Дискова херния - 2

• 224 714
  • 739
  •   1
Отговори
# 90
  • Казанлък
marianadi  Hug
Не се отчайвай,ще намериш подходящи неща за теб да се справиш с проблема,но трябва време и постоянство. Аз наистина преди време изгубих доста години,имах проблеми с кръста от 22 годишна,но не обръщах много внимание на това,нали ми минаваше с лекарствата за 1 седмица  Whistling , а беше грешка и затова го казвам сега. Търсете начини да намалите проблема и да подобрите качеството си на живот от по-рано.. дали ще е хомеопатия,дали ще са ензимите,дали ще е санаторно-курортно лечение или плуване,рехабилитацията и гимнастика и т.н.  Аз още смятам,че операцията е крайна мярка и се прави при крайна необходимост. Добре,че срещнах свестен неврохирург,който ме спря и ми помогна с много съвети. Peace
Аз съм щастлива,че преди година намерих тази тема,вие всичките ми помогнахте много  Peace

marianadi,освен тази ДХ имам и голяма протрузия на ниво Th9-10, при кризи от болката не смеех да дишам дълбоко,но сега не ми създава проблеми.  Praynig

Това е първата тема за ензимите... прочети всичките. Аз ги пия от 10 дена,само положителни неща засега,но е рано да се каже... ще ги пия 2 месеца.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=452318.0

Освен тях пия и капсули рибено масло, вит.В-комплекс сутрин и вит. Д3 надвечер, а също и така Doctor's Best, Glucosamine Chondroitin MSM.
На всички ви пожелавам хубави и безболезнени дни! smile3525

Последна редакция: нд, 10 апр 2011, 13:49 от valpan

# 91
  • Другата България
Много ти благодаря за бързия отговор.А откъде ги поръчваш?И нали няма да свалям още кг? Cry

# 92
  • Другата България
И дозировката кой ти определя? Извинявай за въпросите,   bouquetно много ми се иска да ми мине бързо и да си възстановя кг Confused

# 93
  • Димитровград
valpan,би ли споделила кой е този свестен неврохирург,и какви бях съветите му?Предварително  благодаря!   bouquet

# 94
  • Казанлък
bubolina_80Аз преди време лежах в неврохирургия в Стара Загора при доктор Кънчо Попов,той беше този,който каза,че по-добре да изчакам с операцията и да пробвам всичко останало.(преди него друг неврохирург от СЗ искаше веднага да ме оперира  Naughty) Преди това с месеци съм пила всякакви лекарства по предписание на невролози и най-различни инжекции,но без резултат. Получих само язва от тях.
Той ми каза да спра със тях,при силни болки да пия само аулин при нужда и вит Б. С месеци преди това не можех да спя от болки и крампи в краката,да не говоря,че имах страхотни болки в тазобедрени стави. По негови препоръки пих препарати с Глюкозамин и хондроитин (и пача,за което съм писала вече  hahaha). Започнах и с гимнастика,но предпочитам подводна!  Whistling

marianadi пратих ти съобщение. Не знам за причината за отслабването ти,може би е на нервна почва. Аз в началото от притесненията също бях отслабнала доста.  newsm78

# 95
marianadi ,аз чак ти завидях,че си отслабнала.Години наред се лекувах с лекарства,изпила съм 1кг милгама и никога,не ми се е отразявало на килограмите.Не пия хапчета вече 2г,но сега напълнях.Едва ли отслабването е вследствие лечението.
ksd14,това е лумбаго.И при мен беше така 15г.Тъпи болки в мускулите на кръста и бърза умора.Прави гимнастика,но наистина прави,не ,че ще спре да те боли,но има по-малка вероятност да се влоши.Не вдигай тежко и не стой на течение.Аз се подредих с това.
На бързащите да"летят" ще и препоръчам търпение....

# 96
  • Другата България
 Sad Ами и аз  за това се притеснявам, да не би да е И нещо друго, въпреки че преди да започне да ме боли си бях ок  Thinking а и всичко това дето изпих и се набодох......знам ли кое какви странични ефекти има, като четеш проспектите ти става зле от тях Sad сега съм си взела бирена мая Embarassed и ще пусна едни кръвни след време да видим......Ти къде си оперирана?

# 97
Имам две ДХ , едната , огромната е на Л4-Л5 медианна - парамедианна лявостранна ,като на ЯМР се вижда наполовина запушен канал на гръбначния мозък, и на Л5-С1 замо издуване. След обилно къпане с горещия душ за около месец , от нацхалото на декември , та до 8-10 януари, успях да си докарам такова зверско възпаление, че като се сетя и ми се реве пак.
Буболина , аз имам и хроничен хепатит който много "помага" на лечението с миорелаксанти.
Невъзможността ми да ги пия и огромния ефект върху черния дроб, ме кара да предупредя всички да внимават с тях. Но често няма алтернативи.
Пази се от топлата вода и силните загрявания.
За Тизинидадина , направих няколко курса от по 10 дена , но ....... нищо.
Единственно процедурите с ток и леките упражнения работят при мен , а последната седмица се засилих и по масажи с които успях да постигна голям успех.

valpan  съжалявам че при тебе Павел Баня се е оказало неприятно изживяване, аз съм им много благодарен, искаха да ме гонят след втората седмица , но аз упорито останах до максималните 20 екстензии, последно ме дърпаха с 80кг а аз съм в момента 75кг Видях как до мен се подобри пациент с операция на коляното за 6 дена .

marianadi - прочети старите теми за протеолитичното лечение с ензими за да разбереш повече. Тишо също е писал доста. Не знам при другите кога е получен ефекта , но при мен беше на 3-5 ден от началото. Обмислям и инжекциите, но на по-следващ етап.

# 98
marianadi ,чак толкова страшно ли е това отслабване?В порядъка на 4,5кг не мисля,че е голям проблем.
Оперирана съм в Ив.Рилски преди 2г и 5м.

# 99
  • Другата България
Чета, чета, днес цял ден това правя.Благодаря ви на всички за отзивчивостта. Почти съм се навила да опитам с ензимите. Но ми се иска и още едно мнение на невролог.
aha, дай координати на някой добър?Може и на лични ако искаш.

# 100
Здравейте. Задължително ли е при дискова херния болката да се спуска надолу по нерва към крака.
Питам защото мен бе боли само кръста и ми са схванати мускулите само на кръста. Нямам болки в краката а чета че повечето тук имат болки по нерва надолу... Обаче кръста ми постоянно ми е схванат и ме боли отдясно. това може ли да е дискова херния или е нещо мускулно само...

Не е задължително да имаш болки в  краката при дискова херния. Аз имам от 9 години  две дискови хернии и краката през този период не са ме болели. Сега от известно време усещам някакво напрежение в мускулите  и изтръпване...  Cry  Трябва да се взимат мерки навреме. Добре е да разбереш на какво се дължи болката в кръста. Консултирай се с невролог, искай си направление за скенер.

marianadi може от притеснение да отслабваш. Аз лично надебелявам при напрежение, притеснение и лекарства.

# 101
  • Казанлък
valpan  съжалявам че при тебе Павел Баня се е оказало неприятно изживяване, аз съм им много благодарен, искаха да ме гонят след втората седмица , но аз упорито останах до максималните 20 екстензии, последно ме дърпаха с 80кг а аз съм в момента 75кг Видях как до мен се подобри пациент с операция на коляното за 6 дена .

zoomi, аз ходих в ПБ 6 години и наистина съм виждала много хора,които идват там само заради тези екстензии,но не са подходящи за всички. За мен със сигурност не бяха newsm77, а и досега съм сигурна,че донякъде грешката беше в самия рехабилитатор-много бързо свали тежестите и в този момент усетих рязка болка и се сковах във ваната.  ooooh!
Оттогава ми правят само ИФТ(в ПБ са много хубави апарати за ток),магнит и водни процедури-гимнастика,тангентор,хидрогалванична вана... newsm37
ееееех,да започва по-скоро програмата...

Ти само бодифлекс и папаин ли пиеш сега? Аз съм доволна,днес се усетих,че сутрин се събуждам без обикновена скованост в кръста и краката.  Peace

marianadi, бих искала да вида очите на някой невролог,като го попиташ за ензимите, lol

# 102
  • Другата България
 LaughingНяма да питам за тях, за тях питам теб, искам просто още едно мнение, защото обясних за местното "обслужване" Thinking

# 103
  • София
zoomi - и при мен загряването не даде добър резултат. Повече физиотерапия със загряване не бих се съгласила да ми правят. Само с ток.

marianadi, бих искала да вида очите на някой невролог,като го попиташ за ензимите, lol

Това ми хареса...Simple Smile

Аз не се усетих и попитах мнението на неврохирург за инжекциите.... Simple Smile
Но човекът беше достатъчно културен само да наведе глава и да каже, че не вижда как механичното притискане ще изчезне...но също така сподели..."някои се чувстват по-добре"...Simple Smile

Аз спрях фламексина. От днес само продължавам с арниката, инжекциите и упражненията...не съм много редовна с тях, за съжаление.

Като повдигнахте темата с килограмите - пълнее ли се от инжекциите Дискус К? Че само това ми трябва сега? И без това имам да свалям няколко килограма от залежаването.

# 104
В момента чакам поръчка с доста неща, папин; серапептаза; бромелаин, босвелия; куркума.
Иначе сега пия само куркума, босвелия, папаин.БодиФлекс в Пловдив няма от две седмици, но и в Сф ми казаха че сега няма. Всичко ми е свършило , но тази седмица вече трябва да имам колетче в пощата. А системата по която ги пия е повечко от всички. Споделих с доста от лекрите с които комуникирам в момента но .......никой нищо не знае за ензимите  Simple Smile
При следваща поръчка ще си купя книга за ензимите

Общи условия

Активация на акаунт