Дискова херния - 2

• 224 789
  • 739
  •   1
Отговори
# 120
aha, за първи път виждам тези гелове.Но пък пише доста хубави неща.Веднъж ползвах друг вид с пчелна отрова,та когато се намазах,идваше ми да убия аптекарката , че ми го препоръча! Верно,мазах лигавици,някъде на др.място.
Писали сте за Баня Карловско - вечеза пореден път чувам много добри неща.Аз се бях насочила към Павел Баня,но май ще се замисля.Само да стартира НОИ!!!!!!!!!!!!!!!

# 121
  • София
Благодаря на всички за подкрепата!  Hug

Няма да спирам инжекциите, разбира се. Днес се събудих по-добре, но две нощи спах с колана - за първи път ми се случва...понеже докато се унасях и явно се отпусках ме прорязваше.....странна работа...но се сетих да си сложа колана и се пристегнах добре. Спах сравнително добре.

Признавам си, че през теиз дни сериозно се замислих за операция.... Rolling Eyes Вече година от първото серизоно сковаване и болки, кризите са през два месеца. Но оставям това засега.

някой чул ли е нещо за новата клиника?

аха - тези кремове май са подобни на това, което мажа с арниката и дивия кестен. Като поддържащо средство май не са лоши, но при криза май само инжекции ме оправят....поне мен.

За тези, които са ходили на балнеолечение - бихте ли споделили кои са незагряващите процедури? Не искам да се загрявам повече за нищо на света.

Хубав ден на всички!

# 122
bonita_09 Като стана въпрос за пчелна отрова, аз където видя пчеличка веднага си я слагам на кръста  #Crazy Боли!! но е полезно  Peace Аз имам и кошери Wink та сме приятели с тях.... за сега!  Laughing

mila71  Peace

# 123
Хайде и аз да споделя малко оплаквания, въпреки че сигурно няма смисъл от жалване. Само че в момента ми е много трудно да поддържам позитивен дух и нагласи.

Хернията ми се прояви с жестока криза в края на май миналата година, значи, преди близо година. Оттогава имаше и положителни тенденции в състоянието ми - успях да се раздвижа, възстанових до голяма степен подвижността на кръста си, правя упражнения ако не винаги ежедневно, то като никога не пропускам повече от ден (иначе осезаемо се сковавам и боли повече, но при правенето на упражненията също боли), внимавам много по-осъзнато в ежедневието - как сядам, как пътувам, какво и как вдигам и т.н. Само че от края на май 2010 г. до днес не е имало ден без болки. Понякога по-слаби, понякога по-силнички (без да могат да се сравняват с онзи ужас, който беше по време на кризата, но достатъчно осезаеми и неприятни, за да привличат постоянно мислите към тях и да скапват настроението).

Та значи, тази година измина в редуване на малко по-светли и малко по-тъмни периоди, но така и нямаше ден без болки в нея. И някак не успявам да се отърва от мисълта, че занапред все това ме чака - и дори ако се оперирам, също. Знам, че всеки има индивидуален праг на поносимост на болката и индивидуално се повлиява от нея по отношение на качеството на живота си, но май се уморих. Не виждам някаква реална позитивна перспектива.

От февруари не съм пила противовъзпалителни лекарства и изобщо каквито и да било лекарства, витамини и пр. Правих есента няколко курса иглотерапия, които ми помогнаха, сега пак съм се записала за края на месеца. Ходих три пъти на балнеолечение - два пъти в Поморие и веднъж в Павел баня (от където не съм доволна като резултат). Всичко това не успява да ми донесе достатъчно добро качество на битието. Не искам да се оперирам, поне засега, пък и като чета оперираните тук, разликата май ще е само в това, че ще съм И оперирана.

Поводът да пиша всичко това е, както сигурно се досещате, че от няколко дни болките ми са повечко, стрелкат в крака, разбира се, стъпалото ту изтръпва, ту му минава, и не мога изобщо да се съсредоточа да си върша работата (която е страшно много). Дори нощем се будя от това, че усещам изтръпналата част от стъпалото си и това ме притеснява и ядосва. Явно съм се изнервила здраво. А тази зима - всъщност цяла зима - ме болят и колената при клякане. Е, ами като не мога да се навеждам напред и ми е трудно да клякам, какво да правя?

Стана много дълго оплакване, дано не съм ви натоварила. Нека и да попитам накрая: колко време след първоначалната ви криза се почувствахте някакво в прилично състояние? Дали пък аз много не бързам? Както виждате, надеждата умира последна, най-много предпоследна, хайде.

Поздрави на всички и ви желая от сърце дни и нощи без болка, за да има радост от живота!  bouquet

# 124
  • София
Pump17 -  Hug

Все едно аз съм писала думите ти. С тази разлика, че имах няколко болезнени кризи, освен майската като начало. И аз си задавам същите въпроси, до кога се чака, така ли ще е занапред.

Краката ми изтръпват понякога, усещането е като иглички - това ли имаш предвид?

Онзи ден и мен ме заболя коляното и си казах - е, това е...сега остава коленете да ми откажат и ще трябва да се науча да летя..... Rolling Eyes
Чудесно е, че от февруари не пиеш лекарства...аз не успявам...мине не мине седмица и пак ги започвам.

Май нямаме друг избор освен да вървим напред, да се пазим, да правим всичко, което е полезно и да се надваме на по-добър живот.   bouquet

# 125
Ако някой желае да ми зададе вьпрос с удоволствие ще отговоря.
И аз да питам за Баня Карловско - чудя се там ли да отида или на Павел Баня. Къде е по-добре.

Искам да попитам и за прословутите екстензии които правят в П.Баня. Някои ги възхваляват, други ги отричат напълно и съм много объркан - да давам ли да ми правят екстензии или да ги откажа.
И изобщо как стои въпроса с екстензиите по света. В други страни този метод прилага ли се за лечение на ДХ или си е чисто наш Павелбански патент. Какъв е световния опит с тези екстензии. Някой беше споменал в темата че в Германия екстензиите били забранени със закон. Това вярно ли е. Ако са толкова хубаво нещо защо ги правят само и единствено в П. Баня. Не съм чул в другите санаториуми да правят екстензии.

# 126
Pump17 здравей "връстнице"Моите оплаквания са също от май миналата година.28.05 и на 28.02.2011 постъпих в болница за операция.Та аз още не съм се почуствала "прилично"
Доколкото това,че от време на време имаш изтръпвания на крака,мисля,че все още можеш да спасиш нерва.Правила ли си миография? От личен опит ти казвам,че електростимулацията на нерва на мен много ми помогна.
Успех и добре дошла в клуба!

# 127
Pump17,мога да те уверя,че разлика от преди операцията и сега има и то огромна.За 2г и 5 м съм пила противовъзпалителни само веднъж и то по настояване на невролога.Милгама пих 6м за възтановяване на нерва.Никакви сковавания,никакви стрелкания в крака и кризи никакви.Преди операцият можех да ходя 200м и то провлачвайки крака си,сега не съм се пробвала колко....
Аз бих "забранила" естензиите!Била съм на П.баня и са ми правили,не бих се подложила пак.ПРогнозата беше да се оправя на 2,3ектензия.Направи10 и можах да си седна на д.....след 6м.Дори в колата пътувах легнала.Месеци на ред трябваше да ме обуват..За мен този вид лечение е опасно.Бях 55кг и ми слагаха 85кг тежести.Няма никакъво наблюдение по време на самата процедура.Връзват те и те оставят,което е доста безотговорно имайки предвид безпомощното състояние в което си оставен,да изключим ,че се в доста топла вана и може да ти прилошее.Останах с впечатление,че трябва да си голям късметлия,че да оцелееш.Мой познат е почнал да се изпуща по малко нужда след екстензиите.За мен това е "операция "със вързани очи и то не направена от лекар,а от рехабилитатор.
Чувала съм и,че във Велинград също правили,но само съм чувала.

# 128
bonita_09,моя близка е ползвала някой от тези гелове,но не уточнихме точно кой.Мислех,че е само един вид ,но се оказаха доста,само дето все още не съм намерила къде да ги продават.Попитах в една аптека,аптекарката не беше чувала за тях.Това със пчелната отрова ми се струва,че ще загрява,както и това с лютия пипер.Аз същност го търся за друг проблем не за дх.

# 129
Здравейте на всички!
Рядко влизам в сайта,но горе-долу успявам да чета всички коментари!
Искам да ви попитам някой от вас дали има прещипан нерв на нивото на  дисковата херния и дали е успял безоперативно да го освободи.И другият ми въпрос е дали сте се сблъскали с проблема сбити прешлени?Моята дискова херния за щастие е малка,поне за сега,не съм имала възпаление на нерва по крака,но болката в кръста и по целия гръбнак е почти постоянна.След голямо ходене по мъките разбрах,че от пиене на хапчета няма голяма полза,опитвам се да играя йога и упражнения за разтягане,за да намалявам компресията върху дисковете,нямам голям напредък,но поне не се влошавам.Ще ви бъда благодарна,ако споделите с мен вашето мнение!
Поздрави и по-малко болки в това променливо време. Simple Smile

# 130
Благодаря на всички! Човек като не се чувства сам в болката, му е по-леко и по-ведро. Затова е и толкова полезен този форум.

mila71, „изтръпване“ значи да не си усещаш места от стъпалото - т.е. сетивен нерв е притиснат именно в този момент. А „игличките“ се усещат, когато натискът върху него отслабне и той отново започне за провежда импулси. Лятото един невролог ми беше казал, че изтръпванията изобщо не били важни и да не им обръщам внимание - важно било да не се губи мускулна сила, т.е. да проверяваме можем ли да се изправяме и да ходим на пръсти/на пети, визуално дали единият крак не е отслабнал, т.е. губене на мускулна маса, недай си боже, изпускания... Слава богу, нямам такива проблеми, но изтръпването ми действа много зле на нервите въпреки обясненията на лекаря...

Виж, не се бях сетила да се науча да летя  Laughing, все се надявам, че колената ще спрат да ме болят, като се пооправи времето, ама... надежди говежди, както казвахме едно време като деца  Mr. Green.

bonita 09 - благодаря ти! Не съм правила миография. При прегледите лятото и есента ми казваха, че е частично изгубен Ахиловият рефлекс и всякакви други ужасийки, така че спрях да ходя на прегледи и само да се разстройвам. Надявам се нервът да не е много засегнат, защото нямам проблеми с мускулната сила или с влачене на крака. Само че моята херния е голяма и медианна, и от есента започнаха болки и към другия крак  Cry, не толкова, колкото на първия, но съвсем осезаеми и реални. Та не знам... Правила съм процедури с ток и трите пъти по време на балнеолечението. Помагат. Докато не седнеш за цял ден на стола на работа или в колата... После пак като в “Не се сърди, човече“ - на изходната позиция...

aha - ти (нали може на „ти“?) си ми една от „пътеводните звезди“, вдъхваш ми надежда, че ако и когато евентуално се наложи операция, има шанс и за успех и подобряване... Благодаря, че присъстваш във форума и окуражаваш всички!  bouquet

Изобщо, мили колеги по херния, благодаря на всички, че ви има и че се крепим взаимно!   bigdance2 

# 131
Аз бих "забранила" естензиите!Била съм на П.баня и са ми правили,не бих се подложила пак.ПРогнозата беше да се оправя на 2,3ектензия.Направи10 и можах да си седна на д.....след 6м.Дори в колата пътувах легнала.Месеци на ред трябваше да ме обуват..За мен този вид лечение е опасно.Бях 55кг и ми слагаха 85кг тежести.Няма никакъво наблюдение по време на самата процедура.Връзват те и те оставят,което е доста безотговорно имайки предвид безпомощното състояние в което си оставен,да изключим ,че се в доста топла вана и може да ти прилошее.Останах с впечатление,че трябва да си голям късметлия,че да оцелееш.Мой познат е почнал да се изпуща по малко нужда след екстензиите.За мен това е "операция "със вързани очи и то не направена от лекар,а от рехабилитатор.
На мен не са ми правили, защото не дадох.
Проучих литературата по въпроса за дисковите хернии - никъде не се препоръчват екстензии! Всички руски школи, които се различават помежду си в редица аспекти, са единодушни, като препоръчват подходящи и внимателно подбрани упражнения, някои - специални инжекции, някои - специални тренажори и т.н. - и всички отричат екстензиите! В редица американски книги (сравнително популярни, но въпреки това нелоши и не елементарни) също не се предлагат екстензии.
Доколкото разбрах в самия Павел Баня, екстензиите са „патент“ на един местен лекар, с който павелбанчани много се гордеят. Казват, че на някои хора помагали, но за мен това си е лотария, на която си залагаш здравето, пък може и да спечелиш... само дето може и да загубиш.

# 132
  • Казанлък
Преди да замина освен леката пареза която ми беше останала се сдобих и с нова диагноза -Вьзпаление на карпалните канали -моля някой които е имал такьв проблем да пише .Не стига това ами и остеоартрир -тежката дума на доктора -как да се спасявам незнам.
stregeta за остеоартрит трябва да пиеш препарати с Глюкозамин и хондроитин продължително време,а също така да се подобри хранителния режим( намаляне на консумацията на мазни храни и да се набляга на богати на витамин С или добавки с него и витамин Д, а също така и на Омега-3).
Pump17,тези "иглички" и "парене" в краката ме притесняват с години. Имала съм и много силни болки в петите,но те някак си отминаха. Имаш ли ефект от иглотерапия? Аз така и не съм я пробвала  newsm78 Недей да губиш позитивната си нагласа,надявам се нещата да се подобрят при теб и останалите.  Hug

Съгласна съм с теб за екстензиите!

# 133
Благодаря valpan в момента пия още Милгамата както и Омега 3 ,но май сега проблема са ми повекото натрупани килограми.Преди година когато ме оперираха бях 55 кг а сега сьм почти 80 кг.Започнах хранителен режим -нищо мазно и нищо сладко .За две седмици сьм свалила 3 кг ,но са капка в морето.За Глюкозамина доста изчетох , но незнам дали може да се приема с постоянната Милгама?
Желая една безболезнена седмица на всички и дано не ви се отразява промяната на времето.

# 134
  • Казанлък
За Глюкозамина доста изчетох , но незнам дали може да се приема с постоянната Милгама?

Дори е хубаво да се приемат заедно! Аз пия заедно с б-комплекс и имам голямо подобрение .  Peace
Ставите ми са доста по-подвижни( а съм доста по-натоварена сега) ,дори първите крачки след продължителен покой не са толкова болезнени,както преди. Всяка година правих курс от по 2 месеца поне,но сега ще правя по-продължителен и с по-добри дози на препарата. Успех!   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт