Дискова херния - 2

• 224 803
  • 739
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Pump17 -  Hug

Моята херния е парамедианна в ляво, а протрузията (която май вече е станала херния при тези чести кризи) е медианна парамедианна.... newsm78

Някой наясно ли е каква е разликата между медианна и парамедианна? Благодаря!

# 136
Pump17,благодаря! Hug
Проблеми след операцията не липсват,но за сега приемам положението и свиквам с него.Почти винаги се съобразявам с нея,просто се налага.Истината е,че колкото по често си казвам,че с операцията нямам проблем,се чувсвам все по-добре Simple Smile
От няколко дни съм се заела активно с гимнастика ,коремни преси и няколко упражнения за около 10мин.Препоръчано ми е от неврохирург и танци от такъв тип...https://www.vbox7.com/play:6ff7afc6
пущате песента 3пъти и чупки в кръста...Успех на мераклиите Laughing

# 137
Бихте ли написали търговските имена на препаретите с хондроитин и глюкозамин,но от тези,които се предлагат в балгарските аптеки.Порових се във форума,но не открих.
И аз да напиша нещо за екстензиите.Имах 2 ДХ и едната се пребра след 7 екстензии в Павел Баня.Другата беше фрагментирана в следствие озоновата дисколиза и затова се оперирах.Вероятно наистина са нож с две остриета.Но при мен помогна - наполовина

# 138
  • София
Бихте ли написали търговските имена на препаретите с хондроитин и глюкозамин,но от тези,които се предлагат в балгарските аптеки.Порових се във форума,но не открих.

Това, което на мен ми е известно, е
Флексодон А.
Определено е добро лекарство.

# 139

Хранителните добавки за остеортрит са доста , но ще се постарая да напиша повечето от тях , като цените им естествено вариарт според производителя и според това дали са комбинирани или не :

Давам направо линк   :
http://zdrave.framar.bg/%D1%82%D1%8A%D1%80%D1%81%D0%B8%D1%82%D0% … D0%BC%D0%B8%D0%BD

ПОтърсете и препарати с хиалуронова киселина , има и инжекционни
Храната също е много важна част от лечението , пак давам линк :
 http://www.nutra.bg/index.php?option=com_content&task=view&a … =187&Itemid=1

# 140
Има ли някой който да е ходил на санаториум, кални бани или др. и да има проблем и със  Щитовидната жлеза? За една позната става въпрос притеснява се да не  й окаже негативо влияние санаториалното лечение?

# 141
Pump17,тези "иглички" и "парене" в краката ме притесняват с години. Имала съм и много силни болки в петите,но те някак си отминаха. Имаш ли ефект от иглотерапия?

valpan, благодаря ти за насърчителните думи!
Като те чета, се сещам, че и мен ме тормозеха болки в петите, особено в едната, тази на уж божем „здравия“ крак, но от известно време ги няма, и слава богу.
Имам ефект от иглотерапия, доста добър. Първата серия си я направих лятото, значи към два месеца след кризата - доста рано, знам, но лекарят каза, че може. Намалява болките, а тогава намали и изтръпналото. Освен това той я прави по целия гръбнак, защото казва хич да не си мисля, че имам проблеми само в кръстните прешлени  Confused, което без съмнение е вярно, мен от години ме тормозят и вратните. После направих един курс през есента и после един в началото на зимата. Сега от другата седмица пак тръгвам на един пролетен. За мен ползите са следните:
- намаляват болките (което може и да е съвпадение, разбира се, защото аз постоянно съм в някакво „люлеене“ между повече и по-малко болки“;
- съответно намалявам или дори изключвам съвсем лекарствата - НСПВС имам предвид, обезболяващи не съм пила от кризата насам, дано не ми трябва скоро пак да пия;
- усещам цялостно тонизиране на организма, една идея повече бодрост и позитивност (самият лекар е много позитивен човек и те „облъчва“ с това, пък и игличките сигурно помагат);
- оправя ми се сънят.

Опитай, аз знам, че всеки се повлиява различно, но трябва да се опита, за да се разбере-.
Поздрави!  Hug

# 142
Здравейте, искам (или по-скоро ми се налага) да се присъедния към вашата тема. Вкъщи имаме проблем с дисковата херния на мъжа ми. От толкова много информация вече съм тотално объркана и искам да попитам и за вашето мнение като "препатили", тъй като ние тепърва поемаме по този път.Прочетох по-голямата част от темата, както и някои подобни и се надявам да не повтарям вече дискутирани неща.
И така мъжът ми (34г.) има стара травма на гръбнака от 2004г. с  последваща  диагноза „ дискова херния“...Не разполагаме с изследванията от тогава и не знаем какъв точно вид е. Не е опериран, третирал го е кинезитерапевт от Варна, който не можем да открием и който по думите на мъжа ми „го е вдигнал на крака“ след 3 месеца на легло.
 Била съм свидетелка на 2  кризи откакто сме заедно-през 2007г. и през лятото на 2010г.
През 2007 се възстанови успешно и напълно за около месец с помощта на акупресурата, терапевтични масажи, упражнения и лекарства, изпратени от БГ. (Живеем  в САЩ от 5 години .От около месец сме и двамата в БГ за лечение.)
 След кризата от  лятото на 2010г. възстановяване нямаше...С две думи-болката отшумя както и първия път, но остана лекото обездвижване на стъпалото на левия крак-трудно му е да го движи нагоре и походката се промени-леко куца. Вече почти непрекъснато носи магнитни и поддържащи колани.
Знам, че давността на кризата е голяма и е трябвало да реагираме веднага с подходящите средства, но в САЩ нямахме възможност да получим специализирана медицинска помощ на момента, а и връщането ни в България също не можеше да се осъществи веднага. Затова решихме да се опитаме да третираме проблема със същите методи като първия път.Опитахме всички алтернативни методи на лечение(включително и лекарства), за които чухме добри отзиви и бяха по нашите възможности. Просто искахме да не оставяме проблема нетретиран, докато стане възможно пътуването ни до тук.Резултатът беше месеци наред ходене по мъките и нулево подобрение...
В момента мъжът ми е записан за хоспитализация в София, където предстои да бъде приет до няколко дни в Трета градска болница . Най-сетне ще успеем да направим всички необходими изследвания и да разберем доколко са обратими нещата.
Неврологът, с който направихме консултация не се нае да даде мнение преди да види резултатите от изследванията, но каза, че тази дори и лека форма на "пареза" е едно от абсолютните показания за хирургична операция , другият притеснителен фактор е голямата давност на кризата:(((((((((((Добрата новина , е че за момента няма видима промяна в мускулатурата и няма проблеми с уринирането, изпускане и т.н.
Ние, разбира се ,сме чели и чували много по въпроса за операцията и не бихме искали да я правим ако има и друг начин за възстановяване, но нещата не изглеждат никак розови с тази давностна „пареза“... Вие прекрасно знаете за какво говоря, какви са страховете ми и колебанията относно последствия, рецидиви и т.н., затова няма да ви занимавам с този въпрос.Чувала съм дори и за пациенти, които искат да се оперират, но е вече късно…и ги връщат.
Работата е там, че сме си съставили план с мъжа ми (как да процедираме от тук нататък), но поради факта, че не сме били в страната дълго време , не сме сигурни дали той е действително приложим. Затова ви моля за мнение и се извинявам предварително ако звуча наивно или некомпетентно …
И така ,уредихме осигуровки, направления, талони и до няколко дни ще бъде приет в болница за вливания, ЯМР, ЕМГ и т.н.
След това сме решили да се консултираме с добър специалист по „Образна диагностика“ за разчитането на резултатите от ЯМР. Във форумите хвалят доц. Андрей Иванов от ВМА, както и някои други.
След това сме решили да  направим консултации задължително с няколко неврохирурга- Габровски (син-бащата май не оперира вече)  и Узунов от Пирогов + Романски от ВМА(,а може да потърсим мнение и от Бусарски, за когото днес четох доста) тъй като знам, че са най-опитните и то „гръбначни“ неврохирурзи у нас, а и майка ми, която е педиатър ги хвали като колеги.
В момента търся и клиники, предлагащи озонотерапия ако специалистите кажат, че има показания за подобна терапия.Имате ли отзиви за някоя конкретна и за процедурите въобще?
Исках да ви попитам и дали имате информация прехвалената лазерна операция (, а не лазерна терапия) на дискова херния…В интернет не намерих нищо за конкретни клиники в България,които я прилагат, освен някакъв нов „Гръбначен център“, за който почти липсва информация. Неврологът ни също не беше наясно, но той все пак не е неврохирург. Спомена нещо за Пирогов, но не беше сигурен…Във форума видях, че и други хора са питали…
И последен въпрос- какво е мнението ви за т.нар. екстензии в Павел Баня? Много ни ги препоръчаха, но като се поинтересувах по-подробно, се изплаших от възможните последствия, а и все още не знаем дали са подходящи за него…
Ами,това е положението при нас-малко повече теория, отколкото практика за момента.  Съжалявам за дългия пост, но наистина съм много притеснена и ще ви бъда много благодарна за мнения (дори и да не са толкова оптимистични, колкото ми се иска) и препоръки!
Успех на всички !Благодаря!Бъдете здрави!

# 143
Исках да ви попитам и дали имате информация прехвалената лазерна операция (, а не лазерна терапия) на дискова херния…В интернет не намерих нищо за конкретни клиники в България,които я прилагат, освен някакъв нов „Гръбначен център“, за който почти липсва информация.

Може би става дума за най-новият център, открит скоро в ВМА:
http://paper.standartnews.com/bg/article.php?d=2011-03-24&article=361783

# 144
Исках да ви попитам и дали имате информация прехвалената лазерна операция (, а не лазерна терапия) на дискова херния…В интернет не намерих нищо за конкретни клиники в България,които я прилагат, освен някакъв нов „Гръбначен център“, за който почти липсва информация.

Може би става дума за най-новият център, открит скоро в ВМА:
http://paper.standartnews.com/bg/article.php?d=2011-03-24&article=361783

Да, точно за този-СБАЛ "Гръбначен център" , в сградата на ВМА, но освен в тези статии, на друго място информация за него няма засега. Дори и в сайта на ВМА не открих нищо. А и за лазерната процедура (операция???) не е обяснено. Просто пише, че наред с другата апаратура, разполагат и с лазер.

# 145
Да, точно за този-СБАЛ "Гръбначен център" , в сградата на ВМА, но освен в тези статии, на друго място информация за него няма засега. Дори и в сайта на ВМА не открих нищо. А и за лазерната процедура (операция???) не е обяснено. Просто пише, че наред с другата апаратура, разполагат и с лазер.
Една колежка се обажда до този център да провери как стоят нещата.
И от там и отговориха,че първо трябва да се запише за преглед който струва 30 лв. и след това доктора ще прецени какво ще се прави по нататък.

# 146
Здравейте.Мислех доста преди да се реша да го напиша но все пак,моите проблеми започнаха някъде от 2007г.Отначало болееше малко и мислех че е от преумора,стечение навремето болките ставаха по силни и по начесто ,имаше периоди когато легнех не можех да стана и първо пълзях за де се изправя  по мебелите по масата по секцията и така постепенно докато се раздвижех,ставах за работа в 5 за да може да се раздвижа а работата ми е на две крачки от нас и трябва да започна от 6.30.Личната все ми казваше ти си за   неврохирург       аз все отказвах направление ,не ми се чака по доктори,  не изках да оцъствам от работа изписва нещо и готово,но все по бавно минаваше.Беше забелязала че по два пати в месеца получавах кризи ,и на работа усещах доста силна умора.Докато не останах на две свита и не мога да се изправя,такава силна болка в ляво имах чувството че ми го няма бъбрека,и по спешност доктора ме прегледа ,аз само исках нещо бързо да ми мине че на другия ден съм на работа ,не исках болнични.Той само ме погледна и ми каза че работата е доста сериозна и трябва да ме види невролог.На другия ден вече бях при неврохирурга   пак едвам слязох от колата но се завлякох до кабинета ,като ме видяха как стоя направо ми казаха ДХ имаш ли скенер нямах нищо аз мразех да стоя пред кабинетите и нямах никакви снимки или изследвания имах силни болки в ляво не можех да задържа на пръсти направо щях да падна ако не бяха ми казали да се хвана за масата и така да направя прословутото стъпване,а за навеждане да  не говорим аз не можех да си обуя сама чорапите .Направих ме още съшитият ден скенера,и веднага ми предложиха операция имах 2-на ДХ и изтърванията си бяха на лице,но отказах.И започна ходене по мъките лекарства процедури естествено лекуваха и болката и парезата и загуба на мускулатурата на десния крак всичко.Мислех че всичко е вече наред болката изчезна нямаше и месец и пак адска болка но зад бедрото на левия крак сякаш имах червеи и то искат да пробие но не става  цяла вечер изкарах на пред назад и на сутринта пак на доктор,пак лекарства .Реших ме заминах за Павел баня десния крак продължаваше да изтънява процедури и екстензии за 14 дена там получих изтърването и по голяма нужда след това невролога ми обясни че няма накъде повече трябва да се оперирам колкото се може по бързо.Пуснах ме ЯМР и заминах за София после разбрах че съм имала и стеноза и някаква лис теза.Ако бях отишла навреме още в самото начало нямаше да имам толкова усложнения.Попитах един доктор до кога ще боли а той ми каза че е опериран като мен още 1973г и до ден днешен го боли ти имаш стеноза и листеза и как искаш да спре да те боли,няма да спре а за парезите просто свикваи с тях те винаги ще се появяват.Имам пареза над колената  и не реагирам на чукчето ,но не се оплаквам мисля че съм добре,щом не съм излязла още в болничен. Та не чакаите да плучете изтървания .

# 147
  • София
Първи отзиви в пресата за новата болница
СБАЛ "Гръбначен център":

10 забравиха болките в гърба

# 148
Тези чести публикации във вестник Стандарт не ви ли приличат на чиста проба реклама?Аз в понеделник бях на ЕМГ във ВМА и попитах невроложката,която ми го прави и според нея тези операции лекуват само супер леки случай или само протрузии,при класическа дискова херния не можели да помогнат.Вариантите са два-или това е самата истина,или моята невроложка завижда на колегите си Cry
Човек да се чуди вече на кого да вярва Sad
30лв.преглед къде не отишли,колко още по 30 за съжаление ще даваме всички тук, нищо не пречи да се пробва.

# 149
  • София
Разбира се, че е реклама, в което
не виждам нищо лошо, защото иначе
как ще разберем за тяхното съществуване.
Въпросът е доколко всичко това е истина,
дали наистина се справят толкова добре?
Но, все пак имаме и този вариант. Вярвам,
че все ще има хора, на които ще помогнат.

...или моята невроложка завижда на колегите си Cry

При Йотова ли си прави ЕМГ, защото
ако е така, е твърде вероятно да е това
причината?  Peace

Общи условия

Активация на акаунт