Дискова херния - 2

• 224 713
  • 739
  •   1
Отговори
# 75
Няма разделение на нови и стари членове,нито пък предпочитания Thinking.Следя редовно мненията във форума,но не се чувствам толкова компетентна да давам съвети на всички.Изказвам мнения обикновено на хора със сходен проблем на моя или такива които конкретно са потърсили съвет от мен.
Всеки иска да влезе и да зададе въпроса си.А към кого са насочини всъщност те?Форумът е достъпен за всички .
Аз си признавам,че съм помогнала на доста хора,които са минали от тук ,със съветите си и с опита си.Нямам награди,нито медали за това. LaughingПоявяват се хора,които задават въпрос и след това ...никакви ги няма.Така,че молбата ми към тези които се включват  е да проявят съпричастност и към проблемите на другите,а не да влизат ,когато само те самите имат проблем.Изказването на мнения е доброволно все пак Wink
stregeta,приемам намека като градивна критика Hug

# 76
  • София
stregeta, аз съм нова в групата и не съм почувствала разделение.

Моля да ми кажеш къде и кой те оперира? Защо се наложи операция? Нямаше ли шанс без нея?

Аз да споделя - след 11 дни със сменено лекарство се чувствам доста по-добре. От понеделник тръгвам на водна аеробика.

# 77
Това с водната аеробика е много хубаво.  Peace За нашия проблем това е най- подходящия спорт. На мен всички доктори ми го препоръчват, но не мога да намеря в Пловдив закрит басейн, които да е на сносни цени. Пуснах и тема за басейн, но никои не отговаря. Някои от тук пишещите дали случайно е подочул нещо за закрит  басейн в
 Пловдив? newsm78

# 78
Pipence здравей!Закрит плувен басейн много готин съм ползвал на Хисаря, но е на50 км отПловдив. Grinning Намира се в БДПЛР-КАЛЕРОЯ.Моята препоръка към теб е да се уредиш там на почивка, за да ти се върже по евтино WinkПожелавам на всички колеги по съдба повече мигове без болка!  bouquet

# 79
Здравейте. Задължително ли е при дискова херния болката да се спуска надолу по нерва към крака.
Питам защото мен бе боли само кръста и ми са схванати мускулите само на кръста. Нямам болки в краката а чета че повечето тук имат болки по нерва надолу... Обаче кръста ми постоянно ми е схванат и ме боли отдясно. това може ли да е дискова херния или е нещо мускулно само...

# 80
etomira,къде ще ходиш на водна аеробика и ще има ли да кажем "инструктор"?

# 81
  • София
etomira,къде ще ходиш на водна аеробика и ще има ли да кажем "инструктор"?

Добро утро!  Hug
В JK fitness на бул. България. Да, има инструктор.

# 82
Забравих да ви кажа,че ми изписаха габаневрал 400мг. по схема.От него малко ми понамаляха болките,но спя до обяд и се чувствам супер неадекватна,а още не съм увеличила дозата,това ми е в първите дни.Някой тук беше писал преди,че са му изписали това лекарство и исках да попитам как се чувстваше от него?

Прегледай листовкта на препарта. На мен ми се стори повече от плашещ. Приемах ТИЗИНАДИН. Тези лекарства са миорелаксанти. Спомагат за отпускане на мускулатурата. Не всеки мускул би могъл да се управлява волево. Вътре в спиналния канал, както и отпред пред гръбначния стълб, откъм задната стена на корема има два мускула по цялата дължина на гръбнака. Неволевия спазъм на тези мускули свиват тялото напред. В такива моменти ходим наведени напред и по незнайна причина не можем да се изправим.

При мен усещането беше все едно имам тежест на врата, която не мога да отстраня.

# 83
Физиотерапията и упражненията стимулират работата на по дълбоките гръбни мускули. Интерферентния ток и магнита имат противо-възпалителен ефект, а електростимулацията на рефлексите на кракът спомагат за подобряването на проводимостта на нерва.

Нека да споделя и мнението си от ензимите. Преди да ги почна заспивах вечер с болки около час и повече. След 3 - 5 ден болката намаля и започнах да заспивам по лесно. Най-странното е че успявам да спя чак до сутринта, което е нещо ново Simple Smile

Специално благодаря на Тишо за споделените комбинации. За сега приемам Бодифлекс /серазим/, Папя, Босвелия, Куркума.

# 84
  • София
Здравейте. Задължително ли е при дискова херния болката да се спуска надолу по нерва към крака.
Питам защото мен бе боли само кръста и ми са схванати мускулите само на кръста. Нямам болки в краката а чета че повечето тук имат болки по нерва надолу... Обаче кръста ми постоянно ми е схванат и ме боли отдясно. това може ли да е дискова херния или е нещо мускулно само...

Здравей!  Hug
Изобщо не е задължително да те боли
и кракът. За съжаление, когато се
усложнят нещата, тоест, когато има
и прищипан нерв, почва да боли и
кракът. Така че, обърни си внимание
преди да се е стигнало до такова усложняване.  Peace

# 85
  • Другата България
Здравейте и от мен.Нова съм в темата за съжаление, но се присъединявам към големия отбор на болните от ДХ Confused Накратко ще опиша моята история.Преди 2 месеца започна да ме боли крака в прасеца и бедрото.Започнах самолечение с Милгама и Мидокалм, защото мъжа ми е с 3 ДХ и сме минали вече през това Thinkingно не се повлиях от него.Отидох на невролог, диагноза неврит на бедрен нерв, лечение- Алфамил и Милгама 7 дни.Нищо.Пак отивам-лечение-Волтарен инжекции  7 дни, 3 ампули Флостерон, Мидокалм и Неуронтин /от него ходех като болест/ Sad.Пак нищо.Отивам 3-ти път-и вече скенер, ДХ L5-S1 и генерализирана протрузия на L4-L5.Но понеже направлението ми свършило, ме пуска по живо по здраво с Манитол и Дексаметазон за домашно лечение Shocked и "ако ние стане-операция". Имам известно подобрение, крака понамаля да ме бопи, но пък много ме заболя кръста.И си ме боли.Та искам да ви питам /сигурно някъде има написано, но не можах да изчета всичко/ за добър невролог в София, да чуя все пак още едно мнение.И още нещо да ви питам.Всички, които познавам с такава и подобни диагнози казват, че много се напълнява от тези лекарства.А аз отслабнах Thinkingи започнах да си мисля какво ли не.Имам апетит, храня се нормално, но като че ли продължавам да отслабвам.Някой имал ли е подобни проблеми?Много ще съм благодарна за всички мнения и съвети. Rolling Eyes

# 86
  • Димитровград
zoomi,не ми се четат листовки,за да си вкарвам излишна параноя,доверявам се на лекарите за габаневрала.А за ТИЗИНАДИН-а,пила съм го отдавна,без никакъв ама ни най-малък ефект,както и мидокалма,които също е от групата миорелаксанти.В болницата ми правиха 3 ампули флостерон през ден,от които също не почувствах ефект.Засега ще си пия габаневрала,само,че си взех от 300 мг. и ми е по-добре.Поръчах си и от инжекциите discus compositum.То друго не ми остана.На теб добре ли ти е от тоя тизинидин?

# 87
  • Казанлък

ksd14 Аз имах установена дискова херния,но първоначално нямах никакви болки в краката,само в кръста. За съжаление това се промени след злополучното лечение с екстензии в Павел Баня.  Thinking
Най-добре се консултирай с лекаря и си направи скенер,ако трябва. Тогава ще ти препоръчат лечение и профилактика. Постоянна болка в кръста не е просто така,взимай мерки навреме и ти пожелавам успех!

# 88
  • Другата България
 Мерки навреме, та колко навреме, нали ги взех и........нищо дотук, само странични ефекти от всичко изпито. И моята е медианна на L5-S1 Sad

# 89
  • Другата България
Физиотерапията и упражненията стимулират работата на по дълбоките гръбни мускули. Интерферентния ток и магнита имат противо-възпалителен ефект, а електростимулацията на рефлексите на кракът спомагат за подобряването на проводимостта на нерва.

Нека да споделя и мнението си от ензимите. Преди да ги почна заспивах вечер с болки около час и повече. След 3 - 5 ден болката намаля и започнах да заспивам по лесно. Най-странното е че успявам да спя чак до сутринта, което е нещо ново Simple Smile

Специално благодаря на Тишо за споделените комбинации. За сега приемам Бодифлекс /серазим/, Папя, Босвелия, Куркума.

Кажи нещо повече за тези ензими?

Общи условия

Активация на акаунт