Отговори
# 660

This picture is from "ELLE" magazine, from the last interview with Halit... " I would say that an intelligent woman is a strong woman".

Absolutely!  smile3501  Halit knows very well that "Behind every great man there stands a great woman".  newsm10

# 661

...както в повечето интервюта я сравняват с виното - колкото повече старее, по-хубаво става. Небахат е от късметлийките, които стареят "като катедрали". В това число слагам и Халит. За да придобие човек по-приятни и будещи симпатия черти, в сравнение с младежките си години, са нужни благородство на характера, благ нрав и емоционална интелигентност. Всяка емоция, всеки жест, мимика, дума или мисъл се отразяват на човешкото лице. С течение на годините може да се проследи дали развитието на човека е било в посока на прогрес или регрес. Очевидно Небахат се справя повече от блестящо  newsm10

# 662
ДОБРО УТРО Hug
феновете на Халит сън не ги лови- творят ,ли ,творят Grinning
 чудесен колаж на Мiha   bouquet
успешна нова седмица  bouquet

# 663
Превод на фрагмана....интересен епизод ни очаква май newsm78

СС- Каква е тази любов.Ти се отказваш от всичко.За Хатидже заминаването ти е равносилно на смърт.
Хатидже – Ибрахим паша погубен ли е ?
СС- Развалям годежа ви с Мехмет Челеби.
Хюррем – Сюлейман в когото съм влюбена ме гледа и не ми вярва.Сега вече  съм мъртва.
СС – Майко вече не искам да виждам Хюррем в Сарая.Изпратете я по подобаващ начин в Стария Сарай.
Дайе – Хюррем хатун ,време е да тръгвате.
Махи – Ще заминеш и  няма да се завърнеш.
Хюррем – И Господарят ,както и този Сарай ,няма да са твои.

# 664
Ibrahim Hug Hug Hug

СС пита каква е тази любов Ибрахим,- а неговата любов към Хюррем- ooooh!
Значи развалят годежа- дано е за добро Grinning

# 665

Muhteşem Yüzyıl

Oyuncular: Halit Ergenç (Kanuni Sultan Süleyman), Okan Yalabık (İbrahim), Nebahat Çehre (Valide Sultan), Vahide Gördüm (Mahire Konakçı), Meryem Uzerli (Hürrem Sultan), İlker Aksum (Faik Açıkgöz), Dolunay Soysert (Gizem Koplyova), Selma Ergeç (Hatice Sultan), Filiz Ahmet (Nigar Kalfa), Ali Uyandıran (Hasancan), Arif Erkin (Piri Paşa), Alp Öyken (Papa), Sema Keçik (Daye Hatun), Nihan Büyükağaç (Gülşah), Selim Bayraktar (Sümbül), Nur Fettahoğlu (Mahidevran)

Yapım: Tims Production / Timur Savcı
Yönetmen: Yağmur Taylan, Durul Taylan
Senaryo: Meral Okay
Müzik: Farih Atakoğlu, Aytekin Araş, Soner Akalın
Dekor uygulama: Zafer Kanyılmaz
Sanat yönetmeni: Nilüfer Giritlioğlu
Kostüm tasarım: Serdar Başbuğ

14. BÖLÜM ÖZETİ

Hürrem suçsuz olduğuna dair kimseyi inandıramıyor. Sultan Süleyman bile Hürrem'den şüpheleniyor. Sultan Süleyman'ın Hürrem hakkındaki kararı ne olacak ? Valide Sultan, Hürrem'i yanına çağırıyor. Yoksa Hürrem affedilecek mi ?

İbrahim apar topar saraya getiriliyor. Süleyman, İbrahim'e Hatice ile ilgili kararını açıklıyor. Acaba Hatice İbrahim aşkı gerçeğe dönüşecek mi ? Yoksa herşey burada bitecek mi ?

Hürrem hakkındaki son karar veriliyor.Hürrem çaresiz... Sonunda sarayda kalabilmek için İbrahim'e bile başvuruyor. Hürrem sarayda kalabilecek mi ? İbrahim Paşa bu sefer Hürrem'e yardımcı olacak mı ? Sultan Süleyman Hürrem'i affedecek mi ?

# 666
Гледах трилъра "Ловен сезон" с Окан (там играе леко шемет, полицайче-новобранче, скъса се да си мие и души ръцете и все му миришат Joy), а полицаят дето го гръмнаха, не е ли пича от комедиите "Гора" и "Арог"?  newsm78

# 667

"СС пита каква е тази любов Ибрахим,- а неговата любов към Хюррем- ooooh! "

И аз това се питам! Любов, която е продължила, дори и след смъртта на любимата, а такава студенина и безразличие! Що за сценарий? Все му е тая на СС- дали я бият, дали я тровят, дали е
убийца... важното е, че тя "магьосница" , иначе няма причина 30 и кусур години да и е верен, при цял харем наложници.

# 668

"СС пита каква е тази любов Ибрахим,- а неговата любов към Хюррем- ooooh! "

И аз това се питам! Любов, която е продължила, дори и след смъртта на любимата, а такава студенина и безразличие! Що за сценарий? Все му е тая на СС- дали я бият, дали я тровят, дали е
убийца... важното е, че тя "магьосница" , иначе няма причина 30 и кусур години да и е верен, при цял харем наложници.

Гави, каза, че Хюррем след като роди 5-те си деца и ще отиде да чете в библиотеката...Значи, след 10-тина серии, да очакваме "Голямата промяна". Търпение  му е майката.  Joy А, кой е бащата, не знам.  Joy

# 669
Мдаа, прокрадват се зловещи нотки в изключителния характер на Великолепния султан Shocked Той е строг, но справедлив.  Naughty И така се полага да бъде, Сюлейман остава в историята като Кануни - Законодателят. Мери с един аршин и тези, които обича и онези, които са му безразлични  Grinning Започва да печели симпатиите ми с всеки епизод все повече  Sunglasses

# 670
Мдаа, прокрадват се зловещи нотки в изключителния характер на Великолепния султан Shocked Той е строг, но справедлив.  Naughty И така се полага да бъде, Сюлейман остава в историята като Кануни - Законодателят. Мери с един аршин и тези, които обича и онези, които са му безразлични  Grinning Започва да печели симпатиите ми с всеки епизод все повече  Sunglasses
Притеснява ме, дали заради критиките не започват да втвърдяват прекалено образа на СС, в опита да го представят величествен.  newsm78 Ибрахим е противоречив, но дълбок и интересен образ, няма ли друг начин да обогатят и напластят образа на СС, без да го обезчовечват непременно. newsm78

# 671
Аха, то сега не я поглежда! След пет деца, какво друго и остава, освен да ходи да чете в библиотеката... Той, човека законите тогава прекроил заради Нея, а тук сега сценаристката ще
ни подвежда. Не и вярвам- предубедена ми се вижда. Ибрахим го представя такава нежна душа, то не бяха перудки, рози, кърпички и стихове, пък Сюлейман строг /но не и справедлив/ и величествен.
Ама ще гледам, кво да правя- зарибих се.

# 672
Аха, то сега не я поглежда! След пет деца, какво друго и остава, освен да ходи да чете в библиотеката... Той, човека законите тогава прекроил заради Нея, а тук сега сценаристката ще
ни подвежда. Не и вярвам- предубедена ми се вижда. Ибрахим го представя такава нежна душа, то не бяха перудки, рози, кърпички и стихове, пък Сюлейман строг /но не и справедлив/ и величествен.

Елпида, браво!  Grinning Grinning smile3501 smile3501

# 673
  • В тъмната гора.

Коскоджам историци са им съветници...ние няма да се пишем по-големи от тях я.
Не ми харесва, че Сюлейман отиде в другата крайност, не очаквах това. Но пък сега какво пак се хванахте за Ибрахим.
По онова време всичко е било далеч по-просто, но заради рейтинга украсяват нещата.
И като държите на Хюррем, че е била християнка...Ибрахим какъв е бил...него защо го оплювате.
И Хюррем ще стане кучка и Ибрахим ще се промени. Властта не жали никой.

# 674
Майтапя се посред нощите! Но иначе не пропускам нито едно изречение от историята, студията и статиите, които превеждат тук за нас по тази тема. Интересно ми е. Благодарна съм за отделеното време и усилия.

Общи условия

Активация на акаунт