Всякакви въпроси относно съдомиялните - 5

• 46 770
  • 743
  •   1
Отговори
# 555
  • Бургас
На кратка програма слагам само течен и то най-много до разграфено 15. Моята е 9 комплекта и всичко е измито и изплакнато перфектно след края на цикъла.

# 556
  • Стара Загора
Здравейте
след дълго гледане и мислене последно май се спрях на този модел
http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:3fLoI-26NV4 … rce=www.google.bg

евентуално този
http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:lUAelAupHX0 … rce=www.google.bg
разбрах че и двата модела се правят на едно място и двете не са немски  newsm78,чудя се АЕГ дали си заслужава тогава още 100 лв
моля споделете ваше мнение ,благодаря ви   bouquet
И аз бях изправена пред същата дилема, дори тука питах за мнение. Накрая си взехме АЕГ-то, което е малко по-икономично, аз използвам отложения  старт често. За сега сме много доволни. Дори на 1 часова програма с таблетки от Лидъл мие перфектно.Ако имаш въпроси - питай.   
благодаря за включването   bouquet,моля те сподели ,шумна ли е?понеже помещението ще е едно цяло хол и кухня ,мие ли добре тенджери и тави?Благодаря ти предварително  Simple Smile

# 557
  • Балчик
Благодаря ви за обясненията! Тия тави са такъв кошмар за миене, че се налага да влизат в съдомиялната! Ще направя всичко възможно да пробвам в магазина, голяма е миялната, не знам дали има по- големи. Гледам, че е широка 60см, а дълбока 55см, нямам размера на тавата на фурна с обем 74л. Сега си мерих тавите на сегашната фурна, но като не я знам колко литра е...  Thinking

О, извинявай,не съм довидяла- помислих, че е 45 см-ова. Със 60-см нямаш грижи никакви. Hug

# 558
Мерси!  Simple Smile

# 559
Kokovi4, миялната е 44 db ( по характеристика) за мене е напълно безшумна -има светлинен лъч на пода, който свети в червено, когато работи машината и зелено при край на програмата,така знам че работи! АЕГ -то има три перки, като най-долната е със сателитно рамо за по-добро разпръскване на водата.В youtube има демонстрационни клипове, може да се ориентираш по тях. Тенджери, тави и всичко, което съм сложила досега е било идеално измито. Има 8 програми, вкл. предварително плакнене, много полезна ако чакаш да напълниш машината.,отложен старт, мултитаб,  работи се много лесно с уреда. Предимство е и по-ниската консумация на енергия - 1kw т.е. А+. Общо взето това беше и което наклони избора ни към АЕГ, след едногодишно проучване.Насреща съм за още въпроси. Успешен ден! 

# 560
  • Варна
Кратката ми програма е 30 мин. също.
Снощи пуснах и един нож с пластмасова дръжка, която избеля.
До сега три пъти съм я пускала, като е имало доста засъхнали и замърсени чинии. Всичко е идеално измито. Peace

# 561
Kokovi4, миялната е 44 db ( по характеристика) за мене е напълно безшумна -има светлинен лъч на пода, който свети в червено, когато работи машината и зелено при край на програмата,така знам че работи! АЕГ -то има три перки, като най-долната е със сателитно рамо за по-добро разпръскване на водата.В youtube има демонстрационни клипове, може да се ориентираш по тях. Тенджери, тави и всичко, което съм сложила досега е било идеално измито. Има 8 програми, вкл. предварително плакнене, много полезна ако чакаш да напълниш машината.,отложен старт, мултитаб,  работи се много лесно с уреда. Предимство е и по-ниската консумация на енергия - 1kw т.е. А+. Общо взето това беше и което наклони избора ни към АЕГ, след едногодишно проучване.Насреща съм за още въпроси. Успешен ден! 

AEG кой е модела напиши моля те ... Praynig

# 562
Здравейте всички! От доста време следя форума, защото и аз се чудех каква съдомиялна да си купя. Най- накрая и това стана - утре ще ми я доставят - Аристон LSF 835 - свободностояща 45см. Дано да съм доволна. Най - големия ми зор обаче е, че не мога да си избера таблетки - много исках да пробвам Грюн Грийн, но при нас няма от къде да ги купя. Аз понеже чета и един др.форум - за Лидл - та там много от имащите съдомиялни казват че са много доволни от техните таблетки - имало два вида - от 3,99лв и от 6,99лв. което ми звучи невероятно ефтино чак странно. Някой дали е ползвал такива, че да сподели мнение. Имало и сол и гланц - всяко на цена около 2,50лв.

# 563
  • с/у ОколоМръсТното
, но нали морската сол има много примеси,което не е добре за миялната?

няма страшно, щом ти го казвам.  Hug

# 564
  • Велико Търново
В момента съм с лидълски таблетки от 6,99 и съм доволна. Грюн грийн са по-добри според мен, но напоследък и тук ги няма.

# 565
# 566
  • Балчик

няма страшно, щом ти го казвам.  Hug
Hug Иначе за състава, който бил различен, както някой писа-не е вярно. Солта си е сол. Crazy

# 567

няма страшно, щом ти го казвам.  Hug
Hug Иначе за състава, който бил различен, както някой писа-не е вярно. Солта си е сол. Crazy
тук категорично не съм съгласна. Солта си е сол - натриев хлорид. Но пречистената каменна сол е много различна от пресушената морска сол като консуматив за смолите в йонообменника. Учила съм химия и  знам, че полученият разтвор от морска сол не е подходящ за регенерирането им.

# 568
  • Балчик
Не говоря за това подходяща ли е морската сол, а за това,  че била различна по състав самата сол. Laughing

П.П Аз морска не ползвам и нямам такова намерение.

# 569
аз съм на твоето мнение Джема, а коментирах съвета на Шани

Общи условия

Активация на акаунт