Забраненият плод (Aşk-ı Memnu) ~ 37

• 37 204
  • 730
  •   1
Отговори
# 270
leonoel, в книгата има ли разлики от филма?

И аз това исках да попитам отдавна и все забравям. Има ли неща, които са съкратени във филма или такива, които са измислени и изобщо ги няма в книгата?

Момичета, има. Филмът е много по-подробен, обширен и доста неща са доизмислени от сценаристите. Например - Хилми, Айнур, Елиф ... изобщо не съществуват. Пейкер, Нихат, както и  цялата прислуга са второстепенни герои, чието съществуване по никакъв начин не влияе на събитията. Отношенията между Бех и Нихал си остават само на платоническо ниво. В тази връзка и до сватба не се стига. Това е като събития, а от характерите на героите може би само Фирдевс е това, което виждаме във филма.
Дано със споделянето на тази информация не разваля интереса на някой, който е решил да чете книгата Simple Smile

Важно бе да споменеш ,че Бехлюл разлюбва окончателно Бих и я презира.
И е много влюбен истински  в Нихал
На гроба съжалява за това ,че е спал с Бих ,а не че я е изоставил

silvia_maria, както кажеш, нека само прекратим този безсмислен дебат. На мен ми стана досадно, а представям си на аудиторията.
Да, права си, за всичко си права! (само дето аз съм на различно мнение)

П.С. - никакъв гроб не се споменава в книгата, ако все още искаш нещо да обсъждаме давай на лични Simple Smile

# 271
  • Бургас
Единственият обект на силни чувства, които ме караше да пърхам...спи до мен.
Имала съм и други обекти на чувства преди него, но не така силни. Увлечения. Минава и заминава и след 1 месец не помниш за какво иде реч. Тях не ги отчитам. Забавляваме се известно време, през това време се "обичаме" и така си и мислим, но много на бързо се оставяме  Laughing Гърми, трещи и отлети.
pipilota27, Бехлюл как успя да се намъкне? Аз видях, че почука и му отвориха вратата. Никъде не се е намъквал.  
Как можеш да накараш някого да се влюби в теб? Аз не си представям, че съществува такова нещо.
За една връзка се искат двама.

# 272
  Pipilota27,радвам се,че се върна  Hug, останах с впечатлението,че си се отказала оконачтелно.Радвам се,че не е така   bouquet
  Не приемам лично нападките към Бихтер,но  тя се разглежда сама за себе си,сякаш нищо друго не се случва,изолира се един случай, вади се от общата картинка и започват квалификациите.И понеже в тези ситуации почти никога не  е била сама е редно да се видят действията и на другата страна или поне аз се старая.

# 273
Аз не съм прочела днес специално някой да пише със злоба  Peace..........А колкото до заричането на този или онзи,че няма да изневери-за това няма гаранция.............  Tired
Говорим, не за чувствата на Бихтер, а за поведението и като цяло и за това, че обича човек който не го заслужава............Но вече е късно, не може да се спре..........  Crossing Arms
Сесана-много ми харесват постовете ти-поздравления!  Hug

П.С. Имаше един израз-"В любовта не може да те излъжат-излъгал си се сам"!
Но нима не бяха на Бехлюл думите, че няма да изостави "никога" Бихтер и е готов на "всичко"!Е, с действията си не го доказва............  Tired

Последна редакция: чт, 31 мар 2011, 16:20 от biskit

# 274
  Поведението на Бихтер се диктува от чувствата й,ето защо двете не могат да бъдат разделени,има логическа връзка между нещата,иначе разглежадани поотделно всичко е мнооого черно и то не само за нея.
  Аз лично разбирам Бихтер и всичко,което преживява и на тези,които казват ,че не разбират как е  възможно,бих казала-не ви го пожелавам да го разберете в действителност,защото филмът е нищо в сравнение с  реалността.

Последна редакция: чт, 31 мар 2011, 16:29 от charovnica

# 275
 Поведението на Бихтер се диктува от чувствата й

Да, много удобно за нея като обяснение, това обаче не я оправдава за просташкото и отношение към прислугата , когато и е криво........  ooooh!
С риск да се повторя пак казвам-разбирам чувствата и, терзанията и, трепета..Но не разбирам лицемерието и грубостта и -все пак е фин човек, от класа-защо няма задръжки и наранява незаслужено хора, които не го заслужават!  ooooh! Действа първосигнално!

# 276
 Поведението на Бихтер се диктува от чувствата й,ето защо двете не могат да бъдат разделени,има логическа връзка между нещата,иначе разглежадани поотделно всичко е мнооого черно и то не само за нея.
  Аз лично разбирам Бихтер и всичко,което преживява и на тези,които казват ,че не разбират как е  възможно,бих казала-не ви го пожелавам да го разберете в действителност,защото филмът е нищо в сравнение с  реалността.
Винаги точна и точните думи!  bouquet

# 277

Моето виждане на ситуацията е много разкрепостно.
Аз не виня Бих за изневярата
Да го беше убедила да избягат ,ако бе скромно момче-ОК
Тя се впусна в страстна секс игра с женкар ОК-,
но женкарите трябва да ги зарежеш или да не се хващаш с тях/тя го знае-каза го на Нихал/
Влезе в капан ,за който знае ,че е капан ,и ВСИЧКИ СА И ВИНОВНИ
,а относно прелюбодействието ...аз не съм съдник ,автора го казва;

"На всяка възраст любовта е хубаво нещо, но не винаги свършва добре.
 Погрешните стъпки направени от страст повличат човек към беди.
 Понякога моментните увлечения остават товар за цял живот,
 носят съжаление, също и срам. Превръщат се в угризения на съвестта.
 Някои неща не се оправдават с младостта.
 Има хора, на които човек  не може да обърне гръб, защото им дължи всичко, което има.
 Всичко това не бива да се жертва, заради някакво моментно увлечение. ....
Това, което сега ти се струва розово ще стане на пух и прах.
Животът не се състои само от моментни радости.
 Има хора, които и на земята живеят, като в АД."

# 278
charovnica   bouquet
Бехлюл наистина прави Бихтер на луда. Не знам колко жени могат да издържат на подобно напрежение. Сега се сещам за серията в къщата на морето. Той не спря да и повтаря колко я обича и колко я желае. Че има ли нормална, влюбена жена, която да не се хване за подобни думи? А и действия. И колко жени, след като са усетили любовта, ще се откажат да се борят за нея? Бихтер не е длъжна да мисли за Нихал и за нейните чувства. Единствено Бехлюл има задължението да го прави.

# 279
Така е, biskit, но пък на Бейлюл му пука..

Така и аз наричам на майтап Бехлюл, и мойто синче винаги ме поправя..... hahaha Laughing Laughing

Ами.... името му така се произнася на турски..  newsm78

Аз, момичета, никъде не забелязах злоба в писанията, по-скоро всеки си казва мнението, нали за това са тези форуми, иначе, ако всички мислим еднакво, ще е голяма скука  Hug

Наистина не съм изпадала в ситуацията на Бихтер, но познавам едно семейство, снаха се залюби със зетя, и... всичко свърши с разводи и нещастни деца..  Shocked
Но никой не е застрахован, любовта си е страст и може да се случи на всеки.

# 280
Интересно как Бихтер съветва /Нихал в случая/ за неща, които самата тя не спазва.......  Tired
А когато някой "не може да се пребори с чувствата си и това не зависи от него........"-съветите са абсолютно излишни.........  Crossing Arms

Хелиана  Peace

# 281
  • Бургас
charovnica   bouquet
Бехлюл наистина прави Бихтер на луда. Не знам колко жени могат да издържат на подобно напрежение. Сега се сещам за серията в къщата на морето. Той не спря да и повтаря колко я обича и колко я желае. Че има ли нормална, влюбена жена, която да не се хване за подобни думи? А и действия. И колко жени, след като са усетили любовта, ще се откажат да се борят за нея? Бихтер не е длъжна да мисли за Нихал и за нейните чувства. Единствено Бехлюл има задължението да го прави.
Е как Бихтер да не е дължна да мисли за Нихал? Ми тя и е втора майка.  Laughing Съпругата на баща и. Или това вече не се брой? Тук се майтапя.
Бихтер е имала "щастието" да види Бехлюл в действие. Да го познава и да знае как казва "Обичам те". Казвал го е и на сестра и. При това им минало...би трябвало да и светва лампичката от време на време. Би трябвало да има частица съмнение.
От приказки полза няма, действията са важни. А той се дърпа и се въртят в кръг. Още когато го пита, какво ще правят, трябваше да и стане ясно, че няма "ние".
Heliana27, дано не ни се случват такива чудеса.  

# 282
Sesana, дано, миличка, но се случват...  Sad

# 283
Пипипилота,никой не обвинява Бихтер,че се бори за тази любов,упреквана е най-често за методите,които прилага в тази борба.И да -тя не е длъжна да се съобразява с чувствата на Нихал,но и Нихал не знае какъв удар са нейните чувства за Бихтер,тя трябва ли  да не споделя любовта си само защото не е забранена?

# 284
  • Бургас
Пипипилота,никой не обвинява Бихтер,че се бори за тази любов,упреквана е най-често за методите,които прилага в тази борба.И да -тя не е длъжна да се съобразява с чувствата на Нихал,но и Нихал не знае какъв удар са нейните чувства за Бихтер,тя трябва ли  да не споделя любовта си само защото не е забранена?
Аз също съм съгласна. Щеше да се 100 пъти по - добре да напусне Аднан и да се бори за Бехлюл. Нямаше да има излъгани. Може би само наранени, но не така дълбоко. Аднан е голям човек и съм сигурна, че щеше да разбере. Да, щеше да го боли, но би разбрал. Минал е през много трудности, на дали това би го съборило или озверило.
Sesana, дано, миличка, но се случват...  Sad
Права си, но в ситуацията даже има и нещо комично, на фона на дивотията, която са сътворили зетя и снахата. Децата вече не са братовчеди, а братя и сестри. Ходи им го обясни  Confused Явно късно са се намерили. Да пази Бог от такива хора.

Общи условия

Активация на акаунт