Приветствайте и нас в РОДЕНИ, МАРТенки с бебчета засмени! - тема1

• 34 665
  • 746
  •   1
Отговори
# 375
  • София
Здравейте момичета,честито на последните родили мами да са им живи и здрави бебчовците.
Аз съм в депресия и много разочарована-заради кърменето.За цял месец сме наддали само 250 гр и си мислех че имам кърма и не съм дохранвала със АМ. Днес реших да се изцедя няколко пъти и се оказа че кърма достатъчно имам само сутрин да обяд и много се разстроих, дохраних и с АМ и бебчо е по-спокоен.И тука да попитам за съвет от ЛЛЛА аз се чувствам супер зле  и само  newsm45 Weary,ама какво да се прави,един месец упорствах ама като не става и така,реших да споделя с вас та да ми олекне малко,понеже исках да кърмя и сега съм много разочарована от себе си  newsm11.
Отделно сме само двамата с бебо и на моменти се чувствам супер изморена и изтощена.
Изобщо тези дни не съм на себе  си и на всичкото тогоре го изкарах на милото и сега и заради това се чувствам гузна Weary

Последна редакция: сб, 09 апр 2011, 01:20 от janica25

# 376
  • София
Добро утро момичета,

Вкъщи всички бебета спят - бебе Виктор, мъжът ми и котката:) Аз пооправих и сега сядам да си изпия кафенцето и да си почина!

Дано днес вятърът не е толкова силен, за да излезем на разходка, но май се съмнявам...

hellen_law3, мисля, че резене и анасон е едно и също. Освен това в чай бебезан има резене, а той става за кърмачета.

Температурата вкъщи е около 23 градуса.

Жени, аз раждах в Шейново, но нямаме инфекции, слава богу. Имаме някакви пъпчици по лицето, но те са по скоро като точици или петънца, няма гной в тях и вчера педиатърката каза, че е нормално. И на очетата нищо ни няма (преди време също бяхте обсъждали дали не е болнична инфекция)

sisito87, странно изкакзване на педиатър, че трябва да се спре кърмата и да се замести с АМ. Та нали всички говорят колко е важно да се кърми...

marinels, ние също ядем по-малко от схемата, аз не мога да си тъпча детето и после то да връща. Колкото иска, толкова, важното е, че наддава. Да не би всички хора да ядат еднакво количество храна? Не и се връзвай.

Като чета как спите по 2 часа и ви се чудя как издържате. На мен ми се събират към 6 часа общо с едно прекъсване - обикновено се храним към 4 сутринта или когато се събудим.

За депресията мен хормоните ме блъскат много повече, отколкото по време на бременността. Даже мога да кажа, че по време на бременността почти нищо ми нямаше. Честно казано не очаквах, че ще съм така след като родя. Надявам се, като започнем да излизаме, да се пооправя малко...

# 377
  • Пловдив
Добро утро  Hug
При нас яко брули вятърът, днес явно ще си седим пред компа и ТВ и  ще  се  гушкаме Simple Smile

За спането, и ние сме от спящите по 2 часа, Бебчо задължително се събужда по 2 пъти през нощта  през около 3-3,5 ч. Обаче като сложим сменяне на памперси, кърмене, оригване и не дай Боже да се разсъни отива над 1 час за 1 хранене и приспиване.  Crazy Ако направя 3 пъти по 2 часа, съм пушка  Mr. Green Тия дни точно си мислех, че от 1 месец не съм спала повече от 3 ч наведнъж Crazy

Тази нощ на всяко ставане преобличахме и дрешки. Взехме памперси Либеро, че уж са по-хубави и досега от пакета повече от половината са пропуснали  Sick Не знам защо така, бебчо вече е голям, към 5 кг е, а размер от 3 до 6 кг са му широки около крачетата ластиците. То вярно че сигурно е до структура на детето, ама Тошко не е толкова слаб, има си бутчета. Как ли ще стават на бебенце 3,5-4 кг newsm78
Мъжът ми излезе по работа и докато го чакам да си дойде да донесе други сигурно ще ми свършат чистите дрехи  от сменяне и преобличане  Close.

Момичета, искате ли вече  да си говорим за захранването? Поглеждам от време на време при януарки и февруарки и гледам, че там вече има захранени бебенца в 3-я месец, т.е. на 2 м и нещо. Решили ли сте кога и как ще захранвате - със сокчета, каши, пюрета или ?
Майчетата, които имате вече по 1 или няколко дечица, как процедирахте с каките и батковците?

Последна редакция: сб, 09 апр 2011, 10:58 от Commelina

# 378
Здравейте мамчета!
И аз съм от супер депресираните! Като започне следобедната серия с колики, ни държи по 4-5 часа, реване и крещене. Оставам без сили. Като за капак баткото се разболя още първата седмица от градината и сега се чудя как да опазя Марти. С едната  ръка държа нея че се превива и дере, с другата се опитвам баткото да оправям, да му сложа дя яде, да го натисна на лекарства, да му обърна внимание за преобличане, миене на ръце и т.н.  Tired
Отделно всичко домакинско в къщи и аз си го изкарах на таткото, който като си дойде в 9 ч. вечерта ми каза "Спокойно, всичко ще се оправи".
Но хич не съм спокойна, имам чувството че не мога да се оправя с двете деца и голямо реване му дърпам... Cry
А и баткото като ми заяви вчера "Мамо, нали ти казах да не раждаш бебе като ще реве толкова!" и съвсем ми докривя...

С баткото не съм спала повече от 2 часа на куп до двете години, дано сега нее същото положението, че не знам как ще издържа!

Последна редакция: сб, 09 апр 2011, 11:57 от emsy

# 379
  • гр.София
 Simple Smile
Добро утро от мен,
тази нощ бебчо спа цели 6 часа, успяхме и ние да поспим  Laughing
Каката я захраних на 2 месеца и малко с пюренце на хип от моркови мисля беше, отделно изцеждах сокчета от моркови и ябълки.
Мисля и с бебчо така да процедирам, че с това голо мляко  Laughing си е гладно детето  Laughing
Вчера за първи път от девет месеца си позволих кафе, оказа се че не съм му забравила вкуса - беше мноооого вкусно  Laughing
Лек ден от мен за сега, дано вече спре тоя вятър че да се излиза навън   bouquet

# 380
Момичета, утре ни е Погачата и сега ми звънна кумата и ми каза, че е в цикъл от вчера и не трябвало да идва така newsm78 Сега чака да й звънна да й кажа. Какво мислите вие по въпроса?

# 381
  • Русе
Момичета, утре ни е Погачата и сега ми звънна кумата и ми каза, че е в цикъл от вчера и не трябвало да идва така newsm78 Сега чака да й звънна да й кажа. Какво мислите вие по въпроса?
Аз мисля, че са бабини деветини.
За да си по-спокойна, помоли я да не целува бебето.

# 382
Честито на Женичка!Жива и здрава да е Моника,едно красиво и щастливо детство и желая!

bsisi е,че не виждам нищо лошо,че сте питали все пак...ако пък даваха щяхте дет се вика да сте изпуснали промоцията  Mr. Green и аз питах и мен ме отрязаха  #2gunfire Как може такова нещо...някъде да дават толкова много...другаде пак да дават било то по-малко...а пък на места въобще да не дават  #Cussing out Нямам думи...

Ние от днес започнахме Вигантола ... и на мен не ми се щеше да давам ДЕАВИТ Педи-то каза,че ще годавам до края на май и после ще видим дали ще продължим...

Днес май няма да има разходка..Времето е меко казано ужасно...Един смотан вятър...едни кашони гледам фъркат...ужас...Дано скоро се оправи

# 383
Добро утро мили мами!   bouquet
И аз едно кафенце си пия на спокойствие ето и на вас  Hug

За депресията Ехххх момичета аз ви казах  да се подготвите, че след като родите става по зле.  Crazy Заради хормоните и умората  Crazy . Стискайте мами и това ще мине.  Hug особено като тръгнем на вън да вилнеем с количките в парка   1stroller  

janica25 Мила много съжалявам, но не се притеснявай бебо ще наддаде. Успокой се в крайна сметка нищо им няма да тези дето са хранени с АМ, като не става, не става и това е, приеми го. Само ще се депресираш повече, а това не е от полза за нито за теб , нито за бебо. Аз не бих се тормозила, ако ми се наложи да дохранвам, каквото такова  Hug . Важното е и двамата  да сте добре  Hug

ИВКА 10 Много ти се е събрало  Hug Бързо оздравяване на болничките и дано бебо не прихване.  Hug

marinels  Hug
И как за бога е била гладна след като е наддала толкова много  #Crazy господи тези педита понякога се изказват крайно неподготвени   Crazy пъпчици и ние имаме а не сме на АМ   Shocked а това че и се бели главичката  hahaha на това му се викат крусти и ги имат почти всички бебета, независимо от това с какво се хранят. Тези лекари понякога ме изумяват с глупостта си.   ooooh!

sisito87 е те това е страшно  hahaha  Joy  Joy  Joy направо да се застреляш.   За бога та вие сте само на една седмица нормално е да сте с жълтеница  #Crazy ние сме на 42 дни и имаме още жълтеница и нашата доки не ни е казала да спираме да се кърмим  newsm78  А колко кърма давам  newsm78 нямам представа, аз не се цедя.  Peace Давам му да суче, когато и колкото иска  Peace

emsy  за коликите и ние сме така следобед  Shocked и нашата кака беше така със спането само че до 4г. и аз затова не се решавах на 2-ро по рано  ooooh! И мъжа ти е прав, не се тормози, защото полза няма, само ще ти е по тежко на теб.  Hug

matza83 и за мен са глупости  Peace

За захранването ние започнахме 6-тия месец да се захранваме, аз съм алергична и затова не посмях по рано.  Peace А и една моя приятелка по съвет на доки започна от 2-рия м. и малката получи алергия та после се захранваха чак на 1г.  Peace

# 384
Добро утро и честита Моника на Женичка,жива и здрава и много щастлива да расте!   bouquet 
mama_vessyМерси за кафенцето,аз си пия редовно даже вече почнах едно сутрин и едно следобяд,на бебчо не му влияе

За захранването ние започнахме 6-тия месец да се захранваме, аз съм алергична и затова не посмях по рано.  Peace
 HugИ аз така мисля да постъпя със захранването,ако всичко с кърменето е ок до тогава.Дъщеря ми я захраних мн.рано по схема на педиатърката,но тогава не бях достатъчно информирана и изп.на 100%това което тя ми казва,а сега нещата са мн.по-различни и мн.повече ми допада.Например тя ме караше да захранвам бебето с жълтък,а сега на една лекция ни казаха,че не се дава жълтък,така че споделете някаква инф.ще ми бъде интересно Peace

# 385
Аз съм за колкото се може по късно захранване.Каката я захраних много рано около 2,5 месец по съвет на докторката,но тогава и аз слушах на 100% лекарите,сега нещата са различни-каквото не ми допада от съветите на доки не го прилагам,оше повече че опита си казва думата.Ранното захранване при каката изостри много повече алергията която получи още първия месец и така се влачихме 7 години докато я израсте с големи мъки.Та сега внимателно и колкото може по късно по добре и никакви жълтъци и тем подобни бабини деветини.Даже водичката не и подслаждам,а доки ме пита всеки път нали слагаш захар и аз да слагам и така.Всеки е свободен да определя правилата по които ще си гледа детето. newsm10
Днес ставаме на един месец! newsm44

# 386
  • София
Ей ме на. Мен не ме мислете, много ми е харно тук. Цял ден голямото дете играе, с малкото се гушкаме и разхождаме. Още не съм се сдобила със слинг с халки, а шала не ми се занимава да го слагам, когато е за малко време. Никола расте и дрехите му омаляват. Жълтеницата му премина преди няколко дена. Главата му оплешивя и вече има нова косичка.
 Аз пак не съм най-здрава. Сополива съм и покашлям.

Anduli, ще цитирам една съфорумка:”а за да спи 12 часа се кисне 1 час във вода.”  Mr. Green
 Какво му се чудиш от глад ли плаче или за утеха? Щъм гърдата е ефикасен вариант и за двете  Flutter

1.   Кой ви помага с детето и в къщи? – коаго мъжът ми си е вкъщи, забавлява баткото.
2. Помагат ли мъжете ви, какво най-добре правят и какво не могат? – да, когато му изнася. Най-добре къпе баткото(от както разбрах, вече не влизам в банята с детето), не знам какво не може. По-скоро отказва да направи много неща, но едва ли не ги може.(да храни кърмаче не може)
3. Към кърмещите на поискване, излизате ли по свои дела навън и как решавате проблема с храненето ако се случи да не сте си в къщи? – да, излизам на разходки, по задачки, на пазар, в заведения, даже преди 15тина дена бях на двудневен семинар.  Храненето навън е както и вкъщи. Намирам местенце за посядане и кърмя. Разликата е, че съм със сутиен и подплънки за кърмачки. Кърменето прави майката мобилна.
Цитат
спрях си кърмата - една седмица се стягах,
Силното пристягане на гърдите е опасно за здравето.
Skrech, като продължение на нашия разговор имам следния въпрос и ще съм ти много благодарна, да ми споделиш твоето мнение.
Ама разбира се! Аз ли няма да се изкажа, дето съм на всяка манджа мерудийката. Аморе вече е отговорила, но аз ще изкажа лично мнение, като отчетна.  Та мисля си, че полагаш големи усилия да увеличиш млякото, но с помощни средства. Лактогонни храни и медикаменти не могат да свършат работата на честото и ефикасно сучене. Демек повече кърмене-повече мляко. Ако детето получава редовната дажба АМ, няма как да поиска да суче повече. Така, че може би малко по-малко АМ, малко по-често и по-ефикасно кърмене и увереност, че ти можеш. А вече се радваш на положителни резултати, така че от тук нататък все добри новини да ни споделяш  Hug Имате добър напредък.
За кръщаването – Никола не е кръстен на никого, името ми харесва. Маткото е кръстен на свекър ми по негово настояване. Нямах против да кръстя на някого, но имам много против, че ме накараха насила да го направя.
За обръщението – казвам им „майко” и „татко”, но избягвам да ми се налага. Гледам да ги уважавам, но тези обръщения са ми крайно неестествени. Не ги чувствам такива.
Валари, нормално е да акат така бебетата.
mama_vessy, На Никола забелязах да му минава жълтеницата чак преди няколко дена(значи 6 седмици я има). Брат му беше същия. Над месец имаше жълтеница, но беше и силно сънлив, което вероятно значи, че при него е била по-силна. И за двете деца не са ми назначавали допълнителни изследвания след родилното. Никола е буден и активен, храни се достатъчно, така, че това, което мога да направя го правя – храня го и жълтеницата мина.
 До колкото знам опасните стойности за мозъка са над 300, а не 210. Ако, все пак си притеснена може да поискаш мнение от друг лекар. Но както се оплакваш, че детето по цял ден будува (като моето) си мисля, че не му е зле от жълтеницата.
Цитат
остановиха че белорубина му е доста висок... тогава лекалката ме накара да заместя еднато хранене с АМ за да приема поне малко вода
Бебето приема вода и с кърмата, не само с АМ. Все пак тя е около 80% вода.
 А понякога лекарите имат различно схващане за високи нива на билирубина. Някои дори не се интересуват от стойностите, а само констатират, че жълтеница има и говорят зна нея така, сякаш е болест, а не обичайно състояние.
Цитат
Свекърва ми постоянно ми казваше да пробвам да му давам вода със захар, да се изчисти по-бързо черния дроб от билирубина, но аз упорито отказвах и й казвах, че с кърмата ще се изчисти.
а защо със захар? Сигурно не си е ъбдейтнала информацията, че захарта би могла повече да навреди, от колкото да помогне.
sisito87, педиатърката ти е мега зле ориентирана. Едва ли ти е дала логично обяснение защо да спте насораш да кърмиш. Тя едва ли има представа що е то физиологична жълтеница. Ей, аман от опасни лекари! Разчиташ на тях, за да те насочват за здравето на детето ти, те вземат та омажат положението. Съжалявам, че по някои въпроси разполагам с повече информация от много педиатри! Това е ужасно, а те май понякога имат само привидна загриженост за децата.
И обобщено за жълтеницата да ви питам – някой педиатър или друг съветник каза ли ви защо се налага да сменяте кърмата с АМ? Обясниха ли ви защо да давате вода, еле пък вода със захар? Обясниха ли ви какво е физиологична жълтеница, каква е системата на изчистване и как споменатите мерки помагат без да навредят? Аз знам мотивите на някои от лекарите и забелязвам, че прилагането на някои „очистващи” методи се предписват крайно неразумно. Сякаш не правят разлика между нормална лека жълтеница и такава, при която се налага взимането на сериозни мерки и преценката какви точно. Много ми хареса една реплика на педиатър от „Света София”: „Докато се опитвате да изчистите физиологичната жълтеница,  гледайте да не очистите децата”, във връзка с това, че една родилка раздаваше на комшийките по легло глюкоза, за да минела жълтеницата.
За захранването – за мен е рано да се обсъжда темата, но ако предпочитате, включвам се и аз. Никола ще го захраня, когато покаже, че е готов. Брат му го захраних на 6 навършени месеца. Него захранвах от части педагогически, от части по метода на Рапли(тогава още не го бях чела, но съм го прилагала без да знам, че има специално име това хранене.
Успокой се в крайна сметка нищо им няма да тези дето са хранени с АМ, като не става, не става и това е, приеми го.

Мисля, че е доста раничко да я успокояваме и да я надъхваме да приеме фактите, при условие, че не се е случило нищо фатално и стига да има желание всичко може да се нареди.

# 387
Здравейте, мамчета  Hug

Да почерпя :

Днес в къщи е двоен празник. Бебе Кати става на един мецец, а ние с баща й правим половин година от сватбата.

Сега да се включа по въпросите:
за името - Катерина не е кръстена на никой. С баща й избрахме 5 имена, който нямат нищо общо с имената на баби и дядовци и накрая остана това.
за свекърите - аз си нямам  Cry . Та не знам как бих ги наричала.
mama_vessy - да ти е живо и здраво момиченцето.
за акането - акаме по 4-5 пъти на денонощие. Винаги около 11:00 правим серия  hahaha от 2 даже и 3 последователни, но ги броя за едно. Въпреки че като количество  Shocked са си 3.
Акаша - ние от Инфакол сме много доволни. Такива неща като да плаче повече от 10 минутки няма. Тук чета за часове  #Crazy... мамчета СЪЧУВСТВАМ ВИ най-искрено .
за ноктите - на 12 ден ги резнахме. Педиатърката каза да не слагаме ръкавички, защото й ограничаваме движенията на пръстчетата (най-фините движения).
за температурата - максимум 22.
за ваксината - в понеделник- преглед и ваксина.
sisito87 -  #Cussing out (извинявам се) Абе тая луда ли е???  #Cussing out
за депресията - от време на време си поплаквам за щяло и не щяло, ама това май си е част от страничните ефекти Simple Smile Снощи ревах половин час на Шрек 4. Мъжа ми седи ей така  Shocked и ми вика: "Нали знаеш че детските филмчета винаги за с щастлив край "  hahaha
matza83 това е голяма глупост. Има мами, на които им идва тогава. Те какво да не са на погачата на собственото си детенце ли ???
за захранването - след 6ти месец.

ВЪПРОС КЪМ ЛЛЛ И МАМИТЕ С ОПИТ:

От снощи ми се появи болка отстрани в лявата гърда. Прочетох доста и смятам , че е запушен канал. Знам, че е добре да слагам топъл компрес, зелево листо и да цедя докрай . Така ли е?
Малката доста голяма част от денонощието ми е на рамото (в поза за оригване). Само така е спокойна и спи. Може ли, понеже е на лявото рамо, т.е. притиска лявата гърда да е станало от това? И може ли сега като я слагам на дясното, защото си боли да се получи същото и на дясната? След колко време да очаквам да се оправи? И ако не стане : препоръчайте ми добър лекар, при който да отида.

# 388
  • София
Аз съм в депресия и много разочарована-заради кърменето.За цял месец сме наддали само 250 гр и си мислех че имам кърма и не съм дохранвала със АМ. Днес реших да се изцедя няколко пъти и се оказа че кърма достатъчно имам само сутрин да обяд и много се разстроих, дохраних и с АМ и бебчо е по-спокоен.И тука да попитам за съвет от ЛЛЛА аз се чувствам супер зле  и само  newsm45 Weary,ама какво да се прави,един месец упорствах ама като не става и така,реших да споделя с вас та да ми олекне малко,понеже исках да кърмя и сега съм много разочарована от себе си  newsm11.
janica25, разбираемо е, че се чувстваш зле, когато нещата не се нареждат по план, но пък може би черното не е толкова черно, колкото изглежда. Обсъждали сме го преди, но ще помоля отново да ми дадеш малко обобщена информация, защото ми се струва, че част от проблемът може да е просто объркване на сметките.
 Удобно ли е да ми пишеш кога се роди бебето, до какво тегло най-ниско е спаднало след раждането и кога беше това, кога го измери педиатърката за първи път и какво показа кантара? След това имахте седмица време само на кърма, когато кантарът показа наддаване със 100гр.  Кога беше това? Колко кг. беше детето тогава? Това същия кантар ли беше или друг? От това измерване до последното колко дена точно са минали и на същия кантар ли мерихте? Колко кг. беше детето на последното измерване?
 Как се хранеше детето в последно време– само от гърда или и с дохранване, колко пъти за денонощие? Как се държи детето докато суче – поспаливо ли е, суче ли активно, изглежда ли доволно след хранене?
 Чай/вода/глюкоза даваш ли? Ако да, колко за денонощие? Биберон-залъгалка ползвате ли?
 Преди беше писала за памперсите, как са сега? Колко пълни напишкани и колко от тях са наакани за денонощие?

Извинявам се, че става като лексикон, но да видим какво е положението точно.

# 389
Момичета, гледам, че някои от вас кърмят ипият кафе.Аз така съм зажадняла за кофеин, че направо се чувствам като наркоманка.Сънувам миризмата на кафе Sad
Искам да питам дали мога да приемам кафе докато кърмя и по колко?И дали мога да консумирам кафе без кофеин?Поне да си залъжа организма:(

Общи условия

Активация на акаунт