Дискова херния - 2

• 224 787
  • 739
  •   1
Отговори
# 105
Здравей те. Тук някой говореше за екстензии,аз изтърпях 14-такива в Павел баня от начало бях доволна на 2ден от процедурите спрях да куцам,бях на седмото небе нищо не ме болееше.Преди да вляза (за разяснение) имах изтървания по малка нужда,след 10 екстензия получих и по двете нужди.Дали те ми повлияха сигурно и нерва ми беше доста увреден и продължава да се възстановява бавно .Та ако някой се сеща за някакво лекарство за възстановяване  на нерв да пише .  (освен невалин имали друго решение)

# 106
Моля те сподели за Нивалина повече. Направих си едно шишенце със кокичета от планината , но тъй като прочетох че самолечението може да е опасно , сега не знам как да го уползотворя  Embarassed

# 107
Тези дни темата се е напълнила с нови  Cry  Но все пак: Добре дошли на всички нови  Hug

А на старите ще кажа, че хора които пишат веднъж годишно няма как да им помня нивата от ГС с ДХ  ooooh! И за да не се почувстват ощетени от мен  Crossing Arms Ще кажа, че избягвам да помня справочни данни за който и да било  Naughty

marianadi Аз отслабнах точно когато имах най-много болки и пиех Милгама за която твърдят че се напълнява от нея  ooooh! Но си го бях поставил и за цел   Peace
Ако си мислиш, че в София има добри Невролози които могат да излекуват ДХ си в голяма заблуда  Crazy

zoomi Няма за какво  Peace важното е, че ти помагат  Peace  Дано дойде в пощата че напоследък масово идват в митницата  Sick

valpan  Аз съм виждал  Laughing беше нещо средно между  #Crazy и ooooh! и bash и  newsm11 и "ти добре ли си бе момче?"  Joy Joy Joy  м**** **  #2gunfire

# 108
zoomi,какво ще ги правиш тия кокичета Thinking?
Нивалина се ползва при парези,обикновено се приема по схема.Има хапчета има и инжекции.Прилагането му трябва да е под лекарски контрол.Аз преди врема ползвах нивалин на хапчета в домашна обстановка и едва не полудях.Нивалина действал психомоторно,аз обаче бях упорита и реших,че не бива да се оплаквам много.Нито личния,нито в аптеката бяха достатъчно компетентни,че да ме посъветват да го спра.Та изкарах около седмица и се обадих на неврохирург...спрях го и след 3дни ми нямаше нищо.Така,че внимателно с експериментите...

# 109
  • София
Да попитам за инжекциите.....вчера ми беше втората, но следобяд се сковах леко и до вечерта бях на легло. Изкарах ужасна нощ.... Sad

Поднових фламексин и се мажа с долпит.

Да спирам ли инжекциите или да си ги продължа въпреки болките?  Благодаря ви!

# 110
Да попитам за инжекциите.....вчера ми беше втората, но следобяд се сковах леко и до вечерта бях на легло. Изкарах ужасна нощ.... Sad

Поднових фламексин и се мажа с долпит.

Да спирам ли инжекциите или да си ги продължа въпреки болките?  Благодаря ви!
Инжекциите недей ги спира!При някои пациенти е нормално да се усети болка до третата инжекция,при мен лично нямаше,но при други има!

# 111
  • София
Благодаря ти!

То да беше болка...направо ужасия! Едва преди малко успях да стана. Чакам една приятелка да ми бие дексофен, че вече не издържам. Уморих се прекалено много от това страдание.

# 112
Здравейте  и от мен.Днес бях на физиотерапия.Електрофореза с лидокаин и ултразмук.Казаха,че за упражнения е още рано.От операцията вече минаха 40 дни.Рехабилитаторката/която срашно много ми допада и ако се оправдаят очакванията ми ще напиша и името й/ почти ме обезкуражи - месец и половина било много кратко време .Очакванията ми,че болките ще преминат били неоправдани.Трябвало да минат поне няколко месеца докато престана да чувствам тежест и слабост в кръста,когато съм права.За болките трябвало да почачам.Колко време още?
marianadi, аз също отслабнах много въпреки милгамата и кортизона.Дотолкова,че в момента ми се налага да си купувам нови дрехи.Ама наистина нови - дънките дори и с колан/не ,че в момента мога да го нося/ си ги събувам.Аз лично преценям,че отслабването и неврогенно.Аз още не съм излязла от порочния кръг.

# 113
  • Казанлък
При следваща поръчка ще си купя книга за ензимите
zoomi, и аз съм навита за тази книга,на супер цена е и ще си я поръчам по-близо към лятото. Голямо четене ще падне... smile3529

tishoo  rotfImbo нещо такова си представях и аз!

mila71,надявам се скоро да се оправиш... аз не бих спряла инжекциите. Аз имах съвсем леко влошаване след 2-3 инжекции,но бързо се оправих. Вчера срещнах една приятелка,която си направи 2 курса от тях по моя препоръка. Точно в деня на последната инжекция получи криза при обуване на ботушите сутринта. Но нейните думи бяха : "Никога не съм се оправяла толкова бързо и лесно през последните години..."  Peace

# 114
Бонита, и аз бях отслабнала с 12 килограма, това явно е нормално. Но ти не написа (или поне аз не видях Wink ) какъв ти е разрезът на операцията-голям или по безкръвния метод. Всички, които са оперирани по традиционния начин и пишат тук имат продължително време болки, това е нормално защото мускулатурата е наранена. За това и дават 6 месеца болнични. При мен операцията е с микроскопска апаратура и от двете операции си имам около 2-3 см белег. Това според мен предполага и бързото възстановяване или по-точно веднага след операцията спиране на болките. Иначе и аз като останалите се пазих поне 4 месеца от сериозни натоварвания, без упраажнения и навежданици и чак след 6-я месец започнах да се отпускам и да водя що-годе нормален живот. Вече две години след втората операция мога да кажа, че "не ми личи", но не съм си позволила своеволия като преди и се съобразявам какви движения правя. То пълно щастие няма, за това умната   Peace

# 115
mila71 това е реакция, няма нищо страшно знам, че боли много повече от преди но е за максимум 2 дена, стискай зъби ще мине  Hug Peace

# 116
bonita_09,да те успокоя,че ако разреза ти е по-голям,ще те наболява със сигурност.Моят е 8см ултрадермален/не знам дали го пиша правилно/но ми опъва.Отслабването след операция е почти неизбежно,прибрах се от София неузнаваема....Доста дълго ме боля,повече от 6м,да не кажа ,повече от 1,6м....Едва сега  2,5след операция си позволявам продължително ходене и натоварване.
Не масажирай кръста си,това предизвиквало сраствания.Но за гимнастиката си мисля,че ти е време.Аз почнах с коремни преси след първия месец.Е отначало са били само жалки подобия на такива... Sad

# 117
Здравейте на всички -доста сте пописали докато бях на лечение .Вчера се завьрнах от Баня карловсо и мога да се похваля с голям напредьк.Преди да замина освен леката пареза която ми беше останала се сдобих и с нова диагноза -Вьзпаление на карпалните канали -моля някой които е имал такьв проблем да пише .Не стига това ами и остеоартрир -тежката дума на доктора -как да се спасявам незнам.Пия Милгамата,вече 18 месеца , но от Волтарен инж.така се подух, че направо бях като балон.Сега след физиотерапията сьм доста по добре ,но да не бьрзам с хвалбите.Гимнастиката ,масажите и водните процедури си казаха думата  и дано ефекта да е за по дьльг период.
   Aha-упрека не беше кьм теб , а вьобще като цяло .Казах ,че се чете и пише хаотично ,а и никой неможе да забрани на хората само да четат без да пишат  -нали за това са форумите.Можеш да четеш -да си вадиш изводи ,но никога и дума да не споделиш.Понякога едно мнение ,може да се изтьлкува дста грешно и без да е специалист човек ,може да навреди вместо да помогне.
На новодошлите в групата-добре дошли .Мога да кажа че старданието е доста индивидуално и прага на издьржливост на даден човек е различна.Постоперативния период сьщо .При консервативен разрез вьзстановяването е бавно -така че дерзайте .Болката идва бьрзо ,но си отива бавно.
Ако някой желае да ми зададе вьпрос с удоволствие ще отговоря.

# 118
Според мен,няма как да бъде"поредено" Има  дни в които никой не пише и други в които се появяват 5,6коментара.Аз чета всички,много рядко прескачам някой / тези които не пишат на БГ/
Всеки сам решава,дали да се възползва от информацията  и съветите тук.На мен лично хора пишещи тук са ми помогнали много,ако не с друго,то с подкрепата си. Hug

# 119
Някой пробвал ли е тези кремове?
http://inapharma.com/bg/zoo/category/911

Общи условия

Активация на акаунт