ЕКО БЕБЕта и деца IV

• 62 712
  • 751
  •   1
Отговори
# 690
на водна баня разтворих половин плочка восък, добавих 50,60 мл кокосово масло, остъргах 3 лъжички масло от ший, капнах 60,70 мл алое вера и половин шишенце масло от малинови семки  Peace(карах по усет и на око,може да добавиш витамин Е за повече трайност, но моите бъркочи по 2,3 месеца си изкарват без проблем и така в чантата)

# 691
Това е от темата за био-козметиката:

Това лято взех за децата масло от малина като слънцезащита.Някой може ли да ми каже дали се разрежда с нещо или се ползва директно?

http://istinatazasveta.dir.bg/_wm/library/item.php?did=462392&am … ded14c1be5a5ac58a
Напоследък все повече чета за вредата от слънцезащитните продукти на широкия пазар.Бихте ли споделили ако имате опит. Hug
Всяко нещо предозирано е вредно. Маслото от малинови семки (писах май точно в тази тема има-няма 4-5 пъти), както и кое да е друго растително масло няма никакъв слънчезащитен фактор, но съдържат ценни мастни киселини. Загледах за кокосовото - а това е доста опасно, понеже твърдите мазнини образуват филм и пречат на флуидообмена (пот и дишане на кожата), а това съчетано с излагане на ярка светлина си е чисто пържене. Сянка, шапка, чадър - бива. Високият СЗФ наистина може да предизвика нежелана кожна реакция, над 20-30 няма смисъл. Има вещества, които усилват СЗФ, без да имат такъв - демек без тях ако е 10, с тях - 16-18.

# 692
Тогава какво се случва с кожата на бременния корем, примерно от гл.т. нейното дишане?
Полезните мазила са с какаово и кокосово масло.
Някои ползват кокосовото и при бебета.

# 693
Не знам, не съм специалист. Само цитирам.

# 694
аз мажех кожата на бебето с кокосово,а на кака и с бадемово масло (сега с нищо,само ги къпя със сапун със зехтин който си овлажнява  достатъчно) не ми се спори за маслата, твърде много източници ги определят като полезни и със слънцезащита ,защо да обръщам внимание на поста на Х, който го отрича без никакви доказателства  Peace

Последна редакция: ср, 01 авг 2012, 22:22 от Avchelinia

# 695
Алексче, да, ясно, че цитираш.
Аз не зададох въпроса лично към теб Simple Smile, а общо - за размисъл...
Мен лично ме учудва това за филма, който се образува. Кокосовото много добре попива.
Сега се сещам, че и двете масла, които споменах, се изпозлват в много мазила с лечебна цел също и като базови при употребата на етерични.

# 696
Вери, за съжаление CI e лаконичен, както знаеш...  Tired На мен кокосовото масло ми действаше изсушаващо на кожата и спрях да го ползвам за такива цели. От време на време ползвам какаово.

# 697
  • Пловдив
В чуденка съм за паста за зъби на бебето...
Освен Ненедент... дайте някаква идея какви са подходящите варианти за първите няколко зъбчета  Hug

# 698
Освен Ненедент... дайте някаква идея какви са подходящите варианти за първите няколко зъбчета  Hug
Лавера мисля, че беше марката, имат една със специално гелче, дето може да не се изплакват зъбките.

# 699
Здравейте момичета,
мисля да направя групова поръчка за екосъдове и екогърнета от натурални растителни фибри /от бамбукови и оризови люспи/, ако някой се интересува, да ми пише на лични до понеделник:
Комплект съдове за хранене /чиния, купичка, чаша/: http://becothings.com/becofeedingset.php
-   Удобни за хващане с малките ръчички;
-   Чиния с високи ръбове;
-   BPA phthalate free;
-   Могат да се мият в миялна машина-

Гърне: http://becothings.com/newbornpotty.html
-   Ергономичен дизайн – удобно за употреба;
-   Висок гръб;
-   Биоразградимо – след като вече няма да ви трябва, може да се зарови в земята и ще се разгради до 2-3 години, а може и да се посадят семена и ще израстнеат цветенца.

Стандартните цени са £9,99 /25 лв./ за гърнето и £11,99 /30 лв./ за съдовете без доставка.
Ако се съберем  цените ще паднат до £7,99 /20 лв./за гърне и £9,99 /25 лв./ за съдовете, и то с доставката до България /до моя адрес/.

# 700
  • T"A
На мен кокосовото масло ми действаше изсушаващо на кожата и спрях да го ползвам за такива цели.

Има ли и някой друг с подобни наблюдения за употребата на кокосовото олио? Или пък да сте чели нещо по въпроса? Ще се радвам на линк  Hug

Моето момче има изсушена кожа около/над/между веждите и подозирах, че е от слънцезащитния крем (Калифорния бейби, той съдържа кокосово олио)?

Ще съм благодарна и за идея какво мога да ползвам, за да преодолеем проблема   bouquet (опитвах кокосово олио в началото, но като че ли проблемът се задълбочи, от там и подозренията ми, сега си мисля за зехтин? Какаовото подходящо ли е за нежната кожа на лицето?)

Ние купуваме пастата на Веледа: http://www.bioslunceluna.com/shop/gel-za-z-bi-za-deca-weleda.html

# 701
# 702
Вкъщи си мием зъбите с еднопроцентов разтвор на хималайска сол, на малката й харесва  Peace

# 703
  • Пловдив
Запис да ви следя  Hug

# 704
  • София, България
Момичета, мисля че пастите за зъби за Бебета са различни от детските - проверете със сигурност дали това, което взимате е без изплакване - все пак децата си изплакват зъбите, ама бебетата ...

Фата моргана, ти направо ме разби с тая хималайска сол. Всички ли така се миете  newsm78 От колко време, какъв е ефекта според зъболекаря ви. Баща ми ми развива теории, че миенето на зъби било по-скоро вредно, отколкото полезно, той си бил миел зъбите само като се бръснел, животните не си били миели зъбите  newsm78 По-добре било да не си ги измиеш, отколкото да ги миеш един час след хранене, заради активните сокове и емайла ...

Общи условия

Активация на акаунт