ЕКО БЕБЕта и деца IV

• 62 712
  • 751
  •   1
Отговори
# 705
Момичета, кажете нещо за Earth Friendly Baby. Ползвали ли сте,  от кои продукти сте доволни и т.н.

# 706
Аз - от около два месеца, мъжа ми по-отскоро. Зъбите ни са идеално полирани, имам чувството, че са и маалко по-бели отпреди, лош дъх няма... Но се мием и със специални йонни четки  Peace
Също съм на мнение, че почти всички пасти за зъби само вредят на зъбния емайл и не само. Зъболекарката ми е впечатлена и също си поръча от четките  Flutter

# 707
  • София, България
Дай да ги видим тия четки. На колко време трябва да се сменят? Но все пак 2 месеца са кратко време, ще кажеш след повече как се отразява тва на кариесите и другите зъбни проблеми. А разтвора сами ли си го правите в къщи или се продава  newsm78

# 708
Ще ти пратя четките на лични, да не е реклама  Peace  Сменят се на около 3 месеца. Друг бърз ефект е, че венците ми вече не кървят, а съм с пародонтоза от години.
А разтвора се прави много лесно:
Приготвяне на "СОЛЕ" (солен разтвор)
Поставете няколко камъка от хималайската кристална сол в кана и добавете качествена изворна или филтрирана вода (в никакъв случай минерална!), докато се напълни. НЕ РАЗБЪРКВАЙТЕ! След около 24 часа вижте дали солта се е разтворила напълно. Ако - да, то добавете още няколко камъка и изчакайте още 24 часа. Когато водата повече не може да разтваря солта, каменните кристали ще останат неразтворени на дъното. На този етап разтворът става наситен на 26% и е готов за консумация. Изсипете една чаена лъжичка от 26%-ния разтвор в чаша вода и я изпийте преди закуска. Такава напитка може да се пие до 2 пъти на ден. По желание солето (1-2 чаени лъжички от 26%-ния разтвор) може да се добави в бутилка изворна или филтрирана вода, от която да се отпива по малко през деня, вместо да се пие наведнъж.

Последна редакция: пт, 03 авг 2012, 19:10 от fata_morgana

# 709
  • София (Възраждане)
фата-моргана, може ли лично съобщение и на мен? Благодаря

# 710
Mentha при мен е много странен ефекта. Ако се намажа малко ми е суха кожата, ако се намажа обилно и се мажа редовно, кожата ми става перфектна. Иначе ми е доста суха. По време на бременността се мазах само с кокосово масло.

# 711
  • София
Е, вече станахме трима, стига с тези ЛС !
Имам приятелка, която много  го пие това соле, аз още не съм зарибена. Но за другите дейстивя не знаех, обяснете!

# 712
А защо го пиете, аз мислех,че е за миене на зъби?
И аз искам да видя четката, не мисля,че някоя от нас ще приеме за реклама, ако се пусне тук. Praynig
Аз днес си купих за бебчето сапунени ядки, но никак не ми харесва миризмата им, добре,че не остава по дрехите миризма, но за всеки случай- някоя от вас слагала ли е някакво масло в пералнята само за аромат- това ми предложиха в магазина? newsm78

# 713
Пускам я тук тогава, ако модератор прецени, че е реклама - да я изтрие  Peace
http://anhira.com/aquasource/Продукти-АкваСорс/Четка-за-зъби-Соладей
Нещо май не ми се получи линка, но това филмче обяснява нагледно: http://vbox7.com/play:5d2cf030cf&start=18&r=emb

Да, също го пия, половинът не ще обаче  Laughing Иначе има много приложения, ето накратко:
Скрит текст:
Какво се случва в нашия организъм при приемане на 1% разтвор на хималайска сол?

алкализация и възстановяване на солевия баланс
детоксикация и обновяване на клетките и тъканите
разреждане на кръвта, разбиване на лошия холестерол, укрепване на кръвоносните съдове,
подобряване на микроциркулацията, нормализация на кръвното налягане
подобряване на клетъчното хранене и целия метаболизъм,
вкл. по-добро усвояване на лекарствата и хранителните добавки
енергийно балансиране на организма, повишаване на жизненост, издържливост, имунитет
подмладяване и разхубавяване!
усилване на енергиите на душата, вкл. нивото на осъзнаване
поддържане на връзката с първичните енергии на планетата, с Хималаите и Шамбала.
Освен вътрешно, Хималайската сол може да се прилага и за:

промивки на синуси – използва се 1-2% солен р-р
инхалация – в широк съд завира 2 литра вода, прибавя се 20 грама хималайска кристална сол и се бърка докато се разтвори. Главата се покрива с кърпа и се диша дълбоко 10-15 минути, след около 30 мин се изхвърлят замърсители, секрети и слуз, и по този начин дихателната система се прочиства. Прави се няколко пъти дневно.
компреси с 1% разтвор при травми, болки, отоци на мускули и стави
измиване на очи – в съд за миене на очи 1% разтвор или като капки
(да се ползва само еднократно, защото в него се развиват лесно бактерии).
гаргара – прави се с 1-3% разтвор, който после се плюе, не се пие! Помага при инфекции на венците и сливиците, парадонтоза (в съчетание със синьозелени водорасли и евентуално антиоксидант с пикногенол или коензим Q 10), зъбен камък, афти.
измиване на зъбите – с четка, натопена в 3% разтвор, не се гълта!
вани за крака – с 3-5% солен разтвор (при умора, гъбички, екзема, хронично студени крака)
Хималайските лечители лекуват астма, бронхит и други болести на дихателната система чрез пребиваване в специални солни стаи.
торбички със сол – затоплени във фурна и поставени върху болните места. Може торбичката да се постави във фризер при възпалителен процес.
с козметична цел – маски за лице, а също преди коламаска. Маската се приготвя с 1 ч.л. хума, 1/2 ч.л. АFА и 1% разтвор на хималайска сол до образуване на каша, нанася се за 30 минути и след това се измива обилно с вода
при тежки здравословни проблеми напр. пневмония може да се прави солена жилетка със 1% р-р затоплен до температурата на тялото, солени чорапи и др. такива компреси при подагра, псориазис, екземи (но не върху рани!)
кристална лампа - намалява стреса, помага при алергии поради йонизирането на въздуха с отрицателни йони.

# 714
Пускам я тук тогава, ако модератор прецени, че е реклама - да я изтрие  Peace
http://anhira.com/aquasource/Продукти-АкваСорс/Четка-за-зъби-Соладей
Нещо май не ми се получи линка, но това филмче обяснява нагледно: http://vbox7.com/play:5d2cf030cf&start=18&r=emb

Да, също го пия, половинът не ще обаче  Laughing Иначе има много приложения, ето накратко:
Скрит текст:
Какво се случва в нашия организъм при приемане на 1% разтвор на хималайска сол?

алкализация и възстановяване на солевия баланс
детоксикация и обновяване на клетките и тъканите
разреждане на кръвта, разбиване на лошия холестерол, укрепване на кръвоносните съдове,
подобряване на микроциркулацията, нормализация на кръвното налягане
подобряване на клетъчното хранене и целия метаболизъм,
вкл. по-добро усвояване на лекарствата и хранителните добавки
енергийно балансиране на организма, повишаване на жизненост, издържливост, имунитет
подмладяване и разхубавяване!
усилване на енергиите на душата, вкл. нивото на осъзнаване
поддържане на връзката с първичните енергии на планетата, с Хималаите и Шамбала.
Освен вътрешно, Хималайската сол може да се прилага и за:

промивки на синуси – използва се 1-2% солен р-р
инхалация – в широк съд завира 2 литра вода, прибавя се 20 грама хималайска кристална сол и се бърка докато се разтвори. Главата се покрива с кърпа и се диша дълбоко 10-15 минути, след около 30 мин се изхвърлят замърсители, секрети и слуз, и по този начин дихателната система се прочиства. Прави се няколко пъти дневно.
компреси с 1% разтвор при травми, болки, отоци на мускули и стави
измиване на очи – в съд за миене на очи 1% разтвор или като капки
(да се ползва само еднократно, защото в него се развиват лесно бактерии).
гаргара – прави се с 1-3% разтвор, който после се плюе, не се пие! Помага при инфекции на венците и сливиците, парадонтоза (в съчетание със синьозелени водорасли и евентуално антиоксидант с пикногенол или коензим Q 10), зъбен камък, афти.
измиване на зъбите – с четка, натопена в 3% разтвор, не се гълта!
вани за крака – с 3-5% солен разтвор (при умора, гъбички, екзема, хронично студени крака)
Хималайските лечители лекуват астма, бронхит и други болести на дихателната система чрез пребиваване в специални солни стаи.
торбички със сол – затоплени във фурна и поставени върху болните места. Може торбичката да се постави във фризер при възпалителен процес.
с козметична цел – маски за лице, а също преди коламаска. Маската се приготвя с 1 ч.л. хума, 1/2 ч.л. АFА и 1% разтвор на хималайска сол до образуване на каша, нанася се за 30 минути и след това се измива обилно с вода
при тежки здравословни проблеми напр. пневмония може да се прави солена жилетка със 1% р-р затоплен до температурата на тялото, солени чорапи и др. такива компреси при подагра, псориазис, екземи (но не върху рани!)
кристална лампа - намалява стреса, помага при алергии поради йонизирането на въздуха с отрицателни йони.

благодаря и аз, аква сорс имат хубави неща. водораслите помагат определено за парадонтозата, но скъпичко лягат. друго, което на мен помага за пародонтозата е жабурене с разствор с ябълков оцет, но ще направя и и Соле разтвор.

Това съм вадила от козметичната тема по повод слънцезащитата:

Повечето лосиони са на един от два принципа. Една част съдържат химикали на въглеродна основа, които абсорбират ултравиолетовите лъчи. Такива химикали са оксибензонът и бензофенонът.

Оксибензонът образува безцветни кристали, които кожата поема без проблем. Лошата новина е, че покрай поемането на слънчевите лъчи той активира и свободните радикали в кожата. С две думи се казва, че това е генератор на свободни радикали и в крайна сметка може да причини болестта, от която е предназначен да те защити.

Бензофенонът пък е познат алерген, който прониква в кръвоносните съдове и следи от него често могат да се открият в урината например. 10% от нанесената доза бензофенон 3 прониква в кръвта.

Бензофенон-3 има следните 2 предназначения:

1. Влага се в слънцезащитни продукти, за да формира УВ защита в комбинация с други филтри. Процентите на влагане обикновено са големи - и в този случай може да се смята, че не е безвреден (но официално е разрешен както и много други предполагаемо вредни съставки).

2. Използва се в нищожни проценти (0.1-0.3%) с цел да предпази цвета на продукта от избледняване. Тоест ако кремчето е бледорозово или бледооранжево (или какъвто и да е цвят) - ако този цвят не се предпази с нещо, той ще избледнee още докато е на витрината в магазина. За да се предотврати това се слага УВ филтър в много малко количество и така цветът се запазва дълго време. В парфюм предназначението му е същото - да защити цвета на парфюма особено ако е прозрачен флакона.В този случай не може да се говори за вреда.

Втората група кремове са на принципа на отразяването на ултравиолетовите лъчи, разчита на точно толкова химия. Активните съставки там са титанов двуокис и цинков окис. Докато цинковият окис се смята за безвреден, срещу титановия двуокис има натрупано солидно досие. Изследвания показват, че той отразява едва 30% от слънчевите лъчи и че отгоре на всичко уврежда ДНК на клетките. В Съединените щати той минава за потенциален канцероген. Друга честа употреба на титановия двуокис е като бял пигмент в производството на бои, пластмаса и хартия.

Титановият двуокис би бил опасен, ако е с много малки размери на частиците (10-15-20 нанометра), но това няма как да се разбере - няма регулации, които да изискват този показател да присъства на етикета.

Цинковият оксид е добър УВ филтър, но трябва да се има предвид, че е и отличен подсушаващ агент, ерго - всеки бебешки крем против подсичане го има (той е и  отличен антисептик!), но там е в голям % (>8%).

От всички тези - филтрите, които обикновено се използват без да се обявяват като SPF са :Benzophenone-3 Benzophenone-4Ethylhexyl Methoxycinnamate Ethylhexyl Salicylate

Като че ли най-опасният е benzophenone-3 особено за детски продукти. Оксибензон е Бензофенон-3.

# 715
Здравейте!
Някой да е гледал вчера по не знам коя телевизия интервю с жена, която е била продавачка, после е купила биомагазин? Майка ми каза, че е било ин тересно, но не си спомня къде.

# 716
  • Edinburgh-UK
monda ползваме продуктите на Earth Friendly Baby-шампоана,олиото и лосиона за тяло.
Ето тези са:Natural Unscented Massage Oil,Organic Chamomile Shampoo & Body wash ,Organic Chamomile Body Lotion.Доволна съм от продуктите им и мокрите кърпички забравих да спомена.

# 717
  • София
фата моргана, в текста пише 3% разтвор, вие що с 1 % се миете?

а какво ще кажеш за консумирането на хималайска сол? няма ли същите действия ? (аз затова и не се давам на тази теория за пиенето на соления разтвор)

(много, много ми хареса "половинът"  Joy)

# 718
Къде в София продават боите на Caparol?
В големи магазини като Практикер не ги открих.

# 719
фата моргана, в текста пише 3% разтвор, вие що с 1 % се миете?

а какво ще кажеш за консумирането на хималайска сол? няма ли същите действия ? (аз затова и не се давам на тази теория за пиенето на соления разтвор)

(много, много ми хареса "половинът"  Joy)

Правя еднопроцентовия за пиене, пък и да не идва силен на малката Simple Smile
Вкъщи готвя с хималайска сол, но по принцип не обичам сол и доста я пестя  Crazy Иначе определено намирам логика в това организма да усвоява по-лесно солта разтворена във вода, а не в манджа с още 20 други неща  Peace

Общи условия

Активация на акаунт