Отговори
# 675
  • В тъмната гора.
Майтапя се посред нощите! Но иначе не пропускам нито едно изречение от историята, студията и статиите, които превеждат тук за нас по тази тема. Интересно ми е. Благодарна съм за отделеното време и усилия.

Като видях Хюррем как върви, направо щях да ревна...много ми е мъчно...особено като е несправедливо. А Сюлейман даде нареждания, но сърцето му си отиде с Хюррем.
Много ми е интересно как ще се разбири истината.
Не съм против Хюррем, но много харесвам играта на Окан....нямам вина, че сценаристите изкарват героинята на Мерием такава креслива....много вика..малко да бяха успокоили топката.

# 676
Сигурно Виктория ще се опита и провали с покушение над СС и истината ще блесне/хайдеее подхванах сценария/.  Определено, така представени, не са ми симпатични, макар и бивши християни, нито Ибрахим, нито Хюрем. Махито пък хич. То и затова ще има 50-тина серии, за да можем да варираме в емоциите си. Хвана ме дерта сега, кой ще пише писмата на Хюрем до султана
от стария Сарай ?

# 677
  • В тъмната гора.
Това клипче го посвещавам на Мистик... Hug

http://www.vbox7.com/play:12c4a022

# 678
И аз доста мислих върху последната серия. Не ми хареса, че Сюлейман не отказа вечерята с Хюррем и две минути след това каза да му изпратят Махи. Но пък с това се възстанови баланса. В първите серии не каза на Махи, че пръстенът не е за нея  и направо го подари на Хюррем. А пръстенът определено в началото го правеше за Махи.

За това местене в стария дворец – това си е жива закачка на Мерал. Нали всички жени са били в стария дворец по онова време. Дали няма да обърне после нещата и да ни покаже далновиден султан, който я е преместил за да я предпази?

Сюлейман си е султан. Когато знае какво става – разиграва си ги като пионки. Когато не знае – мълчи и гледа от високо. Обаче още в първата серия ни каза „Аз съм Сюлейман ...... който никога не забравя каквото е научил”. Затова ми е по-интересен като образ – леко загадъчен и никога не съм сигурна колко и какво знае. Затова не съм съгласна, че е по-слаб образ. Да не говорим, че него няма с кого да сравняваме. Той е сам и е на върха, останалите са в корелации - Хюррем-Махи, Ибрахим-Пири паша, Валидето-Хатидже.

Хюррем ми харесва не защото е християнка, а защото знам от историята за голямата им любов. Щом като Сюлейман я е обичал толкова дълбоко и толкова дълго, значи е била изключителна жена, както и да ни я показва Мерал.

За Ибрахим ще помълча, но не е защото нямам мнение, а защото още не съм превела докрай за дамадите и картината не е така пълна.

# 679

Muhteşem Yüzyıl

Oyuncular: Halit Ergenç (Kanuni Sultan Süleyman), Okan Yalabık (İbrahim), Nebahat Çehre (Valide Sultan), Vahide Gördüm (Mahire Konakçı), Meryem Uzerli (Hürrem Sultan), İlker Aksum (Faik Açıkgöz), Dolunay Soysert (Gizem Koplyova), Selma Ergeç (Hatice Sultan), Filiz Ahmet (Nigar Kalfa), Ali Uyandıran (Hasancan), Arif Erkin (Piri Paşa), Alp Öyken (Papa), Sema Keçik (Daye Hatun), Nihan Büyükağaç (Gülşah), Selim Bayraktar (Sümbül), Nur Fettahoğlu (Mahidevran)

Yapım: Tims Production / Timur Savcı
Yönetmen: Yağmur Taylan, Durul Taylan
Senaryo: Meral Okay
Müzik: Farih Atakoğlu, Aytekin Araş, Soner Akalın
Dekor uygulama: Zafer Kanyılmaz
Sanat yönetmeni: Nilüfer Giritlioğlu
Kostüm tasarım: Serdar Başbuğ

14. BÖLÜM ÖZETİ

Hürrem suçsuz olduğuna dair kimseyi inandıramıyor. Sultan Süleyman bile Hürrem'den şüpheleniyor. Sultan Süleyman'ın Hürrem hakkındaki kararı ne olacak ? Valide Sultan, Hürrem'i yanına çağırıyor. Yoksa Hürrem affedilecek mi ?

İbrahim apar topar saraya getiriliyor. Süleyman, İbrahim'e Hatice ile ilgili kararını açıklıyor. Acaba Hatice İbrahim aşkı gerçeğe dönüşecek mi ? Yoksa herşey burada bitecek mi ?

Hürrem hakkındaki son karar veriliyor.Hürrem çaresiz... Sonunda sarayda kalabilmek için İbrahim'e bile başvuruyor. Hürrem sarayda kalabilecek mi ? İbrahim Paşa bu sefer Hürrem'e yardımcı olacak mı ? Sultan Süleyman Hürrem'i affedecek mi ?

Ибрахим, би ли превел 14 BÖLÜM ÖZETİ? Благодаря ти много   bouquet

# 680

Muhteşem Yüzyıl'ın Hürrem Sultan'ı Meryem Uzerli cihangir'de Star Tv Süper Starlife kameralarına yakalandı.
11.04.2011 12:57:00

Alman arkadaşı ile güzel havanın tadını çıkarmak için gezmeye çıkan güzel oyuncu Uzerli'nin kiloları başına bela olmuş, o da kilo vermek için rejime girmişti.

Güzel oyuncunun biraz da olsa zayıfladığı gözlerden kaçmazken, Uzerli kilolarıyla ilgili olarak,"Çok kilo...

Haberin devamını okumak ve yeni bölüm fragmanı için www.setarkasi.com'u tıklayınız...

# 681
И фрагман от последния филм на Халит Ергенч "MISAFIR"

Последна редакция: вт, 12 апр 2011, 04:58 от anna3com

# 682
Гледах трилъра "Ловен сезон" с Окан (там играе леко шемет, полицайче-новобранче, скъса се да си мие и души ръцете и все му миришат Joy), а полицаят дето го гръмнаха, не е ли пича от комедиите "Гора" и "Арог"?  newsm78
той е  Peace Джем Йълмаз  Laughing страхотен образ
а разбра ли що толкова си мие ръцете, особено едната   Shocked  Crazy Mr. Green
филмът е много хубав  Peace

# 683
Така нареченият Стар Сарай (Eski Saray) е посторен от Фатих Султан Мехмет след превземането на Константинопол.И се намирал между Сулеймание джами и Баязид джами.След построяването на Топкапъсарайъ през 1454г.плучава това си наименование,или по точно както е на старотурски (saray-ı atîk-i âmirе) ,а новият сарай се нарича (saray-ı cedid). В Стария сарай се „заточавали ”,провинилите се пред властта (Султана),които по една или друга причина не можело да се екзекутират.От тогава е останало сред народа и определението за хора в подобна ситуация „Диаманти с големина на калдъръмен камък,но на стойност по-евтини и от калдъръмен камък.”Тъй като заточени там ,те не излизали дори в двора на Сарая,един вид погребани живи,затова сарая е известен и като Сарая на Плача…Само за успокоение на почитателите на Хюррем,мога да кажа ,че тя не е била заточена там,но какво е решила Мерал това незнам.Т

# 684
здравейте, и аз с голям интерес следя сериала и чета в темата. Преди дни бях в Истанбул, а също и в Топ капъ. С екскурзоводът си поговорихме за ВВ(той също го гледал с интерес). Той сподели един факт, който може би ще ви се стори интересен. За човекът, който опитва храната за султана. Това задължително бил синът на готвача, ако нямал такъв не можело да бъде готвач на султана. Така се предпазвали от отравяния(от страна на готвача).

# 685
Ibrahim     bouquet   благодаря ти за превода на фрагманите

Цитат на: Ibrahim
СС- Каква е тази любов.Ти се отказваш от всичко.За Хатидже заминаването ти е равносилно на смърт.
и аз това питам   newsm78
Не разбрах бягството на Ибрахим, доста малодушно ми се видя  Rolling Eyes
Особено с писмото, което остави до Сюлейман, 'опозори' Хатидже /така и не разбрах защо, но това май бяха нейните думи  Peace/
в случая тя беше по-смелата - доколкото и позволяват обстоятелствата, условностите... не може да се бори за любовта си, но се бори за живота му.
Разбирам желанието му да се върне към корените си, да види близките си, но щом държеше да е на чисто, можеше да се изправи пред султана като мъж  Confused
И Матракчъ му го каза "Ти не заминаваш, ти бягаш. Бягството ли е първото нещо,, което ще направиш като везир?" цитирам по памет

в никакъв случай не нападам Ибрахим  Peace просто не мога да си обясня постъпката му  newsm78

Цитат на: Gawina
Сюлейман си е султан. Когато знае какво става – разиграва си ги като пионки. Когато не знае – мълчи и гледа от високо......
Хюррем ми харесва не защото е християнка, а защото знам от историята за голямата им любов. Щом като Сюлейман я е обичал толкова дълбоко и толкова дълго, значи е била изключителна жена, както и да ни я показва Мерал.
newsm10 Peace Peace

и аз не харесвам врещящата Хюррем, затова ми хареса султанът  Sunglasses  вярно, малко прибърза, но съм сигурна, че ще се реваншира  Flutter
не мисля, че целта на Мерал  е да го покаже като оглупял от любов по една с нищо незаслужаваща го 'чалгаджийка'  Wink Grinning  и с това филмът ми е още по-интересен - образите тепърва ще се развиват, макар и в очаквана посока, пак ще успее да ни изненада  Simple Smile

Цитат на: Ibrahim
за успокоение на почитателите на Хюррем,мога да кажа ,че тя не е била заточена там
точно си мислех, че Хюррем може и да не стигне до стария сарай, Махи май избърза със злорадството  Mr. Green

# 686
14 епизод

Хюррем  не може да докаже че е невинна.Дори Султан Сюлейман се съмнява в нея.Какво ще бъде решението на Султана при тази ситуация?Валиде Султан вика Хюррем при себе си.Дали Хюррем ще бъде оправдана?
   Ибрахим е доведен набързо в Сарая.Сюлейман разкрива на Ибрахим решението си за съдбата на Хатидже.Дали любовта им ще стане реална,или всичко ще свърши?
   Взето е окончателно решение за съдбата на Хюррем.Хюррем е в безизходица…иска помощ дори от Ибрахим.Дали ще остане в Сарая?Дали този път Ибрахим паша ще помогне на Хюррем?Султан Сюлейман ще прости ли на Хюррем?

# 687
  • Разград

Последна редакция: вт, 12 апр 2011, 10:44 от vania_e

# 688
Заповядайте и фрагманите за 14 епизод с превод на нашия Ибрахим  Peace Hug

Великолепният век - 14 еп.- трейлър 1 bg subtitles

Великолепният век - 14 еп.- трейлър 2 bg subtitles

# 689

Последна редакция: вт, 12 апр 2011, 11:54 от anna3com

Общи условия

Активация на акаунт