Приветствайте и нас в РОДЕНИ, МАРТенки с бебчета засмени! - тема1

• 34 722
  • 746
  •   1
Отговори
# 165

Нашата питка мина, взехме и чиста молитва в църквата и сега съм спокойна,че то си е напрежение.
Майче, откъде поръча питка за църквата и погача ли трябва да е, че нашата ще е на 09.04 е 40 ден, а самата погача в неделя и трябва да поръчам 2 бр.

Ще ходите ли на контролен гинекологичен преглед в края на пьрвия месец? - да, ще ходя,взех си и направление от личната.  А в Люлин ли някъде ходиш?

# 166
Ей,толкова време не писах,че вече сме минали и в родени! Heart Eyes
Честито на всички мамчета с прекрасни бебоци!Да сте ми живи и здрави всичките!
Ще ходите ли на контролен гинекологичен преглед в края на пьрвия месец?- да ще ходя тази седмица!
Ние сме добре.Гледаме се!Стискам палци да е хубаво времето и навън да ходиме.Кърми ме се за сега.Отначалото беше трудно,че нали съм секцио по спешност и всичко стана толкова бързо,че аз психически малко се бях напрегнала.Загубиха се тоновете на бебка и беше оплетена в пъпната връв................и бързо в операционната с пълна упойка ooooh! ooooh! ooooh!Та с кърмата имах проблем,но я нормализирах......като постоянно или през повечето време си бяхме на гърда Simple Smile
консултацията ни биха ваксинка и сме наддали 900гр.и порастнали с 2 см.

. Какьв цвят са очите на децата ви в момента ? - сини
. С какви коси се родиха децата ви на цвят? -кестенява
. Виждат ли се веждите на вашите бебета? - светли са и не се забелязват
. Имате ли вече омалели дрешки? - да
. Забелвате ли пишката  .нямаме
. Кога ще започнете гимнастика?вече правим!
. А с масажа? - също
.За залъгалката - ползваме .
Виждат ли ви бебчовците?- да
.Въртят ли си сами главичката вашите бебета? - да
.Хълцат ли след всяко ядене?Как се справяте с това? - хълца .Какъв витамин Д давате?-Деавит
Момичета, как приспивате бебетата?- в кревата и клатене на самата кошара Laughing
Чао за сега и усмихнат ден на всички ви!

# 167
Amorelove благодаря за помощта. Димитър като хапне последно в 00ч. е приблизително толкова де до към 1-1,30ч. най-късно е заспал. През нощта не давам да яде, когато се събуди му давам само водичка и той се усполоява и пак заспива. Тази нощ се събуди в 4,00ч и не успяхме да се залъжем с водата (може и памперса да е бил причината- беше си пълен) и започнахме да се храним към 5,10ч. но после като си е заспинкал се събуди чак в 9 без 10 отново с пълен памперс. Давам само вода- друго не засега. А за изцеждането- така ни казаха от болницата да се цедим след кърмене , но аз не прекалявам- малко колкото наистина да почувствам гърдите ненапрегнати.

# 168

Много моля момичетата от ЛЛЛ за съвет:
Калоян е на 14 дни, от първия ден сме само на кърма.
Изцеждах гърдите си докато ми олекне(не до край),само 3-4 дена,когато ми слезе кърмата,тъй като ме боляха и бяха твърди и от тогава насам (вече 8-9 дни),не изцеждам нищо,тъй като след като бебо се нахрани не усещам напрежение в гърдата от която е ял.
Доброжелатели обаче ме засипват със съвети след като детето се нахрани да доизцеждам до край гърдата от която е ял,защото иначе кърмата ми щяла да почне да намалява и нямала да задоволява нуждите на бебето!!!!!!!
Незнам какво да правя - да продължа както до сега или да започна да доизцеждам гърдите (вече с толкова съвети от баби и лели,започвам да се притеснявам и да се питам дали наистина детето ми яде достатъчно или не).
Иначе си имаме по 5-6 пълни памперса всеки ден, върнали сме си килограмите от раждането , дори сме и към 150 гр отгоре (Калоян се роди 3180гр,изписаха ни 3080, а сега сме 3320гр),незнам нормално ли сме качили за тези първи 14 дни от раждането или сме под нормата !!!  newsm78

Vikiimm, честит ти малък мъж Калоян! Със здраве да си носи името и много да те радва!
От написаното от теб оставам с впечатление, че се справяте чудесно! Обичайно, бебетата възвръщат рожденото си тегло до 10-14 дни след раждането, така че щом до момента Калоян е наддал и над рожденото си тегло, значи по-скоро се храни добре и кърмата му стига. Под „5-6 пълни памперса всеки ден” имаш предвид наакани, нали? Това също се „вписва в нормите” за минимум 2 наакани памперса на денонощие за тази възраст.
Ако не усещаш гърдите си напрегнати, а бебко суче често и млякото му стига, или не възнамеряваш да замразяваш кърма, то тогава по-скоро няма нужда да се цедиш. Нещо повече – цеденето „докрай” би могло да доведе до хиперлактация. Всеки път, когато бебето суче, то дава сигнал на тялото ти да произведе толкова мляко, колкото е изсукало. Ако започне да суче повече или по-често, съответно и тялото ти ще прави повече мляко, за да отговаря на нарастналите потребности на бебето. Щом изцедиш определено количество, след като бебко се е насукал, тялото ти реагира с производство и на това допълнително количество, освен на изсуканото от бебето.
Ако усещаш някакво напрежение или препълване, тогава би могла да се изцеждаш, но по малко – само за облекчение.

Опитай се да се довериш на собствените си майчини инстинкти и на това как „усещаш” бебчето си – двамата сте един добре работещ тандем – той се нуждае от теб, а ти постепенно се научаваш да откликваш все по-адекватно на неговите нужди.
Hug

Благодаря много за бързия отговор - успокоих се наистина.  Hug
Да под 5-6 пълни памперса на денонощие имам предвид наакани и напишкани (винаги са така 2в1  Mr. Green)

# 169
Мили , мами искам да ви попитам нещо относно коликите, нас от много рано ни започнаха- малчо е едва на 14 дни, а вече така се присвива. Давам Еспумизан, но не мисля, че много помага. Въпросът ми е имам чайче на ХИП от лайка, анасон и копър- дали да започна да давам вместо водичка. На опаковката пише обаче за 2 месеца чак. Моля мамите с опит да дадат съвет. Благодаря!

# 170
Момичета, защо си взимате направление за гинеколог? Мислех, че до 45 дни след раждането имаме право на един безплатен преглед при лекаря водил ЖК. На мен и от болницата в епикризата ми пишеше, че и аз и бебето имаме право на два безплатни прегледа в рамките на 30 дни.

Сабрина, лайката има вероятност  да предизвика алергии. Аз не харесвам чая на Хип и затова, че е подсладен. Иначе е много удобен, а вариантът, който е само от копър може да се дава след 2-ра седмица, ако не се лъжа. Ако искаш, остави този за по-нататък и си вземи от другия. Аз ако давам, ще е от семенца. Падам си по натуралните неща. Simple Smile

# 171
Commelina Благодаря за инфото  Hug Hug Hug
mama bobo Мисля, че във всяка фурна за хляб или закуски приготвят и погачи. Обикновено поръчваш ден предварително.
Бишкота Аз съм често в парка зад Хилтън, така че ще се радвам да се видим  Hug Свиркай когато започнете с разходките  Hug

# 172
  • Ямбол
Здравейте момичета. ето ни и нас. Първо да разкажа за раждането ми. Не беше от мечтаните и очакваните, но важното е че мина. И така:
На 28.03 срещу 29.03 към 11.30 - 12.00 вечерта отидох до толаетна, на връщане ми текнаха водите. И то много води Simple Smile. малко се притеснихисе разтреперих. Влязох в банята оправих се, събудих моят мъж и почнахме да се оправяме за болницата. През това време аз си тека, като река...Simple Smile Към 1ч бях в болницата, оправиха ми документите, нощницата и в предродилна зала. Болки никакви. оставиха ме да лежа и да чакаме да започне родилният процес. Към 2ч започнаха леки болки на 4-5 мин. Към 3ч провериха за разкритие - 1см Shocked, хайде пак в леглото и чакане. Към 4ч болките пак бяха на такъв интервал но по силни. И така до 7ч сутринта. Болките вече си бяха силнички, но поносими. Ивикаха ме за преглед - 3см разкритие Shocked Close Twisted Evil, ужас. В 8.30 дойде другата смяна и доктора който ме пое ме прегледа, разкритие пак 3см. Отврат, а болките вече си бяха гаднички. Охках си, без да се притеснявам, болеше си ме. Към 9ч преглед - 3см разкрите и лекаря се принуди да ми 'помогне" и ми направи разкритие с ръка до 5 см - нямаше такава болка. Продължих да ходя из коридора, в 10ч пак преглед - няма промяна. Пак с ръка ми докараха до към 7см разкрите. Какво викане виках.....от болка. Тогава ми биха бусколизин венозно, В 10.30 ми сложиха окситоцин, в 11ч атрофин....вече устата ми беше изсъхнала нацяла, бях като омагьосана, залитах , но трябваше да вървя със системата. А контракциите вече бяха за мен непоносими.... 1 минута истински ад, мислех си че умирам. Simple Smile после 1 минута все едно нищо ми няма и нищо не ме боли. Тогава и се бъзикахме със екипа доста. и така до 1.30 когато след прегледа се установи пълно разкритие и напъни. Ноооаз вече нямах сили да напъвам след целият този маратон. Напъвах но не дълго и бебето се връщаше. Започнаха да ме натискат по корема да ми помагат, но след 5 - 6 такива напъни нищо не направихме. Доктора изкара вакума, резнаха ме и с 1 напън излезе едно синьо лилаво същество. Тогава всяка болка изчезна, аз исках само вода. Зашиха ме : 4 вътрешни и 4 външни шева. и те боляха. бяха ми сложили упойка, но тя стигна само за вътрешните, външните си ги усещах. Поисках да ми я донесат веднага, сложих си я на гърдата. И тогава бяха най - щастливата. Всичко забравих. Само вода исках Simple Smile)))))) бебка имаше малък оток на главата, но на другият ден го нямаше.
И това е, гадно, тежко за мен, но с щастлив край. Сега ме опъват шевовете и си има доста хемороиди, но скоро ще минат. МАлката я кърмя. В болницата бяхме на режим, вече в къщи сме на поискване. бели й се цялата кожа, по корема, изприщиха я в болницата от повиването. Сега търпеливо чакам да отшуми всчико. Ами това е засега от мен. Аа и жълтеницата по тежко я изкарахме, държаха ни  дни Simple Smile)) Но като я погледна и всичко ми се вижда дреболия Simple Smile дано от тук нататък да сме добре.

# 173
Сабрина,аз давам чай на Хип,ама само копър и съм доволна за сега!:) Опитай,може и да има ефект...Относно коликите,ако е толкова зле,защо не смениш Еспумизана с нещо друго?

# 174
  • Карлово
Mиш браво  Hug
всичко ще мине, гушни малката от мен  Simple Smile

А за въпроса как приспивам малкия, аз го приспивам на гърдата и после го оставям
тези няколко дни не му се излиза все реве като излизаме  Rolling Eyes не е гладен не му е пълен памперса всичко е наред но той си мрънка какво ти мрънкане направо реване  Simple Smile

# 175
Sabrina1, аз му давам чайчето на Хип от копър, който е от първата седмица. Още не съм му давала капки за колики, дано и не се налага Praynig
Миш, ти си герой  bouquet Да ти е жива и здрава малката кукла Hug

# 176
ena4 -Ивана е с такова хъркане още от болницата.Педи каза,че щом диша нормално и не се дави всичко е наред.....Казват,че се израствало,но за всеки случай карам майка ми да и преслуша гърдичките.И още нещо-провери колко е влажността на въздуха  Peace
- какво ще рече това? - че при по-ниска или по-висока влажност на въздуха се получава това хъркане ли? Тук е около 50-60% и също хъркаме, вече по-малко де  newsm78

ДВЕ БЪРЗИ ВЪПРОСЧЕТА

1) Мамите, които давате Инфакол - повръщат ли ви бебетата? Понеже откакто го почнахме ми повръща доста често, да го сменям ли с други капки? Дайте съвет, моля!
2) към всички, и към ЛЛЛ - мисля, че беше обсъждано вече, но забелязвам от няколко дни, че едната ми гърда е забележимо по-голяма от другата, не виждам разлика в излизащото мляко и нямам притеснения за това, успокойте ме само, че не е страшно, моля  Grinning

Sabrina1, и аз видях, че пишеше от 2ри месец, затова си взех на Хип само от копър, който го дават, че е от първата седмица  Peace но минах и на капки, че май само чайчето не помага прекалено много при нас.  Confused

# 177
  • София
Здравейте момичета,

sabrina, и нас ни започнаха коликите почти веднага, след като се прибрахме от родилното. Аз си мисля, че една от прчините е смяната на АМ. В родилното ни даваха Фризолак, а вкъщи манахме на NAN.

Пробвахме капки Infacol и Colief. Да ти кажа според мен не помагат. Снощи направо ни разказа играта - почти не е спал и така се мъчи милия. Давам и чайче на ХИП от копър само. Вчера взехме и един друг чай - бебезан - но все още нямам впечатления от него. Има и едни други капки - Lefax - за жалост ги няма в БГ. Сега ще пробваме с тях и ако действат, ще търсим начин да си ги набавяме.

Въпрос към ЛЛЛ
Amorevole, благодаря за съветите. За жалост май няма да я бъде при нас с кърмата.
Искам да се консултирам за нещо. Всъщност не знам дали ще може да ми помогнете. Сменихме АМ от NAN HA на NAN Sensitive, в следствие на което акото на Виктор стана с по-твърда консистенция. Знам, че е нормално при смяната на млякото да има и промяна в акото. Това не ме притеснява. Снощи обаче изкарахме доста тежка нощ - малкият почти не спа от колики. Дали е възможно също сега да му е по трудно да се изходи и това да му създава дисконфорт и да плача и да е нервен от това?

Благодаря предварително за съдействието и се извинявам, ако съм насочила въпроса си към вас погрешно.

# 178
Здравейте и от нас момичета!Миш-ти си герой,честито бебче,да е живо и здраво!
Ние от 7-8 дена сме се видяли в чудо.Кротката ми дъщеричка не спира да плаче.Давам Био гая и Еспумизан.Днес купихме Колийф и го дадох веднъж-детето буквално се прероди HugОт седмица насам през деня не е спала за повече от 15 минути ooooh!Чак не смея да се похваля Praynig
На въпроса как заспива малката-в леглото с бибероната,давам я без притеснения.

# 179
  • Пловдив
Здравейте  Simple Smile
Въпросче към мамите, родили вагинално. Почнахте ли да се натоварвате физически? Кога смятате, че е уместно да почнем да спортуваме?

И поредния въпрос към ЛЛЛ. Засипахме ви с въпроси, сигурно едва смогвате  Hug
Та въпросът ми е следният. Кърмя на поискване. Не давам залъгалка, чай, вода. Засега, да чукна на дърво, коликите не са страшни и се оправяме с гушкане, разнасяне и на гърда. Ако станат по-зле и реша да давам чай от копър, има ли опасност да му запълва коремчето и да объркаме кърменето? Има ли някаква схема как се дават чайове на изключително кърмени деца?
И още нещо, купила съм семена от копър, правя чай и го пия аз. Дали стига и до него нещо чрез кърмата или да не се заблуждавам, че му помага?

Общи условия

Активация на акаунт