Искам мнение за Николай Генов от Панацея!!!

• 95 075
  • 228
  •   2
Отговори
# 150
Терзиева, няма никаква връзка между непроходими тръби и овулация. В първия случай стерилитетът се нарича тубарен, а липсата на овулация кореспондира с хормоналния стерилитет.

# 151
Терзиева, няма никаква връзка между непроходими тръби и овулация. В първия случай стерилитетът се нарича тубарен, а липсата на овулация кореспондира с хормоналния стерилитет.
Много добре съм подготвена вече ми е ясно. Може би не си ме разбрала. Ако не са ми наред тръбите, какъв е смисъла да пия хапчета за стимулация. Това имах предвид. Преди да се започне такава стимулация задължително е необходимо да се проверат тръбите. Мога толкова много да изпиша по въпроса, но има ли смисъл. След няколко некадърни доктори най после открих истинския. Но защо трябваше да изпия хиляди хормонални таблетки преди това и то без резултат.

# 152
Много добре съм подготвена вече ми е ясно. Може би не си ме разбрала. Ако не са ми наред тръбите, какъв е смисъла да пия хапчета за стимулация. Това имах предвид. Преди да се започне такава стимулация задължително е необходимо да се проверат тръбите. Мога толкова много да изпиша по въпроса, но има ли смисъл. След няколко некадърни доктори най после открих истинския. Но защо трябваше да изпия хиляди хормонални таблетки преди това и то без резултат.

terzieva, имаш предвид хормоните за предизвикване на овулация ли? Или тези преди тях? Аз се чувствам много добре от противозачатъчните и антиандрогенните, които ми предписа след изследвания, но за една раничка ще търся второ мнение.

Не съм опитвала да забременявам, но ми звучи логично това, което си написала за тръбите. Не знам как е изпуснал..

# 153
Само още едно мнение да изкажа и аз, надявам се да не ме нападнете, тъй като и аз съм просто едно момиче с проблеми.

Мислех си за факта, че почти всички млади жени, които отиват там, все им поставя диагнозата поликистоза. Момичета, това е логично, защото за съжаление лекарите в провинцията (повечето от тях), изобщо не знаят какво правят и за съжаление някои имам чувството, че не са чували и за поликистоза. И като нямате М като мен без лекарства, при кого отивате? То е ясно... Та, според мен, затова почти яйвсички, писали тук, сме с този проблем, защото той с това е известен. А аз в диагнозата си не се съмнявам. Показа ми яйчниците на снимка, братовчедка ми по бащина линия е абсолютно по същия начин, така че си беше напълно логична диагноза.

Първият път наистина ми направи впечатлението на надменен, но имам чувството, че е искал да ме стресне. Колкото до противозачатъчните за поликистозата, момичета, за съжаление знаете, че няма лечение, а по-скоро профилактика. Той самият ми е казвал, че като ги спра, ще съм най-вероятно по-зле или поне както преди Sad Единственият шанс да се оправя бил след раждане, като броят на ражданията увеличавал шанса. Така поне ме уведоми.

И на мен ми е тъжно, но ги пия тези медикаменти и не съжалявам. Бяха предписани след изследвания, чувствам се много добре и се чувствам много по-сигурна откъм защита за бременност.

Пак ви казвам, не го защитавам, дори много тъжно ми стана от разказа за горенето на раничка при бременност Sad Много ме учудва това негово решение.

Вероятно се повтарям, но просто исках да кажа, че е логично, че всички търсят помощ при него за хормоналните проблеми, защото за съжаление в България има много малко квалифицирани лекари!

# 154
нито го по3навам нито искам да го по3навам,кой  лекар  иzобсто прави  неста като  промивки  zа  пръв  път  4увам  такова несто,той ако  е  толккова  голям  специалист няма да си губи  времето  в промивки, в аптеката има   раzтвори  zа  промивки от по 10  лева  ,лактацид,трихлобастер май  бе6е  и други  които мо6ете да си правите   в  дома6ни условия  сте ви стигне  zа пове4е от  10 процедури,,,той му хванал  цаката  на6ия, иzкара ни  българките б... гъбясалите  жени,тъй една  не   спомена  zа  друга  бактерия,като  лекува  гъби  zасто не  лекува и  другите му  там  трихомони,аеробни анаеробни микоплаzми и  т.н   ясен е  тоя....усеста ги нестата но натоварва пациентките си  с  иzмислени беzобидни  диагноzи  z а пове4е  пари,срестнах и в  Бургас  подобен екzемпляр Йовков..
п.с не   ме  подхвастайте  zа  правописа и мен  стото пи6а  скредор и ми  липсват  някои  букви Simple Smile

# 155
нито го по3навам нито искам да го по3навам,кой  лекар  иzобсто прави  неста като  промивки  zа  пръв  път  4увам  такова несто,той ако  е  толккова  голям  специалист няма да си губи  времето  в промивки, в аптеката има   раzтвори  zа  промивки от по 10  лева  ,лактацид,трихлобастер май  бе6е  и други  които мо6ете да си правите   в  дома6ни условия  сте ви стигне  zа пове4е от  10 процедури,,,той му хванал  цаката  на6ия, иzкара ни  българките б... гъбясалите  жени,тъй една  не   спомена  zа  друга  бактерия,като  лекува  гъби  zасто не  лекува и  другите му  там  трихомони,аеробни анаеробни микоплаzми и  т.н   ясен е  тоя....усеста ги нестата но натоварва пациентките си  с  иzмислени беzобидни  диагноzи  z а пове4е  пари,срестнах и в  Бургас  подобен екzемпляр Йовков..
п.с не   ме  подхвастайте  zа  правописа и мен  стото пи6а  скредор и ми  липсват  някои  букви Simple Smile

Ухх, аз имам гъбички много преди да почна да водя полов живот. Едни течения, едни чудеса... Проблемът обаче е, че Генов все ми изписва лекарства (то поне евтини да бяха), без да е назначил микробиологично изследване! Sad

Нали ви казвам, много съм доволна от хормоналното лечение (все пак то е причината да ходя при него), и раничката ми изгори перфектно, но пък сега пак ми се появи и той не проявява съмнение, дори когато цитонамазката е нормална.

Тази раничка и липсата на микробиологично изследване са причината да потърся второ мнение!

Иначе това, което може да направи за жени, които нямат намерение да раждат скоро и са с поликистоза, е да им назначи подробни хормонални изследвания и според тях да предпише правилните противозачатъчни и ако трябва и нещо друго към тях.

След 4 години при него, най-безпристрастно това мога да кажа.

# 156
еми аz 2 год се мъ4а да иzтрепа  бактерии  и най  накрая успях  сума ти микробиологии правих и след  всяка контрола пак,неуспеха идва6е от несъвместимите антибиотици едната с другата  ,лекувах  стрептокок и  уреаплаzма,уреаплаzма се трепе с тетрациклин но  пък е реzистентна на  стрептокока,стрептокока  пък трепах с  ципрофлоксацин той пък уреаплаzма ми  докара и така важното е  първо да се иzтрепе едното после  другото и гъби4ките сте понамалеят и  те  ли4но аz  смених  белиото от т огава не  нося лиубимите ми пра6ки  а  паму4ени  плик4ета и нямам  никакви  оплаквания  не е  иzкли4ено да имам  пак  някоя уреаплаzма  но  поне не  виждам и  нямам  мириси  от месеци  да 4укна на  дърво,пробвай те с ле4ението да смените белиото с паму4но.

# 157
еми аz 2 год се мъ4а да иzтрепа  бактерии  и най  накрая успях  сума ти микробиологии правих и след  всяка контрола пак,неуспеха идва6е от несъвместимите антибиотици едната с другата  ,лекувах  стрептокок и  уреаплаzма,уреаплаzма се трепе с тетрациклин но  пък е реzистентна на  стрептокока,стрептокока  пък трепах с  ципрофлоксацин той пък уреаплаzма ми  докара и така важното е  първо да се иzтрепе едното после  другото и гъби4ките сте понамалеят и  те  ли4но аz  смених  белиото от т огава не  нося лиубимите ми пра6ки  а  паму4ени  плик4ета и нямам  никакви  оплаквания  не е  иzкли4ено да имам  пак  някоя уреаплаzма  но  поне не  виждам и  нямам  мириси  от месеци  да 4укна на  дърво,пробвай те с ле4ението да смените белиото с паму4но.

Shanna, и аз основно съм се ориентирала към такова. Пука ми, че е с по-голяма площ Laughing Иначе, при тия пари които плащам за лекар, ще абсурд на абсурдите сама да отида и да поискам микробиологични изследвания  Rolling Eyes Но така и така ще ходя някъде (примерно при Тюфекчиева, защото бая момичета ми я препоръчаха в този форум) и освен да й разкажа на нея за този проблем.

# 158
Аз лично не съм доволна от Н. Генов не като специалист, а като човек. Насочиха ме към него заради хормонални проблеми, след като забременях. Оказа се, че той не може да ми помогне, но и отношението му беше доста грубо - попита ме "А желана ли е бременността?" (ако не беше желана, надали щях да искам да си следя хормоналните проблеми във връзка с това, че съм бременна) и понеже при мен съществуваше повишен риск от спонтанен аборт, ме изпрати с думите "Не бързайте да се хвалите, че сте бременна". Доста обидно ми стана. Мисля, че всеки нормален лекар би трябвало да ме окуражи, а не да ми говори все едно няма надежда! Не бих отишла при него повторно, аз предпочитам лекарите, освен специалисти, да са и загрижени за пациентите си!

# 159
Аз ходих при Генов 4 години на контролни прегледи преди да забременея. Не обръщах внимание на държанието му, защото беше важно доктора да е добър специалист, обаче след като забременях и начина по който ми говореше на последния преглед тотално ме разубедиха и повече никога няма да отида при него. Бях с поликистоза и съответно нередовен цикъл, през всичките 4 години пиех Диане, това ми препоръчваше той след всеки преглед и ми каза да забременявам бързо, че можело и да не стане никога при мен. Не мисля, че лекар трябва да говори така, без да съм имала никакви проблеми освен поликостозни яйчници и без да ме изследва за каквото и да било. Каза ми също, ако реша да забременявам да отида веднага при него, че нямало да стане лесно. Така и направих реших да забременявам и той вендага ми изписа Клостилбегит да пия, още първия месец.Аз тогава все още не разбирах нищо, в смисъл, ако знаех повече щях да си пробвам и без Клостила, ама той без да ми прави абсолютно никакви изследвания ми каза да го пия. Е, забремнях веднага Grinning Още на първия месец опити Simple Smile Мисля, че и без хапчетата щеше да стане, ама...И отивам на прегед да ми установи бременността след положителен уринен и положителен кръвен тест и му казвам, че то взе че стана от първия път, а не никога както ми казваше и той ми каза да не бързам да се радвам и да не се хваля, че всичко се случвало : shock:освен това ми каза, че имам голяма киста, която ако се спукала щяло да припадна и да загубя бебето ShockedБях потресена. Понеже още не се виждаше плодното сакче ми каза, че не вярва на тестовете и че най=вероятно не съм бременна. Да отида пак на преглед след една седмица, ако не ми дойде Shocked Разучих Shocked всичко подробно, успокоих се, че говори пресилено, отидох при д-р Андреева и д-р Александров в Щерев и останах много доволна. Никога повече няма да отида при Генов, бременна съм, здрава съм, всичко е наред, кистата ми изчезна през 3 месец на бременността и съм много доволна от отношението и специалистите в Щерев.

# 160
  • до морето
Ако имате проблем със зачеването, какъвто и да е отидете в клиника по стерилитет. Панацея не е такава клиника, а д-р Генов не мисля че е специалиста по стерилитет.
След хидротубаяцията, която ми направи се подписа с две ръце, че имам проходими тръби, а причината за неставането на бебето са отново поликистозните ми яйчници Simple Smile
Предписа ми и на мен дияне - а кой лекар дори и провинциален в днешни  дни лекува още поликистоза с този хормоналенпрепарат?!
Препоръча ми стимулация- 3 на брой и после инсеминация - направих всичко и накрая....лекари от провинциален център по асистирана репродукция ме насочиха към правилното лечение и процедури. Поликистозата ми не е била никакъв фактор, защото е била в много лека форма- ако се налагаше лечение то щеше да е със Сиофор. Проблемът ми е бил в запушени фолипиеви тръби. А сега кажете какво да си мисля за д-р Генов и какво да е мнението ми за него?!
Нищо лично към доктора, просто заради темата изразявам мнението си.

# 161
  • Под гъбата
Ако имате проблем със зачеването, какъвто и да е отидете в клиника по стерилитет. Панацея не е такава клиника, а д-р Генов не мисля че е специалиста по стерилитет.
Това е абсолютна истина!
Предписа ми и на мен дияне - а кой лекар дори и провинциален в днешни  дни лекува още поликистоза с този хормоналенпрепарат?!За съжаление си нямаш и идея колко много лекари изписват точно Диане за лечение на поликистозата. Лично при мен трима различни лекари от 3 различни града ми изписваха точно Диане
Изненадвам се че клиниката на този лекар предизвиква такива коментари все още. Там работят и много други лекари, но се коментира само този. Вече няколко пъти съм го коментирала и пак ще кажа че аз лично бях доволна от него и ме изненадвате  с това че споделяте за надменно държание и грубост. Не съм усетила нищо такова за всичките 4 години лечение.

# 162
Благодаря ви за тази тема!!! По-голяма яснота относно компетентността на др. Н.Генов не бих могла да получа.
Значи всички сме с поликистозни яйчници и хидротубация се прави задължително преди да се изключат другите фактори.  newsm78
Радвам се, че ви има, защото със споделените мнения и опит ми спестихте поне година ходене при поредния некъдърник. Ама той бил Научен Сътрудник 2-ра степен?! Гади ми се вече от Научни Сътрудници и Кандидати на Медицинските Науки.  #2gunfire

# 163
zdraveite az sam edna jena na 35 god..i makar i kasno iskam da spodelia s vas kak si izpatix ot vaprosniat doktor NIKOLAI GENOV!!!vijdam,4e ste spreli da pi6ete ve4e po tazi tema,no tolkova xora sa tegleli ot al4nostta na tozi 4ovek...na prav pogled e dosta simpati4en i vdaxva6 viara maj...no sled kato vleznete tam v tazi klinika vi omagiosva i nemojete da izlezete ot tozi labirint...4ovek tarsi pomo6t za zdraveto si,a toi vi izkarva tolkova problemi,4e moje da ruxnete psixi4eski i smu4e li smu4e pari4ki...ne sam takav 4ovek i neiskam s nikoi da sporia...no eto i moiata istoria.....imam dve prekrasni deza...rodix i dvata pati sas sekzio taka se naloji....sled kato vtoroto mi dete stana na 2 god...az prez zialoto vreme si imax edni nepriatni bolki da gi nareka ot srastvaniata sled operaziata....edna poznata mi spomena za tozi doktor Genov i az re6ix 4e 6te mi pomogne...az sam ot provinciata...kakto i vs drugi izpatili jeni...koia li sofianka 6te se xvane na lajite mu...vs go poznavat tam...ta taka...otidox v panaceja v sofia...i po vreme na pregleda toi mi kaza 4e imam rani4ka i 4e triabva vednaga da ja izgori...az se u4udix poneje biax xodila i na dr ginekolog i vs be6e ok...saglasix se...a znaete li mili xora...toi mi e goril jivo meso...a az si mislex 4e mi pomaga...no razbrax kasno...poiska pari za vs i me vika pak sled sedmiza...dori mi kaza 4e triabvalo da mi napravi operazia imala sam problem...s matkata..i pak pari...vsi4ko za pari..niama da spomenavam sumata....po4nax da karvia po4ti mesec i polovina vs den...upla6ix se...ne spira6e...xodix pri edna dok ..pak v sofia a tia kaza polojenieto ti ne e rozovo...ot tam pri dr doktorka...i xodene po makite...nastraxvam kato vi pi6a...tazi doktorka me spasi...i mi kaza 4e e goreno jivo meso...po princip jena rajdala sas sekziao mn riadko moje da ima rani4ka...no tia ne poiska da svidetelstva...znaete kak e...imam edna papka s dokumenti ot D:GENOV...palna s kvi li ne ne6ta...toz 4ovek mi razbi vs...razbrax 4e vs e za pari i vs sa navarzani...mo6enizi...za6to gi darjat takiva xora...prosto sam otvratena i ako moga da dokaja 6te go sadia tozi 4ovek..poznavam i dr jeni......no nie obiknovenite xora  kak da se borim sre6tu tezi...deto ...spiram....vnimavaite mili jeni...ne se podlagvaite..i kato 4uete tova ime...biagaite nadale4...

# 164
Скенирай документите и ги качи в нета + пусни ни линк да ги разгледаме!

Общи условия

Активация на акаунт