Приветствайте и нас в РОДЕНИ, МАРТенки с бебчета засмени! - тема1

• 34 697
  • 746
  •   1
Отговори
# 345
Благодаря vaniaа, Жени за бързите отговори. Бях си се притеснила  Praynig Четох доста неща в нета, едните от които доста стряскащи, а други потвърждение на това което казвате и вие  ooooh!
В понеделник ще ги нося на доки да видим какво ще ми каже.  Praynig С каката не съм имала такъв проблем, но аз тогава нямах достатъчно кърма и дохранвах с АМ и сигурно за това не се е случило по този начин.  newsm78

ena4 със зехтин ги мазах на каката и на нея бяха малко  Peace и изчезнаха.  Peace

Mili Ge Аз за упражненията не попитах, но за секса да  Mr. Green  и ми каза след 40-тия ден може да го почваме  Mr. Green така че предполагам и за упражненията важи  Peace

bubeto_d Благодаря за пожеланията!  Hug И на теб само прекрасни изживявания с малкото сладурче!   bouquet

matza83 Благодаря, но аз четох че от вода, глюкоза не се повлиява  newsm78 но в крайна сметка не пречи да пробвам. А кога му даваше водата  newsm78 и по колко пъти  Peace  

За вигантола и на мен ми казаха по една капка директно в устата  Peace

# 346
  • В Космоса
Здравейте.
Нашата щерка на никой не е кръстена. Решихме да е име, което харесва и на двама ни. Една наша позната се казва Александра и веднъж, още в началото на бременността ми говорихме за имена и тя вика на шега: "Кръстете я на мен, ако е момиче." Аз винаги съм харесвала това име, оказа се, че и на таткото му харесва и решихме, ако не ни хрумне друго име до края да остане това. Когато наближи време да се ражда всеки от нас направи един списък от 5 имена и ако има съвпадение да я кръстим така. Обаче нямаше съвпадения и си остана Александра.
Бабите пък, обратно на очкванията предложиха да я кръстим не на тях, ами на другата баба. Майка ми един ден вика "Кръстете я Теа." - на майката на мъжа ми. Майка му пък предложи да я кръстим Петя - на моята майка.
На родителите на таткото им викам леля и чичо, от него се научих. Той така се обръща към майка ми. Ние нямаме брак. Но и да имахме, не бих им казвала "майко" и "татко".

От кои капки сте по-доволни Инфакол или Колийф? Мисля да пробвам Колийф сега като свърши Инфакола. А защо не се дават директно, а се смесват с кърма. Инфакола се дава директно с капкомера в устичката.
Деавита от кога се дава?
Изрязахте ли ноктенцата на ръчичките? Аз не смея още, а много се драска и слагам ръкавички.

# 347
Маца, Вигантола ни го изписаха по 1 капка дневно в малко кърма с лъжичка преди ядене. Както писах по-горе, слагам 3-4 капки кърма и вътре вигантола и така го давам.

# 348
Здравейте!Ние на 6.04. ходихме на църква за молитва!Незнаех какво се прави и взехме питка,мед,сладки и дадохме за здраве.Марина се държа чудесно!
Акаша -аз съм доволна май от Колийф най-добре повлияват при нас.
На родителите на мъжа ми казвам "Мамче и татко" и ние нямаме брак,но не ми се връзва да казвам лельо и чичо или пък по име.А някак трябва да се обръщаме.Марина е кръстена на нея-така исках аз9а и той не възразяваше)

# 349
  • Пловдив
Сега погледнах листовката на Вигантола. Пише да се дава в лъжичка с кърма или в шишето с млякото  Peace а не директно в устата.

Акаша, ноктите ни казаха да не ги пипаме, докато не мине 1 месец. Засега и ние сме с ръкавички.

За капките за колики, Ентерокинд и Еспумизан не ни помагат  Rolling Eyes. Сега взехме Инфакол.

Последна редакция: пт, 08 апр 2011, 15:19 от Commelina

# 350
От кои капки сте по-доволни Инфакол или Колийф? Мисля да пробвам Колийф сега като свърши Инфакола. А защо не се дават директно, а се смесват с кърма. Инфакола се дава директно с капкомера в устичката.
Деавита от кога се дава?
Изрязахте ли ноктенцата на ръчичките? Аз не смея още, а много се драска и слагам ръкавички.

Акаша аз лично съм най доволна от Колийф. доста по скъпи са но поне имат ефект. от Инфакола се запече миличкия а Ентерокид изобщо не му повлиал.
за Деавита_ на нас ни го изписаха от 30 тия ден по 2 капки директно в устичката.
ноктенцата на ръчичките ги отрязах  преди няколко дни докато спише и сега сме си без ръкавички  Sunglasses

# 351
mama_vessy, вечерно време му приготвях водичката от 100мл със 1ч.л. захар и до другия ден до вечерта почти я изпиваше и му приготвях нова Peace Дано и при вас помогне Praynig Hug

Commelina, и аз това го четох, но педи така ми каза. Да го давам на гладно, непосредствено преди ядене Peace

Ноктите още не съм му ги рязала, добре са му засега и не се драска Simple Smile

# 352
Към ЛЛЛ:
храним се на нещо като режим, горе-долу през 2-3 часа.
Памперси наакани имаме към 3-5, а напишкани - не мога да кажа точно, тъй като май са заедно с нааканите Wink.
На 1-вата консултация бяхме наддали 700 гр/ тя се роди 3 850 гр, изписаха ни 3 650 гр./
От време на време й даваме чай на Хип против колики, но не е системно.
Ползваме залъгалка.
Това поведени го наблюдавам и при 2-те гърди.
От вчера е малко по-добре и това го прави само от време на време Wink Предния ден не можа да ака и само се напъваше, та предполагам, че и това е оказвало влияние. Вчера обаче, ходи 4 пъти и съм много щастлива Wink Дано и днес да е ОК  Praynig

Bub555, благодаря ти за отговора! Радвам се, че че има подобрение и ти звучиш доста по-спокойна.  Hug
В миналия си пост пропуснах да ти пиша, че е възможно Дари да се изнервя така и поради друга причина – ако млякото потича със силна струя, много бебета така се дърпат, борят или стискат зърното. Би помогнало да я кърмиш в по-изправено положение,  или промяна на позата – така, че гравитацията да работи срещу потока на млякото - т.нар. „безгрижно/полегнало кърмене” – облягаш се назад и оставяш бебето удобно да се нагласи отгоре ти и да суче, ето така - . Ако усещаш кога потича силната струя (или ако Дари ти дава сигнал кога се случва това), можеш да я откачиш внимателно от гърдата, да опиташ да се изцедиш леко или да оставиш струйката да се изтече в някакво съдче или върху хавлия и след като отслабне струята, да я върнеш отново на гърдата. Друг вариант е да я откачиш, леко (наистина съвсем леко) да притиснеш с длан гърдата и отново да я върнеш на нея. Може да е благоприятно и да се опитате да избягвате залъгалка, чай и водичка.

Около шест седмици след раждането си, някои от изцяло кърмените бебета биха могли да намалят броя на изхожданията си, като е възможно дори и да прескачат по няколко дни, а след това да се изходят по-обилно наведнъж (тъй като кърмата се усвоява почти изцяло от бебешкия организъм). Ако детето не изпитва дискомфорт (подуто коремче, много газове, напъване), а изпражненията му не са твърди или топчести, а отново с кашеста консистенция, това по-скоро не е нещо необичайно и не е притеснително.
  Peace

# 353
е, та и ние сме с такова, но в друг десен - мисля, че за количка е екстра Peace

мдам, ние пак се кокорим ей така  Shocked песни, държане на ръце, гукане, обяснения как е време да се нани  Mr. Green аспиратори, биберони, вибрации..  Joy  пуснала съм един 7-часов white noise сега, та се надявам да заспи дотогава  Mr. Green  hahaha  хубаво ни беше вчера цял ден навън, днеска в кревата е скука  Grinning нищо - аз от днеска следобеда ще съм със слинг, така чееееее  Mr. Green 

и ние не сме кръстени на никой. Може би свекървата мисли, че е кръстен на нея (Виктор / Витка), но не сме се обяснявали с приятеля ми  Grinning Просто харесвахме и двамата това име  Wink иначе и аз на име им казвам, те много ме харесват и като дъщеря ме гледат повечето пъти, но чак майко и татко не мога да им кажа  Grinning

Боцнаха я теглиха я - 3,600 кг. 53 см. е станала...
малиииии кукла - а ние така се родихме  Mr. Green гледкам си един шишко вкъщи, да го видим на 20ти колко ще е наддал  Mr. Green

коланите в зимния кош в количката в момента не ги слагам, не виждам нужда...... не говоря за кошчето за кола и когато порасне бебето в летния кош на количката - там винаги Peace

mama_vessy, със закъснение и от мен: да ти е жива и здрава рожденичката, много засмяна и щастлива да расте и да слушка мама!!!  Hug   newsm76

Валари, акаме различно ние. Някой път 2-3 пъти, някой път 3-4, то зависи и дали е пръцкал само и като е акал, колко е акал  Mr. Green

# 354
matza83 Мерси много  Hug Сега и аз ще пробвам. Дано помогне  Praynig

E STELA Честита ви чиста молитва  Hug

Акаша
ние ги изрязахме вече иначе много се драскаше.

Деавит-а ни казаха да го почваме от 21-вия ден. Но аз не го започнах  Hug чаках да пуснат вигантола  Mr. Green

Магинка, ena4 Благодаря за пожеланията  Hug

# 355
За жълтеницата. Аз също съм чувала, че им липсва ензим, който пречи да се усвои майчината кърма. Лекът е да се превари кърмата и да се дава с лъжичка. С баткото не правих нищо. Давах глюкоза, но нещо не се повлия. Оставих го на мира и си  я израстна. Сега ще питам ЛЛ на мъника дали може просто да изчакаме без да му даваме каквото и да е, щото и ние сме още жълтички.

За акането веднъж на ден, Валари, това оакване до шия не е ли същото количество като преди, само че на един път? Simple Smile

Нокътчетата на баткото не помня кога започнах да ги режа. Те нали сами си се белят, та не съм ги пипала дълго време.

# 356
Щъркелова вест:

Изтърсачето  на мартенската дружинка се появи на бял свят! Казва се Моника 3580гр, 51см, вагинално раждане. Много съм щастлива  Heart Eyes Женичка

# 357
Здравейте мами  Hug

Искам да ви питам тези дето кърмят по колко пъти ви акат бебетата? Ние в началото акахме на всяко кърмене, после почна по 4-5 пъти, после по 3 и сега ака само по 1, макс 2 пъти на ден, но доста обилно. Чак до кръста. Нормално ли е?

[/quote
Здравейте и от нас с Дари Hug
голям е мрънкалник Laughing
ние все още нямаме празен памперс, сменям средно на 3-макс 4 4аса

# 358
Хайде честита да е малката принцеса Моника на Женичка! Най-накрая и тя реши да се появи и да зарадва мама и тати. Много здраве, късмет и щастие на щастливите родители!!!

# 359
ЧЕСТИТО ТИ ДЪЩЕРЯ ЖЕНИЧКА-МНОГО ЗДРАВА И КРАСИВА ДА РАСТЕ.ПРЕКРАСНО ИМЕ!!! Hug  bouquet
ENA4 аз оставих мъжа ми да избере име на сина си,не е кръстен на никой роднина,името му е взето от руско-българската история,която моя мъж обича да чете,само аз настоях да не е като оригинала Святослав,че ми идва малко в повече.Никой не се разсърди за решението ни и никой не е желал в негова чест да бъде името му.Дори се шегуваме,че е кръстен на мен:)
Относно хомеопатията за кърма Ricinus communis 5 CH-тя се приема за увеличаване на кърмата-по 3-4 гранулки 30 мин до 1 час преди кърмене,но около 2-3 пъти дневно.Желателно е да се приема и чай от резене,анасон и копър и маточина.Аз лично си правя всеки ден по 2 литра и се старая да пия колкото мога повече.Мисля,че всичко има ефект стига да си редовен и изпълнителен.Но установих,че и почивката супер добре влияе.Много е важно да се чувстваме добре и психически и физически.На мен лично много добре ми влияе слънчевото време ,ама уви,днес пак мрачно.Относно Ентерокинд-аз от вчера започнах да го давам.Понеже познавам представителка на фирмата производител тя ми обясни,че препоръчват най-удобно разтварят се капките за деня-в случая 18 капки в съвсем малко вода,горе долу 20-30 капки,особенно ако бебо не обича да пие вода или не му се дава,и му се дава разтвора след кърмене(може и 30 мин преди кърмене,но моя беборан все спи и няма как)може и наведнъж да му дадеш,може и по-малко след всяко кърмене.Поне на мен така ми е най-лесно.Особенно моя човек само веднъж на ден има колики и аз тогава му го давам.Той се успокоява веднага като го гушна и сложа на гърда(дори и да не суче).
Veseto ти като писа за общината и аз пратих мъжа ми да пита за въпросната колосална сума от 2000 лева.Е да обаче любезните служителки му се усмихнали и казали,че общината само взема пари,а не дава.А в Несебър действително давали Money
Ноктите аз днес ги изрязах,че ми драска гърдите,а баща му ходи като ранен пират от драскотини по носа,защото ръкавичките все му падат,много са несполучиви,никак не се закрепят.Иначе и аз четох че като навършат месец се режели,ама не издържах. Crazy
С акането и ние сме така по 2 пъти за денонощие,но омазването е голямо,пълен памперс с материал. Crazy
За коланите,даже не бях видяла че зимния кош има,тъй като и не съм го извеждала до сега.Утре ако е хубаво временцето сме решили нашия княз да го извеждаме с каляската му,че вече не издържам Whistling
За капките Вигантол,педито ми каза,че като отида на колнсултацията ще ми изпише да ги пием.Тоест да навърши един месец.Майка ми ми каза,че по-бързо растящите по-често развиват рахит.Така че мисля поне един месец да давам,ще преценя.
Аз свекърва ми я наричам по име,така ми дойде от самото начало на сърце,нещо не мога мамо да се накарам да кажа.

Общи условия

Активация на акаунт