Всякакви въпроси относно съдомиялните - 5

• 46 823
  • 743
  •   1
Отговори
# 450
  • с/у ОколоМръсТното
Джемма и пералните и миалните имат ЕМВ-та (електро-механични вентили), които си остават пълни с вода по всяко време. И когато няма да се ползва дълго една машинка, е нужно поне да се съхранява на положителни (над 5-10 градуса) температури. Пускате отходния м-ч ниско долу и изтчвате до колкото е възможно. Хубаво е люкът, кутията за прах и врата на миялната да се оставят не плътно затворени. И преди пак да влезе в експлоатация машината един пробен тест да се направи. Гумените съединия се скапват много бързо от това, че не функционират, отколкото ако нон-стоп си бачкат. И могат винаги да направят пробив от остарял материал. Това е, което се прави.

Elche, не дей да ревеш. Случват се такива работи. Не сте 1-вите, нито последните с поразени от хлебарки ел. уреди. И да я отвори мъжът ти машината и да я мери -  все тая. Това, което ти е казал техникът е на 100% вярно. Или се отремонтира вашата платка (ако все пак повредатат е там и е възможен такъв ремонт. техниците не са факири, все пак... ) или се купува нова платка. Но преди да е на 100% ясно, че е платката нищо друго не се прави.
Късмет  Peace

Anne Shirley - пусни машината празна и си сложи ръката отгоре в/у горния й капак. Трябва осезаемо да усещаш, че водата се блъска в капака. Ако това не е така - сори. Изгоряла помпа (циркулационна) или липса на сигнал към нея + евентуално някакъв теч, породил изгарянето.

# 451
Водата в Пловдив не е варовита, нито е мека. Средна една такава Grinning

Вероятно греша, но зная, че водата в Пловдив е доста твърда.
Това означава, че машината трябва винаги да е добре заредена със сол и да е настроена поне на средно потребление. Всъщност ти ще я настроиш, в процеса на работа.

Даже е много твърда водата в Пловдив, не грешиш  newsm10

# 452
Момичета, нали помните моята история с изгорялата съдомиялна? Та забравих да ви кажа, че уредите бяха подменени. Heart Eyes  Направих точно това, което ме посъветвахте-настоявах и не се отказах докато уредите не бяха подменени.Благодаря, на всички които помогнахте!!  bouquet  За вас!Хубав ден на всички! Hug

# 453
Това е много хубава новина!   Peace

# 454
Елче, не е по темата, но не мога да се стърпя и ще ти напиша - хлебарки се изтребват до крак с Фронтлайн. Избива ги и не припарват поне година. Безвредно и напълно сигурно!
Ако искаш да се отървеш завинаги от тази напаст, потърси темата за хлебарките.

# 455
Зравейте,

пиша в трета тема с надежда за  smile3547 Дали има препарат или таблетки за съдомиялна, които са подходящи за  Misc Baby Bottle Misc Baby Bottle pacifier

# 456
Зравейте,

пиша в трета тема с надежда за  smile3547 Дали има препарат или таблетки за съдомиялна, които са подходящи за  Misc Baby Bottle Misc Baby Bottle pacifier
Да,има.Пробвай тези http://freshaktiv.eu/5/17/27.html

# 457
haute_couture, обаче има и нещо друго. Не зная какви шишета ползваш за бебето, но ако са от пластмаса забрави да ги миеш машинно. Само с гъба и препарат за съдове. Много бързо се износват и трябва да ги сменяш буквално всяка седмица.
Ако шишетата са от стъкло - можеш да ги миеш без никакъв проблем.
Дисковете на шишетата и капачките също можеш да миеш без проблем. Дръжките, ако има такива - също.
Накрайници - твърди и меки - само твърдите. Меките на ръка.
Бибероните - независимо дали каучук или силикон - на ръка. Скапват се иначе.

# 458
  • София
Мия всички шишета и купички на малката в миялната. Само следя на опаковката на посудата да пише изрично, че става за съдомиялна.  Моето впечатление е , че се износват по-бавно  newsm78

# 459
Моят опит обаче е друг. Пластмаса, независимо от вида е най-добре да се мие с гел - той не надира.
Ако haute_couture намери биоразградим и безвреден гел, би могла да мие всичко на бебето в машината. Иначе - не.
Освен това производителят на пластмасови шишета предупреждава, че при износване, т.е. надиране, шишето трябва своевременно да се подмени. А всяка таблета или прах в известна степен е абразивна, т.е. надира.
Изключение правят меламиновите съдове и прибори, на тях нищо не им става, независимо от препарата.

# 460
  • София
А на меламиновите пише, че не стават за миялна. Според мен се матират... така да го обясня... Имах една лъжичка, иначе не използвам меламинови съдове. Аз надраскани шишета изхвърлям, но скоро не се е налагало.

# 461
Меламиновите съдове не стават за топлене и готвене в микровълнова.
Качественият меламин, ако изобщо има такъв, защото е вреден - може да се мие машинно.
Синът ми има комплекти за хранене Авент и Бебе конфорт - иконата показва - може машинно миене, не може затопляне в МВ. Ползвам ги само, за да му поднеса пресен плод или зеленчук в тях. Готвено - не.

# 462
  • София
Да се похваля и аз в темата , вчера след 30мин. четене на книжката успях да пусна това чудо на техниката миялната и съм супер доволнаааааааааа  Hug

# 463
Зравейте,

Да,има.Пробвай тези http://freshaktiv.eu/5/17/27.html

Мерси много  lovekiss

Sourcherry, шишетата ми са пластмасови на Авент, но с удоволствие ще купя нови - стъклени.

# 464
Здр  имам проблем   по   ножовете  остава  ръжда  от какво може да е  Rolling Eyes ConfusedНа някой  слу4вало ли му се е ?

Общи условия

Активация на акаунт