Дискова херния - 2

• 224 812
  • 739
  •   1
Отговори
# 165
И да му пука и да не му пука....,кой знае какво не може да направи! CryМоже да изпише лекарства,да те прати на физ.терапия или в най-добрия случай да ти даде талон за ЯМР по каса Laughing

# 166
  • Другата България
Е аз стандартните боклуци ги пия втори месец, и ....мижава работа, но пък моя невролог отсече-операция като не става с лекарства,  Shockedта затова така резервирано се отнесох. За санаториум мисля и аз, ама няма НОИ още #2gunfire

# 167
Здравейте! Малко по-напред в темата bubolina_80 е писала за този СБАЛ "Гръбначен център", че операциите, които правели там били тези, които правеше италианеца проф. Рафаели. Спомням си, че преди година bubolina_80 беше ходила на консултация в болницата Св. София и очакваше професора да дойде в България, за да се подложи на неговата операция. Писах и преди няколко дена ЛС да я питам какво е станало тогава, но може би още не ми е видяла съобщението. Някой от по-редовните тук има ли някаква информация за операциите на този професор и дали bubolina_80 се е срещнала с него тогава?

# 168
Не знам дали успя да се срещне с него,но не се оперира там.Чака доста дълго,но май професора не дойде.Май беше вятър и мъгла...и сега ми се струва същото...
Ако някой разполага с предната статия,да я пусне пак.Мисля,че даваха "гаранция"2г

# 169
FreakOnALeash  - моят ЯМР и скенери останаха в болницата в която ме оперираха .Диск ми направиха на самата операция, но доктора го използва за дисертацията си .Така че от цялата работа имам само ренген след поставените инпланти.

За проф. Рафаели има много добри отзиви - в БГ е идвал обаче само 2-ва пьти и е направил 4-ри операции. Това обаче, което той предлага не е за всеки  -не всеки случай може да се лекува по неговите методи.Брат ми беше потенциален кандидат миналата година , когато идва професора .Операцията е платена и сруваше 1800 евра. Брат ми обаче се изплаши и се отказа -сега е с постоянни кризи ,но реши да пробва пьрво с диета и свали 22 кг.,приема ензими и хрущял от акула .

На именниците -честит имен ден . smile3525 smile3525 smile3525

# 170
aha, коя статия имаш предвид и кое е с "гаранция" 2 години? То ще е добре ако и bubolina_80 се включи и разясни малко повече.
stregeta искаш да кажеш, че не всяка дискова херния може да се излекува по метода на професора ли?

# 171
Да -за жалост това не е мое мнение а това което прочетох в БГ и Италианската преса.Не всичко може да се излекува.
Надявам се да успея да намеря линк за да пратя но беше доста отдавна -преди година.

# 172
http://www.health.bg/8386/nov-metod-za-lechenie-na-grybnachni-zaboliavaniia-u-nas
само това открих -опитах се да намеря подробно обяснена процедурата -беше на италиански но не я откривам Sad

# 173
Мисля ,че в статията която четохме миналата година пишеше,че дават гаранция,че 2г няма да те боли.
Маги,не я ли пусна ти?
Мисля,че не всяка дискова херния  може да се оперира по този начин.Късмет май пак вадя тези с прясна дх,но кой ли хуква на операция веднага. ThinkingВсички ни съветват да изчакаме/че хубаво да калцира/та белким ни мине NaughtyКогато лежах в реанимация едната сестра ми обясняваше,че изчакването и калцирането води до стеноза и с годините операцията става все по тежка за хирурга и за пациента.

# 174
marianadi не искам да те плаша, но 2 месеца е едва началото  Sick #Crazy
Те  и Софийските имат тоя навик да отсичат..... #Cussing out #2gunfire #Cussing out #2gunfire

# 175
marianadi  До преди да направя ЯМР имах на скенер левостранна медианна към парамедианна херния на Л4-Л5. Парамедианната херния означава че се наблюдава изместване на сиалта на натиска от хернията върху нервите от средата / центъра/ на протрузията в посока ляво. Това добре , но при проверка , на колко ще ми вдигнат краката последователно с изпънато коляно имаше нещо странно. Левия почти не го вдигаха! Те да го вдигат , аз не мога , болката се появяваше към 20 градуса отклонение нагоре. А при десния , кадето се предполагаше че всичко ми е ОК вдигах до 30градуса и пак болка , но отново в ляво ?!?
След ЯМР имам ясна снимка на две хернии , едната е доказаната Л4-Л5 , и една Л5-С1.
Сега все още след голямото възпаление което си докарах Януари, по време на упражнения имам същия странен ефект, движение в дясната става , а болка отляво.
След вече почти два месеца физиотерапия и ЛФК имам голям напредък, не всеки ми го признава, но се чувствам по-добре. Днес пак искаха да приключат с моите процедури , но ги предупредих че искам да ги удължа за поредна седмица.
Не спирайте с процедурите и опитите за подобрение, упражненията даже и вкъщи остават за доста години напред в дневния режим.
В Павел Баня видях пациентка която е била доста смела , стискала е зъби и е търпяла болката доста години, докато не я срещнах и кракът и беше по-къс и с почти никакви рефлекси.
Не спирайте с процедурите и терапиите.

# 176
  • София
След вече почти два месеца физиотерапия и ЛФК имам голям напредък...

zoomi, искаш да кажеш, че правиш
два месеца физиотерапия без почивка,
правилно ли те разбирам?

# 177
За новия "Гръбначен център"-някой знае ли кой работи там,освен д-р И.Стоев ?

# 178
  • София
За новия "Гръбначен център"-някой знае ли кой работи там,освен д-р И.Стоев ?

bonita_09, има дадени телефони,
винаги можеш да звъннеш да провериш.  Peace

# 179
И аз се зачудих за физиотерапията,въобще някой знае ли колко време трябва да се почива между курсовете физиотерапия?И да ли има значение,ако са различни процедурите?

Общи условия

Активация на акаунт