Всякакви въпроси относно съдомиялните - 5

• 46 789
  • 743
  •   1
Отговори
# 480
  • До хладилника, който обичам
Аз пък бих си взела Midea, ако намеря евтина Grinning На, наплюйте ме сега Mr. Green Ако е на същата цена с по-добри марки, не, но ако е чувствително по-евтина, не бих мислила чак толкова. Има и много доволни собственици на евтини марки.

А миялните за вграждане могат ли да се ползват преди да се сложат в шкаф?
Могат. Само вратичката им не е красива, както и горният им плот.

# 481
Не сме се събрали тук, за да се плюем.
Мидеа е кофти - не мие добре, разваля се. Много момичета в предишната тема се оплакаха.
Имам приятели с климатик на марката, който работи около месец, развали се и сега искат безумни пари за ремонт, защото тази авария не се покривала от гаранцията. Каквото и да означава това.
На други приятели пък климатик Мидеа им наводни цялата стена на хола, та големи разправии.

Съседката ми е с миялна Мидеа, постоянно се оплаква. Последно изпусна някакъв клапан и машината наводни и съседите под тях.

Истината е, че по възможност трябва да се купуват качествени уреди. Премеждията със скапан уред са многобройни, скъпи и изискват нерви и време. Инвестирайки в качествен уред, с име, добро гаранционно и следгаранционно обслужване, човек може да си спести хиляди главоболия. А за мен например това е важно, повече от парите.

# 482
Аз съм с Мидеа, от 3 години вече, нито ме е наводнила, нито се е скапала.
Имаше период когато почна да не мие добре - обвиних веднага машинката, писах даже тук в темата, за да ми кажат, че е щото съм с Мидеа.
Накрая мъжът ми взе нещата в свои ръце и купи друг прах за миялна и о, чудо, миялната ми Мидеа изми перфектно.
Сега мисля малко повече, преди да набедя марката  Peace  Laughing
Сестра ми е с фурна АЕГ, от тези дето цялата решетка с тавата се плъзга напред на плъзгачи, с една камара екстри, сензорни бутони, разни котлони на зони и т.н.
Е, вчера нещо сдаде багажа и ни вопъл ни стон, а е на няколко месеца.
Няма гаранция никаква, че като вземеш читава марка, ще си по - спокоен, просто всичко е на късмет.

# 483
Sourcherry, принципно е така. Но ако има чувствителна разлика в цената, има значение. Не всички имат равни финансови възможности и между уред за 1000 и такъв за 300 лв има, ами, 700 лв разлика Grinning
Така че, всеки се простира според чергата си и ако става дума за ограничен бюджет, не виждам смисъл да се обяснява колко са зле дадени марки, при положение, че тези, които не са толкова зле, са в пъти по-скъпи. Това - принципно. В конкретния случай е видно, че за тези пари има и по-маркови уреди. И отново, освен недоволни, от Мидея има и много доволни хора, пак в предните теми.

# 484
...... Не всички имат равни финансови възможности и между уред за 1000 и такъв за 300 лв има, ами, 700 лв разлика Grinning
....

Именно, аз ако дам 1000 лв. за миялна, с кво ще си купя хладилник  Laughing

# 485
Ако нямах възможност за нов уред, щях да се ориентирам към втора ръка.
Миле втора ръка не мога да сравня с никаква Мидеа.

# 486
  • Варна
Sourcherry, принципно е така. Но ако има чувствителна разлика в цената, има значение. Не всички имат равни финансови възможности и между уред за 1000 и такъв за 300 лв има, ами, 700 лв разлика Grinning

Всичко е точно така. Но показаната Мидеа по-рано беше за близо 700лв, а за тия пари има богат избор. Peace

# 487
И това е така. По тези съображения взех миялна Бош втора ръка - но Мидеите втора ръка се срещат и под 100 лв, което си е супербюджетно, ако се падне безпроблемна машинка (като търсех, просто нямаше). А Миле втора ръка е около 300+.

Всичко е точно така. Но показаната Мидеа по-рано беше за близо 700лв, а за тия пари има богат избор. Peace
Не спорим, че за тези пари има и по-хубави и качествени уреди, изобщо  Peace Както и още по-качествени втора ръка, като Миле (а.к.а. мИеле  Mr. Green)

# 488
Аз въпросната марка Миеле не я бях чувала в живота си, но от този форум съм проглушена от нея.  Simple Smile Вчера, обикаляйки за пореден път магазини, гледане, пресмятане... тежка операция, тъй като купуваме 9 или 10 електроуреда наведнъж, та в един момент имах чувството, че всичко е боклуци, щом не е свещеното Миеле.  Crazy Еми, нямаме пари за Миеле, за втора употреба не съм дозряла, като че ли  Thinking да си купуваме, а и дори не зная във Варна продават ли се тия Миле-та втора употреба, да не са само в София?  И в този ред на мисли, вече 12 години ползваме така плютите италиански електроуреди и верно, взеха да издават багажа, но пак че до тук ни докараха. Май не на място се обаждам в момента, но свят ми се е завило от четене във форума и нета като цяло, а на времето, като нямаше форуми, та каквото ни видяха очите - това си купихме, и ето че ни изкараха до тук  Simple Smile
А това Миеле като е толкова велико, втората му употреба за по- добър избор ли би се намерило, вместо горепосочения от мен Бош? Ако - да, да обикалям втори употреби да търся техника, а?

# 489
Пина, италианската техника беше наистина добра. Но старата. Затова си доволна.
Миле е възможно най-доброто. Чудесна алтернатива е избраният от теб Бош.

# 490
  • София
pina какви са тези 9-10 уреда  newsm78
Ние скоро също обазавеждахме от -до, ама аз ги докарах до 6 уреда.
Ако си се спряла на Бош , разгледай и Сименс и за толкова много уреди правят 7% ОТ, а по принцип и в магазините им има намалени уреди който ги няма на старницата  Peace
С тези цени е някакъв ужасс  Tired
По скоро бих взела Беко отколкото Мидея.

# 491
  • София
След пет години  ходене по мъките с миалня "Аристон",се обзаведах с този модел на "Електролукс" http://www.technopolis.bg/b2c/details/bulgarian/678108/P11100501 … CTROLUX-ESF-63021. Бях изумена от безшумната работа на машината и отлично измитите съдове.Служи ми вече три години безпроблемно/пускам я задължително поне един път на ден/.ПРЕПОРЪЧВАМ Я!!!
По темата-моя приятелка има съдомиалня "Мидея" повече от година-няма оплаквания.

# 492
pina какви са тези 9-10 уреда  newsm78

Е, аз слагам и 2 климатика и един телевизор в бройката. Иначе - пералня, сушилня, съдомиялна, фурна, плот, микровълнова и аспиратор.
Гледам списъка, общо взето какви ли не марки сме избрали. Опитвахме се да са Бош или АЕГ, но за някои неща имаме специфични изисквания и няма модели на тези марки, които да отговарят. Пералнята и сушилнята ще са Канди, пък каквото ще да става. Просто единствено тази марка има моделите, които ни трябват. Ще ползваме и Канди и Бош, АЕГ, Електролукс, Тека и Беко и Тошиба и Панасоник....
Май целия ми пост е спам, ще се въздържам в следващите, че тук е място за съдомиялни само.

А иначе и за Бош се твърди, че отдавна не е това, което е бил. АЕГ са купени от Електролукс, които се произвеждат в Италия... и т.н. ...

# 493
Не бих си купила електроуред втора ръка, освен ако е за съвсем без пари.
Предпочитам по - скапана марка, но ново.
Но разбира се това е мое лично мнение, всеки си преценява.

# 494
Имам питане относно тази съдомиялна http://bosch.expo2000.bg/uredi-za-doma.php?cat=za-vgrajdane-miql … ashini&pid=16, която имаме от два дни, за първи път я пуснах и то на кратката програма с леко прашни от стоене съдове и прибори и за голямо разочарование след края на програмата на дъното на съдомиялната има вода, т.е. не я е изхвърлила изцяло. Имате ли идеи каква може да е причината за това Thinking. Иначе всичко е измито перфектно, но тази вода по дъното ме притеснява определено....

Общи условия

Активация на акаунт