Приветствайте и нас в РОДЕНИ, МАРТенки с бебчета засмени! - тема1

• 34 685
  • 746
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Здравейте,

Честито на всички мами!!! А на тези, които са все още 2 в 1, чакаме ви с нетърпение!!!

Мен нещо май ме заблъскаха хормоните. Избива ме на плач. Може би защото всички около нас се опитват да ни дават наставления и то дори за някакви елементарни неща. Освен това и кърмата няма да ми тръгне. Това допълнително ме изнервя, както и наставленията на всички какво трябвало да правя.

Не знам защо но Виктор плаче всеки път като му сменям памперса или го преобличам, особено докато лежи по гръб. Като го вдигна и се поуспокоява. Започвам да се чудя вече дали аз не му правя нещо Thinking

1. Как почиствате дупетата на бебетата при смяна на памперса - с течаща вода, мокри кърпички или нещо друго? - първите няколко дни ме беше страх и го почиствах с кърпички, но сега вече на течашта вода. С кърпички много рядко.
2. Какви пелени и кърпички ползвате? - и двете на Pampers
3. На всяка смяна на пелените ли мажете с крем против подсичане? Къде точно мажете - цялата кожа, която е под памперса, или на определени места? Опитвам се да мажа по често, но както вече споменах Виктор плаче много, като му сменям памперса и цялата процедура е доста сложна. Ползвам Weleda
1. Ще ходите ли на контролен гинекологичен преглед в края на пьрвия месец?  Задължително ще отида. Трябва да се провери какво е положението. Не знам дали ще е точно в края на първия месец. Моят доктор каза да отида, като ми спрат лохиите. Но не по ЖК, а на частен преглед.
3. С какви коси се родиха децата ви на цвят? Кестенява
4. Виждат ли се веждите на вашите бебета? Почти не, много са светли и тънки косъмчетата
5. Имате ли вече омалели дрешки? Все още ни е рано и дори повечето са ни големи

Последна редакция: пт, 01 апр 2011, 16:52 от redreny2000

# 76

Мен нещо май ме заблъскаха хормоните. Избива ме на плач. Може би защото всички около нас се опитват да ни дават наставления и то дори за някакви елементарни неща. Освен това и кърмата няма да ми тръгне. Това допълнително ме изнервя, както и наставленията на всички какво трябвало да правя.

Не знам защо но Виктор плаче всеки път като му сменям памперса или го преобличам, особено докато лежи по гръб. Като го вдигна и се поуспокоява. Започвам да се чудя вече дали аз не му правя нещо Thinking

Изобщо не се притеснявай! И ние сме така. А като се къпем човек ще каже, че я колим цялата почервенява и се дере с всичка сила.  И ние плачем на всяко сменяне на памперса Simple Smile
Казват че бебетата ги е страх в началото като са голички. А като го вдигнеш, той е гушнат и се чувства по-сигурен.

Мойта кукла така веднъж да я успокоя си я гушнах голичка докато и извадя дрешки и така хубаво ме напика милото  newsm62

Не се притеснявай , трябва да почне да свиква Simple Smile

# 77
  • София
Здравейте,

Честито на всички мами!!! А на тези, които са все още 2 в 1, чакаме ви с нетърпение!!!

Не се притеснявай, всичко това  е нормално. Само гледай категорично да забраниш всякакви вмешателства и да отстраниш дразнителите. Иначе няма да стане.

Ще се оправи всичко, и кърмата ти ще тръгне. Само трябва да се успокоиш и да мислиш за теб и Виктор, а не за прищевките на околните и безумните им съвети.

Вчерашният ден беше нещо подобно при нас. Но аз забраних всякакви коментари и вмешателства на разни "умници" - роднини и приятели, които се опитват да се бъркат. Успокоих се и най-важното мислих позитивно и ето днес кърмата ми дойде, кърмим се с бебо и всичко е доста по-спокойно.

А това за смяната на памперсите е напълно нормално, доколкото съм информирана. И Теодор плаче - не винаги, но все пак. При нас това е и начин за разсънване.

Хайде, горе главата! Ще се подреди всичко!  bouquet

# 78
Здравейте момичета!Аз съм от априлките.Извинявам се,че нахлувам в темата ви,но видях във вашето списъче с неродили мами да фигурират Ira2 и  anemonthiellaС радост ще ви съобщя,че и двете са родили своите дечица.
 Давид (3, 350 кг) на мама IRA2 (термин 04.04.2011 г., София, първа бременност)
Леонид (4,300 кг, 54 см) на мама anemothiella(термин 02.04.2011г., Габрово, 30г., първа бременност, вагинално раждане)

# 79
Добър ден , добър ден

Честито на мама Sussann !!!
Честито на мама Uinen !!!
Честито на мама IRA2
Честито на мама anemothiella

1. Ще ходите ли на контролен гинекологичен преглед в края на пьрвия месец? Не, ще отида като имам време при моят АГ
2. Какьв цвят са очите на децата ви в момента ? Нашите са тъмно сини.
3. С какви коси се родиха децата ви на цвят? Нашата коса беше черна при раждането, с времето започна да пада и изсветля. Сега е почти руса. 
4. Виждат ли се веждите на вашите бебета? Имаме си вежди , и много дълги мигли още от раждането.
 5. Имате ли вече омалели дрешки? Имаме. Все пак бяхме 2600 , а вече сме над 4000 гр

Не можах да разбера какво има общо между помоща и акта за раждане? Ние нашият акт си го взехме няколко дни след изписването, а за помоща даваш ксеро копие и оригинал само за справка. Много играчка с тези детски надбавки и с тази помощ , докато събера всички документи се мина една седмица , за някакви си кирливи 250 лв  #Cussing out
На всичко отгоре получих отказ от НОИ за изплащане на 2 болнични листа  #Cussing out Детски надбавки май няма да вземем , а майчинството ще ми се изплаща чак след ЮНИ МЕСЕЦ  #2gunfire

Извинявам се момичета за дългия пост и за големите обяснения , развивам само п*чи масали , но съм бясна. Набъкаха всички циганки и работещи майки с пари а аз трябва едва ли не да карам на испарения и фотосинтеза  #2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfire ЩЕ ГИ УБИЯЯЯЯ

# 80
Ние от 10тия ден сме всеки ден навън. Даже онзи ден малко ни валя дъжд.
Не мога да си представя да се затворя цял ден вкъщи, а и навън бебчо е много спокоен.

В тази връзка повтарям питането си, че първия път никой не отговори - Има ли мами в района на НДК или борисовата градина, да бутаме заедно количките Flutter

# 81
Честити бебенца на мамите, които не съм поздравила!  bouquet
Весето, да чакаш 40-я ден, за да излезнеш на разходки,  поради страх от уруки , е странно според мен, защото на 41-я ден примерно като го изведеш бебето не може ли да бъде уручасано?!
Bsisi, добре дошла отново сред нас! Hug
Кукуминдрела, то и моят корем е мекица и като съм излезнала без беба чак ме е срам, защото тя ми е явната причина за неприятната гледка. Иначе приличам на бременна в 4 месец и вчера в Метро със сина ми ме гледаха много умилително-какво ли си викат-че второто е на път Mr. Green
За въпросите:
1.На преглед ще ходя задължително след месец някъде, а вече ходих 20 дни след раждането само да ми види епизиотомията как зараства.
2.Очите са и като на всички бебета-сиви към тъмни, мътни някакви. Бабите се превъзнасят, че ще са сини като на тати, ама няма да стане и този път.
3.Косата е много тъмна, дълга, стърчаща нагоре като наелектрезирана. Laughing
4.Вежди си имаме, но са нежнички.
5.Имаме вече омалели дрехи-4900 сме, а и продължават да ни подаряват дрехи от комплекти за изписване ShockedИзобщо не мога да и ги сложа.

Моята сладурка днес цял ден спи, а вчера не беше мигнала и само на ръце иска като е будна. Иначе реве , та се къса.Явно ще е като батко си-и той на ръце е изгледан и гръб нямам вече. ooooh!

# 82
  • София
Влизам с щъркелова вест! Мама vioila си има момченце Борис!

"Имаме си син Борис 3,500кг. 51 см. на 30,03 в 21ч. - нормално раждане!"

Мама и бебе са добре!

А сега да кажа и за нас. Теодор днес беше на първа консултация и първа разходка. Наддава с 22 гр на ден, което било минимума, но е нормално. Няма нужда от добавка. Аз обаче искам по-добре да расте. Когато се кърмим заспива, суче 10-15 мин и се унася. Събужда се след половин час и пак така.
Днес направихме първата разходка за около 1 час в парка след консултацията. Спа си много добре.

1. Как почиствате дупетата на бебетата при смяна на памперса - с течаща вода, мокри кърпички или нещо друго? - с кърпички бочко и го измивам 1-2 пъти на ден. Зависи от топлата вода. На ТЕЦ сме и на 7 ет. не винаги има хубава топла вода, много често се променя към хладка или вряла и се страхувам да не стане беля.
2. Какви пелени и кърпички ползвате? - Пелените още ги пробваме. Памперс Хъджис бейбилав и пуфис съм ползвала до сега. Мисля да пробвам и либеро и да преценя.
3. На всяка смяна на пелените ли мажете с крем против подсичане? Къде точно мажете - цялата кожа, която е под памперса, или на определени места? - цялото дупе, около ануса и сгъвките около пишлето. С олио Бебино мажа, така стигам навсякъде. Ползвах  Себамед и Судокрем.- харесват ми и двете.
1. Ще ходите ли на контролен гинекологичен преглед в края на пьрвия месец?  Задължително ще отида.
3. С какви коси се родиха децата ви на цвят? Светлокестенява
4. Виждат ли се веждите на вашите бебета? Почти не, много са светли и тънки
5. Имате ли вече омалели дрешки? Не, всичко му е голямо

# 83
Penmar , странно че са поискали копие...До сега не съм чувала да приемат копия...Навсякъде искат оригина...Аз доколкото знам еднократната помощ е 200 лева:) не,че ще откажа още 50  Mr. Green

ena4 , абе нали уж има такова поверие да не се изкарва навън бебето..в смисъл не да не се извежда,а да не го гледат хората докато не навърши 40 дни..аз от тая гледна точка......Иначе си я извеждам на терасата да спи,но ми се иска на разходка да ходим..ама времето да се оправи и излизаме...нищо,че свекър и свекърва ми се навъсиха малко,като казах,че няма да чакам 40 дни... Точните думи бяха "ти тебе си като не пазеше,поне бебето пазете" #Crazy

Честито на всички нови мами!Здрави и щастливи да растът бебчетата им!

# 84

В тази връзка повтарям питането си, че първия път никой не отговори - Има ли мами в района на НДК или борисовата градина, да бутаме заедно количките Flutter

jozyy, ако парка зад Хилтън те устройва, от другата седмица ние ще започваме да излизаме, така че може да измислим нещо. Аз съм ОК и за Южен парк. Която мама е на линия, да свирка. Ще се радвам да се виждаме по-често.

Аз от изписването не съм излизала навън и вече откачам, но от утре почвам да изкарвам беба на терасата и от др. седмица в парка.

# 85
  • София
kukumindrela и stacked,

Благодаря ви за успокоението:)

# 86
Честито на всички мами!Да гушкат здрави бебенца! Heart Eyes  bouquet
Днес ни беше първата разходка е няма такова удоволствие Crazy Crazy Crazy
Утре сме на църква за молитва и изрично питах попа той каза , че нищо не се носи пали се свещичка и се чете специялна  молитва за случея.Ще се отчета как е минало baby_neutral
Виждам , че обсъждате въпроси с памперси и кремове :
1.мия дупето поне два пъти ,но през останалите смени почиствам с белите кърпи на памперс , от зелените се подсече.
2.памперси на памперс и кърпи такива
3.на всяка смяна мажа судокрема по цялото дупе
1.не съм мислила за преглед , добре ,че ме подсетихте Hug
2.очичките и станаха като моите зелени дано си останат така Praynig
3.роди се с тъмно кестенява коса сега вече в корените е руса
4.мн са и руси и не се забелязват
5.имаме две ромпърчета и няколко бодита

Да не ме вземете за луда Rolling Eyes ама аз мисля вече за обички Embarassed .Направо ми идва да и взема и дамска чанта и токчета и да ходим на маникюр Heart Eyes Joy Мамчета на бебки кажете вие кога -т.е. на каква възраст мислите да им сложите обици, че мен сестра ми и приятелките ме обявиха за луда Blush, че съм искала да и слагам сега аз си мисля  Thinking на три - четири месеца да сложим, а вие  newsm78 newsm78

# 87
Penmar , странно че са поискали копие...До сега не съм чувала да приемат копия...Навсякъде искат оригинал...Аз доколкото знам еднократната помощ е 200 лева:) не,че ще откажа още 50  Mr. Green

Толкова е в общ. Бургас. Например в общините Несебър и Созопол дават по 2000 ЛВ !!! Ама при нас Тц с една нула по малко  Crossing Arms

А пък за акта за раждане нося и оригинала и едно копие и те си ги сверяват  Peace

# 88
Penmar , странно че са поискали копие...До сега не съм чувала да приемат копия...Навсякъде искат оригинал...Аз доколкото знам еднократната помощ е 200 лева:) не,че ще откажа още 50  Mr. Green

Толкова е в общ. Бургас. Например в общините Несебър и Созопол дават по 2000 ЛВ !!! Ама при нас Тц с една нула по малко  Crossing Arms

А пък за акта за раждане нося и оригинала и едно копие и те си ги сверяват  Peace
Да така се пуска за помощта-парите-които всяка община отпуска за живо родено дете. А при социалната помощ за раждане на дете ти прибират оригинала до получаване на парите.
Така ,че мами да знаете ,че и от двете места ви се полагат пари Hug

# 89
  • Лондон
Влизам и аз с щъркелова вест! Мама Пипиллота си има момиченце - Белослава!

Оставям на нея да обяви манекенските мерки и детайлите около раждането. bouquet  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт