Приветствайте и нас в РОДЕНИ, МАРТенки с бебчета засмени! - тема1

• 34 686
  • 746
  •   1
Отговори
# 405
Към ЛЛЛ:
Много съм притетеснена,заради изказването на моята Л.,да спра за известно време кърмата и да я заместя с АМ,заради жълтеничката,но аз не го направих...дали пък не греша?
Искам да попитам и по колко храна трябва да яде бебето на 10 дни,по колко се увличава(аз давам кърма,но се цедя,така че мога да следя количеството,тя е много лакома и немога да и давам колкото иска,защото изяжда много(колкото и дам).
Благодаря предварително!

# 406
  • Там където е семейството ми
Добро утро от мен.Ето едно кафенце от мен,който пие
Аз днес съм малко по добре от към нерви.Преслава,започна да се подобрява,таткото ни също.Вече и голямото ми момченце си е във къщи. Simple Smile
В къщи е лудница,всичко е със краката нагоре и днес ще трябва да яхвам метлата  ида вкарам всичко в ред. Crazy

Момичета да ви питам,може  ида се е коментирало по напред в темата,но не съм прочела:Започнаха ли вашите бебчета да гукат?
Нашият момък на няколко пъти се обажда с едно провлачено "Агуууууу" но това го прави само когато баща му го държи,за мен такова Агуууууууу няма. Mr. Green
Много е пестелив на усмивки,но след като вчера батко му се прибра и започна да се прави на маймуна пред Хриско,това дете направо се прероди,като почна да маха с ръце,срещу батко си и да му се смее.......
На таткото гука,на баткото се смее,а ние женското съсловие със щерката сме най-ощетени. Crossing Arms

# 407
И аз бях писала, че се усмихва съзнателно моята беба, а от няколко дни се опитва и да гука.Не е често ,но го прави. Вчера пътувахме с колата вечерта и като гледаше светлинките по пътя много се разгука-супер сладко. Simple Smile Heart Eyes
Честити нови бебчета на мамите! Да са здрави и щастливи!  bouquet
Аз също имам въпрос към ЛЛЛ:Трябва ли да се притеснявам, че от няколко дни не усещам спонтанно изтичане на кърма?Преди го виждах и усещах по няколко пъти в денонощието, а сега-нищо. Гърдите ми са меки, сякаш празни, но беба си пълни по 5-6 напишкани памперса и по толкова наакани. Пия лактогенен чай на Хип, но защо така вече не ми се пълнят гърдите? newsm78Режимът на Ева е на час, час и половина, когато е будна, но прави нощни паузи от по 5-6 часа. Събират ни се 9-10 кърмения общо. Не давам нищо друго освен кърма.
И още нещо ми е интересно, макар че има време за това:Когато детето е захранено с твърда храна по колко пъти се кърми?Само сутрин и вечер ли, или пак на поискване?И ,ако е изяло една купичка с каша, примерно, няма ли да се прехрани, ако си поиска и да посуче после? Благодаря предварително за отговорите! Hug

# 408
Здравейте, момичета!

ИВКА 10, благодаря за кафето!   bouquet

Ние вчера правихме погача и нямах време да вляза и да прочета какво сте писали, та набързо прехвърлих писанията ви Wink

Относно раждалите в Шейново.....аз също съм от тях. Имаме проблем с едното оченце и имахме пъпки....Само че като отидох при дерматоложката, за която четох, че е много добра, ми каза, че за стафилококи не може и дума да става. Аз я питах и й казах, че слагаме капки на едното оченце, но тя беше категорична. Така че сега съм спокойна. Пъпките почнаха да завехват, след като мазахме....аз реших да спря вече мазилата, пък ако почната да излизат пак, ще почна наново, но не искам да я мъча.

А по този повод, Майски къде се загуби? Трябваше да ходи на очен? Дано всичко да е ОК с тях!

Момичета да ви питам,може  ида се е коментирало по напред в темата,но не съм прочела:Започнаха ли вашите бебчета да гукат?
Нашият момък на няколко пъти се обажда с едно провлачено "Агуууууу" но това го прави само когато баща му го държи,за мен такова Агуууууууу няма. Mr. Green
Много е пестелив на усмивки,но след като вчера батко му се прибра и започна да се прави на маймуна пред Хриско,това дете направо се прероди,като почна да маха с ръце,срещу батко си и да му се смее.......
На таткото гука,на баткото се смее,а ние женското съсловие със щерката сме най-ощетени. Crossing Arms
И ние почнахме да гукаме, но много малко и в повечето случаи, когато и ние й гукаме Wink А за смеенето.....също го прави и честно казано, няма нищо по-приятно от това да видиш тази прекрасна усмивка на милото личице!  Hug

[/b]

# 409
  • София
Към ЛЛЛ:
Много съм притетеснена,заради изказването на моята Л.,да спра за известно време кърмата и да я заместя с АМ,заради жълтеничката,но аз не го направих...дали пък не греша?
Искам да попитам и по колко храна трябва да яде бебето на 10 дни,по колко се увличава(аз давам кърма,но се цедя,така че мога да следя количеството,тя е много лакома и немога да и давам колкото иска,защото изяжда много(колкото и дам).
Благодаря предварително!

Здравей, sisito87! Неприятно е, че противоречивата информация те кара да бъдеш притеснена, но ти можеш да вземеш само каквото сметнеш, че е добро за твоето бебе, а другото го подмини.

След раждането на бебето, започва разпад на излишни червени кръвни телца, които се превръщат в билирубин. Той предизвиква физиологичната жълтеница. Билирубина се изхвърля основно с изпражненията и отчасти с урината(едва 2% се изхвълят с урината). За да ака и пишка достатъчно бебето, трябва да получава достатъчно мляко. Имало е период, когато се е препоръчвало да се дава вода, за да предизвиква пишкане, но бебето си пишка достатъчно и с получаване да достатъчно кърма. Захарта във водата се е препоръчвала, за да подсили черния дроб , който обработва билирубина, но ако билирубина не бъде изхвърлен, той продължава да циркулира в кръвта и отново да се обработва от дроба. Захарта също има негативни последствия върху организма на бебето.

Има и друг вид жълтеница, така наречената „кърмаческа”. Причините за нея още не са изяснени, има само предположения. Тя се появява по-късно, поне седмица след раждането. Може да е предхождана от тежка физиологична жълтеница. За изчистването й се взимат същите мерки, както при физиологичната – достатъчно хранене. Понякога замяната на кърмата с АМ води до спад на билирубина в кръвта при кърмаческа жълтеница. В изключително редки случаи се налага и прекъсване на кърменето за кратко, тогава, когато опасните стойности не могат да бъдат овладяни по друг начин. Този вид жълтеница е с пик около 10-21вия ден.

Ако бебето е будно и активно, храни се достатъчно и билирубина не е в опасни стойности , най-често е напълно достатъчно, детето да се кърми достатъчно. Слънчевата светлина има благоприятен ефект върху жълтеницата(не пряка слънчева светлина, а примерно разсъблечено бебе в добре осветена от слънцето стая за няколко минутки). Ако стойностите на билирубина са високи, опасни са за здравето и не могат да се овладеят с достатъчно хранене, може веднъж или няколко пъти детето да мине на фототерапия.

Специалистите не препоръчват прекратяване на кърменето, дори ако жълтеницата е кърмаческа, освен ако стойностите са наистина опасни и не могат да се овладеят с фотолампа и с третиране на кърмата.

Ако бебенцето ти е жизнено, будно и активно, може би няма причина да се притесняваш и спокойно може да обсъдиш с лекаря на детето отново дали е необходимо да се взимат мерки за вашата жълтеница и какви да са те.

Бебетата имат различни нужди, но ориентировъчно бебе на вашата възраст се нуждае от около 180мл. Кърма за всеки килограм тегло за 24 часа. За по-лесно смятане, взимам 3кг – ако детето е толкова, за 24 часа се нуждае от 180х3=540мл. Тези милилитри се разделят на броя хранения за денонощие.

# 410
ИВКА10, мъжка солидарност! Wink Чакай да го почнат зъбите и ще се залепи за теб. Simple Smile Но ти имаш по-богат опит от моя и си знаеш как е.

# 411
Здравейте, много рядко влизам да чета да не говорим да пиша, сега май заспа затова имам възможност да се изкажа по някой въпроси.
За кърменето
И моя син виси цял ден на цицата ми и цяла нощ, намирам 5 мин за душ вечерта и през деня по 15-20 мин почивка до като дреме, но мен това не ме депресира, аз бях готова за това, та какво друго ще правя ако не си кърмя детето Shocked Домакинската работа и готвенето засега поела мама, след месец като си тръгна се надявам кърменето да е придобило някакъв режим, ако не стане, съпруга ми ще се нагърби с домашната работа но не се отказвам да кърмя.

Много се радвам че повечето момичета са чувстват добре и са щастливи, да ви кажа откровено не чета всичко защото понякога с това броене на памперси, смятане на милилитри кърма може да те вкара в някой тъжен филм.
Ивка много позитивен постинг и големия ми син доста дълго се усмихваше само на тате, Крум още не се усмихва поне не е осъзнато.

За захранването
Ще следя детето и ще се водя по него, когато е готов тогава, като захранването не предполага спирането да кърмя.
Имам въпрос към тези които в стаята държат под 22, с какво облечени бебетата ви.
За коликите
Засега ни помага повиването, вибриращ шезлонг и топла (не знам как се казва, сега ще намеря снимка)

# 412
ЛЛЛ: Благодаря за из4ерптелния отговор!  Hug 

# 413
  • гр.София
 Simple Smile
Добро утро от мен,
благодаря за кафенцето   bouquet

За гукането - при нас още го няма
За усмивките - раздава ги постоянно
За спането - от няколко дни спи през деня на корема ми, когато сме навън - в количката, а през нощта - на спалнята до нас. Ще видим как ще се приучваме в креватчето.

толкова за сега от мен   bouquet

# 414
migeio, да, К. Йорданова ми каза по 2 капки. Първо ми беше изписала Деавит 1Х1, но като се появи Вигантола й звъннах да я питам, тя ми каза от него по 2 капки. Но пък на листовката пише по 1 капка  newsm78
Сподели после на теб какво ти е казала в понеделник, а също и за секрета. Аз съм чак четв. на консултация

усмивките бебо ги раздава най-вече спящ, когато е добре нахранен Simple Smile
за гукането - не съм го забелязала още да гука, но си издава някакви сладки бебешорски звуци
marinels, мерси за инфото, ще се активизирам тази седмица

офф, айде тва време да се оправя вече, че изперкваме затворени вече няколко дни в къщи

# 415
  • Ямбол
Здравейте, имам въпрос към ЛЛЛ
Кърмя малката на поискване, тя си го иска на 2.5 - 3 часа. Сама си го изгради този режим. На всяко хранене давам различна гърда. Но, гърдите ми са много малки и се препълват за около час и половина-два. И стават твърди като камък. А докато тя си поиска яденето вече започват и да ме болят. Как да процедирам? Понякога не издържам до кърменето и изцеждам малко колкото да олекне гърдата. Но знам, че е по добре да изцеждам след кърменето.
Другото което вчера и днес ми повърна като фонтан два пъти всичко коетое изяла, точно след кърменето. В момента в който я вдигам да се уригне. До сега не беше се случвало.
Когато я кърмя понякога й се разтреперва долната устна, това дали е нормално?
Имам проблем и с уригването, много трудно ни се получава. На 10 пъти два се уригва.
Памперсите ни са пълни винаги. Нямаме засега проблеми с изхождането. Жълто е и многооооо миризливо.  Wink

Благодаря ви предварително

# 416
  • Карлово
За гукането - не може да се каже гукане ами може би някакви звуци
За усмивките - ами да определено ги раздава Simple Smile
За спането - малко спи и през денят и през нощта

# 417
  • Ямбол
Бих искала да добавя един въпрос към анкетката
Слагате ли нещо във водата при къпане ( например тетра или нещо подобно)

Моите роднини направо ме изяждат затова че не слагам нищо, чак вече имам чувството че започвам да се чувствам виновна

# 418
За гукането - днес изгука за първи път Grinning
За усмивките - усмихва се вече осъзнато
За спането - много спи и през денят и през нощта,буди се често само да яде през час два или повече и после пак заспива.
Имаме някаква хрема вътрешна хърка от една седмица ,дави се ,физеологичният разтвор на капсулки,с който му промивам нослето не помага,а от вчера му е пресипнал гласа Sad ,много сме притеснени какво ли му е,дали е алергия или някаква инфекция от болницата Cry

# 419
За гукането - не гукаме все още Sad
За усмивките - усмихва се само на сън
За спането - ами според мен не спи много , но като и гледам дневника ( аз си водя такъв за всеки ден кога е яла и колко е спала) правим по 16 часа сън на денонощие всеки ден. Но по принцип от 5 следобед до към 8 , когато я къпем не спи спокойно и като цяло тя самата е доста неспокойна
За къпането и водата - ами ние слагаме в коритото с водата в която ще я къпем и вода, в която е разтворена морска сол ( мъжа ми е много убеден че върши работа). Но не прекаляваме, защото четох, че може да предизвикаш и кожни проблеми на детенцето

Миш, и моята кукла от време на време и трепери долната челюст докато суче Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт