пусни по течението тези дето ти врънкат! Всеки организъм понася различно бременността и кърменето! Като тръгне да върви малката има да тичаш след нея, пък и лято идва - поначало се яде по-лека храна.
Бобче, радвам се за хубавите новини около мъжът ти, дано скоро си дойде и да навакса пропуснатите моменти с Мила.
Мила, сподели малко повече за този курс, че ми стана интересно Simple Smile

И леко да се похваля: честта да бъде акушер на годината заслужи Светлина Николова (МБАЛ Дева Мария - Бургас). Да са ми живи и здрави, тя и екипът ѝ положиха много грижи за моето детенце, а психически помогнаха много и на мен. Винаги ще съм им благодарна.

# 644
Легео, не искаше да яде заради зъбите ooooh! . Не че му изникна зъб, но голяма драма беше. Ядеше по 3 пъти в денонощие и то по малко. Сега вече е добре и даже го будя на 3 часа през нощта, за да цока, че не ми се мисли... И само ме кара док да му давам АМ, мъжа ми вика "давай АМ". Ей, луднаха тоя хора! А кой ще го накара да изцока 150мл само не става ясно в задачката. Освен това, док днес много ме ядоса като ми каза "знаеш ли сега какви хубави млека има". Ама ако и другия път ми го каже, ще го питам аз какво им е хубавото при наличието на кърма... Ял е в 16:30 и следващото му ядене е в 7:00 на следващия ден... Ама АМ да му даваме ooooh!
Ох, извинете ме, но много се ядосах! Crossing Arms

Мишанка, знам, че е само кофти период, ама от всякъде само лудости слушам... #Cussing out

Общи условия

Активация на акаунт