Дискова херния - 2

• 223 175
  • 739
  •   1
Отговори
# 615
С риска да те разочаровам,ще ти кажа,че почти 2г ,5м след операция още се възтановявам.Поне до 6м имах доста сериозни оплакванния.Никой обаче не ми обеща и пълно възтановяване,дори тъкмо обратното,че и след операция ще продължа да посещавам неврохирургия... SadАз  бях корава и ходих само два пъти до София и два в нашата неврохирургия Simple Smile
Лекарства не са ми изписвали-никакви.Единственото което ми препоръчваха беше физ.терапия и гимнастика.Пропуснах В витамините.Отначало пих на два пъти по 10дни,а после няколко месеца милгама.Болкоуспокояващо съм пила 2,3пъти и то инцидентно и то по моя преценка.
Какво му правиха на съпругът ти,стабилизация или операция на дх със смяна на диск?Между другото аз лично смятам,че операцията на шията е много по сполучлива от тази на кръста.Не  знам дали това се дължи на смяната на диска. Thinking

# 616
  • Варна
Здравейте! Не съм писала отдавна, защото съм нямала проблеми. Едва ли помните, но преди около 10 месеца писах в темата че ми откриха дискова херния. Първо имах едностранна, после стана двустранна и т.н. Почти през седмица бях на легло. Отидох на чекръкчия тука във Варна, в Аспарухово. Не бързах да пиша резултати, но ето че вече 10 месеца съм нямала никакви болки и проблеми. Знам че не при всеки помагат подобни алтернативни методи, но и 50 % да е вероятността да се оправите, си струва да опитате.

# 617
 FreakOnALeash  Опитай се да натиснеш с пръсти докато намериш подутината в сновата гръбначния стълб, малко над цпката на дупето, но търси на разтояние 5-9см в дясно или ляво от гръбнака. Но все пак в основата му. Ако има блокиране на фасетните ставички, което се съмнявам че се е получило при те, ще напипаш жилава подутина сразмер на боб. Усукващи упражнения БАВНИ, и мазане с кремове, + миореласанти би трябвало да повлияят за няколко дена.
Намери книгата на Сара Кий от хеликон или пингвините.
Ако вече имате ензими пий няколко дена Босвелия и Серазим, Куркумата също има противовъзпалителен ефкт.

# 618
ako niakoi ima problemi s diskovi hernii i drugi podobni bolejki neka otide pri iliana .namira se do pazar 4ataldja vyv varna.strahotna e.

# 619
zoomi   това означава ли, че и моите прословути буци по кръста са блокирани фасетни ставички?  newsm78 Но те вече ще направят една година откакто са се появили и основно болките са ми в тях.

# 620
и аз това си помислих Thinking

# 621
  • Димитровград
Здравейте всички!  Hug
Нямах възможност да пиша досега,а и правих физиотерапия,освен това ми изпратиха и инжекциите дискус от Германия и исках да видя дали ще се пооправя,но от нищо няма полза,болките на моменти са непоносими.Реших да отида на консултация в Гръбначния център във ВМИ.По телефона ме записаха за 14.06 и ми казаха,да не взимам направление,понеже прегледа се заплащал-50 лв.,иначе имали договор с касата,ако се наложело да влезеш там на лечение.Отидох и зачаках,по едно време някакъв доктор ме попита дали чакам за д-р Стоев-неврохирурга и аз казах,че незнам за кой съм точно,но,че имам час за преглед и той каза да изчакам невроложката която щяла да ме прегледа.Аз възразих,че неискам невролог,но той ми каза,че трябвало първо невролога да ми снеме статуса и после щял да ме види д-р Стоев.Дойде една млада докторка и ме покани в една от стаите на отделението където нямаше настанени пациенти.Разпита ме подробно,разгледа внимателно документите и ме прегледа след което писа 1 час два листа статус от прегледа и накрая извика една сестра като каза,че съм сложен случай и трябвало да ме види д-р Стоев.В листа от прегледа пишеше пак съмнение за спондилодисцит от Л3 до ЕС1.Сестрата ме попита мога ли да ида на 29.06 пак вече за прегледа при д-р Стоев при което аз гледах изумена и попитах няма ли да ме прегледа сега и защо не са ме предупредили по телефона,че така стоят нещата.Сестрата ми обясни,че ако съм искала да се срещна директно с д-р Стоев трябвало да ми даде час за след една година защото той бил много зает и оперирал от 8 до 18 часа всеки ден.Каза ми,че дължа 50 лв. за прегледа като следващия път няма да плащам нищо.Аз продължих да недоволства,,че така развъртат хората и не обясняват предварително и че аз не съм от София и ,че всичко ми коства пари,но тя само мълчеше търпеливо и повдигаше рамене.Ккакво можех да направя,тръгнах си и сега на 29.06 трябва да отида пак,въпросът е,че незнам дали и там ще разберат какво ми е,много съм отчаяна.
Поздрави и ако някой иска да пита нещо за там ще му разкажа.  bouquet

# 622
Oх, Bubolina.....нямам думи  Sick ooooh! Като навсякъде.................. #Cussing out

На кой етаж беше прегледа?

# 623
Здравейте всички!  Hug
Нямах възможност да пиша досега,а и правих физиотерапия,освен това ми изпратиха и инжекциите дискус от Германия и исках да видя дали ще се пооправя,но от нищо няма полза,болките на моменти са непоносими.Реших да отида на консултация в Гръбначния център във ВМИ.По телефона ме записаха за 14.06 и ми казаха,да не взимам направление,понеже прегледа се заплащал-50 лв.,иначе имали договор с касата,ако се наложело да влезеш там на лечение.Отидох и зачаках,по едно време някакъв доктор ме попита дали чакам за д-р Стоев-неврохирурга и аз казах,че незнам за кой съм точно,но,че имам час за преглед и той каза да изчакам невроложката която щяла да ме прегледа.Аз възразих,че неискам невролог,но той ми каза,че трябвало първо невролога да ми снеме статуса и после щял да ме види д-р Стоев.Дойде една млада докторка и ме покани в една от стаите на отделението където нямаше настанени пациенти.Разпита ме подробно,разгледа внимателно документите и ме прегледа след което писа 1 час два листа статус от прегледа и накрая извика една сестра като каза,че съм сложен случай и трябвало да ме види д-р Стоев.В листа от прегледа пишеше пак съмнение за спондилодисцит от Л3 до ЕС1.Сестрата ме попита мога ли да ида на 29.06 пак вече за прегледа при д-р Стоев при което аз гледах изумена и попитах няма ли да ме прегледа сега и защо не са ме предупредили по телефона,че така стоят нещата.Сестрата ми обясни,че ако съм искала да се срещна директно с д-р Стоев трябвало да ми даде час за след една година защото той бил много зает и оперирал от 8 до 18 часа всеки ден.Каза ми,че дължа 50 лв. за прегледа като следващия път няма да плащам нищо.Аз продължих да недоволства,,че така развъртат хората и не обясняват предварително и че аз не съм от София и ,че всичко ми коства пари,но тя само мълчеше търпеливо и повдигаше рамене.Ккакво можех да направя,тръгнах си и сега на 29.06 трябва да отида пак,въпросът е,че незнам дали и там ще разберат какво ми е,много съм отчаяна.
Поздрави и ако някой иска да пита нещо за там ще му разкажа.  bouquet

Ох,мила,много добре те разбирам!Аз бях по същия начин направо всяка вечер ревях от болка!Поръчах и аз Дискус и в момента ги бия!Но преди тях ми препоръчаха нещо което се слага на кръста и се казва Якия!Ти си от този край там някъде го правят ,слага се на кръста съдържа смола и още някакви неща,не знам,но много си мисля че от него ми мина кръста,дори и крака не ме боли вече,е боли ме но тази болка е все едно не ме боли!Попитай за това нещо!Сега слагам Дискус,днес ще сложа 4брой!Та тази якия се слага на мястото на което те боли,и от топлината на тялото и смолата се залепя за теб!Аз стоях с това нещо 13дни,започнах да усещам подобрение някъде към четвъртият ден!Понеже тук вече всички ме зная с моите болежки и  до сега не смеех да се похваля,но като те прочетох направо все едно аз съм го писала!Преди това от нищо нямах подобрение!Пробвай ако искаш и това!Дано да го намериш,до колкото съм чула в Петрич имало човек който го правел!Успех и горе главата! Hug

# 624
  • Димитровград
Тишка,прегледа беше тук http://paper.standartnews.com/bg/article.php?d=2011-03-24&article=361783,това е клиниката за която Софи преди беше писала,намира се във ВМИ,на 10 етаж,срещу отделението по неврохирургия.Тоя д-р Стоев даже го даваха наскоро в едно предаване "Здравословно" по тв.Скат.Прегледа ме една д-р Петришка май беше,млада,руса.Петришка-Дюлгерова,така пише на печата на листовете които ми даде от прегледа.
sstambii,благодаря ти за милите думи  Hug Ти откъде точно се снабди с тази якия,понеже аз съм чувала,че се прави със домашен сапун,белтък и ракия,и преди съм си правила по съвет на една невроложка ама не помогна,но това за което ми говориш е нещо друго щом казваш,че е със смола.

# 625
И аз съм на конс.в гръбначен център на 30.06. Ще обменяме повечеинформация.За съжаление майченяма никой опериран там.Нали все пак оперират по 10 часа!
sstambii ,Димитровград и Петрич не са на едно и също място Joy
Та ти откъде си взе този пенкелер и без да го сваляш ли го държа 2 седмици? Като помага, да си взема и аз.И а...ко бих си сложила,само да престане да боли.
Някои от вас пили ли са "Артримин" ?

# 626
  • Димитровград
bonita_09,извинявай,че не си спомням,но ти оперирана ли беше?Аз докато чаках за прегледа няколко човека ги поведоха на операция,но явно не са от нашата група,за да разкажат. Hug

# 627
bubolina_80 какво означава тази диагноза-спондилодисцит?не съм го срещала досега,дано да не е нещо много сериозно...

# 628
  • Димитровград
Спондилодисцит е възпалително заболяване на диска,което обхваща и прешлена.Получава се най-често след хирургични операции на гръбнака.Може да бъде на бактериална основа или асептично,лечението в отделните случай е различно.Въпросът обаче е дали наистина при мен е това,понеже ме боли само от едната страна на кръста и единия крак,т.е. симптомите при мен са малко нетипични,или ако е това,дали е само то,или има и друга причина за болката?Уви,досега никой неможе да разбере.  Sad

# 629
Да,оперирана съм преди 4 месеца. На теб обясниха ли ти какви методи на операция използват или не опряхте до там?

Общи условия

Активация на акаунт