Приветствайте и нас в РОДЕНИ, МАРТенки с бебчета засмени! - тема1

• 34 716
  • 746
  •   1
Отговори
# 195
Привет и от мен!

Днес ходихме на дерматолог за пъпките и се оказа, че имаме 2 вида обрив.....дадоха да ни се мажем с едни неща, но забравих да питам как да я предпазя, за да не си пипа лицето с ръчички и после да си ги сложи в устата... и в този ред на мисли, някоя мама беше писала, че е гледала клипа на д-р Карп за повиването.....не мога да го намеря!? Sad Може ли някой да ми помогне?

И на мен ще ми е интересно,че и на нас ръцете ни печат.

# 196
  • София
Имам грешка в поста. .... от бързане!  #Cussing out За залъгалката отговора е на друг, от който съм копирала въпросите...

# 197
Магинка,аз малко късно ти отговарям.Чая на Хип от копър ни помага ,но мн.малко.Затова започнахме със Еспумизан.Обаче ни се появи обривче на лицето и се притеснявам дали не е от капките.
. Какьв цвят са очите на децата ви в момента ? - сиво-сини
. С какви коси се родиха децата ви на цвят? - тъмно кестенява към черна
. Виждат ли се веждите на вашите бебета? - да.кафевички
. Имате ли вече омалели дрешки? - все още не
. Кога ще започнете гимнастика? - много не съм по тази част.фитнеса ще ми е с количката по улиците,аз така свалям.за щастие тр.да свяля около 7 кг.
.За залъгалката - ползваме само когато много плаче
.Виждат ли ви бебчовците? - мисля, че да.
.Въртят ли си сами главичката вашите бебета? - да
.Хълцат ли след всяко ядене?Как се справяте с това? - хълца,че не спира.давам да цока и се успокоява след известно време.
.Какъв витамин Д давате?- не давам още
Момичета, как приспивате бебетата?- на гърда.

Аничка как даваш еспумизана?

# 198
Uinen, Миш,, звучат ми ужастно ражданията ви! Милите, какво сте преживели! Shocked Няма да престана да съм благодарна на съдбата, че имах 2 леки и безболезнени и безпроблемни раждания, че както съм с нисък праг на болка... ooooh!
Петинка, това според мен са колики. Ако е гладно детето няма да се превива, а ще търси нещо да лапне-ръчичка, блузка. Не мога да съм 100% сигурна, но май не ще да е от глад това поведение. И моята яде често-на час и половина, когато е будна. И аз си мислех, че няма да издържа в началото, но сега така сме се "срастнали" с нея, че го намирам за нормално.  Peace
Аничка, в момента Ева е към 5 кг, може би да е и повече вече/теглихме  я преди 1 седмица/ и сме все още с памперси от 3 до 6 кг. Като наближим 6/преди да ги е направила/ ще минем на 4-8/май това беше следващия размер/. От сина ми си спомням, че ако е примерно точно 6 кг и ползваме тези от 3 до 6-изпускаха. Малко по-големки са по-добре според мен, а не да са точни. Това е от моя опит, нека и другите да кажат. Hug
Коммелина, , за гимнастика още не мисля, защото нямам сила.Така съм преуморена и недоспала, че и за секс не си помислям още, а горкото ми мъжле вече ме подпитва , че голямо засушие беше. LaughingЧак ми е жал за него, но давам мило и драго за пълноценен сън. smile3507С първото дете започнах чак 6-я месец да ходя на пилатес, по-рано не можах да намеря сили да се пъна там. То буквално права заспивам и залитам вече с беба на ръце, камо ли да ходя на тренировки. Затова ще си нося мекицата още дълго май. smile3516

# 199
Аничка моята кукла е мъничка...малко е наддала...най-много 3400-3500 да е и от няколко дни сме с тези от 3 до 6
Мисля,че можете спокойно да си минете на тях...

# 200
# 201
Привет момичета. Hug
Аз не съм влизала от известоно време и едва ви издирих.
Новата тема е страхотна.
Записвам се да ви следя.

# 202

Аничка как даваш еспумизана?
[/quote]
по 25 капки преди всяко хранене.
Енач,Весето,благодаря ви за отговорите.Значи все още можем да караме на стария номер,че имаме още цял пакет и се притеснявах да не ни е малък. Peace

# 203
Здравейте сладурки!.
ето ви едно кафе от мен, че аз в момента си го пия  Mr. Green

Знаех че ще предизвикам разгорещеност с този въпрос за пишката  Mr. Green но като всяка майка искам най доброто за детето си и за това питам  Hug . Иначе навсякъде, който и да попитам всички ми казват че забелват  newsm78 нито един до сега не е казал обратното  newsm78 По този повод съм решила да се консултирам и с уролог да видим какво ще ми каже и той и тогава ще го мисля. Благодаря на всички майки за отговорите  Hug

lilincho А каква точно гимнастика правиш за газовете?  Hug

А за бибата ние само се кърмим, но моят малък мъж се заиграва със зърното или ако има газове пак иска да е на гърдата , но не суче  а това се случва много често  и мен започнаха да ме болят зърната страхотно, даже повече отколкото в началото и се наложи да му давам бибата за да могат да си починат иначе болката е ужасна  Shocked Има ли някой друг такъв проблем  newsm78

1.Виждат ли ви бебчовците? Да виждат, аз го пробвах още преди 2 седмици  Peace
2.Въртят ли си сами главичката вашите бебета? Ами от самото раждане си я върти сам, и сестра му беше така, Ама то май повечето бебоци го правят  Peace
3.Хълцат ли след всяко ядене?Как се справяте с това? Уфффф много хълца и моя сладур, кака му не помня да е хълцала. Държим се на ръце и правя масаж на гръбчето  Peace
4.Какъв витамин Д давате? още не давам

За пъпчиците за съжаление и ние сме все още с пъпки, като че ли позавехнаха и днес ги гледам че пак са се появили  ooooh!

Мама Барба И аз това мислех да питам  Mr. Green ама ти ме изпревари.  Peace При нас е проблем  ooooh! не иска да заспива сам. На ръце докато заспи  ooooh! след това ако случайно не се е отпуснал съвсем. ококорва едни големи очи и хайде пак в ръцете, иначе започва да плаче  ooooh!  Отделно на това много бодърствува през деня  Shocked заспива уж и след 30  мин. се събужда и пак се държим и така  ooooh! Мисля че е заради газовете, защото се напъва и се събужда.  ooooh!
petinka_ и ние сме така точно както го описваш и си мисля че е от коликите  Hug

redreny2000 аз по стълбите свалям количката само на задните колела, не я вдигам, че ми тежи  Peace

Militoo Честита ти госпожица. Да ти е жива и здрава.

Sabrina1 ехааа колко сте се урегулирали  Peace Нашия сладур си иска нощното хранене и това си е, нямаме толкова дълъг период  Whistling най големия ни интервал е бил 4 часа.

Uinen Тази да я  #2gunfire мъжа ти. УЖАС как е възможно подобна наглост  #Cussing out

Аз докато си напиша отговооораааам  ooooh! няколко часа  Crazy То вече и за кафе не става, ама нищо  Hug

# 204
  • Лондон
Първо да дам повече информация за Белослава на Пипиллота/Варна/-/термин- 28.03.2011/ - родена е на 31-ви, 3.550 кг 51см. Моля поправете датата на първа страница.  Hug

Не давам чай, вода и т.н., не давам витамин Д и не пипам пишката.

# 205
Магинкане мисля,че влажността може да е конкретната причина за хъркането,но все пак ако е прекалено сух въздуха може да изсушава носните лигавици. Peace
Mиш    bouquet браво!
Commelina-май няма да е скоро при мен.Няма кой да ми гледа магаренцето.Освен това обичам кардио,а вкъщи няма как да стане номера.Работата ми беше свързана с много ходене и си мислих,че не съм от най-кекавите,а сега като направим разходка повече от 2 часа и след това имам чувството,че таза ми ще се разпадне на части Shocked
Uinen не ти е било лесно и на теб.Казват,че се забравя... Hug
Bub555 http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=341826.0;all  това е темата за д-р Карп
mama_vessy http://www.youtube.com/watch?v=aq2X8uoTA5I&feature=related  това правя,но съвсем внимателно,както и "каране на колело".Може да прегледаш и  останалите клипчета.Ивана взе да ака по един път на ден,а вчера пропусна даже,та се мъча да и помогна с тези упражнения.

# 206
Здравейте сладурки  Hug

При нас все една и съща - папкаме , играем си, спим и сменяме памперси  Heart Eyes Колики не са ни се появили още, според вас възможно ли е да ни подминат???

Commelina - аз не съм спирала да се натоварвам физически. Още от бременноста , като правихме ремонт, после боядисвахме , после премествахме (преместих цял трикрилен гардероб в средата на 8-ми месец) ... А пък аз съм постоянно сама в къщи и често ми се налага да търча - я до магазина , я да хвърля боклука, за да не оставям бебчо сам  ... А за упражнения, лично аз нямам време, ама за креватно джудо съм готова  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

Uinen - И това го наричаш ВИП , аз ако бях щях направо да ги попилея  #2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfire Тази лекарка е пълно ку - ку  Tired

Като чета за вашите раждания + това на Миш , направо си ме втриса. Сигурно ако не бях родила, никога нямаше да се навия за естествено раждане.  Благодарна съм за лекото си раждане! Родих бързо и безболезнено, без никакви системи , окситоцини и каквото и да било  Praynig Praynig Praynig

Ако може да пуснете още някой линк за гимнастиката , може би подходяща вече за 2 м или 3м бебета  Flutter Ще съм благодарна   bouquet

# 207
  • Германия
....
Имам и аз въпрос към ЛЛЛ консултантите:
Опитвам се да кърмя Марти през 3 часа, но така или иначе тази схема не се получава. Обикновено го кърмя около 30-40 мин., винаги заспива на гърдата след 10ина минути, разбуждам го, той продължава да цица енергично и така няколко пъти, докато сам пусне гърдата и се унесе. Оригвам го и когато го сложа в креватчето, той се разбужда, бодърства всеки път около 1 час и като заспи може да спи и 2-3 часа. През  деня почти винаги го събуждам, за да го кърмя, тъй като са минали около 3-4 часа от последното кърмене, притеснявам се да не би в денонощието да има под 7 кърмения и заради това да не наддаде достатъчно кг. Иначе при почти всяка смяна памперсите са с аки. Въпросът ми е трябва ли да го събуждам, за да го нахраня или да го изчаквам той сам да се събуди? Другият ми въпрос е свързан с даване на гърдите при кърмене. Когато го кърмя, той суче около 20 минути от едната гърда, оригвам го и давам другата, колкото време пожелае да суче. Но така ме притеснява дали той не суче само от предното мляко и дали изобщо стига до задното по-хранително мляко? Да продължа ли да давам и двете гърди при всяко хранене или да давам само едната гърда, а при следващото кърмене другата?

lilyrose, ето че сама си стигнала до истината, че схемата на кърмене през 3 часа не е съвсем оптималната за Марти. Така, както описваш как минава едно кърмене звучи съвсем нормално и обичайно, сучене, оригване, дрямка, ..подарък за мама  Mr. Green т.е. пълна пампа Laughing Ако правилно разбирам, се притесняваш, дали поема достатъчно мляко  Thinking за цялото денонощие. Вероятно го знаеш вече, но за всеки случай, чрез компресия на гърдата, можеш да подпомогнеш Марти да поема повече като количество. Щом майчиният ти инстинкт те кара да се замислиш за будене, значи си на прав път  Wink Можеш с чиста съвест да разбудиш или пък вариант ли е за теб да кърмиш в легнало положение? Така хем за теб кратка почивка, хем в полусънено състояние може също да засуче прилично?
Може би ще е добре да продължиш да предлагаш и двете гърди на всяко кърмене и за да ти е по-спокойно, че е поето достатъчно "задно" мляко не пречи да предложиш повторно първата гърда. ( т.нар. пинг-понг кърмене). Ако предлагаш само по една страна на кърмене,  се намалява стимулацията; гърдите получават сигнал, че не е нужно да поизвеждат толкова много и има риск да намалее млякото, а на теб желанието ти е да имаш достатъчно кърма за твоята рожба нали?  Wink

# 208
  • София

redreny2000 аз по стълбите свалям количката само на задните колела, не я вдигам, че ми тежи  Peace

mama_vessy, доколкото разбирам все пак смъкваш количката по стълби и не ти пречи операцията. Звучи ми обнадеждаващо:)

# 209
  • Германия
Въпрос към консултантите на ЛЛЛ :
Синът ми е на 15 дни и още няма изграден режим на хранене и спане. Изцяло на кърма е. Сменяме по 5,6,7 памперса поне и почти всички са наакани. Това добре, значи се храни. Но ме притеснява това, че от 12-13ч. до към 17 ч. яде през 1 ч., макс. 1,30 ч и почти не спи през това време. Shocked Това нормално ли е и до кога ще е така? Дали проблемът идва от мойта кърма? Аз ли трябва да направя нещо да го отуча от това често хранене или той сам ще си регулира режима? По колко часа е нормално да будува? Другите хранения са през 2,30 ч., по-рядко 3ч. Дори последните 2 дни не е правил дълги паузи от 4 ч. между храненията, както предните дни (обиконвено има 1 по-дълга почивка). На този режим няма да издържа още дълго Tired Вчера съвсем бях сдала багажа. Постоянно ми виси по гърдите, после повръща (понякога много, все едно е преял) и в момента, в който спре с повръщането, пак иска да яде. Shocked С вода не мога да го залъжа, залъгалката, ако някой не му я държи, след малко я плюе..., изобщо голям лакомник е и все трябва да е на ръце. Друго, което не мога да разбера е дали го мъчат колики (може тъпо да ви звучи, но не мога да разбера Embarassed , защото Джими не плаче така настоятелно, освен ако не става дума за глад Laughing ) Чувам как му къркори коремчето понякога, напъва се, ака, извива се като скоба назад, не иска да седи мирен, стиска юмручета и ПАК търси да яде. Е това сега глад ли е или колики? newsm78 Ако има и други мами с подобен проблем..., приемам съвети всякакви. Hug
Петинка, добре дошла и ти в отбора на бъдещите свекърви!  Hug  Mr. Green Не унивай, Джими се държи съвсем нормално за двуседмично бебе, след като си го носила толкова време под сърцето си е естествено да те търси и..да суче. Разбирам, колко  е натоварващо, хаотично и съвсем различно от предишното ежедневие, но какво пък, заслужава си, като видиш после първата съзнателна усмивка, като чуеш първото "Мамо!", първите стъпки...Я виж как те дарява редовно с пълни пампи, добър знак, че му даваш най-добрата храна за да расте и се развива Flutter  Представи си сега колко е малко коремчето му, на 15 дни е някъде по-голямо от кокошо яйце, колко му е да се напълни бързо и също така да се усвои бързо и да те търси пак. Освен това кърменето не е само процес на хранене, а и начин бебето да се успокои от натрупаните емоции, защото няма по-сигурно и хубаво място от мамината прегръдка  Flutter  Ако още не си опитвала, можеш да кърмиш легнала с Джими до теб отстрани или върху теб, така хем той си суче на воля, хем ти си почиваш.
Споменаваш, че често повръща, възможно ли е да е силна струята като слезе поредната порция кърма и така Джими да се нагълтва и с въздух и оттам да идва дискомфорта в коремчето и връщането. В такива случаи при доста бебета помага по-изправеното държане, ако кърмиш в люлчината поза, или бебето да е легнало върху теб.  Ето по този начин например. Можеш да си представиш бутилка пълна с вода, като изправиш и въздуха излиза нагоре, така и с позата при кърмене, въздуха излиза и прави място на кърмата  Wink
Друго, което помага при бебетата с колики е например по-честото сукане, но за по-кратко време. Основната идея при тази препоръка е, че някои бебета имат силен сукателен рефлекс и изсукват повече мляко, отколкото могат да понесат. И понеже коликовите бебета са напрегнати и плачат често, допълнителната близост и топлина на мама им помага да се успокоят чрез това често кърмене.  Евентуално витамини и разни добавки в храната на майката също могат да докарат колико- подобен дискомфорт при бебето. Споделен опит от майки например, като спряли употребата на напитки или храни с изкуствени подсладители, бебетата им се успокоили.
Даването на витамини или други добавки също може да предизвика болежки при някои бебета. Би могла да опиташ (или по-скоро да предоставиш тази задача на таткото)  Sunglasses  носене в поза тигър на дърво. Ето   в тази статия е показано и има и интересни идеи срещу коликите  Flutter  И още нещо, което облекчава е топло върху коремчето, ако имаш подръка от възглавничките с пълнеж от черешови костилки, загрява се леко в микровълновата, но да не е горещо!!! и се слага внимателно на коремчето.
Надявам се таткото да те подкрепя и..да има време да прави безплатен фитнес, носейки и гушкайки Джими, а през това време ти да можеш да си починеш.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт