Приветствайте и нас в РОДЕНИ, МАРТенки с бебчета засмени! - тема1

• 34 673
  • 746
  •   1
Отговори
# 360
  • София
ЧЕСТИТО НА ЖЕНИЧКА! ДА И Е ЖИВА И ЗДРАВА МАЛКАТА МОНИКА! newsm51 newsm51 newsm51

Ние днес бяхме на консултация. Вече сме 3470 гр. За 12 дена сме качили 520 гр. (изписаха ни 2950 гр.)  Grinning

Толкова се надявах да направим днес първата разходка, но този вятър провали плановете ни Sad

За ноктите тъй като те са доста тънки, като люспички и аз ги захващам отсрани и така много лесно ги подкъсявам. И на нас ни казаха да не ги пипаме до края на първия месец, но то е такова чудо, такова драскане, не мога да му гледам така лицето.

И на нас вече ни намаляха нааканите памперси. В началото бяха почти на всяко ядене, а сега са към 2 - 3 на денонощие.

# 361
  • Пловдив
ЧЕСТИТА РАДОСТ НА ЖЕНИЧКА!!! ЖИВА И ЗДРАВА ДА Е МАЛКАТА ПРИНЦЕСА МОНИКА  Hug Hug Hug

# 362
Честити бебчета на всички мами![smilie=smile3525.gif]
Аз родих моят син Димитър на 19.03 (термина ми беше за 26.03, но малчо подрани), вагинално раждане. Бебчо се роди 3350, 50 см.
За раждането мина добре. Е не се размина без шев и кройка, но вече всико е наред.
Вчера бяхме на първата консултация вече сме 3700 (като ни изписаха бяхме 3080). Доки каза, че добре върви, но имаме още жълтекница. изпихме една банка глюкоза, но сега ще пием още. На 21-ви ни викат пак, ако е минала жълтеницата да ни сложат ваксина. И така продължаваме с глюкозата сега... Аз му давам да пие само като се захълца, инъче сме изцяло на кърма.
На нас ни изписаха Диавита от 25-тия ден, по една капка в лъжичка с кърма на гладно.
За името, нашият мъник е кръстен на свекъра ми, но и без друго името си ни харесва.
За това как се обръщам към родителите на мъжа ми, ами никак. Някак си не мога да си обърна езика и да им кажа майко и татко.  Rolling Eyes
Ох стана малко дълго...

# 363
  • София
Здравейте всички!

Amorevole, БЛАГОДАРЯ от сърце за подкрепата и съветите. Борбата продължава, но не знам колко ще издържа на "на поискване"!!!

Аз снощи съм спала само половин час и в този ред на мисли стигнах до там, че да мисля минаване на АМ. От това висене по гърдите съм изтерзана до крайност. Ако не е майка ми днес да го дундурка и залисва за да поспя сигурно щях да съм припаднала. По природа съм издържлива, но вчера се предадох. Не мога да разбера кога се е насукал за да приключим с кърменето... Все не съм сигурна...
По този повод, Маринелс, никакви угризения да нямаш за кърменето. Дала си най-доброто на детето си- живот и добро семейство, любящи родители и уютен дом, а най-вече любов и прегръдка. Малката има нужда от спокойна и уверена майка.
Усещам, че моят Теди разбира колко съм уморена и ми отговаря по своя си начин.
Решила съм да се въоръжа с търпение и да продължим кърменето. Ако нещата не се регулират до 3-ти месец - приключваме. И той и аз ще се успокоим. Поне зърната вече не ме болят и махнахме силиконовите. Лансинох е уникален и го ползвам по 2 пъти на ден.

И аз давам Деавит - 2 капки директно в устата преди 9 сутринта. Ще изразходвам опаковката и ще се консултирам да сменя ли с Вигантол.

Към свекърва ми се обръщам когато ме гледа или директно я заховарям. Само веднъж и казах майко - след раждането. Бяхме в еуфория и тя ми каза по телефона детето ми, та затова се размекнах... Много е добра и мисля, че ако и казвам така ще бъде заслужено.

kukumindrela, Количката обзавеждам така: Имам  портбебе, което става за нея  (комбинирана е). Закопчава се плътно отгоре и на бебо не му духа. Служи ми като зимен кош. Застилам го с плетена пелена и в нея го увивам. - това е. По-нататък, когато стане по-топло и портбебето ни умалее ще го слагам директно в коша на количката.

И последно  да споделя нещо за нашето пъпче. Още го чистим, макар, че падна в болницата. Теди на 13,04 става на 1 месец а все още чистя със спирт и пудря с Топоцин след баня. Понякога има леко кафеникаво-червено по памучето. На предната консултация педиатърката каза, че не е страшни и ще мине, но оттогава минаха  8 дни ... Имате ли такъв проблем и как го решихте?
За сега това от нас!

# 364
Ехаааа, най после бравооооо  newsm44 Честито ти сладурана Женичка, да ти е жива и здрава и много да ви радва.

Ензима който липсва е Лактаза, който в последствие се урегулира. И поради тази причина се смята че имат колики бебетата, тъй като не може да се разгради напълно Лактозата до прости и лесно усвоими захари.  Но не знам дали това има някакво отношение към жълтеницата  newsm78

savi82 Честит син, да ви е жив и здрав и щастлив!  newsm51

Anduli как те разбирам за умората  Tired аз днес го друсам в количката, вкарах я в хола  Crazy че ръце не ми останаха, а днес и крака  hahaha че бутам количката с крак  Joy  надявам се скоро да ни минат коликите  ooooh!

Последна редакция: пт, 08 апр 2011, 19:17 от mama_vessy

# 365
  • гр.София
mama_vessy Да ти е жива и здрава девойката и много да ви радва   bouquet

За ноктенцата - на ръцете ги изрязах още в родилния дом, понеже много се драскаше, но на крачетата все още не смея  Laughing че са едни такива миниатюрни.

За Деавита - давам го от 21 ден по една капка директно в устичката (сутрин преди 1-то хранене)

За акането - при нас е по веднъж на ден (но то така си е от самото начало)

Вчера бяхме на преглед - вече сме 5100гр. шишкото ни малък  Laughing

# 366
Момичета, здравейте!Откога не съм влизала нито да ви чета, нито да пиша.Благодаря на всички за подкрепата покрай болестта на малкия.Ние сме добре засега, само дето имаме ужасни колики.Не стига, че целия се свива от болка, ами и направо тръпки получава.Направо съм шашната какво да го правим това дете.Сменихме сума ти средства - еспумизан, инфакол, колийф,?нищо не помага.Пробвах и чай от копър и чай бебезан, пак нищо.Питах лекаря за ползване на анасон, както нас са ни гледали, но той ме отряза, че анасона причинявал увреждания на мозъка.Аз ето така Shocked Това какво ще рече - всики с увредени мозъци ли сме.Само че един ден в чудо се видях - не спира да реве, чак посинява и спира да диша.Е, сварих анасон и като че ли от него имаме най-много облекчение.Поне заспиваме за час-два.Иначе нямаше и спане.Абе ужас.И само в моите ръце иска и в никой друг.Такъв зор, че до тоалетна не мога да отида.
Понеже съм все още стресната от пневмонията, която изкара малкия да ви питам - На каква температура държите децата в къщи.Аз съм уплашена и гледам да не пада под 24 градуса.Съпругът ми се ядосва, че било мн топло.Ама как да го оставя на по-студено?
Още нещо да питам.Понеже бяхме болни в периода 22-27 март, кога да идем за имнунизация.Доки ни вика на 13 следващата седмица.Питах го дали няма проблем, че сме боледували скоро, но той каза, че за тази ваксина нямало.Тя се слагала точно един месец след ваксинацията в родилен дом и трябвало да я сложим.Вие какво ще кажете?
Иначе се надявам, че всички сте ОК, че бебоците ви имат по-малко колики Simple Smile и се моля скоро времето да се оправи, за да излизаме и ние навън  Praynig

# 367
hellen_law3 Радвам се че вече сте добре  Hug Лошо е положението с коликите  newsm78 а пробва ли с Биогая  Peace то е пробиотик, а това е добре да се дава след АБ  Peace за дса възстанови чревната флора  Peace
За температурата Аз гледам да е 20-22 за спане а иначе около 20  Peace
За ваксината ние я отложихме и не е задължително при всички положения да се бие  Shocked при нас я отложихме, защото таткото беше болен и аз се притеснявах да не се окаже че Вики нещо е прихванал. А сега като чета, децата с жълтеница не ги ваксинират а изчакват се радвам че не и дадох да ни я бие. А и с каката ни се е налагало да отлагаме заради това че е била болна. Но ако сладура е ок, няма проблем да се бие ваксината все пак ще са минали повече от 2 седмици.  Hug

mistela  Hug

# 368
Честито на Женичка,да я радва много малката кукла,бързо да се прибират в къщи,че голямо чакане беше.   bouquetЖЕНИ искам да те питам каква е връзката между гнойните пъпчици по лицето и стафилококите в нослето на бебка,че ние също сме с такива пъпки по лицето от няколко дни,а Петя не спира да сумти с нослето и аз подозирам че може и ние да имаме подобен проблем.Попитах доки може ли да има връзка и тя каза не,даже секрет нямало нужда да пускам,но аз не съм спокойна.Ако имаш някакви новини моля пиши.

# 369
ЧЕСТИТО ТИ ДЪЩЕРЯ ЖЕНИЧКА-МНОГО ЗДРАВА И КРАСИВА ДА РАСТЕ.ПРЕКРАСНО ИМЕ!!! Hug  bouquet
ENA4
Относно хомеопатията за кърма Ricinus communis 5 CH-тя се приема за увеличаване на кърмата-по 3-4 гранулки 30 мин до 1 час преди кърмене,но около 2-3 пъти дневно.Желателно е да се приема и чай от резене,анасон и копър и маточина.Аз лично си правя всеки ден по 2 литра и се старая да пия колкото мога повече.Мисля,че всичко има ефект стига да си редовен и изпълнителен.

bsisi, абсолютно съм съгласна  Peace Действам по същия начин, като стигнах до него след доста пробване на какви ли не неща. И явно има ефект, защото днес бебка отказа 30 мл от АМ и аз бях много щастлива, че усилията ми венчаят някакъв резултат. За почивката, уви не мога да се похваля, но смятам че скоро беба ще ни позволи да влезем в някакъв нощен ритъм и ще е по-добре.

# 370
  • гр.София
hellen_law3 На каката съм слагала в млякото малко индийско орехче, две-три стъргания на рендето директно в бутилката + чайчето от копър на хип.
Чувала съм за някакво резене но нямам представа какво е и как се дава.

Може ли някой да пусне линк с упражнения за нас - мамите, които сме с операции.   bouquet

# 371
Amorevole, благодаря ти!   bouquet Ще пробвам различни пози, за да видим дали ще изичстим проблема Wink Въпреки че се съмнявам да е от силна струя ( все си мисля, че кърмата не ми е достатъчна Sad , е успокоявам се, като видя, че си пълни памперсите Wink ) Друго, което наблюдавам тия дни е, че почти веднага след като се нахрани почва да плаче много. Само сутрешното й хранене за момента е най-спокойно. Не знам дали не са колики, защото като я храня се чуват да й къркорят червата, а иначе си пуска и газове. Относно залъгалките и пиенето на чай, искам само да кажа, че дори и с тях понякога прави същото като с гърдата.....

hellen_law3, радвам се, че вече сте добре!  Hug

# 372
Здр-те мами..,ние с бебка сме на една семица,днес лекарката идва на проверка иии ме побърка          #Cussing out ,каза 4е малката има жълтеница и трябва да и спра кърмата и да минем на Фризолак(примерно)...направо полудях,не е ли твърде прибързано ре6ение? Все още си и давам кърма,но незнам какво да правя...
Искам да попитам също по колко мл кърма давате на бебоците? Аз немога да се оринтирам,защото тя ще изяде,колкото и дам...и аз и регулирам количеството...сега яде по 50-60-70,дали е достатъчно?
А относно аките моята беба също ака по 1-2 пъти на денонощие...
А сега относно мама,всеки ден си поплаквам,сигурно е нормално,но ме обзема 4увство на стах Sad много е гадно,но се надявам да ми мине скоро...  Blush

# 373
Здравейте момичета,
да се отчета вчера след консултацията - лекарката като я видя и вика:Ама вие това дете го държите гладно  Laughing И като й казах,че яде по 80 и тя щеше да ме убие. Оказа се че добре е наддала - 3800,а ни изписаха 3030грама,пораснали сме 54см и така. Също така лекарката каза,че е алергична към млякото - Милупа Милумил,тъй като имаме пъпки по лицето и й се лющи главичката,а и най-вече заради повръщането - смени го на Фризо HA-хипоалергенното,което е и каза че ако не се оправи до сряда ще минем на анти-рефлуксно.
После по случай рождения ден  Joy я водихме да й поръчаме персонализиран комплект за количка от Штъркел,който другата седмица трябва да е готов.Ще го покажем после  Sunglasses

Мама–Веси на големи патерижци да ти е жива и здрава Димана и много да те слуша   bouquet

sisito87 - спокойно, аз първата седмица ревях за щяло и нещяло,а сега останаха само депресиите вечер

За температурата - при нас е около 23,въпреки че аз исках да я свикна на по-малко,за да не е изнежена,но таткото само ми се кара,че щяла да изстине.

За ноктите - аз ги изрязах още веднага след като се прибрахме от болницата,защото много се дереше,а ръкавиците успява да ги махне веднага щом ги сложа.

Anduli - умората е голям проблем и на мен ми е трудно с това недоспиване  Shocked но почвам като че ли да свиквам

Хайде лека и най-вече спокойна от мен, дано поспим тази нощ поне за по 2 часа през храненията.

# 374
  • Там където е семейството ми
Честито нови бебчета  bouquet
Аз пък от няколко дни нещо се депресирах. Sad
Първо баткото е на гости при баба си за ваканцията вече от една седмица,а на мен страшно много ми липсва,хубавото е,че утре отиваме да си го приберем.
Преслава забърса от ДГ някакъв вирус и днес и е втори ден със разстройство,гледам да давам повечко течности да не се обезводни.Милата,без месо на масата не сяда,а сега с тая диета и тия препечени филийки......днес заяви,че ще я уморим от глад така.
И като капак на всичко мъжът ми е със гнойна ангина.Той пък от два дни е със висока температура,еле днеска го изстрелях да върви на лекар. Sad
Хриско за сега е добре,дано да не прихване нещо я от татко си я от кака си.Тия капки Колийф,като че ли в началото имаха ефект но от две вечери,детето се превива та се къса,червата къркорят,абе страшна работа.Изцедена съм,все едно съм дъвкана,дъвкана и изплюта Sad

Общи условия

Активация на акаунт