Дискова херния - 2

• 224 806
  • 739
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Според мен консултации в тази клиника има смисъл единствено ако човек съвсем сериозно обмисля оператично лечение. В противен случай не виждам смисъл от даването на тези 30 лв. и консултации. Не вярвам да кажат нещо по-различно от това, което обсъждаме тук като консервативно лечение.

Дори тук се споделят много повече неща отколкото един невролог може да каже понеже не се преценява всичко през погледа на лекар, а се обсъждат и алтернативи.

# 151
При Йотова ходих на ЕМГ да . Досега не съм я посещавала.Много съм щастлива,че в понеделник отивам на Марикостиново на санаториум,там времето е доста по-различно от София,че тези темп.аномалии са убийствени,санаториума е на 1км.от Рупите ,ще бъда там на самия празник Великден,надявам се да се заредя и енергийно,все пак мястото е такова.Като се върна ще дам подробно инфо.Поздрави Simple Smile

# 152
Приятна почивка на Марикостиново -още повече че е през празничните дни -дано и това ти помогне в облекчение на болките.
Относно новия центьр, много се надявам да не е само чиста проба реклама ,защото всички ,които сме тук имаме нужда от помощ и кьде да я намериме , ако не там- при добри специалисти.А завист у българина колкото щеш .Валидна е поговорката на Вуте - Я не гледам на мен да ми е добре , а на Нане да му е зле....Така ,че дерзайте и дано има излекувани в новата клиника които да дадат инфо!
Приятна вечер и весел  Weekend !

# 153
Lina , хубаво вземат 30 лв . но какьв е прегледа -могат ли без наличие на документи -щото например моите скенери и ЯМР останаха в болницата която ме оперираха .Имам само снимка след операцията която е ренген, за да удостовери правилното поставяне на инплантите? Епикриза и 2-ва бр. ЕМГ -га преди и след операцията за около 8 месеца?

# 154
  • Другата България
tishoo Казваш че в София няма добри невролози ли? Shocked

# 155
Казвам, че са еднакво добри и в Монтана и в София  Laughing

# 156
stregeta,преди имаше нещо с пущане на молба до болницата.Така можеш да вземеш снимките и да ги покажеш.Казвам ти го не за да го правиш Laughing/дано не ти се налага/,а просто,че имаше някакъв такъв вариант.Когато ЯМР и скенера са правени по време на болничен престой ,снимката остава като доказателство"пред касата.Вариана е в болицата да ти направят снимка и диск.Снимката остава при тях,а диска ти го подаряват.

# 157
  • Другата България
tishoo Tired Може малко да поспорим затова Thinking не знам дали говориш от личен опит или не, но аз винаги съм била против това да се тича за всичко на доктор в София, въпреки че масово съгражданите ми го правят. Ама вече май не мисля така. Това все пак е въпрос на личен избор.

# 158
stregeta,преди имаше нещо с пущане на молба до болницата.Така можеш да вземеш снимките и да ги покажеш.Казвам ти го не за да го правиш Laughing/дано не ти се налага/,а просто,че имаше някакъв такъв вариант.Когато ЯМР и скенера са правени по време на болничен престой ,снимката остава като доказателство"пред касата.Вариана е в болицата да ти направят снимка и диск.Снимката остава при тях,а диска ти го подаряват.

Наистина ли не можем да си вземем резултатите от ЯМР и скенер, ако са направени при хоспитализация???
aha, моля те кажи, ако знаеш, този диск ние ли трябва да им го дадем и кога да предупредим, че искаме да ни го направят?...Ами тази молба каква е и как се процедира с нея???
Извинете за припряните въпроси, но аз не съм много запозната,а чакаме всеки момент да ни извикат за хоспитализация, с цел изследвания и др. ...Искахме после с резултатите да правим консултации при специалисти, а то какво излезе... #Crazy
Благодаря ви и весел празник на именниците и техните семейства smile3525 !

# 159
Ако си лежащо болен в отделение и ти направят ЯМР,нямат право да ти го дадат.С него се отчитат пред касата.Може евентуално да се сдобиеш с ксерокопие на разчитането.В Ив Рилски и в болницата в Дървеница и със сигурност правят диск освен снимката.Мисля,че сам трябва да изявиш желание,в случай,че докторите не се сетят.Казваш,че искаш диск/където прави ЯМР или скенер/,но дали имат възможност да ти го направят ,това е друг въпрос.
Преди операцията ми правиха ЯМР/в болницата/снимката остана там,а ми дадоха диска.
За молбата не знам точно към кого се адресира,може би до шефа на болницата.Той ти дава разрешение да вземеш снимката или разчитането за да проведеш консултация,но после трябва да я върнеш.Бая драпане пада по това начинание. SadВ болниците има архиви,където се съхраняват,ама ако попаднеш на някой кисела служителка...която не и се рови в големият чувал....Трябва да се пита в самата болница какъв е реда,но имаше преди такава възможност.Моят съвет е да питате,за диска за изследванията ...Няма начин да няма вариант и решение. Hug

# 160
  • Другата България
Да питам някои Sad като хернията е вдясно  и проблема е в десния крак възможно ли е да ме боли и вляво от същото? #Crazy от снощи започно да ме боли тазобедрената става /така мисля/ и целия кръст ми е като изтръпнал Cry

# 161
Мисля,че когато хернията е медианна може...И на мен ми се е случвало да ме боли левият крак.
Не му обръщай внимание толкова!От ляво ,отдясно,по средата ,при мен са се редували така....но най-веиче в дясно.

# 162
  • Другата България
  bouquet

# 163
marianadi От моя личен опит знам, че софииските невролози ДХ я имат за най малкия проблем който може да му се случи на човек  ooooh! Просто няма да обърнат никакво внимание, ще изпишат стандартните боклуци, ще кажат физиотерпия! и санаториум!
Но отиди,  опитай дано случиш на някой дето му пука  Peace Hug

# 164
Да питам някои Sad като хернията е вдясно  и проблема е в десния крак възможно ли е да ме боли и вляво от същото? #Crazy от снощи започно да ме боли тазобедрената става /така мисля/ и целия кръст ми е като изтръпнал Cry
При мен ДХ е от ляво ,а ме болеше десния крак,така че е възможно.

Общи условия

Активация на акаунт