Лечение с протеолитични системни ензими (3-та тема)

• 138 248
  • 762
  •   1
Отговори
# 390
  • в 1001-та нощ
идеята е - ако поръчваш микс ензими, с които да действаш на гладно - както се процедира в темата - то в този микс да има само протеолитични ензими  Peace

защото те ще разградят другите (които са за въглехидратната и мастната обмяна ) и ще действат напред (по предназнаението на гладно), т.е това, че има и други ензими се обезсмисля, а не че протеолитичните няма да действат  Peace

примерно в твоя списък има амилаза -  Hug

иначе, тези, които поръчваме отделно са във високи концентрации  Peace и по-изгодни  Peace

аз не съм лекар, изчакай да се включи и някой по-компетентен, пишас оглед просляваното в темата  Peace и това, което съм запомнила  Peace

# 391
Здравейте на всички! Прекрасна и полезна тема. Аз се интересувам от ензимите, защото видях благотворното им въздействие върху хора около мен. Прочетох и книгата "Ензимният фактор", но имам нужда от съвет. Майка ми е оперирана от меланом, чакаме резултатите от изследванията. Аз искам да започне да пие ензими, защото не мога да седя и просто да чакам без да правя нищо. Моля, дайте ми съвет с какво да започнем. Предварително ви благодаря!

# 392
  • в 1001-та нощ
комбинацията е една и съща - независимо за какво се пие, има разлики в тов аколко дълго да се пие  newsm78 но не мога да коментирам дали е подходящо в нейния случай  Blush

# 393
Редактирам се - ще взимам няколко дена серапептазата и тогава ще пиша за странични ефекти, още е много рано Embarassed

Последна редакция: чт, 04 авг 2011, 16:32 от Cioccolata

# 394
  • В най - голямото село
Ако си взема Serrazimes® 20,000 Units означава ли, че трябва да вземам 6 таблетки наведнъж сутрин?

Благодаря за прекрасната тема и безценните съвети

# 395
a.l.e.n.a, благодаря ти за изчерпателния отговор!   bouquet
Аз научих за темата от х_diabet_mama и тепърва започвам да чета... Hug
По принцип доктор ми изписа подобен препарат на този, който съм взела, та за това реших, че ефектът ще е същия. Сега видях, че купувате по-силно дозирани хапчета, но мен честно казано ме е страх без лекарска консултация да пия нещо толкова силно, защото имам доста здравословни проблеми и не ми се иска още повече да разбъркам хормоните или ир-то... Wink
Между другото това с амилазата е написано така:
Pankreatin      25 mg (съдържа Trypsin, Chymotrypsin, Lipase und Amylase).
Т.е. тя не идва ли от панкреатина?  newsm78 Извинявам се за тъпите въпроси!!!  Blush

# 396
От 2 седмици правя годишен профилактичен курс с комплекта ензими. Това ,което забелязвам този път  е ,че имам нужда от много по-малко храна, от колкото обичайно ям. Достатъчно ми е и 1 хранене дневно и то в малко количество. Всичко хапнато в повече сега /от лакомия или следвайки нормалния ми начин на хранене / води до тежест и издуване. Изводът ми е - по-пълноценно усвояване на храната при макар и по-малки количества. Но ако изводът ми е погрешен - казвайте!
Единствената разлика сега ,в сравнение с миналата година, е включването на натокиназата. Миналата година правих профилактиката само със серапептазата и бромелаина, по схемата годините -20 . Сега смятам да си пия ензимите 30 дни- за колкото време стигат опаковките.

# 397
Панавейксала го взех от ЗООмагазина ХИТ-а в Младост 2 Peace
Не съм го тествала още Thinking

# 398
Jana Ina - ензимите имат коренно различно действие приети с храната или на гладно. В първия случай подобряват храносмилането, във втория - лекуват различни болести.

За тази цел се използват само протеази и то в големи дози.

temptation - ензимите мощно усилват съпротивителните сили на организма. Освен това усилват действието на цитостатиците.

Пакетът ензими винаги е един и същ.

cikoni - в крайна сметка - да...

Jana Ina - панкреатинът съдържа трипсин и хемотрипсин, които попадат в дванадесетопръстника и се метаболизират до амилаза, липаза и протеаза.

Аз не агитирам никого да пие или да не пие ензими. Бих препоръчал да се прочете повече от темата и после всеки си взема решение...

bgroza - пиенето на ензими не води до отслабване или напълняване. Възможни са странични ефекти (краткотрайни) в тези насоки, но дълготраен ефект не може да се очаква.

afwitch Код за 5 $ отстъпка в iHerb: XIX862 animal037

# 399
Jana Ina - ензимите имат коренно различно действие приети с храната или на гладно. В първия случай подобряват храносмилането, във втория - лекуват различни болести.

За тази цел се използват само протеази и то в големи дози.

Jana Ina - панкреатинът съдържа трипсин и хемотрипсин, които попадат в дванадесетопръстника и се метаболизират до амилаза, липаза и протеаза.

Благодаря ти, че се включи, Пинки!
Мен ме интересува това, което съм взела (дадох линк по-горе) какво действие ще има? Храносмилателно или оздравително като ги пия 1-2 часа преди хранене? Тези протеази, за които говориш кои точно ензими от всички изброени в темата са?

# 400

bgroza - пиенето на ензими не води до отслабване или напълняване. Възможни са странични ефекти (краткотрайни) в тези насоки, но дълготраен ефект не може да се очаква.[/color]

Пантера,аз не споменавам за отслабване/напълняване,а и не търся подобни ефекти, само забелязвам, че се засищам с по-малко количество храна,отколкото  без да приемам ензимите. Това на какво се дължи ми е интересно?

# 401
Jana Ina - всички комбнирани ензими са храносмилателни. Те имат много ниска активност като протеолитични.

Можеш да ги пиеш и на гладно, но са много слаби.

bgroza - възможно е да подобряват усвояването на протеините, а те засищат. newsm78

# 402
  • София
Аз пия ензимите втора седмица и също като bgroza забелязвам тази седмица, че ми е намалял апетита и мога да мина с едно хранене и някое кисело млекце за другото хранене. Не ми е цел да отслабвам, но го забелязах и не протестирам  Laughing
Нямам и проблем с гадене-но ги пия с много вода.

# 403
Ами, аз пия само серапептаза от ензимите - 2 х 40 000 единици сутрин и 1 х 40 000 единици вечер, започнах в сряда, т.е. днес ми е трети ден. Намерението ми беше постепенно да увеличавам, ако се чувствам добре и нямам странични ефекти. Обаче се получава нещо крайно неприятно Shocked Причината да пия серапептазата (основната и най-важна причина) е, че имам гонартроза. Надеждата ми беше да ми се подобри положението, каквото и да означава това - "разтваряне" на шипове, подобряване на подвижността и т.н. Всякакъв положителен ефект би бил добре дошъл. А най-вече се надявах на евентуално възстановяване поне частично на ставите... Откъм болки до вчера не съм имала кой знае какви оплаквания, но от снощи и двете колене ме наболяват ooooh! Дали може да е някакво влошаване от серапептазата? Вие имали ли сте подобен ефект? Може ли да е подействала толкова бързо и толкова мощно? Естествено, може да е просто от промяната във времето, ама като че ли друг път не ми се е случвало точно така Thinking Това се получи точно през последното денонощие, преди това го нямаше.

# 404
  • Дивия Северозапад
Здравейте! Искам да попитам Пинки дали ще окажат влияние ензимите върху появата на бенки и брадавици? На 35 години съм, родила съм 2 деца, нямам здравословни проблеми. Изследвала съм всякакви хормони - всичко е ок. Единствено бенките и нещо като брадавици, които ми се появяват на лицето, ме притесняват. Мога ли да ги третирам с нещо? Какво трябва да пия? Поздрави и благодаря за бързия отговор!

Последна редакция: пт, 05 авг 2011, 21:39 от Петлето

Общи условия

Активация на акаунт