Приветствайте и нас в РОДЕНИ, МАРТенки с бебчета засмени! - тема1

• 34 733
  • 746
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Въпрос към консултантите на ЛЛЛ :
Синът ми е на 15 дни и още няма изграден режим на хранене и спане. Изцяло на кърма е. Сменяме по 5,6,7 памперса поне и почти всички са наакани. Това добре, значи се храни. Но ме притеснява това, че от 12-13ч. до към 17 ч. яде през 1 ч., макс. 1,30 ч и почти не спи през това време. Shocked Това нормално ли е и до кога ще е така? Дали проблемът идва от мойта кърма? Аз ли трябва да направя нещо да го отуча от това често хранене или той сам ще си регулира режима? По колко часа е нормално да будува? Другите хранения са през 2,30 ч., по-рядко 3ч. Дори последните 2 дни не е правил дълги паузи от 4 ч. между храненията, както предните дни (обиконвено има 1 по-дълга почивка). На този режим няма да издържа още дълго Tired Вчера съвсем бях сдала багажа. Постоянно ми виси по гърдите, после повръща (понякога много, все едно е преял) и в момента, в който спре с повръщането, пак иска да яде. Shocked С вода не мога да го залъжа, залъгалката, ако някой не му я държи, след малко я плюе..., изобщо голям лакомник е и все трябва да е на ръце. Друго, което не мога да разбера е дали го мъчат колики (може тъпо да ви звучи, но не мога да разбера Embarassed , защото Джими не плаче така настоятелно, освен ако не става дума за глад Laughing ) Чувам как му къркори коремчето понякога, напъва се, ака, извива се като скоба назад, не иска да седи мирен, стиска юмручета и ПАК търси да яде. Е това сега глад ли е или колики? newsm78 Ако има и други мами с подобен проблем..., приемам съвети всякакви. Hug

# 181
  • София
Здравейте, мамчета !  bouquet Честито на новите присъединили се мами. Не мога да изчета всичко, но намерих тези въпросчета и ще отговоря Simple Smile
. Какьв цвят са очите на децата ви в момента ? - сини
. С какви коси се родиха децата ви на цвят? - руса
. Виждат ли се веждите на вашите бебета? - почти не. И те са много руси.
. Имате ли вече омалели дрешки? - не още, но виждам, че скоро ще имаме Simple Smile
. Забелвате ли пишката? - да, лекичко. По-скоро се опитвам да изчистя белия секрет, който се събира.
. Кога ще започнете гимнастика? - Правим от време на време, но не прекалявам, защото обикновено го храня и преди и след баня и да не повърне всичко после...
. А с масажа? - след всяко къпане.
.За залъгалката - ползваме
.Виждат ли ви бебчовците? - мисля, че да.
.Въртят ли си сами главичката вашите бебета? - да
.Хълцат ли след всяко ядене?Как се справяте с това? - хълца понякога.
.Какъв витамин Д давате?- не давам
Момичета, как приспивате бебетата?- на гърда.
Чао за сега, отивам пак да кърмя. Rolling Eyes

# 182
  • Кукуландия
Здравейте мами!

Влизам да разкажа и за моето раждане и за простотиите на лекарката ми, че така съм и набрала днес. #2gunfire Започвам от лекарката - когато мъжът ми отишъл да ми вземе болничния за дните на преносване тя се одумала за допълнителни пари, но не казала конкретна цифра. Аз изобщо не исках да и давам пари и ако не беше близка роднина на един от много добрите му приятели изобщо нямаше да му позволя да и даде дори лев! Та в крайна сметка мъжо и занесъл пари, бонбони, цвете и уж всичко наред, но днес разбрахме, че тя отишла до сестрата на този негов приятел (която роди миналата есен и съответно е лекарка и на бебето), върнала това, което и е дал мъжът ми и вдигнала някакъв луд скандал #Crazy В резултат мамата плаче, брат и се кара на мъжът ми и някакви такива простотии заради тази д-р Луизова. Побеснях. Не стига, че си иска пари под масата, не стига, че и дадохме, ами очевидно не е доволна от сумата и с всичкото си нахалство намесва и други хора и ни създава проблеми. Обадих и се аз по телефона да я питам какъв е проблема, а тя освен че почти направо ми каза, че съм тъпа щом не съм се досещала сама ми каза, че сме я безпокояли и тревожели и да не сме го правели повече  ooooh! А, да, освен това не искаше да разговаряме за това по телефона - трябвало на място при нея - то не било разговор за по телефона - нормално, това са незаконни неща  Whistling Те така, толкова ме хвана яд на нейното безочие и нахалство, че нямам думи  #Cussing out

За раждането. Понеделник, 21ви, трябваше да постъпя в болницата, за да ми пуснат системка и да се раждаме. Никак не ми се искаше и явно бебчо ме е чул, защото в неделя в 18:00 ми започнаха болките. Изведнъж - на 5 мин. - силни (според мен) болки ниско долу. В 20:00 се обадих на лекарката да и кажа - тя ми каза да изпия едно шише рициново масло и да и звънна в 22:00 да видим как се развиват нещата. Звъннах в 22:00 и към и 30 вече бяхме у тях за преглед. Разкритието си ми беше 2-3см. - не беше мръднало. Решихме да отидем в болницата, за да ни приемат докато е време, а не през ноща, защото ако сме отидели през ноща щели да ни гледат на криво Whistling След рутинните процедури ме настаниха в залата за водно раждане. Записваха тонове, бъркаха отдолу. Болките продължаваха да са 5мин. и все така силни. Към 2 часът вече ми идваше доста в повече и ми сложиха инжекция, за да мога да подремна. Изключително трудно ми беше да понасям болката, а според лекарката и записът контракциите не били силни и не можело да ме боли чак толкова много. Инжекцията не помогна за болката, нито успях да подремна. Исках да имам раждане без никаква намеса, но не очаквах такава болка и се молех на лекарката ако може да ми дадат нещо да го направят, независимо какво. Сега си мисля, че може би имам много нисък праг на болка, въпреки че винаги съм си мислела точно обратното Laughing
В 5 часът вече имах заветните 5см. разкритие, които били нужни, за да ми напълнят ваната. Да, обаче във ваната влязох около 6, защото първо им отне време да нагласят водата, после докато разберат как се затваря, за да не изтича водата, след което пък трябваше да го нагласят да изтича по малко вода, защото постоянно подават нова и да не прелее ваната при което не успяха и изпуснаха всичката вода, та се започна наново пълненето. Вече си мислех, че никога няма да се добера до ваната. Накрая успяха. Влязох си аз и се продължи с мъките ми. Водата не беше достатъчно топла, за да ме отпусне като хората, въпреки това помагаше по малко за болката. Не знам колко беше часът, когато ми казаха, че съм с пълно разкритие, но да не напъвам, защото някакво ръбче на шийката не се било прибрало и да не се разкъсам. Беше ми изключително трудно да не напъвам, като отвътре ми идваше толкова силно да напъвам. Сигурно имах поне 5 подобни контракции, при които трябваше да подтискам напъните. Накрая ми казаха, че мога да напъвам, но т.к. имах 1-2 неуспешни напъна решиха да ми пуснат окситоцин, за да ми помогне. Ами така и не успя да излезе бебето във ваната, а уж си напъвах. Казаха, че родовите ми канали били тесни и за това бебчо не може да излезе. Преместиха ме на магарето за епизотомия. Ново двайсе - ножиците бяха тъпи и от първия път не успя да ме среже като хората  Crazy  Имах още няколко напъна като акушерките ми притискаха краката към гърдите. На един напън успя да ме среже, при което нададох такъв вой, че едната акушерка ми запуши устата, а аз си поех дъх, продължих с напъна и бебчо излезе. Почти веднага изплака, сложиха ми го на корема за малко, защото помолих да изчакат да спре да пулсира пъпната връв преди да я срежат.
Шеф и кройката продължи около час. Не знам каква упойка ми бяха сложили, но според мен изобщо не ме хвана или беше прекалено слаба за мен, защото ужасно болеше докато ме пребъркваше, за да провери как са нещата вътре, а после и всеки шеф - вътрешен и външен, пак боляха ужасно много. Добре че бях в някакво ВИП крило и нямаше никой, защото щяха да се уплашат от виковете, които идват от залата, в която бях аз  Laughing Докато ме шиеше лекарката постоянно повтаряше как съм се излагала, как можело да викам, то не можело да боли толкова и т.н. Неведнъж и повторих, че ако не ме боли няма да викам и не съм свикнала да се глезя, та да викам просто ей така за спорта и от преземка. За десерт ме дезинфекцира с йод толкова добре, че ми изгори кожата отдолу. Това е за моето раждане. Надявам се следващото да бъде по-леко  Praynig

Последна редакция: пн, 04 апр 2011, 15:04 от Uinen

# 183
Чувам как му къркори коремчето понякога, напъва се, ака, извива се като скоба назад, не иска да седи мирен, стиска юмручета и ПАК търси да яде. Е това сега глад ли е или колики? newsm78 [/color] Ако има и други мами с подобен проблем..., приемам съвети всякакви. Hug
Петинка, и ние сме така Sad абсолютно идентична ситуация.. ще следя момичетата от ЛЛЛ с интерес какво ще кажат. Аз вече давах и чай, и капки Sad не успяхме да удържим. В тази връзка Комелина много правилно пита има ли схема и т.н за даване на чай на изключително кърмени деца  Peace
Uinen, направо все едно разказвам за моите шевове - същата работа.. те ми викат: "имаш упойка, не те боли", аз пищя и грам упойка нямам, никой нищо не ми е слагал........ побърках се.. че и два пъти ме шиха  Tired  Ти поне с усмивка го приемаш, евала  Hug

# 184
Да се оплача и аз от няколко дни и ние сме с пъпчици по бузките,а от вчера и по ушенцата и главичката.Утре сме на консултация и ще питам докторката,но от това което прочетох,мисля че е бебешко акне.МНого се моля да е това,защото с каката горе долу по същото време се появиха пъпчици и се оказа тежка алергия скоято се борихме години наред докато започна да отшумява.Пишете че акнето се появява при бебета които са кърмени,Петя не е кърмена и е изцало на АМ и при нея се появиха,възможно ли е да е от АМ,защото се наложи да го сменим(преди беше на аптамил ар и го сменихме с фризовом но от него започна да повръща пак и сега се върнахме на аптамил ар).КОлики и ние имаме и от два дни направо нетърпими само се свива милото и плачка,и пръцка много.Капки използваме колииф но мисля и някакво чайче че трябва да вземем утре ще питам доки.Ако някой може да препоръча някой чай за колики,защото не съм запозната.

# 185
# 186
  • София
Привет и от мен!

Няма време за повече сега, но поне да се впиша в темата, че иначе ми е по-трудно да ви търся.
Когато смогна, ще се включа пак. Wink

# 187
Въпрос към консултантите на ЛЛЛ :
Синът ми е на 15 дни и още няма изграден режим на хранене и спане. Изцяло на кърма е. Сменяме по 5,6,7 памперса поне и почти всички са наакани. Това добре, значи се храни. Но ме притеснява това, че от 12-13ч. до към 17 ч. яде през 1 ч., макс. 1,30 ч и почти не спи през това време. Shocked Това нормално ли е и до кога ще е така? Дали проблемът идва от мойта кърма? Аз ли трябва да направя нещо да го отуча от това често хранене или той сам ще си регулира режима? По колко часа е нормално да будува? Другите хранения са през 2,30 ч., по-рядко 3ч. Дори последните 2 дни не е правил дълги паузи от 4 ч. между храненията, както предните дни (обиконвено има 1 по-дълга почивка). На този режим няма да издържа още дълго Tired Вчера съвсем бях сдала багажа. Постоянно ми виси по гърдите, после повръща (понякога много, все едно е преял) и в момента, в който спре с повръщането, пак иска да яде. Shocked С вода не мога да го залъжа, залъгалката, ако някой не му я държи, след малко я плюе..., изобщо голям лакомник е и все трябва да е на ръце. Друго, което не мога да разбера е дали го мъчат колики (може тъпо да ви звучи, но не мога да разбера Embarassed , защото Джими не плаче така настоятелно, освен ако не става дума за глад Laughing ) Чувам как му къркори коремчето понякога, напъва се, ака, извива се като скоба назад, не иска да седи мирен, стиска юмручета и ПАК търси да яде. Е това сега глад ли е или колики? newsm78 Ако има и други мами с подобен проблем..., приемам съвети всякакви. Hug
petinka При нас е абсолютно същото все едно аз съм го писала,така че ще ми е интересно какво ще отговорят консултантите

# 188
  • Пловдив
Uinen, направо нямам думи  #Cussing out на големи идиоти си попаднала. Тегли им по 1 благословия и не ги мисли повече, гледай си бебчето  Hug

А на тази с водното раждане, си й платила за избор на екип и сте имали уговорка, нали. Как може такова отношение  Sick

Като сме почнали с ражданията, да си кажа и аз.
Дано да е тръгнала вече да ражда Женичка, да не се стресира излишно, макар че моето не е от страшните.

Значи, първите болезнени контракции ме почнаха на 11.03 към 3 през нощта. Предният ден ми беше паднала част от тапата. В 3 ч се събудих с болки и така и не можах да заспя повече. Целият ден на 11-ти бях с болезнени контракции - на 20,15, вечерта и на 10 мин. Но болката не беше кой знае какво, бях спокойна и весела, даже ходихме на пазар и вечерта на кръчма с приятели. Прибрахме се към 11-12 и мъжа ми си легна, а аз седнах на компютъра да засичам контракции. Към 2 ч през нощта вече имах контракции на 4-5 мин в продължение на час и реших да идем до болницата, да видим какво става. Грешката ми беше, че не се обадих на лекарката, с която имах уговорка, а отидох ей така само да ме погледнат и ако има нещо чак тогава да й звъня. В болницата ми направиха запис, оказа се, че контракциите са някакви подготвителни фалшиви, имам само 1 см разкритие и 80% изгладена шийка. Един лекар така ме бръкна да ме провери за разкритие, че щях да полудея  ooooh! Докато излезна от болницата, ме почнаха ужасни болки. Яко се стресирах, щом са такива болките на 1 см, какво ли ще е до края  Rolling Eyes Прибрахме се, не можех да седя, не можех да лежа, само обикалях стаята и дишах дълбоко. Към 8-9 сутринта вече реших, че не издържам и се обадих на лекарката. Оказа се, че е била на работа през нощта, ама аз като не съм й се обадила, съм попаднала на другия лекар. Като ми е толкова акъла и все гледам да не притесня хората  Crazy
Та към 9.30-10 втори опит в болницата. Този път лекарката на смяна беше предупредена и беше по-внимателна. Въобще нямаше нищо общо с първия преглед. Резултат 2-3 см разкритие, имах някакви контракции, но не особено ефективни. Пак казаха, ако искам да си отивам, но аз вече от 2 нощи неспане и болки се бях стресирала и реших, че искам да ме приемат и да минава. Отидох да си взема багажчето, пихме по 1 кафе с мъжа ми, после докато ми оправят документите и ми направят клизмата, лекарката дойде, вече имах към 5 см. Спукаха ми мехура, боднаха ми абокатчето с калций и бускулизин, уж за по-лесно изглаждане на шийката. Към 7-8 см ми викат, айде сега една системка  Crazy  Изпаднах в ужас. Като знам какви страхотии съм чела в интернет за окситоцина, очаквах да настане ад. Обясниха ми, че контракциите се редуват 1 по-силна и 1 по-слаба и трудно става разкритието, а в същото време аз ги усещах все болезнени. Казаха, че системата няма да ги направи по-болезнени, само по-ефективни. Пък ако толкова не искам, може да се подпиша и да не ми включват система. Лекарката ми обясняваше, че това е пикът на болката, по-силна няма да става, още малко и ще направя пълно разкритие и ще изчезне съвсем. Е, предпочетох да й повярвам и се съгласих. Наистина от системата не се засили болката. Каквато беше на 3 см, такава беше и на 8-9, само дето контракциите бяха доста по-начесто и съответно по-малко беше времето за почивка м-у тях.
Мъжът ми беше с мен, успокояваше ме между контракциите, лекарката и тя ми говореше, че малко остава и благодарение на това успях да запазя спокойствие до края. Даже успяха да ме накарат да се усмихна на няколко пъти към края Simple Smile
Като ме почнаха напъните, болката напълно изчезна. Преместиха ме на магарето, обясниха ми как да напъвам и ме оставиха сама да си напъвам, като усетя контракция, само от време на време слагаха слушалката, да чуят тоновете. По едно време взеха да отслабват тоновете (и аз ги чувах на апарата, че се забавиха), биха ми местна упойка, резнаха ме. Усетих, като направиха епизиотомията, но без болка.На следващата контракция лекарката ме натисна и бебето излезе. Не са ми обяснявали, но след това в епизкризата на бебето видях, че е бил с увита пъпна връв, та съм склонна да повярвам, че наистина е имало нужда да ми помогнат по-бързо да излезе.
М-у другото, и при мен се получи така че усещах всичко при шевовете. При първото бодване си усетих всичко и се развиках на лекарката, че ме боли, да слага още упойка. И тя така като тази на Уинен, вика, усещаш нещо сигурно, ама не може да те боли  Sick И аз й викам, да бе ще те лъжа сигурно  ooooh! Имахме уговорка, та не си позволи да ми каже, че се излагам и ми сложи допълнително местна упойка, с която мястото изтръпна и спокойно си ме дозаши. Имам 4 външни шева.
И така , към 10.30-11 ч ме приеха, в 14.55 се роди Тодор.
Не беше както си го представях, болката беше доста повече отколкото очаквах (и аз като Уинен май имам доста нисък праг на болката  Crazy), но всичко мина и се забрави, в момента, в който излезе бебчето. За радост и двамата сме добре и бързо се възстанових Simple Smile

# 189
Магинка,аз малко късно ти отговарям.Чая на Хип от копър ни помага ,но мн.малко.Затова започнахме със Еспумизан.Обаче ни се появи обривче на лицето и се притеснявам дали не е от капките.
. Какьв цвят са очите на децата ви в момента ? - сиво-сини
. С какви коси се родиха децата ви на цвят? - тъмно кестенява към черна
. Виждат ли се веждите на вашите бебета? - да.кафевички
. Имате ли вече омалели дрешки? - все още не
. Кога ще започнете гимнастика? - много не съм по тази част.фитнеса ще ми е с количката по улиците,аз така свалям.за щастие тр.да свяля около 7 кг.
.За залъгалката - ползваме само когато много плаче
.Виждат ли ви бебчовците? - мисля, че да.
.Въртят ли си сами главичката вашите бебета? - да
.Хълцат ли след всяко ядене?Как се справяте с това? - хълца,че не спира.давам да цока и се успокоява след известно време.
.Какъв витамин Д давате?- не давам още
Момичета, как приспивате бебетата?- на гърда.

# 190
Искам да ви питам как се ориентирате за номера на памперса който да ползвате.Мартина се роди 3700кг, още ползваме памперс от 2-5 кг,кога да минем на по -голям размер.Имаше мама,която сподели/със подобни кг./,че още от изписването са на 3-6 кг.Горната граница ли се гледа или долната.Извинявам се ако задавам глупав въпрос. Embarassed

# 191
Момичета, знаем колко ви е напрегнато, уморено и притеснено и с колко неизвестни се сблъсквате всеки ден. За да можем да откликнем по-бързо на питанията ви, временно на разположение ще бъде и Pepelyashka – тя също ще ви отговаря. Виждам, че днес има доста въпроси – не се притеснявайте, ще отговорим на всички, само имаме нужда от малко време. Благодарим ви за разбирането!

2) към всички, и към ЛЛЛ - мисля, че беше обсъждано вече, но забелязвам от няколко дни, че едната ми гърда е забележимо по-голяма от другата, не виждам разлика в излизащото мляко и нямам притеснения за това, успокойте ме само, че не е страшно, моля  Grinning

Магинка, доста често кърмещи майки споделят за разлика в големината на гърдите и/или в усещането за пълнота. Това обичайно е нормално състояние, така че по-скоро няма за какво да се притесняваш. С времето обикновено се изравняват - ако кърмиш еднакво от двете гърди, наистина всичко е в реда на нещата.  Peace

# 192
  • Русе
Айде и аз да разкажа за моето раждане...
На 7.03 (вече 6-ти ден преносвах), ходих на запис на тоновете, казаха ми "иди си вкъщи за тази вечер и утре да си тук с багажа"... Ама на мен като не ми се ражда на 8.03, реших да ги измоля поне да е на 9-ти Simple Smile На 9-ти към обяд отидох аз - нито разкритие, нито изгледи за раждане... Беше лекарката, която изражда и голямата ми дъщеря. Та такъв преглед ми направи... само каза 'иди се разходи малко и до следобяд ще родиш!" Казах си "абе аз целия град няколко пъти обиколих, сега с разходка по коридора ли ще стане...", но излезе права - след 30ина минутки разходка, започнаха болките- направо на 3 минути... След малко отидох пак за запис на тоновете - вече имах 3 см, лекарката ми пукна мехура, пусна ми система и се започнаха по-силните болки. След известно време вече бях със  6 см и здраво започна да ме напъва... Само след 2 напъна вече бях на магарето. След още 2 изплака Ади. Много бързо и лесно - нямам шевове, за което благодаря на акушерката (и тя беше от екипа на раждането на каката, при нея и аз съм се родила)... Веднага ми дадоха бебка, даже си я снимах с телефона още като излезе, за да пратя ммс на татито и каката  Laughing

# 193
Привет и от мен!

Днес ходихме на дерматолог за пъпките и се оказа, че имаме 2 вида обрив.....дадоха да ни се мажем с едни неща, но забравих да питам как да я предпазя, за да не си пипа лицето с ръчички и после да си ги сложи в устата... и в този ред на мисли, някоя мама беше писала, че е гледала клипа на д-р Карп за повиването.....не мога да го намеря!? Sad Може ли някой да ми помогне?

# 194
  • София
Здравейте мами и бебчовци!

Нашето момченце заспа и сядам да пиша. Тези дни само пиша и нещо става, или се събужда или лаптопа се рестартира сам ... лудница!

11. Кога ще започнете с гимнастиката? - Не правим гимнастика все още. Ще пробвам по нататък
12. А с масажа?  след баня е жив заспал т.к. му харесва във водата, после хапва и не е момента да го разб
13.За залъгалката - твърдо съм против, пък и той едва ли ще я обикнеутвам. Сутрин е кисел, а за масаж бебо трябва да е в настроение.

1.Виждат ли ви бебчовците?- проследява близкостояща играчка. Как и дали я вижда не знам...
2.Въртят ли си сами главичката вашите бебета? - Да
3.Хълцат ли след всяко ядене?Как се справяте с това? -
4.Какъв витамин Д давате?-Деавит вече 3-ти ден. /22-ри на бебо/

Събуди се, оставям ви!  Peace

Общи условия

Активация на акаунт