Отговори
# 495
Хех, султан Халит не изглежда да се чувства особено комфортно на снимките до "огненото момиче" Мерием хатун  hahaha

# 496
Ибрахим, много ти благодаря за превода на интервюто и на останалите неща. Много нежни писма. За съжалиние, в днешното забързано време си пращаме само майли.

Това влитане при султана и от едната и от другата наистина е дразнещо. Още повече, че по това време харема е бил в стария дворец и отиването при султана в Топ капъ е било с приготовления и придружители. Аз го минавам в графата "доближаване до днешния век" като костюмите.

# 497
  • до най слънчевия бряг
Да се присъединя към благодарностите за превода на писмата и инфото ,   Ибрахим beer

Снощи гледахме една изпълнена с емоции серия ,но определено може да се каже ,че беше серията на Ибрахим, и Окан игра блестящо Успя да ме убеди че има брат близнак  Laughingи че в живота му е настъпил доста кризисен момент  Peace мъката от невъзможната любов , нарушеният дълг към  Господаря и търсенето на корените в рибарското селце.

За Хюрем  ,еми не е нейна вината ,че сценаристката я кара да търчи по коридорите и да влиза в покоите султански ,кога и е кеф  Joy
На мен в последните серии ми се видя доста променена ,и въпреки ,че и снощи избухна ,не може да се отрече че Махито на два пъти доста я провокира а и Айше се намеси ,та колко му е да кипне
Точно тук не съм съгласна с предложената версия от сценаристката ,ама кой ме пита hahaha
Ще кажа и защо така си мисля
Тя е дъщеря на православен свещенник и то в 16 век  Огромното  влияние на религията по онова време ,проповядваща смирение и почтен начин на живот +съответното възпитание в семейството и ,никак не могат да ме убедят   ,че  е  била толкова ЕЛЕМЕНТАРНА и тъпа
Напротив ,според мен точно в харема тя се научава да бъде  -злобна ,пресметлива ,коварна даже кръвожадна каквато я изкарват в последствие

Последна редакция: чт, 07 апр 2011, 18:20 от siren62

# 498
Gawina така е,само с уточнението че Султана е ходел в харема когато той е бил в днешната сграда на ИУ.Ако усъвременим тогава Топкапъ е бил нещо като Министерски съвет,а стария Харем е Резиденцията,дома на Султана,където е живеело семейството му.Едва по късно ,точната година сега не се сещам ,някъде към 30-40 години на 16 век,по предложение на Хюррем,за да не се изморява излишно нейният любим Султан  ooooh!,харема се мести в Топкапъ Сарайъ,и Топкапъ придобива сегашният си вид.Разбира се с годините се пристрояват и други помещения,обособяват се други сгради,но общо взето видът е този.Даже си спомням че в едно от интервютата на Мерал и бяха задали този въпрос,и отговорът и беше както си писала ти,за удобство на екипа,и от техническа гледна точка,са вместили харема в Топкапъ.Както и с костюмите ,особенно мъжките,защото едно време Султаните се обличали по един час,и още толкова време им отнемало да се събличат  hahaha.Пък и както е било по протокол,джарието няма право да гледа Султана директно в очи,няма да се учудя,по-голяма част от горките момичета да са имали  шипове на врата  hahaha

# 499
  • София
Божееееееее, каква красота! Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

(Цъкнете на снимката за по-голям размер!)

# 500
  • София
И още... Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

П.П. Не знам защо, но ми се струва, че Селма наистина се е променила и много, ама много се е разкрасила... Flutter Heart Eyes Heart Eyes

# 501
# 502
Благодаря на преводачите   bouquet и  на коментиралите   bouquet -  помогнахте ми отново да си наредя пъзела!!!

Тинче, Селма е много нежна (не като...), на мен обаче най-много ми харесва фотосесията с едни цветя...някъде назад в темите остана...ама и аз си падам по шаренкото и свежинкото Wink..."Луд на шарено се радва".
Joy

# 503
# 504
  • София

Три приятелки... Flutter

# 505
  • София
Продължавам вечерта на Селма. Flutter Heart Eyes Heart Eyes

# 506
  • Varna
Ladies and Gentlymen,  ей ви го двора на ХаремО във Топ Капъ Сарай

http://bg.fotoalbum.eu/images1/200812/74950/195336/00000032.jpg а големите прозорци са от помещението където жЮвеят мацките от харемО

# 507

Halit Ergenç and Meryem Uzerli at MIPTV Media Market - Cannes 2011

Both  "Magnificent century" and Turkish series      

# 508
Miki23 newsm51  love001  love001  love001

# 509
  • София
Ето я и Виктория тук... Whistling И други известни турски актриси. Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт