Всякакви въпроси относно съдомиялните - 5

• 46 810
  • 743
  •   1
Отговори
# 465
  • Велико Търново
Здр  имам проблем   по   ножовете  остава  ръжда  от какво може да е  Rolling Eyes ConfusedНа някой  слу4вало ли му се е ?

Най-вероятно ножовете не са качествени.

# 466
  • Балчик
Здр  имам проблем   по   ножовете  остава  ръжда  от какво може да е  Rolling Eyes ConfusedНа някой  слу4вало ли му се е ?

Най-вероятно ножовете не са качествени.

Това не е съвсем така.

Ръждата лесно ли се маха с гъбичка? Ако не се измива- значи не са предназначени за миялна, не ги мий там. Обаче ако само са няколко петънца и лесно се измиват ръчно пробвай да  смениш препарата или слагай по-малко от него. Не мий едновременно изделия от различни метали- това води до някаква химична реакция, която е причина за петната, установих го от опит. И още отваряй вратичката след края на програмата да поседи половин час,преди да извадиш съдовете.
Дори на неръждавейката  се появяват такива петна- това е окисление.

Можеш да пробваш и с магнит- ако ножът лепне за магнита- не е добър. Simple Smile (макар че има и неръждавейка, която се намагнитва и  не ръждясва )
И не на последно място- излишък на сол във водата.

Последна редакция: нд, 05 юни 2011, 16:17 от Джемма

# 467
  • Велико Търново
Може и да греша. Имам няколко комплекта прибори, от които само единия ръждасва. Като цяло не съм доволна от тях, пък и ги пробвах с магнит и определено залепваха за магнита. При мен петната са малки и се измиват на ръка.

# 468
  • Балчик
Може и да греша. Имам няколко комплекта прибори, от които само единия ръждасва. Като цяло не съм доволна от тях, пък и ги пробвах с магнит и определено залепваха за магнита. При мен петната са малки и се измиват на ръка.

Казах го в смисъл, че има и качествени прибори, по които се появява ръжда в миялната. Чела съм в разни форуми за това. Аз нямам прибори да ръждясват, не съм ги пробвала с магнит кухненските ножове, но приборите са хранене са ми 18/10, т.е качествени са.

# 469
  • Велико Търново

Казах го в смисъл, че има и качествени прибори, по които се появява ръжда в миялната. Чела съм в разни форуми за това. Аз нямам прибори да ръждясват, не съм ги пробвала с магнит кухненските ножове, но приборите са хранене са ми 18/10, т.е качествени са.

Може не съм запозната, просто си мислех, че е това. Извинявам се, ако е прозвучало по друг начин. Имам съдомиялна от година и благодарение на темата научих доста неща Simple Smile

# 470
Никога не съм ползвала съдомиялна и нямам идея какво трябва да избирам, за да ми свърши работа. За сега сме се спрели на този модел - можете ли да го коментирате? Дали ще върши добра работа, пропускам ли някакви задължителни неща, да не му липсва нещо ключово?

Благодаря!

Тук май е по- подробно описана
http://www.technopolis.bg/b2c/details/bulgarian/682915/P11110301 … -BOSCH-SMV40M30EU

# 471
Пина, Убава е, взимай!

# 472
Sourcherry , благодаря ти за коментара! Че нито ми е ясно тия 4 програми, дето ги има какви ще да са, нито мога да преценя 4 програми малко ли са/ много ли са. Абе, буквално съдомиялна през плет не съм виждала. Не само, че аз нямам, ами нито сестра ми, нито майка ми или някоя близка приятелка има, та отникъде нямам достъп да видя що за чудо е, напълно на сляпо правя избор.

# 473
Има всичко, което е необходимо. Освен това е класове ААА.
Суперикономична и тиха.
Идеална е.

Като се купите, която решите, ще помагаме, ако имаш въпроси.

# 474
  • Бургас
Здравейте,
харесала съм си този модел http://www.technomarket.bg/products/09026828/midea-wqp12-b9251s , основно заради външния вид.
Някой има ли отзиви за модела или пък за марката като цяло, че тези дни трябва да я взема?

# 475
Аз Мидеа не бих взела никога.
А пък да избирам уред само по външия вид Stop.

# 476
Здравейте,
харесала съм си този модел http://www.technomarket.bg/products/09026828/midea-wqp12-b9251s , основно заради външния вид.
Някой има ли отзиви за модела или пък за марката като цяло, че тези дни трябва да я взема?

Хм, за тези пари можеш да намериш и по-читава марка.

Сега видях, че и Sourcherry ти е отговорила Peace

# 477
  • Варна

Хм, за тези пари можеш да намериш и по-читава марка.

Абсолютно. В предните теми имаше мноого оплаквания от Мидея.
Ето две предложения.
http://www.technomarket.bg/products/09048797/ariston-lbf-51-euhttp://www.technomarket.bg/products/09060885/zanussi-zdf-3020x

# 478
# 479
  • Бургас
Благодаря! Значи започвам отново да се оглеждам...
А миялните за вграждане могат ли да се ползват преди да се сложат в шкаф?

Общи условия

Активация на акаунт