Приветствайте и нас в РОДЕНИ, МАРТенки с бебчета засмени! - тема1

• 34 681
  • 746
  •   1
Отговори
# 570
  • София
ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ ИМЕННИЦИ ДНЕС!!! ДА СА ЖИВИ И ЗДРАВИ И ДА ИМАТ БЕЗГРИЖНО И ЩАСТЛИВО ДЕТСТВО!!!

А за храненето през нощта - питах тези, които са на АМ, тъй като при кърменето на поискване е нормално да се хранят бебоците по няколко пъти нощем, но ние сме на АМ и се будим на 3часа, а в болницата ги бяха научили в 1часа последно и после чак в 7сутринта ,но у нас първата вечер тя мрънкаше и аз и дадох. А за махането - ставам преди да се е събудила и почвам да я люшкам и наистина така стана - люшкахме се час и нещо и накрая вече много ми се спеше и бях се отказала, направиех млякото, взех я при мен и в полу-будно състояние и го давам, а тя изпи 20гр и заспа. Събуди се чак за следващото.

redreny2000 извинявай че съм пропуснала да ти честитя  Embarassed

marinels, ние сме на АМ. В предишния си пост имам изказано мнение по този въпрос.
А пожелания приемам по всяко време Simple Smile

# 571
Здравейте мами   bouquet
Ах какъв сняг имаше  Mr. Green помислих че сами измръзнали китките на двора  hahaha но нищо им няма  Mr. Green

мама Барба и аз не се бях доуточнила  Hug А за бодърстването и ние сме така въпреки дългата жълтеница, която и още я имаме  ooooh! сега в петък сме на док. да видим какво ще каже. Та по този повод и аз се чудих ако я няма какво ли трябва да очаквам  #Crazy  Mr. Green

marys мерси за закуската  Hug Радвам се че сте добре с малките, не знам как ще се оправите след като си останеш сама  Shocked на мен едно ми е в повече, а две  Crazy

migeio78 ммммм как ми замириса на мореееее

don4o71 и на нас леко ни хърка нослето  Thinking и сега вече се притесних, до сега нищо не сме му правили но от 2 дни малко повече хърка но не му тече нослето. И съм взела физиологичен разтвор и ще видя какво ще се получи  Praynig

bzepic мерси за рецептата  Hug , сега ще видя коя ще пробвам. Аз си взех от другите помпички за нос ама нещо не ги понася моя сладур. Такъв рев  Shocked и не можем да извадим нищо  ooooh!

veset0 и аз не мисля че трябва да се дава в точно определен час. Аз никога не съм го давала  така Peace

marinels Скъпа важното е да постъпиш както смяташ за добре  Hug ако наистина е това. Тук никой няма да те съди  Hug Стискам палци всичко да е наред  Hug
А за нощното хранене това не го чувам за първи път  #Cussing out . Мога само да ти кажа че с каката решихме да махнем нощното хранене и беше голям зор. То не беше рев и мрънкане до сутринта, защото и давахме само вода  Shocked сега няма да си тормозя детето  Peace С каката бяхме на АМ

Saura, lilyrose честити ви именници да са живи и здрави.   bouquet

# 572
  • Карлово
Saura, lilyrose  честити ви именници , живи и здрави да са ви Simple Smile   bouquet

# 573
  • Ямбол
оооо даа, морето ми е болна тема. Не знам как да постъпя, едни ми казват може да ходиш, но само на сянка да сте, други ми казват абсурд да ходиш....
Аз си мисля август месец да я заведа, тя ще е на 5 месеца живот и здраве

# 574
  • гр.София
Забравих да ви кажа,
аз правя козунаците по рецептата на Танита от сайта "Рецепти прелитащи през океана", стават много лесно и са невероятно вкусни, със сигурност няма да съжалявате ако опитате  Simple Smile

Козунаци

2 яйца + 1 белтък(жълтъка остава за намазване отгоре)
1 ч.ч прясно мляко
¼ чаша разтопено масло
1с.л ром(по желание)
1 ч.ч захар
1/2ч.л. сол
около 4 и 1/4 - 4 и 1/2 ч.ч. брашно(в машината ми с една бъркалка отива около 4 и 1/4 ч.ч, в тази с две бъркалки 4 и 1/2 ч.ч.)
1 с.л. суха мая
настъргана кора от един лимон
настъргана кора от един портокал

Важно: За успеха на козунаците всички продукти трябва да са със стайна температура.

От горните продукти се замесва тесто, в машина за хляб на цикъл Тесто.
В процеса на месене, след като тестото стане на топка и се отделя от стените на кошничката, се добавят по малко 2с.л. олио(на два или три пъти), като след всяко прибавяне се поръсва малко брашно.
Оставя се да свърши целия цикъл. Сладкото тесто втасва по-бавно, затова тестото се оставя в машината докато удвои обема си, дори и да е свършил цикъла.
Pазделям тестото на две или три части. Обикновено правя или три продълговати козунака или 2 кръгли във кръгла форма за кекс.
Всякя част се разделя на 3 или 4части, от които се правят дълги щнурчета, омазват се хубаво с олио и се плетът на плитка. Плитката се поставя в намазнена и поръсена с брашно форма за печене. Покрива се и се оставя да втаса на топло.
Втасалите козунаци се намазват с жълтъка, разбит с няколко капки прясно мляко или вода и се поръсват със захар. Може да се поръсят с филирани бадеми или да се забучат цели, обелени бадеми.
Пекът се в предварително загрята до 185С(365Ф) градуса фурна, около 20 минути.
В плитките може да сложите стафиди(предварително накиснати в ром докато омекнат), сладко със счукани орехи, или орехи, канела, стафиди и захар.
Може да разточете тестото на правоъгълник, да намажете със сладко и да навиете на руло.

# 575
  • Германия
към ЛЛЛснощи слагах топли компреси и понеже беше време да яде от другата гърда(в смисъл беше препълнена)изцедих малко от гърдата с бучката с помпата.през нощта редувах гърдите, но той яде на едното хранене 10мин и заспа, а на другото 15мин и заспа.иначе пробвах тази поза само че не бях легнала, а него качих на по- висока възглавница.ако има резултат от всичко той е минимален Tiredпри нас все още сериозно стои проблема със заспиването на гърда много бързо.правя всичко за което се сещам ,но..........спи му се на човека и това е.дано това да се регулира с времето Praynigлеко започнах да се отчайвам Cry
днес ще продължа да опитвам,стига да успея да го задържа буден!
искренно благодаря  bouquet
Петя, ако топло-влажните компреси не са помогнали до сега, е ред на зелето  Mr. Green След кърмене се налага компрес от зелев лист, набоцкан с вилица и махнати жилките на мястото с бучките. Ареолата задължително остава открита и се държи докато увехне. Ако няма прясно зеле под ръка, алтернативата е извара- намазва се на тензух и се налага или направо на кожата, но трябва да минеш под душа после Wink Ареолата също остава открита и...ще се наложи да походиш по-разсъблечена, ако намажеш направо върху кожата.
За поспаливкото, се сещам сега да питам, нещо за жълтеница да са ви споменавали при консултацията? И при каква стайна Т го кърмиш?

# 576
Относно нощното хранене...повечето наистина казват да се пропусне...Интересно КАК? Та беба реве та се къса...как да го пропуснем...??? Залъгва ли се глас с вода?!?! Незнам дали знаете,та то едва ли ви и интересува,но ще споделя мнението на един доказан специалист,поне имам лични впечатления и е наистина страхотна...Акушерка на годината сега стана Светлина Николова(работи в неонатологията)... тъй като аз раждах там,където работи тя и ми отдели на мен и на моми4ето с което бяхме в една стая около 1 час да отговаря на въпросите ни(те просто свършиха,нямахме други,ако имахме сигурно и повече щеше да стои при нас)  и та тя каза да си храня беба когато иска...да не се опитваме да ги храним като по учебник...Бебето си усеща кое кога трябва да се случи...Не бива да се опитваме  да ги "опитомим" както на нас ни харесва...аз се опитах да и направя режим,но не се получи...тя сама си го направи...Това,че не трябвало да се храни от 24.00 до 6.00 се казва от гледна точка на това майката да си почива през това време...Е кво ще стане,ако например си прави паузата когато тя си реши..??? Нали пак я има...пък и да я няма..къде е проблема? Ние правим пауза най-много 5 часа..и то не винаги...Прави я след като я изчипкаме и нахраним,НО не винаги....общо взето прави някаква по-голямка пауза когато тя си реши и за сега да чукна на дърво,си е много спокойна....Да отбележа,че когато се опитвах да и направя режим,не да си почина,ами хич неможех да спя...бях буквално като отрепана...И аз изтормозена и БЕба изтормозена...

# 577
  • Бургас
Не знаех, че днес Мартиновците и Мартините имат имен ден  Embarassed , а брат ми е Мартин  Embarassed Embarassed-
честито и да си носят със здраве името    bouquet
Страхотни козунаци се кипрят в темата  Grinning
Аз искам да попитам, изпотяват ли се бебоците ви - нашето почти винаги, когато го кърмя е с леко мокра главичка и има капчици пот  по челото...
А вие самите потите ли се повече от преди? Аз вечер се събуждам мокра... не знам дали са хормони или от това, че стаята е доста по-топла от преди  newsm78
Относно нощното хранене - при нас е 1-2 пъти вечер - обикновено към 2-3 ч. и после към 5.30ч.
Уригването ми е трудна задача...  Sad Разкарвам го, галя го по гръбчето, потупвам, но се получава веднъж на 3-4 хранения, съответно като го сложа да спи понякога връща малко мляко и е неспокоен, та прибягваме към залъгалката.
Относно секса - доки каза 2 месеца без и 2 год. да се пазим с презерватив.
Аз почти нямам кървене вече... това дали е проблем  Rolling Eyes Казаха ми, че при положение, че съм с анемия е по-добре да не кървя много, но все пак малко се притеснявам...

# 578
Bub555 , писах ти на ЛС .

redreny2000 ,mama_vessy , Notova, lilyrose , Мерси за поздравите !  bouquet  bouquet  bouquet

Относно нощното хранене...повечето наистина казват да се пропусне...Интересно КАК? Та беба реве та се къса...как да го пропуснем...??? Залъгва ли се глас с вода?!?! ....Акушерка на годината сега стана Светлина Николова(работи в неонатологията)... тъй като аз раждах там,където работи тя и ми отдели на мен и на моми4ето с което бяхме в една стая около 1 час да отговаря на въпросите ни(те просто свършиха,нямахме други,ако имахме сигурно и повече щеше да стои при нас)  и та тя каза да си храня беба когато иска...да не се опитваме да ги храним като по учебник...Бебето си усеща кое кога трябва да се случи...Не бива да се опитваме  да ги "опитомим" както на нас ни харесва...аз се опитах да и направя режим,но не се получи...тя сама си го направи...Това,че не трябвало да се храни от 24.00 до 6.00 се казва от гледна точка на това майката да си почива през това време...Е кво ще стане,ако например си прави паузата когато тя си реши..??? Нали пак я има...пък и да я няма..къде е проблема? Ние правим пауза най-много 5 часа..и то не винаги...Прави я след като я изчипкаме и нахраним,НО не винаги....общо взето прави някаква по-голямка пауза когато тя си реши и за сега да чукна на дърво,си е много спокойна....Да отбележа,че когато се опитвах да и направя режим,не да си почина,ами хич неможех да спя...бях буквално като отрепана...И аз изтормозена и БЕба изтормозена...
Браво на такива акушерки !  bouquet
 Това е просто чудо - да ви отдели цял час ! Нали не сте рода  Laughing ?
Обикновено изръмжават нещо и се измъкват , а следващата акушерка изръмжава нещо , което е в абсолютен разрез с предишната информация  #Crazy #Crazy !
Другият им аргумент срещу нощното кърмене е , че се товари стомахчето , което при кърмените бебета , не е така , защото кърмата много бързо се разгражда .
Наистина , бебчетата сами си определят режима и ако го следваме сме много по-спокойни и ние самите и те. Hug

# 579
Честито на всички бебчета с имена Мартин и Мартина!
 Hug
На нашата Мартинка пъпчето и прокървя. Cry Минали са цели 10 дена от както го махнаха пъпчето и досега не е било така. Със секрет - да, но не така с кръвчица. Снощи рева много, чудя се дали я боли или самото реване отвори това пъпче.
Вчера на консултацията казаха че чудесно е зараснало, а днес като че ли се вижда дупчица, там от където прокървява. На всяка смана на памперса почиствам със спирт.

Аз мога да похваля и сърдечно да благодаря на всички акушерки от Авис медика в Плевен, които денонощно оказваха подкрепа, съвет и грижи към всички майчета и бебенца. Търпеливо отговаряха на всички наши въпроси, показваха ни как да се справяме, насърчаваха ни, успокояваха ни! Там е събран прекрасен екип от професионалисти, които обичат своята работа и я вършат с усмивка и желание!  bouquet

Последна редакция: чт, 14 апр 2011, 16:21 от emsy

# 580
Здравейте момичета,

честити именници на lilyrose , Саура и emsy, както и на всички други с това име. Да са ви живи и здрави  Hug И ние се готвим за първи имен ден в неделя. Или по-скоро аз се готвя  Mr. Green

Момичета, помагайте. След визитата при педи във вторник, още след обяд беба започна с една хрема .... До тогава само връщаше млекце през носа, но това сега си е точно хрема - воднист секрет и едни жълтички сополяци, които вадим с аспиратор за нос и физиологичен разтвор. Беба едва диша през нослето милата  #2gunfire Звъннах на док на следващия ден с въпроса какво да правим. Нейния отговор беше да продължаваме с физиологичния разтвор и тъй като в понеделник сме на консултация ще пуснем носов секрет да видим за инфекция ...

Исках да ви питам при вашите бебоци има ли такива жълти сополки или просто са им запушени нослетата? От днес капвам по няколко капки запарка от лайка в нослето, но ако имате други предложения как мога да облекча дишането на беба, моля ви споделете. Някак не ми се иска до понеделник да я мъча така. А и като и вземат секрет, те сополите няма да спрат автоматично.

За нощното хранене - не пропускаме. Щом беба се разплаче веднага и давам да суче. Тя сама ще си покаже кога вече няма нужда от това хранене. Вярно, не е леко да си недоспал всяка нощ, но за нищо на света нямам намерение да я изнервям, защото съм решил че трябва да яде в 6:00 примерно.

mama_vessy, ще чакаме снимки на козунаците после.  Peace Аз също съм решила да меся, защото това ми е най-голямото удоволствие от Великден. Плюс яйцата разбира се.

Bub555, и аз чакам времето да се оправи. До сега сме излизали само веднъж в парка и веднъж до педи. Вече нямам търпение, че пуснах корени в къщи.  Mr. Green

jozyy, браво на вас  Peace

Към ЛЛЛ: Момичета, този път искам само да ви благодаря за всеотдайността и подкрепата, която ни оказвате.   bouquet  Искам да ви зарадвам с малко обратна връзка от моя страна - на наша беба вече и правя само 60 мл добавка (а не 90), като в повечето случаи от нея също остава някакво количество. Толкова се радвам, че бавно-бавно започвам да намалям АМ и беба да се храни само с кърма. Ще ви държа в течение и дано скоро да мога да се похваля с още по-добри резултати.  Praynig

# 581
Саура Simple Smile не сме рода:) просто жената си обича работата.И аз бях меко казано изумена от вниманието към всички родилки...точно заради това внимание и грижите,които полага предполагам,че стана акушерка на годината..

# 582
Честито на всички които носят името Мартин и Мартина!Да са живи и здрави и да имат много късмет! newsm51! smile3525
lilyrose не си се отчела от консултацията  Hug
Бишкота както казах по-рано ние сме с хрема но вътрешна на вън няма никакви сополки и нищо не изтича,оказа се че са стафилококи,вземи един секрет и го дай за микробилолгия PeaceПромивай с физеологичен разтвор на капсулки 3-4 пъти на ден по 4 капки в ноздра.
Относно нощното хранене...повечето наистина казват да се пропусне...Интересно КАК? Та беба реве та се къса...как да го пропуснем...??? Залъгва ли се глас с вода?!?! Незнам дали знаете,та то едва ли ви и интересува,но ще споделя мнението на един доказан специалист,поне имам лични впечатления и е наистина страхотна...Акушерка на годината сега стана Светлина Николова(работи в неонатологията)... тъй като аз раждах там,където работи тя и ми отдели на мен и на моми4ето с което бяхме в една стая около 1 час да отговаря на въпросите ни(те просто свършиха,нямахме други,ако имахме сигурно и повече щеше да стои при нас)  и та тя каза да си храня беба когато иска...да не се опитваме да ги храним като по учебник...Бебето си усеща кое кога трябва да се случи...Не бива да се опитваме  да ги "опитомим" както на нас ни харесва...аз се опитах да и направя режим,но не се получи...тя сама си го направи...Това,че не трябвало да се храни от 24.00 до 6.00 се казва от гледна точка на това майката да си почива през това време...Е кво ще стане,ако например си прави паузата когато тя си реши..??? Нали пак я има...пък и да я няма..къде е проблема? Ние правим пауза най-много 5 часа..и то не винаги...Прави я след като я изчипкаме и нахраним,НО не винаги....общо взето прави някаква по-голямка пауза когато тя си реши и за сега да чукна на дърво,си е много спокойна....Да отбележа,че когато се опитвах да и направя режим,не да си почина,ами хич неможех да спя...бях буквално като отрепана...И аз изтормозена и БЕба изтормозена...
newsm10 newsm10 newsm10
Ами за морето,ние ще ходим август,аз вече съм на морска вълна  Grinning сега търся подходящо място за сем.с бебе на 5месеца,някой ако се сеща да сподели Peace

Последна редакция: чт, 14 апр 2011, 17:39 от migeio78

# 583
Нощното хранене, нали е нощно, при нас минава почти насьн, и доста често после не помня колко пьти сьм ставала, какво сьм правила. Мисля, че е естествен период в бебешкия живот, който  приключва когато му дойде времето. Да се спира изкуствено - ами, не сьм сигурна...
За морето Е разбира се, че ще го водим с нас. И това ми се струва странна дилема - има ли нещо рисково всьщност в ходенето на море за едно бебе? Вьздух, храна, вода,? Ние каката колко пьти за 2 години а заведохме...детето щастливо, ние сьщо...сега щастието ще е двойно!
Да ви питам, че не сьм сигурна - направлението за специалист, в случая ортопеда, колко време важи? Месец или 20 дни? Запазих си час, но да не стане да сьм закьсняла.Мерси и приятен ден на всички!

# 584
Миш морето никога не е стояло като дилема пред нас  Mr. Green ние сме от тези ентусиасти дето си водят детето на море от малко. Каката беше на 5м. когато я заведохме и сега с Вики ще процедираме по същия начин  Peace
За мазилата ползвала съм на  Чико и съм доволна от резултата - 50 фактор. Единствената ми забележка е че по трудничко се размазва и не попива лесно а си седи побеляла кожата  Crazy Ползвала съм и на Ла-Рош и съм много доволна също, както и от Виши. От Нивея не съм.  Crossing Arms

mistela  Hug

catwalk, emsy Честити ви именници и на вас  Hug

catwalk Понякога се изпотява, ако е по топло в стаята и аз съм го взела с пелената да го кърмя. А аз не, освен ако не съм затоплила повече стаята, така че може и при теб да е заради това  Peace
За кървенето, вече го няма и слава богу, не мисля че е притеснително. Всеки си кърви индивидуално  Mr. Green

emsy много странно че е прокървило, не би трябвало от рев да се отвори.  newsm78 Димана много плачеше, направо се скъсваше от рев, но не е имало проблем с пъпчето. По добре се консултирай с педи  Peace

Бишкота и ние имаме някакъв секрет, но е навътре и на вън нищо не излиза  newsm78 и аз сега ще се пробвам да ги изчистя с физиологичен разтвор.  Peace
За козунаците непременно  Mr. Green стига да сколасам  Joy Яйцата няма да ги пропуснем, че каката е първа писта при омазването  hahaha

bobi*** за направлението май беше 1 месец  newsm78 я по запознати да кажат, да не те объркам нещо  Hug

Общи условия

Активация на акаунт