7-ми клас към финала приближава и на мама нервата се изпилява

• 38 507
  • 730
  •   1
Отговори
# 255
  • my own world....
ganis, много моля,  ако можеш да качиш теста по БЕЛ на Регалия. Аз съм я записала, но се оказа, че в неделя е на извънредни уроци - взимат си часовете за следващата седмица - ще се ходи на екскурзия... и съответно няма да успеем да се явим. А за разлика от математиката, тестове по български из нета няма, или поне аз не намирам.

# 256
Поздравявам сина на Ася и щерката на Летисия за страхотния успех  smile3501
На всичи деца, които ще се явяват на пробни изпити стискам палци  Peace

# 257
  • София
Честито и от мен на Бети и синът на Ася! smile3501 smile3501 smile3501

ganis успех и на двете ти щерки,а на теб здрави нерви! Hug

# 258
Добро утро момичета! Днес в нашият град от Общински "Детски и младежки център" организират почистване на едно село край града. Заедно със ръководителите ще ходят деца, които желаят да участват в мероприятието. От нашия клас са желаещи почти половината деца. Приготвиха си вода, сандвичи, работно (спортно) облекло и заминаха. А и времето е прекрасно. Изненавдам се с какъв ентусиазъм приеха децата тази идея. Явно не са лоши днешните деца, просто им липсва добра мотивация и организация. Включвайки се в подобни организирани мероприятия (с цел опазване на околната среда, групово почистване, предоставяне на интересни дейности за свободното им време и други подобни инициативи) със сигурност ще станат доста по-отговорни и инициативни. Може би наистина на децата нямат нищо против да заменят висенето на компа със нещо интересно, навън сред природата и т.н., ако им се предложат такива.

# 259
  • София
Разбира се, че е така, Бистре! Децата са си деца и няма нищо изненадващо в техния ентусиазъм. Ето, и аз го наблюдавам в момента в градинката пред блока – от 2-3-годишни патаранчета, залитащи с метлите, до кварталните тийнове, които бодро копаят бурените заедно със „старците”... (Е, някои, да не споменавам имена, предпочетоха алтернативата пред тестовете по БЕЛ, но пак няма лошо  Wink) С усмивка си спомням и навремешните Ленински съботници, и събирането на жълт кантарион и кестени, и работното поле, и бригадите.... Хем свършвахме нещо полезно, хем и купонът беше незабравим! Та, що да са лоши децата? Ми ще се включват с ентусиазъм, щом има кой да ги организира! Е, поне докато мама не каже: „Да, бе, ще го пращам да чисти!” (мхъм, чувала съм го наживо!) Такива са, каквито си ги направим...

# 260
  • Sofia
Да , хубаво е , да има ентусиазъм. И да е чисто е хубаво  Hug. Ние днешното чистене ого проспахме  Embarassed. Но то пък и няма кой знае колко за чистене около блока. Мислех да ги водя някъде моичките , но къщата ми е ужасна!
 Колкото до тестовете по БЕЛ - никакво желание  Tired. Мислех ,че ще се заеме сериозно през ваканцията , но не би. Решил е , че ще се справи и без много подготовка. Още повече в училище г-жата яко ги напънала с преговор и тестове. Лично аз отказвам да се боря!
 Виж, с математиката е друго нещо. Там с такова желание се занимава , че мъж ми вече го съжалява!
 Явно трябва да уважаваме повече предпочитанията на децата , и да им повярваме!

# 261
 Simple Smile Привет, момичета! Честито на синът на Ася и на Бети  smile3521 smile3501 и от мен

Ние пък се скъсваме от решаване на тестове по български, още на първия пробен - 5.471 ... Там се предполага, че сме по-добри, но все пак трябва да сме абсолютно сигурни, че летвата няма да падне под 5.50 . По математика е различно вече - има нещо от геометрията, което не разбира . Не знам, от началото ли е нещо, или пък от забързаното взимане на уроци в училище , но е факт, че не можем да доказваме и това е .  newsm78 Сега ще я накарам на погледне форума на maths10 с темата, предоставена от DIO .  smile3508 Пък дано да запълним неточностите  Praynig Не успях да намеря в учебника й, но например при задачите за доказване на ъглополовящи - откъде трябва да започне? От доказване на триъгълници или какво ..  Rolling Eyes

# 262
  • София
Kalentina, здравей:) Сега съм се разчистила у дома, че девойките ги няма. Едната е в СУ, а другата на пробен по БЕЛ Confused
Но като привърша, ще направя някоя интересна задача с ъглополовящи и ще я пусна подробно решена и най- вече анализирана. Тъкмо се научих да прикачвам картинки във форума, благодарение на Олреди  bouquet

До скоро:)

# 263
  • София
Ето условието:
В остроъгълния триъгълник АВС CD е височина и <А=45. Върху страната ВС е взета точка N такава,че
ND е ъглополовяща на  <АNB. Намерете <АNB.

http://img98.imageshack.us/i/bgmama.png/

По геометрия трябва да се извлича всичко максимално от условието. Не може да се пренебрегне или да не се ползва част от него и да се реши задачата:)
За целта трябва да се знаят всички теореми и купища основни задачи. Това разбира се не е достатъчно, защото трябва и да се прилагат. А това става бавно, постоянно и целенасочено с много решаване на задачи.
Пр. Ако в задача има симетрала, на моите 7-класници им набивам в главите, че първата работа е да се поразходят по симетралата и да потърсят точка от нея, за да ползват свойството и. От там следват куп хубави неща Simple Smile- равни отсечки=>равнобедрен триъгълник=>равни ъгли..
7-класната математика и особено геометрия е доста трудна Simple Smile

# 264
Какви тектове по Математика използват вашите деца?

# 265
jakem, ползваме  основно два сборника- един на Милениум и един на Анубис /не сме ги подбирали нарочно, на такива сме попаднали/, както и други с общи задачи за 7 клас, тестове от общата поща, от минали години, от състезания- пълен хаос сме.

Момичета, в общата поща можете да видите теста, който дадоха на пробния в МГ Варна днес. Ако и на истинския изпит задачите са толкова лесни, всяка грешка от невнимание ще бъде сериозен минус.
Моля, ако някой има тестове от пробни изпити, без значение дали са по БЕЛ или математика,  да ги пусне в общата поща. baby_neutral

# 266
  • my own world....
Моята беше днес на пробен по мат, но при учителките, при които си ходи, та не донесе задачи...но след цяла седмица решаване сме се справили добре: 5,46. Това сравнено с изпита в Регалия, на който едва добутахме до 4,80.Като михаме и през 5,04 на тест от domashno.net.  По-важен е обаче извода, който сама си направи, а именно: я, че то можело.  Wink . На 17 ще я пускам на пробен в Регалия отново, да видим Simple Smile
По въпроса на тестовете - решаваме за момента модул 2 от общинските кръгове на състезанието по мат. Има ги всички в http://math-bg.com/ + сборник задачи на Архимед;  Oт миналогодишната тема съм свалила пробните изпити, предоставени от мамите. А сега благодарение на maybeP   bouquet ще се пробваме на каченото от нея. С две думи, де що има тестове ще решаваме, сега му е времето....

# 267
Днес разбрахме най-накрая резултатите от областния кръг на олимпиадата по биология. Мояга щерка се е класирала за националния кръг. Но от областта отива само едно или две деца, които имали почти максимален брой точки. Нищо, за мен и това е много, да са живи и здрави децата  Hug
Ваканцията вече свърши, остана последния напън да направят дечицата и да си починат и те, да си отдъхнем и ние.

# 268
Днес разбрахме най-накрая резултатите от областния кръг на олимпиадата по биология. Мояга щерка се е класирала за националния кръг. Но от областта отива само едно или две деца, които имали почти максимален брой точки. Нищо, за мен и това е много, да са живи и здрави децата  Hug
Ваканцията вече свърши, остана последния напън да направят дечицата и да си починат и те, да си отдъхнем и ние.

Протоколът с учениците, допуснати до нац. кръг и с тези, които не са допуснати, беше качен на сайта на МОМН още на 05.04.

# 269

Протоколът с учениците, допуснати до нац. кръг и с тези, които не са допуснати, беше качен на сайта на МОМН още на 05.04.
Благодаря, но сайта не ми се отваря от няколко дни, назная на какво се дължи това  newsm78
Госпожата им се е обадила да им каже резултатите.

Общи условия

Активация на акаунт