Дискова херния - 2

• 224 833
  • 739
  •   1
Отговори
# 180
  • София
webdevil, на мен лекар-физиотерапевт
ми е казвал, че могат да се направят до около
20 дни процедури и след това трябват поне 2
месеца почивка.

# 181
Ясно,благодаря!Имам направление,защото ми препоръчаха друго място за физиотерапия от досегашното,по принцип в момента нямам болки,от последния курс терапия е минал един месец,та се чудя какво да правя,но май-е по-добре да изчакам в такъв случай Peace

# 182
  • Другата България
Колко време след установяване на диагнозата може да се ходи на санаториум? Че с тези записвания месеци напред май е сложничко? Някой ходил ли е в "Свети Мина " във Вършец по клинична пътека?  newsm78 Питам защото невролога не ми препоръча нищо-физиотерапия, процедури, санаториум, така и така ще го сменям, поне да знам какво да питам? Embarassed

# 183
  • София
Хм, интересен начин за записване
в новата тема, използван от някои потребители...

Колко време след установяване на диагнозата може да се ходи на санаториум?

marianadi, не трябва да си в остра
криза, за да отидеш на санаториум, така че
за всеки времето е индивидуално.  Peace

# 184
marianadi ,резервацията по клинична пътека,май отнема доста време.Можеш да се обадиш в някой санаториум и да попиташ за реда на резервация или директно да пратиш писмо с молба и епикриза .Програмата по НОИ още не е стартирала.На свободни цени има места на всякъде.Обаждах се в Поморие преди седмица,там на свободно можеш да резервираш от април за юли и тн...На П баня има и доста частни хотели които приемат по всяко време.Мисълта ми е да не чакаш някой да ти уреди санатнориума,а решиш ли да ходиш, да действаш по въпроса HugПрочети първа страница Naughty

# 185
  • Другата България
Аз не чакам никой да ми урежда, затова попитах за Вършец някой има ли впечатления, защото днес звънях и ми казаха, че на 02.05.записват за юни. Говоря за клинична пътека 241 и 244. Само не разбрах при записването трябва ли да се носят всички бумаги, или направо при постъпването. Мисля да отида на място за записване. А от първа страница започнах Wink Laughing Peace  И за 244 е задължително  ЕМГ  поне за там.

# 186
Това ми беше мисълта,ако искаш да ходиш да се обадиш Grinning
Ами ако ти е близко се разходи.Някъде резервациите се правят само с писмо.Приготви си молба със свободен текст и някакъв документ /ксерокопие/с който да докажеш,че имаш дх.Не ти пречи да си носиш документите.ЕМГ го искат при постъпване и да не бъде по старо от 4м.Доколкото разбрах ,тази година е задължително е и по двете клинични пътеки щом става въпрос за дх.Може за Вършец това да не важи... Naughty

# 187
marianadi   на санаториум може да ходиш поне 2-ва пъти годишно по клинична пътека стига да може да си направиш резервация.Относно времето - кога -да не си в остра фаза на кризи , защото самите процедури предизвикват някакъв вид реакция различна при всеки .Ако не успееш в санаториум -на частно винаги има места - било то платено в самия санаториум  или на квартира.Тази година частното излиза 40-60 лв на ден . По клинични пътеки е около 28-32 лв зависи къде си .Аз се завърнах преди седмица от лечение .Бях на платено - при това положение не ти искат нищо освен една епикриза която да удостои заболяването за да ти назначат процедури.
Желая лек и безболезнен ден на всички .При нас вали дъжд а това не се отразява добре на костите ми  Weary

# 188
Sophia L.  Да права си за почивките във физиотерапията, правя по три седмици плътно, после една почивам и продължавам наново. В седмицата в която почивах правих упражнения всеки ден, а понякога даже по 2 пъти стига да имам воля  Simple Smile Все пак мързела е голяма работа.
Но спомена от силните болки, от това как ми се струваше че якето ми е толкова тежко че не мога да си вдигна главата и да погледна напред е много силен стимулатор да правя упражнения. В момента съм пак на процедури и упражнения.

Днес бях в Павел Баня на преглед при д-р Николова. Таксата от началото на Май за най-ефтината стая става 29лв. Аз ще ходя или от 09.05 или от 16.05. за две седмици. Мился че сега няма да правим екстензии. Предупреди ме че ЕМГ-то ми от болницата на 24.01 важи до 24.05 т.е. 4 месеца , ако някй се интересува от сроковете в които важи. Но се съмнява за някакво придружаващо заболяване и ме прати за изследване на кръвта за HLA B 27 нямам никаква предства какво е това изследване. Предупреди ме само че е около 30лв и не във всяка лаборатория се прави. Ако някой знае повече , нека да сподели.

# 189
zoomi, в интернет има доста материал за това изследване.

# 190
  • София
Но се съмнява за някакво придружаващо заболяване и ме прати за изследване на кръвта за HLA B 27 нямам никаква предства какво е това изследване. Предупреди ме само че е около 30лв и не във всяка лаборатория се прави. Ако някой знае повече , нека да сподели.

Без да съм лекар, по това, което
прочетох и доколкото се ориентирах,
това е един от маркерите за поставяне
или отхвърляне на диагнозата
Анкилозиращ спондилит (болест на Бехтерев).
Твърде е възможно да не съм права, най-добре
разговаряй с лекарката или с лаборантката.
A и това, че има съмнения за придружаващо
заболяване, изобщо не означава, че ще се
потвърдят.  Hug

# 191
във форума доста се говори за хомеопатичните инжекции Дискус,
и Тишо (!) съветва Discus compositum N  (при протузии на лумбалните дискове).
намерих този линк, въпроса ми е - дали е същия препарат:

http://www.medikamente-preiswert-bestellen.de/medikament-discus- … ia--ampullen.html

# 192
Точно това е  Peace

# 193
Днес служителка на ПРО ме уведоми че програмата на НОИ стартира на 2-ри май,на сайта им вече са качени санаториумите които са влючени в програмата тази година Peace

# 194
Първо, благодаря на тези, които ми писаха, много полезна информация получих от всички вас!
И второ...нас все още не са ни приели за хоспитализация в болницата...от 3 дни звъня и все ми крещят по телефона разни сопнати лелки...нервите ни са опънати до краен предел...
Ако и утре не ни извикат за прием ,ще презаверим талон № 7 при личния лекар и ще търсим друга болница... Sad
Весели празници на всички!!!

Последна редакция: ср, 20 апр 2011, 17:31 от FreakOnALeash

Общи условия

Активация на акаунт