Приветствайте и нас в РОДЕНИ, МАРТенки с бебчета засмени! - тема1

• 34 676
  • 746
  •   1
Отговори
# 330
mama_vessy, да ти е жива и здрава Димана и много да ви радва  bouquet  bouquet  bouquet

# 331
  • Русе
Добро утро!
Момичета, някой беше дал табличка за изчисляване на майчинството.
Моля, ако има възможност пак да го пейстне   bouquet

# 332
Добро утро!
Момичета, някой беше дал табличка за изчисляване на майчинството.
Моля, ако има възможност пак да го пейстне   bouquet

мисля че беше това
http://www.kik-info.com/calculators/maichinstvo.php

# 333
Привет момичета!

Вчера бяхме на черква да й четем молитва Wink Много се радвам, че уцелихме хубаво време!  Laughing

Гледам, че сте обсъждали темата с имената и как се обръщаме към свекървата и светъра Wink
Ние не я кръстихме на никой. Харесах това име, защото доста дълго време я чакахме и си мисля, че това име пасва иделано - Божидара!  Peace
А иначе аз не се обръщам по никакъв начин към родителите на мъжа ми и ми е малко тъпо така....но майка и татко не мога да ги нарека. По име трябва, но тъпото е, че от доооста дълго време не ми се е налагало да го правя и сега изведнъж да почна  newsm78 охххх сложна работа е това...поне за мен!

Честит рожден ден на патерици на малката принцеса на mama_vesy!   bouquet Да им е жива и здрава и много да радва мама и татко!

Bub555, разбирам, че си притеснена и объркана от тази „нервност” на Дари. Удобно ли е да попитам някои подробности за детето, за да мога по-добре да се ориентирам? Колко хранения за денонощие имате? Пишеш, че пълни памперсите – колко напишкани и наакани има за денонощие? Ако вече сте минали първата консултация – как е наддала/пораснала Дари? Приема ли друго освен кърма (например вода, чай, сок, глюкоза и др.) и ако да - в какви количества за денонощие? Ползвате ли залъгалка? Това поведение, което описваш, само при едната гърда ли го наблюдаваш, или и при двете? Забелязваш ли да е в определена част на деня, или да го свързваш с нещо (промяна в температурата на стаята, нов човек у дома, нов аромат, пълен памперс и т.н.). Да е поставяна скоро ваксина?
Възможно е тя да се нерви като отслабне струята на млякото, за да я улесниш да достигне до следващата „порция”, може да опиташ да приложиш компресия, , ето и клипче. С компресията ще и помогнеш и да поеме повече „задно” мляко. Може да е благоприятно да и предлагаш гърда при ранни признаци на глад: неспокойно въртене, ръмжащи звуци, поднасяне на ръцете към устата, „търсене” с отворена уста, плезене на езика и въртене настрани на главата. Плачът е късен признак - ако ранните признаци за глад се пропуснат и бебето започне да плаче от глад, то често вече е твърде нервно и раздразнено, за да засуче добре и спокойно. Кърмене кожа-до-кожа, в по-сънено състояние, в по-затъмнена стая, също биха могли да ви помогнат.
Очаквам твоя отговор, за да помислим върху още варианти, които могат да са подходящи за вас.
Peace
Към ЛЛЛ:
храним се на нещо като режим, горе-долу през 2-3 часа.
Памперси наакани имаме към 3-5, а напишкани - не мога да кажа точно, тъй като май са заедно с нааканите Wink.
На 1-вата консултация бяхме наддали 700 гр/ тя се роди 3 850 гр, изписаха ни 3 650 гр./
От време на време й даваме чай на Хип против колики, но не е системно.
Ползваме залъгалка.
Това поведени го наблюдавам и при 2-те гърди.

От вчера е малко по-добре и това го прави само от време на време Wink Предния ден не можа да ака и само се напъваше, та предполагам, че и това е оказвало влияние. Вчера обаче, ходи 4 пъти и съм много щастлива Wink Дано и днес да е ОК  Praynig

# 334
Здравейте мами  Hug

Искам да ви питам тези дето кърмят по колко пъти ви акат бебетата? Ние в началото акахме на всяко кърмене, после почна по 4-5 пъти, после по 3 и сега ака само по 1, макс 2 пъти на ден, но доста обилно. Чак до кръста. Нормално ли е?

# 335
Здравейте сладурки  Hug
Ето ви едно кафенце  от мен

Благодаря ви момичета  Hug Вчера правих и пита, че на РД на каката Вики направи 40 дни. Та двоен празник  Hug И чиста молитва му четоха  bishop

Момичета имам един проблем  ooooh! Вики ми е още с жълтеница  #Crazy и вчера горкото го изтормозихме за да му вземем кръв  ooooh! то беше рев, то беше чудо.  ooooh! И сега като гледам резултатите  Confused много  ни е висок общия билирубин - 232.40 µmol/l а трябва да е до 21 µmol/l   Shocked . Някой сблъсквал ли се е с такъв проблем.  newsm78

Валари и при нас е така, четох че ако са само кърмени не е проблем  Hug

# 336
мама Веси , относно жълтеницата моето голямо момче беше така до втория месец когато му взеха кръв и остановиха че белорубина му е доста висок , непиеше вода беше изцяло на кърма, тогава лекалката ме накара да заместя еднато хранене с АМ за да приема поне малко вода измъчихме се така една седмица но имаше резултат,давах му и по малко глюкоза , сега с малка сме пак така макар че не сме пускали изследвания, вчера педи каза да я мъча с вода че няма да може да сложим имунизацията ако не се изчисти и сега се мъчим

# 337
Добро утро мами и бебоци!
mama_vessy, благодаря за кафенцето! Аз си пийвам, нищо че кърмя Embarassed
mama_vessy, да ти е жива и здрава щерката, и да се радва на щастливо детство, а на Вас да дарява само радост! Честита чиста молитва! За ЖЪЛТЕНИЦАТА и ние сме така! Милата ми кукла е доста по- бледо жълта вече, но личицето и склерите на очичките са още жълти. Док. казва, че при повечето бебенца липсва един ензим, който участва при разграждането и усвояването на майчината кърма и за това още жълтее( което на мен лично ми звучи нелогично), но ако до 30 ден не премине физиол. жълтеница, да я заведа да и пуснат изследвания (като при вас) Също във връзка с горното за този ензим предложи за 24 часа да не й давам кърма, а АМ и да наблюдавам. Такава беше ситуацията и с Александър, и препоръките й същите, та сега не съм така ошашкана. Но за сега не мисля да я лищавам от кърмата Peace, та дори и за 24 часа. Също така съм чувала и обяснения, че при по- едрите бебчовци, жълтеницата трае по- дълго. Синковеца се роди 4.600гр., а девойката 3800гр.
Валари, за нааканите пелени, е вече съвсем нормално да са по- малко, а с по- голямо количество, когато бебо е само на кърма. Моята дрисла все още ака почти на всяко кърмене, но колкото птиче- само да изцапа пелената.
 Ние тази сутрин бяхме на 1- вата консултация. Елица е 4400гр., и 53см. Пораснала е, но с доста по- слаби темпове от брат си за тези седмици. Нали е девойка Laughing Вече имаме 2-3 гащеризончета, които не и стават. Но един ден хапва добре, на следващия ден не и се иска, и така... Когато я меря вкъщи понякога е свалилаи по 50- 60 гр., но предполагам, 1е е нормално.
 Имам въпросче главно към мамите, които раждаха в Шейново и дечицата им имат гнойни пъпчици по лицето, дали сте пускали секрет( носен) за стафилококи, и какъв е резултата?
 На нас ни пуснаха, и в понеделник ще знам резултата. Но Док. е почти убедена, че ще е положителен.
 Хубав и усмихнат ден! Че много дълго стана

# 338
  • София
Здравейте мартенски майчета,

много се извинявам че нахлувам така неканено при вас, но мисля че вие бихте били най-добрия съветник. Аз съм от Май-ките и чакам първо дете. Търся педиатър в района на Гео Милев или Слатина, но информацията е доста оскъдна, както във форума, така и по другите сайтове.
Ако сте попаднали на добър специалист или имате опит от по-големите Слънчица, моля да ми пишете на лични.

Благодаря предварително!
Пожелавам много здраве, любов и незабравими мигове с малките бебоци!

Hug   bouquet

# 339
  • София
mama_vessy,
Честита ти рожденничка на патерица. Да е жива и здрава и много усмихната:)

# 340
  • В две тъмни очички
Мартенски мами и бебета, добре дошли в "Родени 2011"   bouquet

Пожелавам на всички ви да имате незабравими моменти с вашите бебенца, много да ви радват и слушкат, както и вие тях! Наслаждавайте се на всеки миг, гушкайте ги възможно най-много, защото ще порастнат неусетно бързо!

# 341
Здравейте, момичета. Искам да попитам момичетата раждали секцио- от кога може да започнем упражнения за стягане-коремни преси, велоаргометар и т.н

# 342
Ето ме и мен днес.  Grinning
Валари, моята беба май си ака пак толкова често, колкото и преди. Но и аз съм чувала, че е нормално вече да са по-на рядко изхожданията. Peace
За капките против колики наистина не е добре да се капят директно в устичката. На мен ми се налага да давам с лъжичка Вигантола, но не е проблем. Не се изцеждам дори, просто ,когато беба засуче от едната гърда подлагам чашка под другата и се събира доста кърма. Трябват ми само няколко капки, так че на следващото хранене капвам в лъжичката 1 капка вигантол и със съхранената кърма и давам-не се олива, защото е една малка глътка.
И аз да питам нещо:имат ли бебенцата ви крусти? Ако да, как ги третирате? Синът ми не е имал изобщо, та се чудя сега какво да ги правя , понеже има беба малко.

# 343
Катрин,  беленето на кожичката е нормално. И ние бяхме така, но вече се оправи. Нищо не съм мазала по-специално, само след баня козметиката, която си използваш. Peace
Мама Веси, честита ти рожденичка, със закъснение!Да ви радва, да порасне голяма умница и хубавица!  bouquet

# 344
ena4, аз Вигантола направо в устата му капвам по 1 капка дневно, така ми каза педи. Вие как го давате и по колко newsm78

Валари, моя бебо си ака така, както в началото, не виждам промяна да има.

mama_vessy, на Вики жълтеницата му се прояви след изписването и то доста жълтичък си беше и в очичките бялото също. Свекърва ми постоянно ми казваше да пробвам да му давам вода със захар, да се изчисти по-бързо черния дроб от билирубина, но аз упорито отказвах и й казвах, че с кърмата ще се изчисти. Но той ставаше по-жълт и аз накрая склоних и 3-4 дни му давах вода със захар (на 100мл преварена вода, 1ч.л.захар) и веднага видях разликата, сега е розово бебенце Heart Eyes Не искам да те убеждавам за водата, но при нас наистина подейства. Стискам палци бързо да се оправя Вики Praynig Praynig Praynig
Вода не му давам оттогава, а само чайчето на Хип за колики. Засега се спасяваме с него, капки за колики не давам. Не усещам и да има, освен вечер че е малко по-кисел, но бързо отминава.
При баткото не усетих какво е колики, дано и сега да е така Praynig

Общи условия

Активация на акаунт