Лечение с протеолитични системни ензими (3-та тема)

• 137 084
  • 762
  •   1
Отговори
# 450
Благодаря, Пинко!

# 451
След дълго ровене във форума разбрах, че пробиотиците помагат при кандида. Препоръчай те ми нещо, което ще ми помогне. Имам позната, която постоянно поръчва добавки и само иска да и кажа какво и ще ми поръча.

# 452
kokor4eto , аз лично съм най-доволна от препаратите, които имат повече от една млечна култура и които са силно дозирани.  Peace Препарат не мога да ти препоръчам, тъй като не съм в бг, но съм сигурна, че Пинко и момичетата ще се включат с добри идеи!  Wink

# 453
  • София
kokor4eto, за да е ефикасен пробиотикът културите  трябва да  не са под 1 милиард в дневната доза. ако ли не са с много слабо действие. С кандидата не съм се борила по този начин затова не бих могла да споделя личен опит. На детето си давам профилактично Пробиотик комплийт с 5 щама и 10 милиарда в 1 капсула. Но на пазара има толкова многа видове, мисля че може да намериш профилирани точно по този проблем.

# 454
Нека да споделя моят опит до сега с ензимите - след като изчетох форумите разбира се се запалих и си поръчах ензими и рибено масло кофата. Пия ги вече почти 2 седмици, но честно да си кажа доста е стресиращо това 3 пъти преди хранене след хранене и рибено масло и тен....До колкото си спомням критерият бе да се получи разхлабване, а при мен точно обратното и понеже не винаги успявам 3 пъти на ден,  сутрин понякога взимам двойна доза, но нищо в момента ми се е надул корема, а днес дори не съм се хранила.  Аз и без ензими имам проблем с редовното изпразване на червата и много разчитах ензимите да ми повлияят добре, но ....
Миналата вечер се върнахме от гости и взех папая 2 таблетки да смуча и легнах , на другата сутрин ми бе изгряла лигавицата и вчера едва се храних. Изглежда съм заспала и е останало по дълг в устата ми.
А рибеното масло го взимам веднъж дневно 3 бр.
Има ли някой мнение по моят случай? Да увеличавам дозата или да ги спирам, не зная какво да правя. Бих се радвала , ако някой сподели подобен опит

Честит празник!

# 455
kokor4eto - пробиотицте конкурентно изместват кандидата. Ето един мощен пробиотик:

http://www.iherb.com/Healthy-Origins-Probiotic-30-Billion-CFU-s- … -Vcaps/19518?at=0

Други препарати с въздействие върху кандида са МСТ маслата.

# 456
Нещо не се справям с търсенето - има ли в по големи разфасовки, защото явно ще падне и цената. Този ми се вижда скъпичък, ако се вземат два, три пъти на ден.

# 457
Здравейте, PinkPanther!

От няколко дена чета форума и реших да ви пиша. Имам запитване относно тези ензими и дали мога да ги ползвам при моя проблем. Преди 3 седмици ми откриха киста в единия яйчник (един от специалистите, който ме преглежда е с подозрения за ендометриоза). Назначиха ми лечение с противозачатъчни хапчета и ще бъда под наблюдение (вече съм изпила една опаковка). Успоредно с това мои познати ми препоръчаха да пия чай в една комбинация от няколко билки във връзка с лечението на кистата. Пия и една хранителна добавка Samento (съдържа Котешки нокът и пентациклични оксиндол-алкалоиди), която също уж спомага при лечението на проблема ми.
Преди няколко дена една приятелка ми препоръча тези ензими (Bromelain, Serrapeptase, Nattokinase, ако не се лъжа), които е научила благодарение на този форум и е изключително доволна от ефекта на ензимите. Вече прочетох, че те лекуват много заболявания, но имате ли идея дали биха ми повлияли добре в моя случай, при условие, че кървя от 2 седмици някъде (може би "изхвърлям" малко по малко тази киста,знам ли..). Четох някъде из страниците, че тези ензими разреждат кръвта и затова питам.

Благодаря ви предварително за отговора!

# 458
cuteface, смени си лекаря и открий от къде е това кървене - хормонално, раничка на шийката, кистата каква е?!  Peace  И не комбинирай билки с противозачатъчни!  Wink
За ензимите ще чакаме Пинки да се включи, но моето мнение е, че дори да не ти помогнат, нпма да ти навредят...

# 459
cuteface - да, както кистата, така и ендометриозата се повлияват много добре при третиране с ензими. Те са фиброзни образувания.

Но първо трябва да се спре кървенето, защото ензимите разреждат кръвта и ще го засилят.

Опасенията са свързани със загуба на кръв.

Това трябва да го свърши гинеколога.

След това могат да се прилагат ензими, съчетани с  вит.D и метформин (предписан пак от гинеколога).

Ако искаш поръчай си ензимите, но изчакай с пиенето.(пътуват 20-тина дни)

kokor4eto - голяма опаковка:

http://www.iherb.com/Healthy-Origins-Probiotic-30-Billion-CFU-s- … -Vcaps/19519?at=0

Пият се по две на ден, преди ядене.

naitaly - подуване и газове се оправят не с ензими, а с пробиотици.(рекламата на Активия)

Ензимите иначе са много полезни, но като нямаш конкретни оплаквания, нямаш и конкретни подобрения...

А за папаина, който просто се е бил залепил някъде...Радвай се, че не си се задавила докато спиш!
Бързо ще ти мине.

afwitch Код за 5 $ отстъпка в iHerb: XIX862 animal037

# 460
  • София
Искам да споделя за един, неочакван за мен, ефект от прием на ензими.

И така , давах на дъщеря си (3 годишна е) две седмици серапептаза от слабата:

http://www.iherb.com/Doctor-s-Best-Best-Serrapeptase-90-Veggie-Caps/4467?at=0

по една капсула два пъти дневно, разтворена в малко сок да пие с лъжичка . Целта беше лечение на серозен отит (доколко сме се справили с него ще разбера след две седмици).

Сега неочаквания ефект - всеки ден от много време (педиатърката разправяше, че било от тесни слъзни канали - явно ми е говорела глупости) в очетата се събираше белезникав секрет. Не знам дали има връзка, но и махаха оперативно и ечемици и на двете очички. Лекарят, който я оперира също не можа да ми каже от защо секретират очите,говореше за алергичен конюнктивит от слънцето, шапки, козирки и дрън-дрън. Естествено , лекувана е на два пъти с капки за очи - мисля, че Тобрадекс - ефект - временно намаляване на секретите, после- пак същото.

Е, откакто пи серапептазата , секрети няма, не съм почиствала очички вече няколко седмици!

Смятах по-рано да се похваля, но както виждате ми е много трудно да опиша какво точно е излекувано, тъй като диагнозата не беше ясна.

Дано да съм била полезна на някого.

Код за 5$ отстъпка при първа поръчка в http://www.iherb.com: VET574

# 461
  • София
Здравейте,моля ви да ми препоръчате някаква комбинация от ензими за майка ми.Тя е на 58г
с кисти по бъбреците и гърдите ,мениеров синдром,лимфен застой от който краката и отичат до коленете и много я болят.

Код за 5$ отстъпка при първа поръчка в http://www.iherb.com: DOB477

# 462
cveta3 - съществува заболяване - синдром на Сьогрен, свързано със запушване на слъзните канали, което се повлиява добре от ензими.

Естествено, не мога да твърдя, че твоята дъщеря има такъв проблем, но е хубаво, че се повлиява.

Може и да е някакъв възпалителен процес.

nadetoXD - не мога да твърдя, че всичко ще се оправи, но ако майка ти изкара един месец на ензими, със сигурност ще се почувства добре. Най-малкото ще изчезнат отоците, надявам се и кистите.

afwitch Код за 5 $ отстъпка в iHerb: XIX862 animal037

# 463
  • София
Благодаря Пинко, поръчах основния комплект ензими дано има ефект.
  bouquet

# 464
  • София
Пинко, сакън недей , не ща да чувам за никакви синдроми !

Да не ти казвам какви сълзи (че и лиги) точи дъщеря ми като стигнем до сблъсък на интереси  Mr. Green , така че за сухота изобщо не става дума.

Хубавото е, че серапептазата помогна, лошото е че не знам на какво  Mr. Green.

Благодаря ти за полезната тема, дано помогне на повече хора   bouquet

Код за 5$ отстъпка в https://www.iherb.com: VET574

Общи условия

Активация на акаунт