Всякакви въпроси относно съдомиялните - 5

• 46 797
  • 743
  •   1
Отговори
# 570
  • с/у ОколоМръсТното
Шани 14г. вече бърка в миялните на хората. Wink
Карай, няма да си правя труд да ви светкам на разни трикчета.

# 571
  • До хладилника, който обичам
Светкай ни де, какво се засягаш на чест Laughing
Трябва да отбележа за протокола, че въпреки уверенията в темата и от мои познати, как с малка миялна (4 комплекта) няма да насмогваме - пускаме едва една на ден, понякога и на ден и половина.
Майка ми има голяма (12 комплекта) и от вчера пълним, пълним, няма напълване. Ние ли не цапаме чинии като хората Thinking

# 572
И аз да се включа по въпроса за регенерацията на йонообменната смола / вофатит/.
В промишлеността се използва най-обикновена готварска сол / правила съм го /. Обикновено се използва 10% разтвор.
Миялната точно това прави-дозира според твърдостта на водата, която пък се коригира ръчно.
Но по търговски причини има "специална" сол за миялни машини-е, попречистена и гранулирана.
Ние си ползваме нея, но в големите заводски инсталации е обикновена.

# 573
Нашата миялна е за 9 комплекта и общо взето я пускам вечер- за цял ден се напълва.
Но често се случва да я пускам и по два пъти за денонощие- обикновено когато сложа вътре някоя тава или големи купи.

# 574
Светкай ни де, какво се засягаш на чест Laughing
Трябва да отбележа за протокола, че въпреки уверенията в темата и от мои познати, как с малка миялна (4 комплекта) няма да насмогваме - пускаме едва една на ден, понякога и на ден и половина.
Майка ми има голяма (12 комплекта) и от вчера пълним, пълним, няма напълване. Ние ли не цапаме чинии като хората Thinking

Или не цапате, или не ядете колкото нас.
При нас 1 пълна миялна на ден е минимумът, като целта е нищо да не се мие на ръка - чаша от сок, от чай - всичко се нарежда там.

# 575
И аз такава цел съм си поставила - нищо няма да мия на ръка, нито чаша, нито вилица. Нямам търпение да ми се инсталира новото оборудване, но имам още да почакам.

# 576
  • До хладилника, който обичам
Да, и аз всичко слагам вътре, и моята цел е като вашата Laughing от лъжички и купички до чинии и чаши. Само пластмасовите и дървени неща оставям за измиване на ръка, за да не се прецакат. Но ето - тази у дома - 4 човека едва я пълним за ден, тази у майка ми за 12 комплекта 6 човека не смогваме да я заредим напълно.

# 577
  • Пловдив
Ние ли не цапаме чинии като хората Thinking
Определено, ние си пускаме една всеки ден, а през ден-два се налага и по две. Общо взето 3 за два дни Mr. Green

# 578
 Laughing LaughingНащата   е 9 коплекта и  ве4е ми се струва малка и се ядосвам защо не си взех  по  голяма  #2gunfire

# 579
  • Варна
Грюн Грийн ги има и онлайн - за тези от вас, които не могат да намерят в магазините Simple Smile
http://freshaktiv.eu/43/44.html

# 580
И аз да се включа по въпроса за регенерацията на йонообменната смола / вофатит/.
В промишлеността се използва най-обикновена готварска сол / правила съм го /. Обикновено се използва 10% разтвор.
Миялната точно това прави-дозира според твърдостта на водата, която пък се коригира ръчно.
Но по търговски причини има "специална" сол за миялни машини-е, попречистена и гранулирана.
Ние си ползваме нея, но в големите заводски инсталации е обикновена.

значи сме колежки Simple Smile Но това се прави само в българските инсталации. В Германия се слага специална сол, както тази в миялните, но е в чували от 20 кг и е на таблетки.

# 581
  • Стара Загора
Kokovi4, миялната е 44 db ( по характеристика) за мене е напълно безшумна -има светлинен лъч на пода, който свети в червено, когато работи машината и зелено при край на програмата,така знам че работи! АЕГ -то има три перки, като най-долната е със сателитно рамо за по-добро разпръскване на водата.В youtube има демонстрационни клипове, може да се ориентираш по тях. Тенджери, тави и всичко, което съм сложила досега е било идеално измито. Има 8 програми, вкл. предварително плакнене, много полезна ако чакаш да напълниш машината.,отложен старт, мултитаб,  работи се много лесно с уреда. Предимство е и по-ниската консумация на енергия - 1kw т.е. А+. Общо взето това беше и което наклони избора ни към АЕГ, след едногодишно проучване.Насреща съм за още въпроси. Успешен ден! 
благодаря ,беше ми много полезна ,убеди ме за таз машинка,последно ще е този модел,имаме още груба работа ,след около месец ще поръчваме кухня ,до тогава ще взема всички уреди,и ако видя зор с опътването ,ще те безпокоя отново.Благодаря   bouquet
ние сме 3 ,надявам се за 1 ден да я пълним,готвя почти всеки ден ,и искам да мия тенджери ,тави ,...всичко в съдомиялня  Laughing

# 582
Енито, колежки сме  Peace

# 583
Еко-гланцa на ГГ предлага ли се по веригите?

# 584
Еко-гланцa на ГГ предлага ли се по веригите?

В Пловдив поне го няма. Търсила съм в Карфур и Пикадили.

Общи условия

Активация на акаунт