Приветствайте и нас в РОДЕНИ, МАРТенки с бебчета засмени! - тема1

• 34 787
  • 746
  •   1
Отговори
# 315
Аз харесвам традицията да се кръщават децата на родителите. Баткото е кръстен на свекъра, а малкият на баща ми. Все пак много им дължим и това е мъничък жест, който им носи голяма радост. А и подаръците са много щедри. Wink

# 316
  • София
Здравейте момичета,

Толкова ви завиждам, че излизате. Нямам търпение и ние да започнем с разходките. Дано утре да е също слънчево. На консултация сме и мисля след това да поостанем навън.

Ние нашето дете не го кръстихме на никой. Държахме да му изберем хубаво име на първо място, а ако бяхме намерили такова име, че да е кръстен на някой, добре, но в нашия случай не се получи. Моите родители нямат абсолютно никакви претенция, но свекъра и свекървата, явно бяха решили, че детето ще е кръстено на свекъра, без дори и да сме го обсъждали някога. Сякащ е нямало какво да се обсъжда. Имаше и един много лют коментар, който ме засегна много - от уважение все пак няма да го споделя - не съм такъв човек - но ще го помня. Живот и здраве второто дете ще се постарая също да не е кръстено на никой, имено заради тази случка. Вече не са сърдите или поне не показват, че са сърдити, но все пак се случи.
Не мога да се обърна към свекъра и свекървата с майко и татко, въпреки че другата им снаха се обръща към тях така и се получава малко странна ситуация. Човек има една майка и един баща. Което съвсем не означава, че не ги уважавам. Живот и здраве и аз някой ден ще бъда свекърва и никога няма да искам снаха ми да се обръща към мен с майко.

# 317
За лексикона:
1. Кой ви помага с детето и в къщи? -таткото и свеки,но тези дни вече ще си тръгва
2. Помагат ли мъжете ви, какво най-добре правят и какво не могат? - моят мъж много ми помага.Пере,готви ,чисти,гледа малката абе златен ми е .Много държи като се върне от работа да си я събуди той,да си я погушка,да й измие дупето+всички екстри и ми я дава да папка.Колкото и нескромно да звучи за сега няма нещо което да не може.
3. Към кърмещите на поискване, излизате ли по свои дела навън и как решавате проблема с храненето ако се случи да не сте си в къщи?-за сега не съм излизала за дълго време,най-много 2 ч.Преди да изляза я кърмя и оставям свеки да я гледа,а мишката обикновенно спи през това време.
За името:
Мартина е кръстена на баща си.Още от момента в който решихме да имаме дете,а имаше проблеми с това бях решила,че искам да я кръстя на него.Той го заслужава,страхотен съпруг и баща е.
На свекъра и свекървата им казвам "майко и татко".Дойде си от самосебеси още преди сватбата.

# 318
Към ЛЛЛ:
...В резултат на всичките ми усилия, включващи пиенето на една камара чайове и яденето на всякакви жита, булгури, ядки и пр., както и пиенето на ricinus communism 5 CH (сама си го предписах, съзнавайки че хомеопатията не действа еднакво при всеки човек, но от безпомощност и желание да си увелича кърмата правя какво ли не) имам усещането, че кърмата ми се е увеличила. Усещам си гърдите доста по-пълни, беба суче с повече ентусиазъм и по-ефективно и успявам да изцедя по около 30 мл след кърмене от двете гърди, което съхранявам и давам при следващото кърмене. Относно АМ, все още давам по 90 мл, като от утре би трябвало да давам вече по 120 мл АМ като добавка. Та въпросът ми е, критично ли ще е ако продължа да давам все още по 90 мл, с идеята че Дали ще се постарае да изсуква повече от гърдите, и съответно да се увеличи кърмата и да не се налага да увеличавам АМ, защото моята цел е да го намаля?

Бишкота, чудесно е, че положените усилия са дали добър резултат! Постигнали сте голям напредък с Дали, може би следващата стъпка ще е да успеете постепенно да намалявате АМ.
Би ли споделила как протича едно хранене при вас? Можеш да опиташ първо да кърмиш Дали, да приложиш компресия, след като спре да суче и с нея, същата процедура и на втората гърда, отново да върнеш на първата, да и дадеш изцедената кърма, след което отново да я върнеш на втората гърда, в която междувременно се е образувало някакво количество мляко и едва след всичко това да и дадеш АМ, ако иска. Разбира се, това е съвсем ориентировъчна „схема”, можеш да си изградиш своя, която е подходяща и лесна за вас – идеята е да суче по-често и повече, като АМ се оставя за най-накрая, ако все още не се е заситила (в случай, че кърмата и е била достатъчна, твърде вероятно е тя самата да откаже добавката).
Ако даваш АМ с шише, вероятно тази статия ще ти е полезна – в нея има идеи как се дава от шишето така, че бебето да полага усилие при сукането от биберона и да изпива само колкото му е нужно.
Относно количеството на добавката – щом целта ти е да я намаляваш, би могла наистина да опиташ да го направиш – постепенно, по няколко мл на ден (примерно, по десетина). Ако сега се водиш от инструкциите за бебета на АМ и по тях следиш колко добавка да предлагаш, с кърмата нещата са малко по-различни и може да е подходящо да приспаднеш и количеството изцедено кърма, което даваш. Количеството на пълните (напишкани и наакани) памперси на денонощие и едно контролно теглене след седмица ще те ориентират да прецениш как се развиват нещата.
Щом усещаш гърдите си по-пълни, бебето суче по-ефективно и успяваш да изцеждаш повече след кърмене, може да е подходящо да се намали или спре хомеопатията, като вероятно е добре да се консултираш и с класически хомеопат.
Пожелавам ви успех на двете с Дали, ще се радвам да споделиш как се справяте!
  Hug

# 319
За името:
Мартина е кръстена на баща си.Още от момента в който решихме да имаме дете,а имаше проблеми с това бях решила,че искам да я кръстя на него.Той го заслужава,страхотен съпруг и баща е.
И нашата Мартина е кръстена на татко си, който също ми е златен!  Laughing Също и на месец март, любимия ми месец, (в който и аз съм родена), че всичко започва да се раззеленява и излизам от сивотата на депресиращата зима!

# 320
Здравейттеее:) Моята кукла днес стана на 1 месец и ходихме при личния за имунизацията...Боцнаха я теглиха я - 3,600 кг. 53 см. е станала...Мнооого е добре...като се има в предвид ,че първите 12 дни след изписването беше наддала само 80 грама....за 2 седмици около 600гр.  Grinning Като награда за това,че почти не плака при боцкането най-накрая я изведохме навън с количката...хубава разходка си направихме:)

Относно това на кого сме кръстили детето...при нас много е сложно обяснението... Mr. Green Свекър ми Иван(викат му Vanio) Свекървата Невена ... та кръстена е и на нас двамата и на баба си и дядо си......аз съм Весела,мъжо Веселин... те Vanio и Невена и се получи Ванеса  Crazy Mr. Green Само аз си го разбирам сигурно това обяснение  hahaha

# 321
Здравейте, момичета!!!
Аз имам един въпрос към мамите,които кърмят:
Давате ли на бебетата капки "colief", и как ги давате, че на листовката пише да се изцежда 15мл кърма да се добавят 4 капки, след това да се дава с лъжичка и след това кърменето да продължи както обичайно. То това си е голяма "хамалогия", пък да не говорим, че кърмата с лъжичка къде в устата,къде по бузите и връта отива!
Има ли друг начин по който могат да се дават тези капки(например преди кърмене само капчиците и след това да се кърми)????  newsm78

# 322
Здравейте сладурки  Hug

Относно коланите Това видео съм го гледала и наистина е стряскащо, но така както коланите са спасили живота му, така са можели и да му го отнемат. Гаранция няма, можело е влака да завлече количката с бебето и   ooooh! ...... имало е късмет  Praynig Иначе като поотрасне слагам коланите, сега с бейбипорта не.

За имената  Още преди да си и помислям за брак и деца  Mr. Green много ми харесваше името Димана и си казах че ако имам един ден момиче така ще я кръстя. По стечение на обстоятелствата това е и първата буква на майка ми  Hug По незнайни за мен причини свеки е била решила че на нея ще кръстя дъщеря ми и ми създадоха доста проблеми  #Cussing out Сега Вки съм го кръстила на ... мен си, той е с моята буква  hahaha който иска да се сърди. Но те сега са много доволни, че е момче. Че им е единствен внук  Crossing Arms
За обръщенията от самото начало се обръщам към тях на име  Peace майко и татко немога да им кажа

# 323
Здравейте, момичета!!!
Давате ли на бебетата капки "colief", и как ги давате, че на листовката пише да се изцежда 15мл кърма да се добавят 4 капки, след това да се дава с лъжичка и след това кърменето да продължи както обичайно. То това си е голяма "хамалогия", пък да не говорим, че кърмата с лъжичка къде в устата,къде по бузите и връта отива!
Има ли друг начин по който могат да се дават тези капки(например преди кърмене само капчиците и след това да се кърми)????  newsm78

и аз давам "colief" и честно казано съм много  доволна. Изцеждам малко кърма (една лъжичка долу горе) капвам 4 капки и му давам с лъжичката така по навътре в устата. знам обаче че не трябва да се дават директно в устата.

аз имам един такъв въпрос
бели ли се кожата между пръстите на крачетата на вашите бебоци? ние имаме сега такъв проблем и се чудя дали да мажа с нещо или............... newsm78 какво не знам. ако някои може да ми даде съвет

# 324
  • Русе
mama_vessy,
от лентичката ти разбирам, че днес имаш рожденичка   Wink
Да е жива и здрава, да бъде любяща и отговорна кака!

# 325
mama_vessy да ти е жива и здрава рожденничката!
Сега се прибрахме от вън,а излезнахме в 13.00ч.,бебчо три пъти го кърмих в колата,там го и преобувах,абе въобще не е трудно навън,дори бебето да е на поискване.
Купихте ли си вече Vigantol,който мисли да дава newsm78,аз от утре го почвам,поне един месец ще давам докато стане топло навън Peace
Какво ли става с Женичка,дали ще има вест вече newsm78

# 326
Здравейте, момичета!!!
Има ли друг начин по който могат да се дават тези капки(например преди кърмене само капчиците и след това да се кърми)????  newsm78

и аз давам "colief" и честно казано съм много  доволна. Изцеждам малко кърма (една лъжичка долу горе) капвам 4 капки и му давам с лъжичката така по навътре в устата. знам обаче че не трябва да се дават директно в устата.

И аз ги давам по същия начин, никога не изливам от лъжичката, малката е много лакома и всичко поглъща  Laughing Директно в устата не може да се дава, пише го на листовката  Naughty

# 327
  • Там където е семейството ми
За капките Колийф Аз ги слагам направо във шишето с млякото по 4 капки,оставам да постоят вътре в млякото около 20-30 минути и тогава му давам млякото.Не че нямаме колики,но след като започнах да му давам тези капки значително намаляха.Пробвах с лъжичка няколко пъти,но не се справих никак.
За беленето на кожичкитеХриско около 20 ден започна да се бели зверски.Крачета,пръстчета,ръце......навсякъде.Омазнявах повече кожата с бебешко мляко и за около седмица се изчисти всичко.

# 328
Да благодаря ви момичета!  Hug Днес каката има рожден ден и става на 6г. Ето ви да се почерпите:

# 329
  • Там където е семейството ми
Да благодаря ви момичета!  Hug Днес каката има рожден ден и става на 6г. Ето ви да се почерпите:

Малко на патерици но.......mama_vessy Честита ти рожденичка.Да ви е жива и здрава,едно безоблачно детство и желая.А вие много да я слушате. Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт