Мама срещнала се с татко и ето ЯНУАРЧЕ сладко! (7)

• 44 235
  • 745
  •   1
Отговори
# 360
Благодаря за отговорите ви. Днес съм по-спокойна и ще отидем да и бият ваксината. Всъщност незнам дали ще стане, защото от вчера малката има сополи и аз съм леко настинала.

# 361
  • София, Лагера
Нощни, и ние имаме един древен Голф. Отзад се събират кошничката на Тервел, столчето на Пресиян (Макси кози Тоби) и аз между тях  Peace

Честита количка!  Peace

# 362
  • София
Здравейте, имам въпрос към ЛЛЛ, после ще се включвам в другите дискусии:

Както се споделих в миналата тема, Йоана откакто се е родила суче непрекъснато, на всеки час-два. На поискване е, даже понякога я слагам на гърда и без да е поисквала, (уж) за да стимулирам лактацията. Такова нещо като увеличаване на кърмата и по-големи паузи не се случи, въпреки че тя е вече на 2.5 месеца. От началото на втори месец започна да прави пауза от 6-6.5 часа нощем, но това е единсвеното време, през което не суче нон-стоп. Предлагам и двете гърди на всяко от 14-15-те хранения на ден, тя често отказва втората но след 20 мин иска да суче пак. Не плаче от глад, защото така или иначе е непрекъснато на гърдите ми и не я оставям да плаче. Предлагам и при всеки знак от нейна страна (примляскване, смучене на пръст, ръка, и т.н.) Мисля обаче, че кърмата ми наистина не и достига, защото наблюдавам следните неща:
- през първия месец качи 1200 гр.
-през втория месец качи 620 гр.
- през последните 2 седмици е качила само 100 гр.
- следобед и вечер я чувам да преглъща веднъж на 5-6 засмуквания, нощем и до обед преглъща на 1-2 засмуквания.

Освен това, ака по веднъж на 5-6 дни и докато предишните пъти изпражненията бяха обилни, днес, след 5 дневна пауза, изпражненията бяха в доста намалено количество. В допълнение, обилно напишканите памперси са макс. 5 на денонощие, а преди два дни се случи да сменя напълно сух памперс, с който е била 10 часа (през нощта).

Не давам нищо друго освен кърма, наливам се непрекъснато с течности (до толкова, че даже кръвта ми се беше разредила и хемоглобинът ми беше паднал), пия чай за стимулиране на лактацията всеки ден вече 2 месеца, ям овесени ядки, спя достатъчно...

Мисля, че кърмата ми не и достига, на база на всичко изброено горе, но вече не виждам какво не съм направила, за да я увелича...Искам да я кърмя, но не искам тя да е жадна и гладна, заради фикс-идеята да я кърмя. Вероятно трябва да почвам да дохранвам, но как да го направя, така че да запазя някаква лактация възможно най-много време?
Какво ще ме посъветвате?

Благодаря!

# 363
привет!  Party

хубава идея е това за форумското събиране, нищо че е слабо вероятно ние да се включим, почивката е нещо почти съвсем немислимо при нас. пожелавам на всички много, много весело!  

Нощни, честито ново бъги, и нашата е peg perego, макар и от оказион е като нова.  Peace

също ми допада да си говорим не само за мъниците, те така или иначе не виреят независимо от всичко останало. разбирам и смисъла на темата като отчетна и т.н., но не виждам лошо в по-малкото непрозрачност помежду ни.Wink а на анкети отговарям всякакви!

Бебеш, я как добре ги храниш само, пу-пу!  Hug

Кате84, виж ти, мче аз в хъпъ не видях други кореми:) а може би защото доста време последните бременни месеци бях хоумофис. останалите, извинете за спама.

LadyAngel, всичко, което описваш за Йоанка, се отнася и за нас, буквално, в т.ч. наддаването по месеци, с изключение на факта, че не почивам достатъчно и не пия лактостимулиращи чайове, а бирена мая, при това едва от 2 седмици. също и това, че Катето продължава да папка и нощем, и, макар и по-нарядко като дни, ака обилно. и все пак не смятам, че не й достига кърмата?? хмм.. интересен ще ми бъде отговорът на момичетата от ЛЛЛ.

Последна редакция: вт, 05 апр 2011, 15:26 от careener

# 364
  • София, Лагера
Ей, що информатички са се сбрали в темата! Да ви емна ли сега защо не сте се насочили към САП?  Mr. Green

сори за офф-а  Wink

# 365
  • ул. "Мечтание"
Нощни, честито ново бъги, и нашата е peg perego, макар и от оказион е като нова.  Peace

И моята е втора употреба, в отлично състояние. Реших, че не ми се дават пари за нова количка независимо каква е. И имах добро попадение от Продавалника!  Flutter

Ноеми, сигурно говорим за различни коли (или ти си почти невидима на размери)! В нашия Голф (тройка), абсурд да се съберат две нормални столчета и да може да се седне удобно между тях. Пробвала съм, не става. А кошница за бебе отзад не може да се сложи, колините идват къси. Пробвала съм с най-разнообразни марки и модели, единствено се събра една кошница Рекаро, но тя е толкова нюню, че не си струва парите, бебето я израства за нула време.  Whistling

Една приятелка ми подшушна, че столчетата, които са за самолетни седалки са по-тесни и съответно могат да се съберат. Сега остава да разбера в БГ продават ли такива или ще се пазаря в eBay.

Идеята е все пак три деца да могат да се събират отзад в столчетата си, независимо от колата (сега си търсим някой хубав и широк мини ван, но предпочитам да не разчитам на думата "широк"  Whistling), та търсенето е с перспективи.

# 366
Голфът като че ли е по-широк отзад от Опела. И аз се събирам прекрасно между две макси-козита и в опела и в голфа.

# 367
Нощни, макси кози кабрио се събира, но си има хватка как да я закопчаеш. Точица го ползва 13-14 месеца. Ползва се докато главата излезе от стола. Иначе, още на 4м столът беше пълен. Три деца обаче е трудно да сложиш отзад, защото няма как да хванеш средното с коланите. Ако имаме трето или ще трябва допълнителен колан или допълнителна кола Simple Smile)

# 368
Нощни, макси кози кабрио се събира, но си има хватка как да я закопчаеш. Точица го ползва 13-14 месеца. Ползва се докато главата излезе от стола. Иначе, още на 4м столът беше пълен. Три деца обаче е трудно да сложиш отзад, защото няма как да хванеш средното с коланите. Ако имаме трето или ще трябва допълнителен колан или допълнителна кола Simple Smile)

Голфа има 3 колана  Peace Има един по средата но повечето хора не го изкарват.

# 369
@ Ноеми, ааа, аз обикновен филонемноголог Crazy )) виж, ММ е сисадмин (не хъпъ, даже иска да дауншифтва) и сме червиви с приятели от айтисектора. Simple Smile

за Продавалника - аз едва оня ден разбрах какво е това място под слънцето нетско, мислех си, че само за дрешки и подобни щуротии идело реч, а то  Heart Eyes голяма зарибявка ве! то вярно, че на повечето жени G точката е в думата 'shopping', както (кой?) каза наскоро, ама снощи чак се приспах с разглеждане, хихи. айде сега пък аз сори за офтопика   Embarassed

# 370
Здравствуйте,

Наминавам само да прочета набързо докато се изцедя и изчезжам пак да миткосвам по улиците. Отчета ми за разнообразие няма да е бебешки: вчера кацнахме в Москва и се наспах за пръж път от три месеца. Много ми е мъяно за бебан, ама тая сутрин като станах и си бях нож човек. Ту е страхотно красиво. Всичко е огромно и впечатляжащо. Направо се побърквам от мисълта, че е физически невъзможно да обиколя всичко и ходя по цял ден като муха без глава.

Сега по другите теми.

За форумска среща: звучи супер, но сигурно ще я пропусна. МъжО посмъртно не мога да го помъкна на такова нещо, а без него не мога да се транспортирам.

Гледам коментирали сте и обръщанията. Бебан почна преди няколко седмици да се обръща от време на време, но после нещо се измързеливи. Сега като го сложа по корем и само си дига главата и гледа умно, а ако е уморен се отпуска да си придреме.

Дейзи, мнооооооооого благодаря за инфото Simple Smile

# 371
  • ул. "Мечтание"

Голфа има 3 колана  Peace Има един по средата но повечето хора не го изкарват.

Да, има трети колан и на теория могат да се съберат три столчета. Но трите столчета са далеч в бъдещето все още и до тогава колата със сигурност ще е друга!  Peace Аз се надявам още тази година да я сменим де, ако не ни се объркат плановете. Въпреки, че Голфа ще ми липсва!  Heart Eyes Sunglasses Какво ли не сме преживяли с него!  Crazy Mr. Green

# 372
абе, мацки, защо мъжете ви не искат да дойдат на такава сбирка?
вие говорили ли сте с тях?
в смисъл като изключим факта, че ще има много хлапета нали ще завържат нови запознанства, интересни хора, готино място?
аз ако бях мъж нямаше да се дърпам Simple Smile

# 373
Нощни, и ние сме с тройка. Макси Кози Приори и Кабрио се събират перфектно. Но удобно само сестра ми, която е 40 кг сяда там.А за кабриото, доста нерви потроших, докато успея да го събера с колана, но вече се научих и не е проблем.  Peace Сега ще сменямя на Алекс Приорито с Роди и ще има още повече място.

# 374
  • ул. "Мечтание"
Моя не се дърпа, но все пак трябва и на работа да ходи!  Mr. Green Иначе кой ще печели пари аз да мятам краци из България!  Whistling

Общи условия

Активация на акаунт