Всякакви въпроси относно съдомиялните - 5

• 46 792
  • 743
  •   1
Отговори
# 525
  • с/у ОколоМръсТното
Джемма ти е близко. Покани я на гости, тя всичко ще ти покаже  Grinning

# 526
Близо ми е да, хем и някое тесто може да замесим...  Laughing  Аз от нея съм се запалила за фурна с пиролиза, че тя толкова ги хвалеше..., ама пак съм извън темата.

# 527
  • На Дунава
Пина, има доста дълги... по час и 40 мин. дори...
Зависи коя програма си избереш.
И запомни... най-добре е да ползваш сравнително най-дългата програма и всички препарати по отделно. Хапове от порядък "милион в 1" не препоръчвам.
Купуваш си прах за миялна (ФИНИШ, примерно), зареждаш със сол (може и морска такава), блясък и си позлваш уреда със здраве.
И пина отбелязвам нещо много важно... Който както иска да си стопанисва уредите. После те така ще му служат.
Умирам си от кеф, когато видя чиста (не миришеща) миялна с почистен филтър. Същото се отнася и за пералните (все миризливи ми се падат с мухлясали маншони) и МВ фурни... От последните направо лъха на смрад и гренясало... Това от мен.
Шани, моля те, спаси ме от мъките и кажи как да избегна смрадта на пералнята - винаги отворена я оставям (вратичка и чекмедже), маркучът с изходящата вода също изглежда да лежи добре и надолу.... и мине се, не мине, се размирисва на мухъл. Ще съм ти много благодарна! И се извинявам за спама!   bouquet

# 528
  • с/у ОколоМръсТното
Bibiana_, няма кой знае каквъв трик. И моята седи отворена, пера със сравнително маркови препарати, като гледам да редувам течните с прахообразните. И НЕ ползвам омекотител от поне 5-6г. Попивам влагата от маншона, чистя си редовно чекмеджето и това е. Не оставям дрехи да киснат в нея... Винаги веднага след свършването на прането ги махам.... Ми това е. Никога не са ми миришели пералните (че от 1г.и 6м. съм с нова). Полвам само 30-40... най-много 60 градусови програми. На новата ми пералня има програма за почистването й... Над 3часа е  ooooh! Хайде нЕма нужда  Stop

# 529
  • Балчик
Шани, но нали морската сол има много примеси,което не е добре за миялната?

Пина, ще месим щом трябва, няма проблем. Grinning

Любимият ми въпрос е защо миялната мие повече от час-на ръка било по-бързо. Но те и пералните перат и плакнат дълго- на ръка е по-бързичко- търкаш, плакнеш и си готов, ама никой не иска да пере на ръка. Wink Peace Това в кръга на майтапа. Аз като я заредя вечер и си легна, дреме ми колко време мие, дали 15 минути или 2 часа.

# 530
Момичета, имам въпрос - в съдомиялната може ли да се мият тавите от фурната (тези, които се продават комплект с фурната, фабрично)? Току що една консултантка в магазин за техника ми каза, че не можело, щял да им се повреди емайла. Не мога да го повярвам това, кажете вие миете ли ги в съдомиялната и какъв е резултата?

# 531
  • Варна
Пина, всичко що се събира в миялната го мия там. И тави, и тенджери и повредена посуда нямам. И за кристала казват, че не се препоръчва машинно миене, но тук много дами го правят и са доволни.

# 532
  • София
И аз мия тавата от фурната - нищо й няма. Споменавала съм го и друг път, сигурно се повтарям, но... имах стари тави и тенджери (от свеки), които бяха захабени. След няколко врътки в машината станаха като нови  Grinning.

Като четох Шани за поддръжката на машината се сетих как старателно й миех филтъра след всеки цикъл - така де, щом не мия куп мръсни съдове, нищо не ми коства да изчеткам поне него  Laughing. Сега не го правя толкова често, а на 3-4 дни.

# 533
Абе, тя тази жена, първо ни убеждаваше, че Аристон е по- хубава съдомиялна от Бош, но защото нямаха Бош..., после гледахме корита и аз исках по- малко корито, а тя настояваше да вземем по- голямо, пък аз отказвам, та тя измисли, че тавата на фурната нямало да влезе в малкото корито - остана много доволна от неоспоримия си довод. Аз тогава рекох - ще я мия в съдомиялната, а тя ме порази, че тези тави не ставали за съдомиялна, щял да им се повреди емайла, аз пък отговорих - тогава да не си купувам съдомиялна, щом тавите ще ги мия на ръка...  Tired

# 534
Момичета, имам въпрос - в съдомиялната може ли да се мият тавите от фурната (тези, които се продават комплект с фурната, фабрично)? Току що една консултантка в магазин за техника ми каза, че не можело, щял да им се повреди емайла. Не мога да го повярвам това, кажете вие миете ли ги в съдомиялната и какъв е резултата?

Ако се събира - може.
Има само някои покрития, обикновено са на тенджери, тигани, контейнерчета за хлебопекарна, които не стават за миене С ПРЕПАРАТ за миялни, но това винаги го пише в инструкциите за употреба. Т.е. те се мият без препарат.

ПП - е, ама тая се е оляла Simple Smile

# 535
ПП - е, ама тая се е оляла Simple Smile
[/quote]

Така си е ... hahaha

# 536
  • Балчик
Пина, не я слушай тая. Нали ме четеш откога имам моята фурна- е, та оттогава си мия и 3-те тави от фурната и нищо им няма (5 години). Това са пълни глупости.  Peace  Аз консултантите изобщо не ги слушам какво си пеят. Когато отивам да си купувам нещо, съм изчела сума ти и форуми, събрала съм мнения, и никакви "консултанти" ( разбирай некомпетентни продавачи-интересчии) с  доводи не могат да ме разубедят. Laughing Инат клиент съм,  не могат да ме оборят.

# 537
зареждаш със сол (може и морска такава),

Шани, това е погрешен съвет

# 538
зареждаш със сол (може и морска такава),

Шани, това е погрешен съвет

Абсолютно подкрепям  Peace -  нито  готварска , нито   морскасол  .  Различни са  по състав ,  въпреки наименованието им.  Повечето  хубави  соли  за миялна  имат  и антиваровиков  комплекс  за   защита  на  миялната.  Идеята  ви  е  интересна ,  но все пак  запазете  моската   сол  за   някое  вкусно блюдо .  Приятелски   съвет -  йонообменниците все пак са ваши .

# 539
Благодаря ви момичета! Сигурна бях, че ще може да се мият, все пак на днешно време, кой ще произведе тава към фурна, дето да не става за съдомиялна. Дори съм убедена, че са съобразени точно за съдомиялна да са, но можеше и да греша, знам ли. В такъв случай да попитам - тавите на фурната с вместимост 74л събират ли се в голяма съдомиялна за 13 комплекта Бош? Дори да не ми отговорите съм решила в магазина да извадя една тава от фурната и да пробвам да я натикам в съдомиялната, защото ако не се събира ще стане авария... Ще трябва по- малка фурна да купуваме.

Общи условия

Активация на акаунт